Star Trek

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#1201 Re: Star Trek

Post by Bloo »

Kakav je ovo hejt na žene u ST-u...
:D
red hejta, red vaza o sisama :mrgreen:
hadzinicasa

#1202 Re: Star Trek

Post by hadzinicasa »

e stigla sam vas. sinoc sam sprzila sve tri epizode.
zato danas na jedno oko jednu solju kafe, na drugo drugu.
Bloo
Globalna šefica

#1203 Re: Star Trek

Post by Bloo »

hadzinicasa wrote:e stigla sam vas. sinoc sam sprzila sve tri epizode.
:lol: :lol: :lol: :lol:

i još jedan fildzan da se nađe
hadzinicasa

#1204 Re: Star Trek

Post by hadzinicasa »

Bloo wrote:
hadzinicasa wrote:e stigla sam vas. sinoc sam sprzila sve tri epizode.
:lol: :lol: :lol: :lol:

i još jedan fildzan da se nađe
to sam kuci jutros. sad se popravljam.
8-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1205 Re: Star Trek

Post by JoseMujica »

dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote:Troy je bila treba i po. :thumbup:
Hej, jedan fun fact na kojeg sam naletio maloprije. :mrgreen: Troy je originalno trebala imati četiri sise, i to po
Roddenberryevoj zamisli. :lol: :D Na sreću (ili na žalost? :zoka: :D ) odgovorili su ga od toga. :D

prokletnici!

sisa nikad dosta :shmizla:
Haris.ba

#1206 Re: Star Trek

Post by Haris.ba »

JoseMujica wrote:nakon prve 3 hepizode ovo mi djeluje kao da se Star Trek navlači prema nekom folu Battlestar Galactice :mastakazes:
Ali bez bespotrebnog filozofiranja ko u BG. :D

Sjećam se priča kako je Star Trek propustio priliku koju je iskoristio BG. Evo, sada iskorištava.

Treća epizoda bi bila bezvezna bez onih zadnjih nekoliko minuta (iako nije dosadna). Onaj razgovor sa kapetanom, pa nadalje obećava. Dobro - nadam se da neće pretjerati pa na kraju da bude španska safunica. Ali, obećavajuće.
spree

#1207 Re: Star Trek

Post by spree »

irac300 wrote:Meni je serija dobra kao SF, ali nije Star Trek. Mislim, zasniva se na tim temeljima, ali nije u tom fazonu.
:thumbup:
Nekako nije to to kada je jedan lik u centru pažnje. Mada generalno meni su ove tri epizode dobre. Nadam se da ce tehnologija, vanzemaljci, svemir itd. biti vise u fokusu, a ne samo jedan glavni lik oko kojeg se sve vrti.
So What!

#1208 Re: Star Trek

Post by So What! »

Prve tri epizode imaju svojih fula sigurno, al isve ovo nekako obećava.

Način na koji je Michael vrbovana da radi na Discoveryu podsjeća na način na koji su Tom Paris i Sedma od Devet došli na Voyager.

Na neki način, Michael mi je ženska verzija Toma Parisa koji je u početku bio strašno odvratan i prepotentan, ali iznimno cijenjen pilot, da bi na kraju postao jedan od najboljih likova u Voyageru.

Najjači detalj sinoć su mi bile crne značke kojima su se oni zatvorenici čudili, dakle ili je MACO uključen ili Section 31 u ovaj projekat.

Ipak već unaprijed znamo da ovo što oni razvijaju na brodu nikada nije zaživjelo, pa će im vjerovatno pronaći neku drugu namjenu.

Kakogod sviđa mi se što je serija ispala iz kalupa i novi način razmišljanja producenata. Imam ovdje solidonog materijala.
So What!

