Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mr_niceee

#1201 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by mr_niceee »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
mr_niceee wrote:I meni je mjesto cesto zauzeto, vidim postavili su one ''cunjeve'' da se ne moze preko trotoara prelaziti, ne zma kako da izadjem sa parkinga jer mi kartica ne radi prilikom izlaza, a na ulazu u parking radi?????? Kome da se obratim?
Pa brate dragi, valjda je Džekos prava adresa. Oni su ti prvi puta dali karticu, oni su ti je reprogramirali - mogao si ih 100 puta do sada kontaktirati... :-)
Čunjevi su postavljeni jer su nam pločice ispred ulaza već počele da stradaju lagano od primitivaca koji bezobzirno gaze preko, iako mogu prolaziti kroz rampu. I ovako se bojim da smo već zakasnili, jer mi se čini da je već udubljeno odmah tu pored prvog ulaza. Također, nadamo se da će zauzimanja parking mjesta biti manje sa čunjevima...
Ja sam prvi prelazio preko zbog ovog problema koji imam, dobio sam obavijest o tom reprogramiranju kao da su nove reprogramirane u sanducadima, medjutim ja to nikad nisam dobio a i iskreno nemam vremena od posla da stignem to sve obaviti, a moracu malo skoknuti do njih :D
Jos jedno pitanje jer vidim da ti to sve znas, jel dovoljno da odem ovdije u njihovo sjediste u zgradi koja se jos gradi ili dole na Stup?
novi.dan.nova.nafaka

#1202 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by novi.dan.nova.nafaka »

mr_niceee wrote:Ja sam prvi prelazio preko zbog ovog problema koji imam, dobio sam obavijest o tom reprogramiranju kao da su nove reprogramirane u sanducadima, medjutim ja to nikad nisam dobio a i iskreno nemam vremena od posla da stignem to sve obaviti, a moracu malo skoknuti do njih :D
Jos jedno pitanje jer vidim da ti to sve znas, jel dovoljno da odem ovdije u njihovo sjediste u zgradi koja se jos gradi ili dole na Stup?
Ovdje ba idi - joj, imaš vremena doć na forum, a ne možeš otići 20 m dalje i pitati ljude može li se problem riješiti. :-D
Ljudi moji, moramo više voditi računa o stvarima koje nas okružuju - zgrada je naše vlasništvo, i bit će održavana iz para koje mi izdvojimo.
edin.h

#1203 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by edin.h »

Ma nista oni cunjevi ne znaci kad su ih postavili samo sa jedne strane, maloprije gledam kako veliki kombi fino prodje sa druge strane i opet pravo pred ulaz da istovare robu :-x

I meni je redovno mjesto zauzeto...A placam ga..bas bezveze.

A takodjer me brine, sto na svakom prozoru se stvara rosa od vlage,vjerovatno negdje pustaju hladan zrak... To bi se mozda morali kolektivno zaliti,jer sam cuo od vise ljudi,a kad tad ce propasti, pa ce se morati mjenjati o nasem trosku...a nisu ni malo jeftini...
novi.dan.nova.nafaka

#1204 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

edin.h wrote:Ma nista oni cunjevi ne znaci kad su ih postavili samo sa jedne strane, maloprije gledam kako veliki kombi fino prodje sa druge strane i opet pravo pred ulaz da istovare robu :-x
Čunjevi idu i sa druge strane, ne berite brige - nije ih trenutno bilo na stanju više...
E3B777

#1205 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

edin.h wrote:Ma nista oni cunjevi ne znaci kad su ih postavili samo sa jedne strane, maloprije gledam kako veliki kombi fino prodje sa druge strane i opet pravo pred ulaz da istovare robu :-x

A takodjer me brine, sto na svakom prozoru se stvara rosa od vlage,vjerovatno negdje pustaju hladan zrak... To bi se mozda morali kolektivno zaliti,jer sam cuo od vise ljudi,a kad tad ce propasti, pa ce se morati mjenjati o nasem trosku...a nisu ni malo jeftini...
Poštovani Komšije,

Malo sam se raspitao po komšiluku, većina nas stanara ima problem sa kondenzom na prozorima - rosa.

