Je li ili nije, kako god otrese Hare prekodrinskog glupana bas gospodski
Ispade Hare opet u pravu.
-
Luisa
#1201 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Je li ili nije, kako god otrese Hare prekodrinskog glupana bas gospodski
- 1gorstak
#1203 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ne moze se imati dobre odnose dok nas kidnapuju i hapse, ne mozemo mi u Mostaru nazdravljati sa Tadicem i smjeskati se dok je Ilija Jurisic u srbijanskom zatvoru. Nije to nuklearna fizika, to je vrlo jednostavna stvar. Oni koji su naucili da ih se gazi, kritikovace Silajdzica, a oni koji nisu naucili da ih se gazi, trazice da i Lagumdzija zauzme slican stav, prije nego Radoncic i Tihic prodaju Jurisica, Ganica i drzavu zbog "mira u kuci". Glasao sam za SDP, ali ovaj je potez Silajdzica odlican. Na stranu koliko je Silajdzic u svojoj borbi iskren, govorim o samom spominjanju Jurisica pred Tadicem, to je ono sto nam kao drustvu treba, kicme. Zasto Beograd preko Londona ne hapsi Amerikance koji su bombardovali Srbiju ili generale Hrvatske Vojske koja je izvela Oluju ? Zato sto bi uslijedile kontramjere, eto zasto, samo se u BiH nadmecu u tom ko ce bolje ugostiti Tadica, ko ce mu prije otici na noge u Beograd .... a spominjanje otmice Jurisica i ovog maltretiranja Ganica je kao neprimjereno i dio predizborne kampanje. Smijesno.
Predstavljati kritiku otvorene srbijanske agresije (uplitanjem u bosanskohercegovacko pravosudje) kao predizbornu kampanju, je sluz koja moze izaci samo iz pera one gnjide Rajka Vasica.
Predstavljati kritiku otvorene srbijanske agresije (uplitanjem u bosanskohercegovacko pravosudje) kao predizbornu kampanju, je sluz koja moze izaci samo iz pera one gnjide Rajka Vasica.
-
zonbirile
#1204 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Bože sačuvaj naroda i sječanja,pa zato vas takvi poluinteligenti jebu ko sansku kozu.Pa gdje su bili kada je Ilija hapšen,sada svi seru na sva usta.
- King_Jeremy
#1205 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Mislim da, i ako je bas morao reci to sto je rekao, ovo nije bilo ni mesto ni vreme za to.
-
samo malo
#1206 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Sta se cudis, pa Hare je iks puta zajebo, jebo u zdrav mozak, i svoje glasace i neglasace.zonbirile wrote:Bože sačuvaj naroda i sječanja,pa zato vas takvi poluinteligenti jebu ko sansku kozu.Pa gdje su bili kada je Ilija hapšen,sada svi seru na sva usta.
I opet mu aplaudiraju, a on vec 15 godina vergla istu ispraznu ratnicku retoriku. On je ratnik bez bojnog polja, vojnik bez puske, filozof bez pokrica. Sad se sjetio Jurisica, jer je Ganic u pitanju, sto nije grmio zbog Jurisica kad je Jurisicu sudjeno? sto je onda sutio ko picka.
Gdje su bile te drzavne institucije i raznorazne Sanele Jenkis kad je Jurisic otet i osudjen na bezobraznu zatvorsku kaznu? osim Komsica, niko se nije pocesao po guzici.
- ultima_palabra
#1207 Re: Ispade Hare opet u pravu.
@gorštak,
Ilija Jurišić je uhapšen u maju 2007. godine. Sada je april 2010. Znači Hare je mogao reagovati 2007, pa 2008, pa 2009, ali je reagovao tek (izborne) 2010.
Ne možeš me uspoređivati sa Rajkanom, ako smatram (kao i mnogi) da je to malo prevelika slučajnost
Ilija Jurišić je uhapšen u maju 2007. godine. Sada je april 2010. Znači Hare je mogao reagovati 2007, pa 2008, pa 2009, ali je reagovao tek (izborne) 2010.
Ne možeš me uspoređivati sa Rajkanom, ako smatram (kao i mnogi) da je to malo prevelika slučajnost
-
JBL
#1208 Re: Ispade Hare opet u pravu.
