ja sam završio ETF bachelor a master ekonomije, oba u sarajevu. Oba fakulteta su veoma korisna i daju solidno znanje. ETF ti daje inžinjersku žicu, a ekomonija ipak malo više na realni sektor i da skontaš neke stvari da je ipak na kraju zadnja riječ ekonomiste u svim firmama, jer ne može i ovce i novce.DuckZz wrote:Istu stvar sam stavio na temu o EFS-u
I dalje u nebulozi da li da upišem Ekonomski faks ili ETF
Želim da znam da li postoji neka osoba, ili ako znate neku osobu, koja je također bila u mojoj situaciji, da bira između ova dva faksa a da ga oba jednako privlaće, pa želim njegovo mišljenje i šta je na kraju izabrao.
Master ETFa u Sarajevu je glupost velika po meni, bachelor su pretrpali, a master studij su razvukli i olakšali do krajnje mjere, govorim za TK smjer. 90% ispita na Masteru su neki seminarski i gluposti bukvalno, inžinjerskih predmeta gotovo da i nema poslije, ide se samo da se eto dobije titula, dok je na ekonomiji malo drugačija priča. Ne kažem da je teže na ekomoniji, ali korisnije sigurno jeste, barem što se tiče mastera.