Ja bih predložio da se sastanemo, dogovorimo zajedničku akciju prema KSFS i Džekosu kako bismo uputili

žalbu na nekvalitetne prozore sa zahtjevom da nam se na proljeće isti promijene za puno kvalitetnije.

Kod mene konkretno se stvara rosa na svim prozorima, poslije čega se vrši ukapljivanje i kao voda steče na okapnicu/klupicu pa onda na parket.

Čuo sam da i drugi imaju isti problem.

Ukoliko se slažete s prijedlogom, neka PEV-ovi sazovu sastanak i da pokušamo nešto uraditi.

Lijep pozdrav.

Koristim priliku da komšijama zaželim

SRETNU NASTUPAJUĆU 2012 GODINU :bih:
TwistedX

#1206 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by TwistedX »

Sto se tice parking mjesta samo zovnes policiju. Ja sam dobio takvu informaciju od KSFS da se samo zovne policija i naplati kazna tome jer tvoje placeno mjesto je tvoje vlasnistvo po ugovoru. Tako kad par puta legnu kazne nece se vise usuditi parkirati. Isto sam pitao za onaj prolaz sto ljudi parkiraju i dobio sam istu informaciju samo se zovne policija jer je onaj prolaz u papirima kao prometna cesta a ne parking. Kazna za parkiranje u prolazu je 40KM i na parking mjesto 40KM.

Meni prozori hvala Bogu ne rose, tako da je to mozda problem kod tebe :(. Zovi ih da pogledaju. Ja na primjer imam problema sa radijatorima u dnevnoj sobi i u maloj sobi. Ako otvorim ventile na 1 on ugrije radijator i zacepi. Podje se hladiti radijator ali ne ulazi novi protok. Kada pojacam na 3 onda radi.

LP
koma

#1207 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

Problem vlage u novim zgradama je normalan, jer se zidovi jos uvijek nisu osusili i treba da prodje godina cak i dvije da bi se zidovi potpuno osusili. Drugi problem sa vlagom tj kondenzom moze biti i sa kolicinom vlage u prostorijima, npr da li se u njima susi ves, koliko osoba boravi/ spava, da li se kuha i sl.
Koliko znam, prozori su kvalitetni i ne bi trebao da je problem do njih, a problem kondenza je puno kompleksniji i ne moze se rjesiti tako lako.. Forumi su puni price o kondenzima i mozda prvo treba zatraziti profesinalno misljenje prije nego pocnemo napadati KSFS i Dzekos..

@TwistedX: Mislim da je problem sto nisu svi radijatori jednako 'bazdareni', pa ono sto je pozicija 1 jednom radijatoru to je pozicija 3 drugom. Npr, taj ti je bazdaren da je na poziciji 1 recimo 16° i kad dostigne tu temperaturu, termo glava ga zatvori. U drugoj sobi je to recimo na poziciji 2.
Imam isti problem, u kuhinji i spavacoj :(
novi.dan.nova.nafaka

#1208 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

E3B777 wrote:Ja bih predložio da se sastanemo, dogovorimo zajedničku akciju prema KSFS i Džekosu kako bismo uputiližalbu na nekvalitetne prozore sa zahtjevom da nam se na proljeće isti promijene za puno kvalitetnije.

Kod mene konkretno se stvara rosa na svim prozorima, poslije čega se vrši ukapljivanje i kao voda steče na okapnicu/klupicu pa onda na parket.
Čuo sam da i drugi imaju isti problem.
Ukoliko se slažete s prijedlogom, neka PEV-ovi sazovu sastanak i da pokušamo nešto uraditi.
Nemamo se šta sastajati. Naime, iz KSF je stigao dopis i odgovor na pitanje: "šta ako nešto treba reklamirati". Prema KSF-u je potrebno da se svako posebno izjasni pismenim putem o problemu koji ima i oni će po potrebi reagovati.
edin.h

#1209 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by edin.h »

Mislim da ovo ipak nije malo, s obzirom da sam sinoc pokupio sav kondenz i da se ovo nakupilo od jutros.
Nisam siguran,ali nesto ne vjerujem da je ovo vlaga od zidova koji se suse od topline radijatora...

