Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Moderator: _BataZiv_0809
-
*lunatic*
#1201 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
sutra 3D, karte su tu

- Lady Saray
#1202 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
neces pozaliti odlican je R.E.*lunatic* wrote:sutra 3D, karte su tu![]()
-
Richard Peti
- johnnykola
#1204 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
ma nidje veze. toliko energije ulozeno bespotrebno na trazenje falinki. realno.dzemmo wrote:SPOILER ALERT
pogledah Cirkus Columbia, moram priznati radi brojnih pozitivnih komentara tipa: "Remek djelo" amaaan
ja ne znam, mozda je do mene, al neke mi stvari ne idu u glavu
roman nisam citao, pa tako ne znam koliko je dobar i "jak" i koliko je Danis odstupao od istog i da li je uopste
film je pun nekih vrmenskih skokova i sturo odradjenih radnji i dijaloga
neki dijalozi su toliko kratki i nepovezani da jednostavno nisu realni i da ne funkcionisu u filmu kao cjelini
probat cu nekim redom:
- odnos sina i oca poslije pumpe, on ga istjeruje iz kuce kao da se dva sata ranije nije nista desilo
- imam osjecaj da je momak iz Zostera, Mario, trebao biti na pumpi i sipati gorivo a Martin taj koji bi "smekao" Azru
- odnos sina i oca generalno
- akcenat, toliko ta raznolikost para usi da zvuce ko legija stranaca - imal' ko da potvrdi za ikavicu u Capljini
svak prica kako stigne, ova mladja generacija po svom a Miki gasterbajter pa i moze proci u smislu da je zaboravio,
Azra neka vrsta seljanke a Mirza Tanovic, Jasna, Miralemneodredjeno, blago receno
Mira jos najgrublje zvuci (mozda je njen bas najrealniji akcenat)
- Martin u jednom trenutku izgubljeni djecak dok u drugom fata, cupa, nema Don Juan
- Azra je ta koja je trebala da ga zavede, i to odma na pocetku filma a ne na kraju
pa onda ispade da su se danas sexali a vec sutra bi da napuste zemlju i jos se ludo vole (skok u vremenu)
- scena sexa, bas kao i kraj filma - sturo i na brzinu
imao je toliko prirode, na siroko da snima kao i cijeli film sto je snimljen (nigdje krupnjaka, nigdje lika)
rijeka, livada, uvod tipa Graduatea ne on nama daje sex u tri kadra za jedno 40 sekundi
![]()
evropski je film nije holivudsko smece koje izgleda kao da je cenzurisano za arapsko trziste
- onda onaj tv i Berlinski Zid 1989, pa Dubrovnik 1991 i onda kraj filma 1992 WTF
radnja romana>filma ipsade 3 godine a mi na ekranu gledamo u vrh glave 3 sedmice![]()
- tv prikazuje snimke Dubrovnika, bez komentatora, ko intermezo jos bez tv loga,
sa referencnim linijma - ascare pusteno da eto popuni prazninu u kadru
- svaki razgovor sa prijateljem Pivcom zavrsava nekom mini svadjom, cas su dobri cas se tuku
pa se eto na kraju i mrze i podijele na dvije strane koje smo vidjeli na samom pocetku kroz dresove Veleza i Kockastih
- Kraj filma, toliko sturo ka sto spomenuh, kao da je Armagedon, cica mica gotova prica
malo i pateticno, Mira i Miki, ljubav ovo/onoma daj - totalno nerealano
mozda bi moglo proci da se film bazirao na porodicu i na manje likova, al ovako je ispalo sve na brzinu
- bas kao i svaki nas film, puno malih kratkih skeceva i nekih ociglednih stvari koje su bukvalno pretjerano objasnjene
a stvari (kao Dubrovnik) nicim izazvan prikazujes bez imalo uvoda i objasnjenja (recimo za jednog pakistanca)
od mene mu sve najbolje, da dobije sto vise nagrada![]()
imao bih jos nekih detalja al da ne bude da pljujem
al jednostavno mi smetalo usima a i ocima, nisam mogao a da ne primjetim
..
mislis da ce se nakav svaba ili amerikanac baviti ovakvim detaljima?
mislis da on zna sta je dinamo, a sta velez? mislis da on mora vidjeti
uvodnu spicu yutel-ovog dnevnika i gorana milica da bi znao da je dubrovnik
napadnut? mozda je danis trebao snimati prolazak kamiona jna kroz capljinu i napraviti
film koji ce trajati 3 godine
pocetak rata u hrvatskoj i bosni i hercegovini? sto se tice pivca, ne, nijedan covjek u bih
se nije "odjednom" preobrazio u cetalja ili ustasu. osim njih 300.000 hiljada odokativno.
mislis da pivcev otac u sceni sa zrcalom stvarno nosi vojnu uniformu cisto
da bi ju probao kao sto kaze divku? ne, mladi se uopce jedan dan ne vole, a drugi ne marisu.
jedan dan su u pubertetu nesigurni, a drugi jer im je neko kaz'o da treba tako imaju stav
da bi razguzili sve zivo i mrtvo.
ne, mira vise ne voli divka, ali zato, da bi se cisto nadihala capljinskog nocnog zraka,
drezdi pod prozorom njihove kuce satima. ne, niti divko ju vise ne gotivi, cist' onako, u slafroku,
u pol noci dolazi do nje da bi zajedno disali.
da, vrlo jednostavno, azra je naprosto seljanka,
kojoj je sasma okej da je boniju od strane divka pridodana 100 puta veca paznja nego njojzi.
dodatno, ona je sasma okej s tim da sin kojeg divko nije vidio 20 godina dobije kljuceve kuce, a ona ne.
to se jasno vidi u sceni kad boni kusa mlijeko na kredencu.
i, da, mira ima sigurnost, mercedes, novce, covjeka iz jna koji ce ju voljeti zajedno i za nju i za njega.
dobila je sve, ali nema sve. nema divka. i zato se vraca. s mackom. kojeg divko, kao, vise voli
od hercegovine, grobova svojih roditelja, martina i mire. jest', al' u panjevima!!!