1. Hare je reagovao i prijeultima_palabra wrote:@gorštak,
2. GB nije Srbija i obratno
-
Alfa_Ze
#1209 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Nista se u ovoj drzavi ne dogadja slucajno !!rahmanjin wrote:Pa prosle godine je bila Hrvatska ( prije ne znam ko je bio ), sljedece Italija zemlje partneri. Ove godine Srbija, i sta sad kakve veze ima?Alfa_Ze wrote:
I kazu, da Hare nije u pravu ?????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
U izvozu, glavni spoljnotrgovinski partneri Srbije, pojedinačno, bile su :
1. Italija - 156,9 miliona dolara,
2. Nemačka - 143,3 miliona dolara i
3. Bosna i Hercegovina - 127,1 miliona dolara.
Za uvoz robe iz Hrvatske i Srbije samo za prvih 11 mjeseci 2009. naša zemlja potrošila je oko 1,4 milijarde KM manje novca nego u istom periodu godinu ranije. Uvoz iz Hrvatske doživio je pad od 34,7 posto ili za oko 900 miliona KM
U razmjeni s glavnim partnerima, Srbijom i Hrvatskom, tokom 2009. godine bilježili smo veći pad uvoza nego izvoza, što je trgovinski deficit s ovim zemljama učinilo podnošljivijim. Međutim, naši plasmani na ova tržišta još nisu značajni, a riječ je uglavnom o proizvodima koji nemaju prođu na tržištu EU.
Samo u NEUREDJENOJ politickoj zemlji kao sto je Bosna i Hercegovina, nasi susjedi mogu PROFITIRATI. Valjda je i cilj politike Dodika i Covica, da BiH ostane sto duze talac ploitike nasih susjeda. Uz pomoc domacih Bosnjackih petokolonaskih politicara, to im za sada ( 15 godina ) veoma dobro ide.
- ultima_palabra
#1210 Re: Ispade Hare opet u pravu.
1. Ne sjećam se nešto, bio je tad zauzet reformom policijeJBL wrote:1. Hare je reagovao i prijeultima_palabra wrote:@gorštak,
2. GB nije Srbija i obratno
2. Ne kontam...
- veljaca
#1211 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Izgleda da sta god Haris uradi - ovdje na Forumu ima onih kojima to smeta .... ( Mozda im jedino ne bi zasmetalo da se ubije
.... ).
Ovo sve sto je rekao u Mostaru on je rekao kao PREDSJEDAVAJUCI Predsjednistva Drzave Bosne i Hercegovine i to mnoge boli ... Znam sada ce reci njegovi protivnici - ne to je on rekao samo u svoje ime - ali on predstavlja veliki broj Bosanaca i Hercegovaca jer Predsjedava Predsjednistvom Drzave Bosne i Hercegovine ....
Znam, takodjer da ISTINA boli pojedince - u svezi ove njegove izjave, ali ona je TOCNA ....

Ovo sve sto je rekao u Mostaru on je rekao kao PREDSJEDAVAJUCI Predsjednistva Drzave Bosne i Hercegovine i to mnoge boli ... Znam sada ce reci njegovi protivnici - ne to je on rekao samo u svoje ime - ali on predstavlja veliki broj Bosanaca i Hercegovaca jer Predsjedava Predsjednistvom Drzave Bosne i Hercegovine ....
Znam, takodjer da ISTINA boli pojedince - u svezi ove njegove izjave, ali ona je TOCNA ....
-
JBL
#1212 Re: Ispade Hare opet u pravu.
1. Googleultima_palabra wrote:1. Ne sjećam se nešto, bio je tad zauzet reformom policijeJBL wrote:1. Hare je reagovao i prijeultima_palabra wrote:@gorštak,
2. GB nije Srbija i obratnoMožda je nešto promucao kroz razgovijetnog Safeta Halilovića...
2. Ne kontam...
2. Ono sto se moze uraditi za Ganica nije bilo mogoce uraditi za Jurisica vec zbog toga sto je u pitanju Srbija.
3. Btw, nije Haris zvao Tadica tako da sumnjam da je to dio njegovo predizborne kampanje.
- ultima_palabra
#1213 Re: Ispade Hare opet u pravu.