http://img593.imageshack.us/slideshow/w ... 02801m.jpg
TwistedX

#1210 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by TwistedX »

Ovo nije dobro nikako kod tebe. Zovi ih da ti pregledaju ovo. Ja nemam uopste ovih problema hvala Bogu.
E3B777

#1211 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

edin.h wrote:Mislim da ovo ipak nije malo, s obzirom da sam sinoc pokupio sav kondenz i da se ovo nakupilo od jutros.
Nisam siguran,ali nesto ne vjerujem da je ovo vlaga od zidova koji se suse od topline radijatora...

Nisi jedini, većina stanova je upravo ovakva. Ovo može biti samo do kvalitete prozora.
edin.h

#1212 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by edin.h »

Komsije, SRETNA VAM I USPJEŠNA NOVA GODINA! :-D
i da rijesimo ako Bog da sve ove probleme oko stanova :)
novi.dan.nova.nafaka

#1213 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Kakva je situacija sa računima za grijanje - mi dobili za decembar, 60 KM. Temp. u stanu ne ide ispod 23 stepena, 50 kvadrata...:)
E3B777

#1214 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

Ti si dobro prošao, ja sam po kvadratu potrošio 1,7 KM dok si ti 1,2 KM a vidio sam po računima da su neke komšije dobili i po 2 KM po m2.
Tahta

#1215 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Tahta »

Račun za decembar 116,30 KM površina za grijanje 48.8 kvadrata. Ima li ko veći??
jasminE4

#1216 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by jasminE4 »

Edine, hvala ti na lijepim zeljama. I tebi i ostalim komsijama zelim sve najbolje.
54m2 - 80KM, radijatori u dnevnom boravku i spavaćoj sobi su uglavnom na 6 sve vrijeme, a u kupatilu po potrebi.
Puse li svima vjetar kroz stan kad je vani veliki vjetar, ili samo kod mene ne dihtuju prozori?
Rimad

#1217 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Rimad »

jasminE4 wrote:Edine, hvala ti na lijepim zeljama. I tebi i ostalim komsijama zelim sve najbolje.
54m2 - 80KM, radijatori u dnevnom boravku i spavaćoj sobi su uglavnom na 6 sve vrijeme, a u kupatilu po potrebi.
Puse li svima vjetar kroz stan kad je vani veliki vjetar, ili samo kod mene ne dihtuju prozori?
Dihtovanje prozora se može namještati na zimski i ljetni režim.

Kad otvoriš vrata/prozor imaš onaj dio koji se pokreće kada zavrćeš ručkicu prozora - nešto kao mali cilindar.
E, taj mali cilindar možeš okretati lijevo-desno. Zavisno od položaja prozori će jače ili slabije dihtovati.

Na jednom prozoru/vratima imaš nekoliko tih cilindara sa bočne/donje/gornje strane.

Za vrijeme ljeta potrebno je staviti na slabije dihtovanje (jer se metal širi) , dok za vrijeme zime na jače.

Kod mene se to može uraditi ručno, bez ikakvog alata, mada mislim da kod nekih prozora za to ti treba neki šarafciger.
baja

#1218 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by baja »

E3B777 wrote:
edin.h wrote:Mislim da ovo ipak nije malo, s obzirom da sam sinoc pokupio sav kondenz i da se ovo nakupilo od jutros.

Nisi jedini, većina stanova je upravo ovakva. Ovo može biti samo do kvalitete prozora.
iako nisam u novim zgradama, komsija sam vam :)

imam isti problem, od svih prozora u stanu (starih 20godina) kondenz se pojavljuje samo na jednom, za koji znam da ne valja...tako da te to moze uputiti na rjesenje ovog problema
TwistedX

#1219 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by TwistedX »

Tahta wrote:Račun za decembar 116,30 KM površina za grijanje 48.8 kvadrata. Ima li ko veći??
Imao sam isti problem dok mi nisu zamijenili termo glave na radijatorima. Problem je sto je voda prljava kruzila kroz sistem i sve zacepila. Sada evo za 20 dana kada gledam na svoj brojac doci ce mi 26KM + pausal. Usput cuo sam da se pausal moze izbjeci da se placa. Nesto u smislu ako su svi stanovi oko vas useljeni. Ovo moram jos detaljno provjeriti. Zar mi nismo trebali dobiti regulatore u stanu gdje ces nastimati koju temperaturu zelis u stanu...?
mamicala

