Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
*lunatic*

#1201 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by *lunatic* »

sutra 3D, karte su tu :D :D
Lady Saray

#1202 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Lady Saray »

*lunatic* wrote:sutra 3D, karte su tu :D :D
neces pozaliti odlican je R.E. :D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:20, edited 1 time in total.
johnnykola

#1204 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by johnnykola »

dzemmo wrote:SPOILER ALERT

pogledah Cirkus Columbia, moram priznati radi brojnih pozitivnih komentara tipa: "Remek djelo" amaaan

ja ne znam, mozda je do mene, al neke mi stvari ne idu u glavu
roman nisam citao, pa tako ne znam koliko je dobar i "jak" i koliko je Danis odstupao od istog i da li je uopste

film je pun nekih vrmenskih skokova i sturo odradjenih radnji i dijaloga
neki dijalozi su toliko kratki i nepovezani da jednostavno nisu realni i da ne funkcionisu u filmu kao cjelini

probat cu nekim redom:

- odnos sina i oca poslije pumpe, on ga istjeruje iz kuce kao da se dva sata ranije nije nista desilo

- imam osjecaj da je momak iz Zostera, Mario, trebao biti na pumpi i sipati gorivo a Martin taj koji bi "smekao" Azru

- odnos sina i oca generalno

- akcenat, toliko ta raznolikost para usi da zvuce ko legija stranaca - imal' ko da potvrdi za ikavicu u Capljini
svak prica kako stigne, ova mladja generacija po svom a Miki gasterbajter pa i moze proci u smislu da je zaboravio,
Azra neka vrsta seljanke a Mirza Tanovic, Jasna, Miralem :? neodredjeno, blago receno
Mira jos najgrublje zvuci (mozda je njen bas najrealniji akcenat)

- Martin u jednom trenutku izgubljeni djecak dok u drugom fata, cupa, nema Don Juan

- Azra je ta koja je trebala da ga zavede, i to odma na pocetku filma a ne na kraju
pa onda ispade da su se danas sexali a vec sutra bi da napuste zemlju i jos se ludo vole (skok u vremenu)

- scena sexa, bas kao i kraj filma - sturo i na brzinu
imao je toliko prirode, na siroko da snima kao i cijeli film sto je snimljen (nigdje krupnjaka, nigdje lika)
rijeka, livada, uvod tipa Graduate :D a ne on nama daje sex u tri kadra za jedno 40 sekundi :?
evropski je film nije holivudsko smece koje izgleda kao da je cenzurisano za arapsko trziste

- onda onaj tv i Berlinski Zid 1989, pa Dubrovnik 1991 i onda kraj filma 1992 WTF
radnja romana>filma ipsade 3 godine a mi na ekranu gledamo u vrh glave 3 sedmice :?

- tv prikazuje snimke Dubrovnika, bez komentatora, ko intermezo jos bez tv loga,
sa referencnim linijma - ascare pusteno da eto popuni prazninu u kadru

- svaki razgovor sa prijateljem Pivcom zavrsava nekom mini svadjom, cas su dobri cas se tuku
pa se eto na kraju i mrze i podijele na dvije strane koje smo vidjeli na samom pocetku kroz dresove Veleza i Kockastih

- Kraj filma, toliko sturo ka sto spomenuh, kao da je Armagedon, cica mica gotova prica
malo i pateticno, Mira i Miki, ljubav ovo/ono :D ma daj - totalno nerealano
mozda bi moglo proci da se film bazirao na porodicu i na manje likova, al ovako je ispalo sve na brzinu

- bas kao i svaki nas film, puno malih kratkih skeceva i nekih ociglednih stvari koje su bukvalno pretjerano objasnjene
a stvari (kao Dubrovnik) nicim izazvan prikazujes bez imalo uvoda i objasnjenja (recimo za jednog pakistanca)

od mene mu sve najbolje, da dobije sto vise nagrada :D
imao bih jos nekih detalja al da ne bude da pljujem
al jednostavno mi smetalo usima a i ocima, nisam mogao a da ne primjetim

..
ma nidje veze. toliko energije ulozeno bespotrebno na trazenje falinki. realno.
mislis da ce se nakav svaba ili amerikanac baviti ovakvim detaljima?
mislis da on zna sta je dinamo, a sta velez? mislis da on mora vidjeti
uvodnu spicu yutel-ovog dnevnika i gorana milica da bi znao da je dubrovnik
napadnut? mozda je danis trebao snimati prolazak kamiona jna kroz capljinu i napraviti
film koji ce trajati 3 godine :mrgreen: da bi se vremenski pokazalo kako se odvijao
pocetak rata u hrvatskoj i bosni i hercegovini? sto se tice pivca, ne, nijedan covjek u bih
se nije "odjednom" preobrazio u cetalja ili ustasu. osim njih 300.000 hiljada odokativno. :D
mislis da pivcev otac u sceni sa zrcalom stvarno nosi vojnu uniformu cisto
da bi ju probao kao sto kaze divku? ne, mladi se uopce jedan dan ne vole, a drugi ne marisu.
jedan dan su u pubertetu nesigurni, a drugi jer im je neko kaz'o da treba tako imaju stav
da bi razguzili sve zivo i mrtvo.
ne, mira vise ne voli divka, ali zato, da bi se cisto nadihala capljinskog nocnog zraka,
drezdi pod prozorom njihove kuce satima. ne, niti divko ju vise ne gotivi, cist' onako, u slafroku,
u pol noci dolazi do nje da bi zajedno disali. :D
da, vrlo jednostavno, azra je naprosto seljanka,
kojoj je sasma okej da je boniju od strane divka pridodana 100 puta veca paznja nego njojzi.
dodatno, ona je sasma okej s tim da sin kojeg divko nije vidio 20 godina dobije kljuceve kuce, a ona ne. :mrgreen:
to se jasno vidi u sceni kad boni kusa mlijeko na kredencu. :mrgreen:
i, da, mira ima sigurnost, mercedes, novce, covjeka iz jna koji ce ju voljeti zajedno i za nju i za njega.
dobila je sve, ali nema sve. nema divka. i zato se vraca. s mackom. kojeg divko, kao, vise voli
od hercegovine, grobova svojih roditelja, martina i mire. jest', al' u panjevima!!!
ultima_palabra