1. Probao, samo mi izbacuje 2010-tuJBL wrote:1. Google
2. Ono sto se moze uraditi za Ganica nije mogoce uraditi za Jurisica vec zbog toga sto je u pitanju Srbija.
3. Btw, nije Haris zvao Tadica tako da sumnjam da je to dio njegovo predizborne kampanje.
2. Tačno, ali postoje druga sredstva
3. Saznao, pa odlučio da iskoristi.
Može i da se tivra u Turkiyeveljaca wrote:Izgleda da sta god Haris uradi - ovdje na Forumu ima onih kojima to smeta .... ( Mozda im jedino ne bi zasmetalo da se ubije.... ).
Tačno je i ono što Dodik kaže da su Turci izvršili genocid nad Armencima
- tajminga izjave (ovaj kasni 3 godine, ovaj 90)
- svrhe te izjave (predizborna kampanja u oba slučaja)
-
samo malo
#1214 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Mene prije svega boli istina da je zahvaljujuci Haretovom djelovanju, i djelovanju njegovih Jata i jataka odnosno saradnika, ova drzava dovedena na rub ekonomske propasti.veljaca wrote:Izgleda da sta god Haris uradi - ovdje na Forumu ima onih kojima to smeta .... ( Mozda im jedino ne bi zasmetalo da se ubije.... ).
To je jedina istina ove drzave, a sve drugo je klasicno preseravanje. Dok on i dalje zivi u `95 godini, ova drzava ubrzano tone u minuse.
Ekonomija buraz, bmk za ratove i ofanzive u Haretovoj glavi.
- nosara
#1215 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Kad je Jurisic hapsen svi su okrenuli glavu, osim njegovih prijatelja, Tuzle i SDP-a... Nije covjek bitan, samo je branio drzavu... Tu ne pomaze google, sramota smrdi ko les...
-
zonbirile
#1216 Re: Ispade Hare opet u pravu.
davno rečeno,Alija i alijići su super ne valja Bosna sa bosancima,jebi ga nema drugo.
- veljaca
#1217 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Znam da bi ti volio da se on vrati u Turkiye a i jos nekiultima_palabra wrote:Može i da se tivra u Turkiyeveljaca wrote:Izgleda da sta god Haris uradi - ovdje na Forumu ima onih kojima to smeta .... ( Mozda im jedino ne bi zasmetalo da se ubije.... ).
![]()
Tačno je i ono što Dodik kaže da su Turci izvršili genocid nad ArmencimaPitanje je samo:
Ovo za Dodika i izjavu nad Armencima - nadam se da se salis .... Uzgred zaboli mene i zaTursku i za Armence. Ja se borim za Drzavu Bosnu i Hercegovinu istim onim zarom kako sam se borio po njenim vrletima - ubijajuci agresorske vojnike ...
Simptomaticno je da sve sto Haris izjavi a u interesu je Drzave Bosne i Hercegovine ( a to je da svaki njen stanovnik - bio on Bosnjak, Srbin ili Hrvat ili ostali - ima zastitu te iste Drzave ) to se odmah smatra kao predizborna. Zasto ???
Btw - on uz Komsica - bar ima petlje da tako nesto izjavljuje .... A vi svi - znajte da je ne mali broj BH patriota na tome istom fonu ..... To boli one koji su protiv Drzave Bosne i Hercegovine - a ne Haris Silajdzic - on je samo kolateralna steta ... Drzava Bosna i Hercegovina je iznad svega ....
- vee-jay
#1218 Re: Ispade Hare opet u pravu.
bms, pa stvar je sasvim jednostavna. Srbija zeli na podrucije federacije i ona za to lobira. To lobiranje ide tako sto Tadic prosipa pricu o bratstvu i jedinstvu. Priznat ce te, prica i nije nesto nova.