#1209 Re: Star Trek

Post by So What! »

Image
BHCluster

#1210 Re: Star Trek

Post by BHCluster »

Pa vidi se da je ovaj brod zamisljen kao mjesto gdjese ekperimentise od oruzija do nacina putovanja kroz svemir.
dale cooper

#1211 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Bloo wrote:
dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote:Troy je bila treba i po. :thumbup:
Hej, jedan fun fact na kojeg sam naletio maloprije. :mrgreen: Troy je originalno trebala imati četiri sise, i to po
Roddenberryevoj zamisli. :lol: :D Na sreću (ili na žalost? :zoka: :D ) odgovorili su ga od toga. :D
:shock: :shock: :shock: :shock:
I kid you not. :D

Sad nešto kontam kako bi ovaj space fungus kojeg eksperimentalno testiraju kao moguće sredstvo putovanja
na Discoveryu mogao otvoriti zanimljive storytelling opcije. :gunjastajl: Povratak svemirskih hipija naprimjer! :mrgreen:

Ili napad napušenog Discoverya na klingonski homeworld Qo'noS. Zamisli Lorcu, totalno high, kako vrišti
preko razglasa: To all Klingons, the mothership has landed, bitches! :mrgreen: A ovo piči u pozadini:

I onda umjesto sveopšteg rata, everybody gets high and gets down. :D I tako se završava rat federacije i klingonske imperije.
Naravno, pošto je ovo totalno kontraverzna tema, i federacija i klingonci zabrane spominjanje ovog incidenta kao i space
fungus tehnologiju. I to je razlog zbog kojeg nismo čuli kasnije za hrabrog kapetana Lorcu i njegovu posadu. I zašto su
stvari mnogo opuštenije od Kirkovog vremena pa nadalje. :D
irac300

#1212 Re: Star Trek

Post by irac300 »

So What! wrote:Prve tri epizode imaju svojih fula sigurno, al isve ovo nekako obećava.

Način na koji je Michael vrbovana da radi na Discoveryu podsjeća na način na koji su Tom Paris i Sedma od Devet došli na Voyager.

Na neki način, Michael mi je ženska verzija Toma Parisa koji je u početku bio strašno odvratan i prepotentan, ali iznimno cijenjen pilot, da bi na kraju postao jedan od najboljih likova u Voyageru.

Najjači detalj sinoć su mi bile crne značke kojima su se oni zatvorenici čudili, dakle ili je MACO uključen ili Section 31 u ovaj projekat.

Ipak već unaprijed znamo da ovo što oni razvijaju na brodu nikada nije zaživjelo, pa će im vjerovatno pronaći neku drugu namjenu.

Kakogod sviđa mi se što je serija ispala iz kalupa i novi način razmišljanja producenata. Imam ovdje solidonog materijala.
Zbog ovakvih stvari mrzim prequele. Čim sam čuo da se radnja nove serije dešava prije Kirka, reakcija je bila ''jbg''!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1213 Re: Star Trek

Post by JoseMujica »

Haris.ba wrote:
JoseMujica wrote:nakon prve 3 hepizode ovo mi djeluje kao da se Star Trek navlači prema nekom folu Battlestar Galactice :mastakazes:
Ali bez bespotrebnog filozofiranja ko u BG. :D

Sjećam se priča kako je Star Trek propustio priliku koju je iskoristio BG. Evo, sada iskorištava.

Treća epizoda bi bila bezvezna bez onih zadnjih nekoliko minuta (iako nije dosadna). Onaj razgovor sa kapetanom, pa nadalje obećava. Dobro - nadam se da neće pretjerati pa na kraju da bude španska safunica. Ali, obećavajuće.

pa baš mi vuče na to da će biti safunica u svemiru sa gomilom "talking heads" sekvenci :roll:
dale cooper

#1214 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

Jebiga, ne valja ako ima priče, odmah je sapunica. Ako ima akcije ne valja jer Star Trek nije Star Wars. Ako su likovi nadrkani ne valja jer je mračno i nije u duhu Star Treka koji je optimističan. I ova tema pokazuje da fanovi imaju totalno različite ideje o tome kakva "prava" Star Trek serija trebala biti.
hadzinicasa

#1215 Re: Star Trek

Post by hadzinicasa »

Meni je dovoljno zanimljivo da cekam slijedecu epizodu, jos ne znam na sta ce ovo "izaci", uzdrzavam se preranog izvodjenja suda. Ali bice da ima i do Toga sto ja nisam zagrizeni fan. Da dragi su mi, da nostalgija ich cini jos drazim, da svidjaju mi se principi na kojima je originalna serija izrasla i razliciti likovi sa svim svojim karakteristikama, tako zivotnim pa sam rado uzela ovo da gledam. bumo vidli.
BHCluster