#1205 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by ultima_palabra »

Imaju smisla dosta @dzemmine primjedbe...film je rega, ali sam očekivao više. Čitao sam knjigu, ali sam je zaboravio poprilično.
Sjo Bonija, ko Behemot iz Majstora i Margarite :D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 13/05/2015 06:38, edited 3 times in total.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:22, edited 2 times in total.
johnnykola

#1208 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by johnnykola »

babyline wrote:
dzemmo wrote: film je topal i fin, preporucio bih ga.. al mu ja ove stvari zamjeram u smislu da je mogao biti bolje filmsko djelo :)
eki
double eki. :-D
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 13/05/2015 06:38, edited 5 times in total.
Better Man

#1210 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Better Man »

Od 28.10.2010. godine Avatar 3D u Cinema City-u, kao i Saw!
AllStar

#1211 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by AllStar »

3D utisci??? imal koga :zzzz:
manki

#1212 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by manki »

AllStar wrote:3D utisci??? imal koga :zzzz:
I mene ovo zanima. Anyone?
cartman

#1213 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by cartman »

Avatar i Avatar 3D se ne mogu poredit. Bio mi je izdrzljiv ta dva-tri sata radi predobrih specijalnih efekata! Svakako pogledat u 3d-u
Lady Saray

#1214 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Lady Saray »

the american... :zzzz: :zzzz: :zzzz: i samo jos da napomenem :zzzz:
Ma.Le.Na

#1215 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Ma.Le.Na »

hoce li kod nas biti pravi 3D simulator ili kako se vec to zove...ili neka fuš jeftina varijanta?
Meshtar

#1216 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Meshtar »

manki wrote:
AllStar wrote:3D utisci??? imal koga :zzzz:
I mene ovo zanima. Anyone?

Glupom filmu ne pože pomoći ni 67 D, a ne 3D :D

Ukupno 4 scene sa 3D efektima.
Better Man

#1217 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Better Man »

Ma.Le.Na wrote:hoce li kod nas biti pravi 3D simulator ili kako se vec to zove...ili neka fuš jeftina varijanta?
Kažu da su nabavili najnoviji, najsavremeniji i najtraženiji model 3D projektora.
Vernes_AMG

#1218 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Vernes_AMG »

ma u cetvrtak ce biti haos , mislim da je ovo prvi put da se SAW prikazuje u kinima ? 8)
Comrad

#1219 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Comrad »

Vernes_AMG wrote:ma u cetvrtak ce biti haos , mislim da je ovo prvi put da se SAW prikazuje u kinima ? 8)
Prosli Saw 6 ja gledao u cinema city :wink:
Sarai

#1220 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Sarai »

Danas vodila dijete na Alpha i Omega radi 3D. Ne znam šta sam trebala očekivati ali po meni nije ništa bilo u 3D. Zapravo jeste, poslije filma, spisak sudionika. Fino vidite tekst kao da je na staklu ispred vas a u pozadini sobu kao da ste u njoj. Je li to to zbog čega sam napravila strateški plan da dodjem do karata, a ono 10 ljudi u dvorani.
manki

#1221 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by manki »

Sarai wrote:Danas vodila dijete na Alpha i Omega radi 3D. Ne znam šta sam trebala očekivati ali po meni nije ništa bilo u 3D. Zapravo jeste, poslije filma, spisak sudionika. Fino vidite tekst kao da je na staklu ispred vas a u pozadini sobu kao da ste u njoj. Je li to to zbog čega sam napravila strateški plan da dodjem do karata, a ono 10 ljudi u dvorani.
:lol:

Drama... Ne znam, ja danas gledao Resident Evil 3D i fantastični su efekti! Film sam po sebi ne valja, ali su efekti odlični. :thumbup:
samo_ovaj_put

#1222 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by samo_ovaj_put »

manki wrote:
Sarai wrote:Danas vodila dijete na Alpha i Omega radi 3D. Ne znam šta sam trebala očekivati ali po meni nije ništa bilo u 3D. Zapravo jeste, poslije filma, spisak sudionika. Fino vidite tekst kao da je na staklu ispred vas a u pozadini sobu kao da ste u njoj. Je li to to zbog čega sam napravila strateški plan da dodjem do karata, a ono 10 ljudi u dvorani.

Drama... Ne znam, ja danas gledao Resident Evil 3D i fantastični su efekti! Film sam po sebi ne valja, ali su efekti odlični. :thumbup:
dobiju li se kakve cvike,u kojoj je sali,koliko je karta?
Better Man

#1223 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Better Man »

samo_ovaj_put wrote:
manki wrote:

dobiju li se kakve cvike,u kojoj je sali,koliko je karta?
Cvike se dobiju na ulazu u salu i ste se vracaju na izlazu. Instaliran je u sali 1. Cijena karte je 8 u vecernjim terminima.
manki

#1224 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by manki »

^^ :thumbup:
Bullet Tooth Tony

#1225 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Bullet Tooth Tony »

:angry: :angry: :angry: :angry: :angry: AMERIKANAC
GEORGE CLOONEY U HIT AKCIONOM TRILERU :x :x :x :x :x :x :x :angry: :angry: :angry: :angry:

HIT , ovo HIT ... fuj....dno dna :x :x :x
Post Reply