Sad da li ce ljudi da padnu na slatkorjecivost ili ce se za otvaranje ekonomskih veza postavljati (logicni) uvjeti to je do naroda i njegovih politicara. Bilo kako bilo, Srbiji treba Federacija, inace nebi Tadic dolazio tako cesto u BiH i guzio se paralelno Turcima. Sto se mene tice, nek Dodo samo nastavi po starom
A Harevo ubleharenje nije nista novo. Eto on sad ispao kao cool
Sad da li ce ljudi da padnu na slatkorjecivost ili ce se za otvaranje ekonomskih veza postavljati (logicni) uvjeti to je do naroda i njegovih politicara. Bilo kako bilo, Srbiji treba Federacija, inace nebi Tadic dolazio tako cesto u BiH i guzio se paralelno Turcima. Sto se mene tice, nek Dodo samo nastavi po starom
A Harevo ubleharenje nije nista novo. Eto on sad ispao kao cool
- ultima_palabra
#1219 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ode ti podaleko...Samo sam htio skrenuti pažnju da je Harisa briga za Iliju Jurišića otprilike kao i Dodika za Armenceveljaca wrote:Znam da bi ti volio da se on vrati u Turkiye a i jos nekiultima_palabra wrote:Može i da se tivra u Turkiyeveljaca wrote:Izgleda da sta god Haris uradi - ovdje na Forumu ima onih kojima to smeta .... ( Mozda im jedino ne bi zasmetalo da se ubije.... ).
![]()
Tačno je i ono što Dodik kaže da su Turci izvršili genocid nad ArmencimaPitanje je samo:
- svrhe te izjave (predizborna kampanja u oba slučaja). Ali nece moci, ove noci ....
Ovo za Dodika i izjavu nad Armencima - nadam se da se salis .... Uzgred zaboli mene i zaTursku i za Armence. Ja se borim za Drzavu Bosnu i Hercegovinu istim onim zarom kako sam se borio po njenim vrletima - ubijajuci agresorske vojnike ...
Simptomaticno je da sve sto Haris izjavi a u interesu je Drzave Bosne i Hercegovine ( a to je da svaki njen stanovnik - bio on Bosnjak, Srbin ili Hrvat ili ostali - ima zastitu te iste Drzave ) to se odmah smatra kao predizborna. Zasto ???
Btw - on uz Komsica - bar ima petlje da tako nesto izjavljuje .... A vi svi - znajte da je ne mali broj BH patriota na tome istom fonu ..... To boli one koji su protiv Drzave Bosne i Hercegovine - a ne Haris Silajdzic - on je samo kolateralna steta ... Drzava Bosna i Hercegovina je iznad svega ....
Haris je uvijek bio jak na riječima... na djelima katastrofa
-
zonbirile
#1220 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Izgleda da sta god Haris uradi - ovdje na Forumu ima onih kojima to smeta .... ( Mozda im jedino ne bi zasmetalo da se ubije
----------------------------------------------------------------------------------
ha,ha pa nije Japanac da izvrši harikiri zbog sranja što učini Bosni.Ne boj se ti se ni govnjavim motkama ne mogu otjerati,jedino Temišvar,Kirgistan...
----------------------------------------------------------------------------------
ha,ha pa nije Japanac da izvrši harikiri zbog sranja što učini Bosni.Ne boj se ti se ni govnjavim motkama ne mogu otjerati,jedino Temišvar,Kirgistan...
- nosara
#1221 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Stavit Komsica i onog ublehasa u istu recenicu je neoprostivo... Zasto je sutio kad je uhapsen Jurisic...? Zasto nesto drzavne vlasti nisu poduzele da se covjeku barem olaksa pozicija...? Ili se drzavni interesi stite zavisno od toga koje je nacionalnosti i politickog opredjeljenja osoba za koju se treba zauzeti...?veljaca wrote: Znam da bi ti volio da se on vrati u Turkiye a i jos neki. Ali nece moci, ove noci ....
Kakav ti imas interes da branis covjeka koji je svoj licni interes uvijek stavljao ispred interesa drzave BiH...?
I nemoj se zanosit, on ce zdusit u Tursku iste sekunde kada izgubi poziciju... Ne bi mu bilo prvi put...