#1220 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by mamicala »

Tahta wrote:Račun za decembar 116,30 KM površina za grijanje 48.8 kvadrata. Ima li ko veći??
Očitanje na dan 18.11.2011 39 kWh
Očitanje na dan 18.12.2011 326,00 kWh
Isporučena toplotna energija 287,00 kWh.
Paušal 34,41 KM
Potrošnja 24,35 KM
Ukupno 58,76 KM
Za taj mjesec dana samo smo par puta navratili i grijanje je radilo možda sat-dva. Ne znam kako je ovo moguće, stanovi ispod i iznad su useljeni, znači grije se, koliki račun bi tek došao da smo tu 24 h na dan. Stan je 64,50 m2, tj. 61,90 m2 bez balkona.
Tahta

#1221 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Tahta »

Tačno je da smo trebali dobiti i regulatore temperature ako već sve funkcioniše preko termostata. Uostalom nisam dobio ni ključ od ormarića kako bi provjerio vrijednosti na brojaču. Zna li neko gdje se nalaze ti ključevi pa da ih bar kopiramo? Što se tiče čišćenja glava radijatora nisam upoznat s problemom prljave vode, radijatori uredno rade i samo se ponekad jave neki šumovi koji prestaju nakon smanjivanja ili pojačavanja vrijednosti 1-5 na radijatoru.
E3B777

#1222 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

Ključevi su kod PEV-ova.
novi.dan.nova.nafaka

#1223 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Jedna kratka obavijest,
mada je ista istaknuta i na oglasnoj ploči u ulazima, ali nije zgoreg naglasiti još jednom. U dogovoru sa Upraviteljem, PEV-ovi su postavili na oglasne ploče analitičke kartice uplata za mjesec decembar. Time se nije htjelo nikoga prozivati, već se u stvari želi transparetno voditi finansije po ulazima. Dalje, uobičajena je praska da upravitelj (a tako je sa vrtićima, EP-om, BHT-om...) svakog 10. za prethodni mjesec daje izvještaje takve vrste. I najvažnije - tužbe po eventualnim neplaćanjima računa slijede nakon 3 mjeseca neizvršenih obaveza, a iz razloga što se ljudima da vremena da dođu sa godišnjeg, putovanja, ozdrave itd, itd. Koliko sam shvatio, ima pojedinaca koji su te spiskove dočekali "na nož", ali stvarno nema potrebe za tim. :)

Također, u cilju postizanja što bolje saradnje, Upravitelju je naloženo da postavi sanduče za Kućni savjet u svakom ulazu, kako bi stanari mogli iznositi svoje primjedbe, sugestije...
Qler

#1224 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Qler »

Nije mi jasno kako ljudi ne placaju te racune. Pa kupio si taj stan, nova je zgrada, hoces da ne nesto lici, plati odrzavanje, i ako nesto ne valja imas obraza da se zalis, ovako ako ne placas, prvo mozes samo sutiti ako nesto ne valja, drugo, trebali bi odmah da tuze ovi iz odrzavanja. I jos, kad mi neko sa 1. sprata kaze ne placa popravak lifta jer ga ne koristi, to je seljakluk samo takav. Evo ja sam sad na 1. spratu i sve uredno placam jer su to ipak zajednicke prostorije, zajednicki lift.
sevrez

#1225 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sevrez »

wow :)

@Qler

radi se o sljedecem:

racuni su prvi put ispostavljeni za decembar 2011, spisak postavljen 11.01.2011 i na spisku sam neplatisa jer nisam platila racun za decembar ...

licno: meni je to pretjerano jer sve racune za prethodni mjesec placam do 20 u tekucem mjesecu , nemam dugovanja prema nijednom potrazitelju i zbog ove logike i navike sam ja u svom ulazu neplatisa.. cool :mrgreen: .
Post Reply