Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#1201 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by alica.k »

Chivas1 wrote:
alica.k wrote:ne znam, odjeca je kvalitetna, barem meni.
uvjek ima i wholesale-dress.net
Jesil narucivala sa wholesale ? Koja je cijena dostave do nas ovamo..Ima ovih hlaca jeftinih i trenerki za oko kuce :D pa da narucim stagod
cijena dostave zavisi od tezine, odes na checkout pa ti ispise. meni obicno cijena dostave bude skuplja nego ovo sto sam kupila :S majicu platila 2 dolara, a dostava izasla 5 :D

jedan mi njihov paket nikad nije dosao i toliko sam se ispeglala s onom sa customer service da sam jednostavno odustala od te stranice sto se tice nekih bitnijih stvari. al eto, mojim prijateljicama dolazi redovno.
kvalitet je ko i cijene...slab :D i nikad ne znas sta ces dobiti, dal isto, dal razlicito sa slike. al za oko kuce i ja uzimam trenerke, obicne majice i tak.
kone

#1202 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

Ja sam mislio na izbor muske odjece :)..zenska me jos uvijek ne zanima :D
Odjeca je vjerovatno kvalitetna,ali ruzni krojevi :)
marketleader

#1203 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

kone wrote:
Bacio sam i ja pogled na stranicu. Cijene su dobre,ali skuplje ti izadje shipping nego odjeca,tako da mislim da nije nesto bas kvalitet dobar. To su majice za klix upotrebe ili oko kuce onako nek se nadje :D
kojeime

#1204 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 18:53, edited 1 time in total.
alica.k

#1205 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by alica.k »

marketleader wrote:
kone wrote:
Bacio sam i ja pogled na stranicu. Cijene su dobre,ali skuplje ti izadje shipping nego odjeca,tako da mislim da nije nesto bas kvalitet dobar. To su majice za klix upotrebe ili oko kuce onako nek se nadje :D
ja mislim da on misli na asos a ne na wholesale (tu se slazem, nekvalitetno, al za po kuci ok).

na asosu je shipping 4.5 funti il tako nesto.

a kone, muska je i meni odjeca onako vala...al eto fala bogu ja kupujem zensku a tamo mi se sve svidja :D
Gospoda Ministarka

#1206 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Gospoda Ministarka »

Zapikala sam jedne na asosu, cekam onda tih 70% :D
♥ Julianna ♥

#1207 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ♥ Julianna ♥ »

A ovaj wholesale, jel ima neki razlog što su im cipele na prim. ovoliko jeftine? Jel ovo kao neki outlet ili neka roba s greškom Il je neki odron od cipele? Jel iko kupovao?
marketleader

#1208 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

♥ Julianna ♥ wrote:
A ovaj wholesale, jel ima neki razlog što su im cipele na prim. ovoliko jeftine? Jel ovo kao neki outlet ili neka roba s greškom Il je neki odron od cipele? Jel iko kupovao?
Citaj ćeroooo gore,sve ti pise...cura je jedna pisala utiske
♥ Julianna ♥

#1209 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ♥ Julianna ♥ »

Uh izvinjaJEm se, pročitaću :D
alica.k

#1210 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by alica.k »

♥ Julianna ♥ wrote:
to su wholesale cijene...ono kad se kupuje na veliko znas. al oni daju i da kupis po jedan artikal eto...s tim da ti je postarina obicno veca od narudzbe.

a sad, kvalitet svega na toj stranici je toliko osrednji da treba dobro razmislit dal se isplati kupovati tu. ja sam se raspametila kad sam je nasla...sve jeftino! al onda mi je stigao prvi paket, pa drugi, pa treci nije...kad bolje razmislis...btw jednu tu majicu sam vec bacila...
ja se ne volim oblaciti sezonski, vec volim da mi odjeca i obuca traje godinama, fala bogu ne robujem modnim trendovima. zato se meni npr ne isplati kupiti na toj stranici. al ima ljudi koji vole da jednu sezonu pronosaju nesto i onda sljedece godine ponovo da kupuju, i onda im je bolje da to rade ovako jeftino negooo....jel.
Chivas1

#1211 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Chivas1 »

Ma opet kad skontas ja bih uzeo neke hlace recimo cisto da vidim kakve su da mogu obuc ovako bezze kad idem negdje kad se ne sminkam :D Al uzet cu i nece mi moci il ce bit veliko ili malo ..bez obzira sto je moj broj opet sve zavisi od modela..tako da se vise isplati kod nas u nekim radnjama isto to uzet za 30-40 KM skuplje nego tuda narucivat
somethings

#1212 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by somethings »

alica.k wrote: to su wholesale cijene...ono kad se kupuje na veliko znas. al oni daju i da kupis po jedan artikal eto...s tim da ti je postarina obicno veca od narudzbe.