- 1gorstak
#1222 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Prijatelju, ja ne mislim da je Silajdzic ista bolji nego sto ti to mislis, zato i dovodim u pitanje Silajdzicevu iskrenost. Ono o cemu govorim je da to sto neko uradi dobru stvar (zbog ko zna kakvih razloga) ne ostavlja prostora da se tu dobru stvar omalovazava. Da je bilo ko rekao ovo sto je receno Tadicu u lice, to bi trebalo pozdraviti, a ne relativizirati pricom o predizbornoj kampanji. Ja bih bio puno sretniji da je Lagumdzija ovo i ovako rekao Tadicu, ali nazalost nije. Sto ne znaci da cu relativizirati taj dobar potez samo zato sto ne dolazi od lidera stranke koju ja podrzavam.ultima_palabra wrote:@gorštak,
-
Alfa_Ze
#1223 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ako su gospoda Tadic i Dodik principijelni politicari po pitanju zlocina pocinjenih nad srpskim stanovnistvom tokom posljednjih ratova na podruciju EX YU, onda je genocid nad Armencima u njihovom ( i uopste u srpskom ) slucaju IRELEVANTAN.ultima_palabra wrote:Može i da se tivra u Turkiye![]()
Valjda bi Jasenovac, to najvece stratiste Srba u njihovoj historiji, ipak trebao biti u prvom planu ?? Nebitna je i ''Oluja'', ''Bljesak'', i sva desavanja u Hrvatskoj, gdje su Srbi od konstitutivnog naroda postali tek neznatna NACIONALNA MANJINA . . To je za srpsku politiku manje vazno, . . . ali je zato JAKO bitno pitanje ''Dobrovoljacke'', ''Tuzlansk kolone'', pogotovo ''genocida nad Armencima'' ??

''ljubav'', ah ''ljubav'' , to si bio ti..... !!
- ultima_palabra
#1224 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ja nisam ni sa Komšićevim potezom prema Koštunici bio najsretniji... Lijepo je to zvučalo, razbudilo patriote, ali malo fajde od toga1gorstak wrote:Prijatelju, ja ne mislim da je Silajdzic ista bolji nego sto ti to mislis, zato i dovodim u pitanje Silajdzicevu iskrenost. Ono o cemu govorim je da to sto neko uradi dobru stvar (zbog ko zna kakvih razloga) ne ostavlja prostora da se tu dobru stvar omalovazava. Da je bilo ko rekao ovo sto je receno Tadicu u lice, to bi trebalo pozdraviti, a ne relativizirati pricom o predizbornoj kampanji. Ja bih bio puno sretniji da je Lagumdzija ovo i ovako rekao Tadicu, ali nazalost nije. Sto ne znaci da cu relativizirati taj dobar potez samo zato sto ne dolazi od lidera stranke koju ja podrzavam.ultima_palabra wrote:@gorštak,
-
JBL
#1225 Re: Ispade Hare opet u pravu.
Ma Vuk nam moze biti idol. Nego, gdje ove sedmice? Lobira u Iranu ili nekoj africkoj zemlji? Vecina EU ga zaobilazi u sirokom krugu (cak vise puta javno opozoren) a trebali bi uciti od njega.ultima_palabra wrote:Ja nisam ni sa Komšićevim potezom prema Koštunici bio najsretniji... Lijepo je to zvučalo, razbudilo patriote, ali malo fajde od toga1gorstak wrote:Prijatelju, ja ne mislim da je Silajdzic ista bolji nego sto ti to mislis, zato i dovodim u pitanje Silajdzicevu iskrenost. Ono o cemu govorim je da to sto neko uradi dobru stvar (zbog ko zna kakvih razloga) ne ostavlja prostora da se tu dobru stvar omalovazava. Da je bilo ko rekao ovo sto je receno Tadicu u lice, to bi trebalo pozdraviti, a ne relativizirati pricom o predizbornoj kampanji. Ja bih bio puno sretniji da je Lagumdzija ovo i ovako rekao Tadicu, ali nazalost nije. Sto ne znaci da cu relativizirati taj dobar potez samo zato sto ne dolazi od lidera stranke koju ja podrzavam.ultima_palabra wrote:@gorštak,
Ne možeš me uspoređivati sa Rajkanom, ako smatram (kao i mnogi) da je to malo prevelika slučajnostPrema neprijatelju treba imati lukaviji stav, što se tiče diplomatije i lobiranja možemo puno toga naučiti od Srbije...