#1216 Re: Star Trek

Post by BHCluster »

dale cooper wrote:Jebiga, ne valja ako ima priče, odmah je sapunica. Ako ima akcije ne valja jer Star Trek nije Star Wars. Ako su likovi nadrkani ne valja jer je mračno i nije u duhu Star Treka koji je optimističan. I ova tema pokazuje da fanovi imaju totalno različite ideje o tome kakva "prava" Star Trek serija trebala biti.
:thumbup: To je to, ako im se ne svidja neka ne gledaju, imas Kirka, Pikarda, Siska... more fanmade smeca i hrpe knjiga na temu pa opleti. Najvaznije je sto se tice serije dasu brojevi gledanosti naNetflixu i onome CBS All Accessu visoki i to je to zasve ostalo ima
Image
irac300

#1217 Re: Star Trek

Post by irac300 »

Ma serija je daleko od negledljive, naprotiv, jedva čekam ponedjeljak (tada mi izlazi prijevod). :D Al' kako bi palamudili da svi imaju isto mišljenje? :D
muhafuca

#1218 Re: Star Trek

Post by muhafuca »

irac300 wrote:Ma serija je daleko od negledljive, naprotiv, jedva čekam ponedjeljak (tada mi izlazi prijevod). :D Al' kako bi palamudili da svi imaju isto mišljenje? :D
Od sad kad nove epizoda izadje

samo komentare koji su pozitivni ostaviti a ostalo brisati :D
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#1219 Re: Star Trek

Post by Hame_ »

Odgledo treću... crni komunikatori na STD?! :okac:

So, what do you think. Is Discovery a Section 31 vessel?

Image

Image

Image

Image

Image

Hmmm... počinje biti misteriozno i golicavo :meza:
dale cooper

#1220 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

muhafuca wrote:
irac300 wrote:Ma serija je daleko od negledljive, naprotiv, jedva čekam ponedjeljak (tada mi izlazi prijevod). :D Al' kako bi palamudili da svi imaju isto mišljenje? :D
Od sad kad nove epizoda izadje

samo komentare koji su pozitivni ostaviti a ostalo brisati :D
Ma ne, ima dosta mjesta za kritiku Discoverya, posebice što se tiče trenutnog pisanja (drvenasti dijalozi) i
nedovoljno dobre karakterizacije glavnih likova i njihove motivacije. Ali se isto tako mora shvatiti da ova serija neće i
ne može biti sve ono što fanovi žele i očekuju od nje, posebice što su neka od tih očekivanja i želja često u
suprotnosti jedno sa drugim.
ExNihilo

#1221 Re: Star Trek

Post by ExNihilo »

Image

dale cooper

#1222 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

ExNihilo wrote:Image

:mrgreen:

Najgori si od sve djece, a čak nisi trekie. :D
ExNihilo

#1223 Re: Star Trek

Post by ExNihilo »

Tu sam zbog druženja. Moram naći novi The Walking Dead. :lol:
dale cooper

#1224 Re: Star Trek

Post by dale cooper »

ExNihilo wrote:Tu sam zbog druženja. Moram naći novi The Walking Dead. :lol:
Ova zadnja sezona Fear The Walking Deada je bolja od zadnje sezone The Walking Deada.
I bolja od prve dvije sezone zajedno. Pa da možda probaš? :D
ExNihilo

#1225 Re: Star Trek

Post by ExNihilo »

dale cooper wrote:
ExNihilo wrote:Tu sam zbog druženja. Moram naći novi The Walking Dead. :lol:
Ova zadnja sezona Fear The Walking Deada je bolja od zadnje sezone The Walking Deada.
I bolja od prve dvije sezone zajedno. Pa da možda probaš? :D
Jest teško biti bolji od TWD zadnjih godina. :D

Nisam ni drugu do kraja odradio. Možda dadnem šansu.

Što bi rekao Labud, vidimo se za pet godina. :lol:
Post Reply