a sad, kvalitet svega na toj stranici je toliko osrednji da treba dobro razmislit dal se isplati kupovati tu. ja sam se raspametila kad sam je nasla...sve jeftino! al onda mi je stigao prvi paket, pa drugi, pa treci nije...kad bolje razmislis...btw jednu tu majicu sam vec bacila...
ja se ne volim oblaciti sezonski, vec volim da mi odjeca i obuca traje godinama, fala bogu ne robujem modnim trendovima. zato se meni npr ne isplati kupiti na toj stranici. al ima ljudi koji vole da jednu sezonu pronosaju nesto i onda sljedece godine ponovo da kupuju, i onda im je bolje da to rade ovako jeftino negooo....jel.
A šta je sa ovim "China Post by Sea" kad idem da platim, jer to je prilično mala cijena za poštarinu (jest da im dugo treba, ali bar se uštedi, jer je od 3-4 dolara)... Ili "China Reistered Mail"? A to što nije došlo, šta si naručivala, i jesi li im prijavila? :-? Htjela bih jednu prekrasnu majicu da uzmem, ali sad me strah.
alica.k

#1213 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by alica.k »

somethings, majicu sam bil anarucila, i ja sam uzelu tu najjeftiniju postarinu, al ako npr stavis u kosaricu 3 stvari izadje te skuplje nego kad ima jedna stvar - zavisi od tezine koju oni tamo napisu (a nekad fakat lupaju, ne znam kako obicna majica moze biti teska 900 grama...il neka slizna nebuloza koju lupe).
znaci, narucila majicu, prodje mjesec, nije dosla, prodjose dva mjeseca, nije dosla...tu im ja posaljem mail na koji su mi onak arogantno odgovorili da "do mene je i do nase lopovske poste". onda sam im ja nes kao prijetila da cu zapoceti dispute na paypalu (da bi se na kraju sjetila da mi je rok za to davno prosao). pa su mi onda rekli kao...ako ne dodje do nekog novembra, da ce mi vratiti pare il poslati novu. taj treci mjesec prodje, majice nema, a ne da mi se peglat s njima vise radi 7 dolara...

chivas, pa naruci, samo pazi da ti one mjere sto im pisu na stranici odgovaraju posto oni sve to haman prave u samo jednoj velicini...
somethings

#1214 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by somethings »

Et sad ne znam da li da naručim... Takva su vremena došla da sam osjetljiva na svaku marku, pa sam sad baš paranoična što se tiče kupovine preko interneta, ali i ja ću im priprijetit ako budu odugovlačili. Poželite mi sreću. :lol:
alica.k

#1215 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by alica.k »

hej ma samo ne daj da it prodje ovih 45 dana za dispute ko sto sam ja pustila. ako ne dobijes za 44 dana onda fino to i vrate ti pare :D
♥ Julianna ♥

#1216 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ♥ Julianna ♥ »

alica.k wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:
to su wholesale cijene...ono kad se kupuje na veliko znas. al oni daju i da kupis po jedan artikal eto...s tim da ti je postarina obicno veca od narudzbe.

Jasno mi je da je ovo "za naveliko" ali me zbunilo to što neke mogu dodati po komad, a neke minimum 100 komada.
Helem vrijedi probati, hvala :)
alica.k

#1217 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by alica.k »

♥ Julianna ♥ wrote:Jasno mi je da je ovo "za naveliko" ali me zbunilo to što neke mogu dodati po komad, a neke minimum 100 komada.
Helem vrijedi probati, hvala :)
ma da, te sto ne mozes dodati po komad su im kao out of stock...nekad ponovo budu pa mozes dodati po komad.
4m3l

#1218 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by 4m3l »

Prije mjesec dana narucio sam 10 stvarcica sa dealextrem-a dvije su samo dosle ostalih nema ni nakon 2 sedmice a u isto vrijeme su "Shipped", da li ce mi uopste stici pitam se :S
kojeime

#1219 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 18:54, edited 1 time in total.
alica.k

#1220 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by alica.k »

Gospoda Ministarka wrote:Zapikala sam jedne na asosu, cekam onda tih 70% :D
evo ih 70% :D
kone

#1221 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

Ja sam narucio sa fragrancex.com miris pocetkom decembra(03.-04.) i ni traga ni glasa od njega :roll: ..Bice valjda u narednih 7 dana...
Mustang1

#1222 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mustang1 »

Ajde sad pisite snizenja gdje ima ..sad krecu prava momacka :D
marketleader

#1223 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

Bubalo1 wrote:Ajde sad pisite snizenja gdje ima ..sad krecu prava momacka :D
http://www.schuh.co.uk/ Ozeziiiiiiiii :mrgreen:
Ina_

#1224 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Ina_ »

http://shop.irregularchoice.com/womens/ ... ?offset=92#/
Ako bih npr narucila ove koliki bi bili troskovi carine? Hvala..
poznanik

#1225 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by poznanik »

Ina_ wrote:http://shop.irregularchoice.com/womens/ ... ?offset=92#/
Ako bih npr narucila ove koliki bi bili troskovi carine? Hvala..

Ako su proizvedene i imaju dokaz o EU porijeklu, onda je stopa carine 6%, a ako su proizvedene izvan EU, a u državama s kojim BiH ima zaključen carinski sporazum, onda je stopa 0%. Ako je, pak, proizvedena u "ostalim" državama, onda je stopa 15%. Uvijek se dodaje 1% za carinsku evidenciju, što se tiče carine...

Ne zaboravi transportne troškove, troškove u carinskom posredovanju (špedicija) koji mogu nastati u uvoznom carinjenju, inspekcijske kontrole kvaliteta, pdv... ako bi uvozno carinjenje bilo po pravilima i propisima.

Za slična pitanja postoji otvorena tema: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 38&t=80533
Post Reply