- ultima_palabra
#1205 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Imaju smisla dosta @dzemmine primjedbe...film je rega, ali sam očekivao više. Čitao sam knjigu, ali sam je zaboravio poprilično.
Sjo Bonija, ko Behemot iz Majstora i Margarite
Sjo Bonija, ko Behemot iz Majstora i Margarite
-
Richard Peti
-
Richard Peti
- johnnykola
#1208 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
double eki.babyline wrote:ekidzemmo wrote: film je topal i fin, preporucio bih ga.. al mu ja ove stvari zamjeram u smislu da je mogao biti bolje filmsko djelo
-
Richard Peti
- Better Man
#1210 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Od 28.10.2010. godine Avatar 3D u Cinema City-u, kao i Saw!
- AllStar
#1211 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
3D utisci??? imal koga 
-
manki
#1212 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
I mene ovo zanima. Anyone?AllStar wrote:3D utisci??? imal koga
- cartman
#1213 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Avatar i Avatar 3D se ne mogu poredit. Bio mi je izdrzljiv ta dva-tri sata radi predobrih specijalnih efekata! Svakako pogledat u 3d-u
- Lady Saray
#1214 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
the american...
i samo jos da napomenem 
- Ma.Le.Na
#1215 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
hoce li kod nas biti pravi 3D simulator ili kako se vec to zove...ili neka fuš jeftina varijanta?
- Meshtar
#1216 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
manki wrote:I mene ovo zanima. Anyone?AllStar wrote:3D utisci??? imal koga
Glupom filmu ne pože pomoći ni 67 D, a ne 3D
Ukupno 4 scene sa 3D efektima.
- Better Man
#1217 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Kažu da su nabavili najnoviji, najsavremeniji i najtraženiji model 3D projektora.Ma.Le.Na wrote:hoce li kod nas biti pravi 3D simulator ili kako se vec to zove...ili neka fuš jeftina varijanta?
-
Vernes_AMG
#1218 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
ma u cetvrtak ce biti haos , mislim da je ovo prvi put da se SAW prikazuje u kinima ? 
- Comrad
#1219 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Prosli Saw 6 ja gledao u cinema cityVernes_AMG wrote:ma u cetvrtak ce biti haos , mislim da je ovo prvi put da se SAW prikazuje u kinima ?
-
Sarai
#1220 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Danas vodila dijete na Alpha i Omega radi 3D. Ne znam šta sam trebala očekivati ali po meni nije ništa bilo u 3D. Zapravo jeste, poslije filma, spisak sudionika. Fino vidite tekst kao da je na staklu ispred vas a u pozadini sobu kao da ste u njoj. Je li to to zbog čega sam napravila strateški plan da dodjem do karata, a ono 10 ljudi u dvorani.
-
manki
#1221 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Sarai wrote:Danas vodila dijete na Alpha i Omega radi 3D. Ne znam šta sam trebala očekivati ali po meni nije ništa bilo u 3D. Zapravo jeste, poslije filma, spisak sudionika. Fino vidite tekst kao da je na staklu ispred vas a u pozadini sobu kao da ste u njoj. Je li to to zbog čega sam napravila strateški plan da dodjem do karata, a ono 10 ljudi u dvorani.
Drama... Ne znam, ja danas gledao Resident Evil 3D i fantastični su efekti! Film sam po sebi ne valja, ali su efekti odlični.
-
samo_ovaj_put
#1222 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
dobiju li se kakve cvike,u kojoj je sali,koliko je karta?manki wrote:Sarai wrote:Danas vodila dijete na Alpha i Omega radi 3D. Ne znam šta sam trebala očekivati ali po meni nije ništa bilo u 3D. Zapravo jeste, poslije filma, spisak sudionika. Fino vidite tekst kao da je na staklu ispred vas a u pozadini sobu kao da ste u njoj. Je li to to zbog čega sam napravila strateški plan da dodjem do karata, a ono 10 ljudi u dvorani.![]()
Drama... Ne znam, ja danas gledao Resident Evil 3D i fantastični su efekti! Film sam po sebi ne valja, ali su efekti odlični.
- Better Man
#1223 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
Cvike se dobiju na ulazu u salu i ste se vracaju na izlazu. Instaliran je u sali 1. Cijena karte je 8 u vecernjim terminima.samo_ovaj_put wrote:dobiju li se kakve cvike,u kojoj je sali,koliko je karta?manki wrote:Sarai wrote:Danas vodila dijete na Alpha i Omega radi 3D. Ne znam šta sam trebala očekivati ali po meni nije ništa bilo u 3D. Zapravo jeste, poslije filma, spisak sudionika. Fino vidite tekst kao da je na staklu ispred vas a u pozadini sobu kao da ste u njoj. Je li to to zbog čega sam napravila strateški plan da dodjem do karata, a ono 10 ljudi u dvorani.![]()
-
manki
- Bullet Tooth Tony
#1225 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City
GEORGE CLOONEY U HIT AKCIONOM TRILERU
HIT , ovo HIT ... fuj....dno dna