Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
pOZz

#1201 Re: Huliganstvo

Post by pOZz »

JMGuti wrote:Mozes li mi samo reci zasto je policija onako tukla onog navijaca? Il svi mislite kako su ga tukli bezveze kad tako pricate.
Tukla ga je zato što je u centru Sarajeva, u najprometnijoj ulici, izvadio pištolj i kanio da upuca svoje neistomišljenike.

One lole, koje se iživljavaju nad onim čovjekom, bi u normalnim državama ostale čak možda i bez posla.
LSD

#1202 Re: Huliganstvo

Post by LSD »

A jeste li upratili onog "junaka" u bordo duxu kako opali drota po lobanji onom šipkom (naravno sa leđa)....a kasnije i zaštitara štosem u potiljak (naravno opet sa leđa)...strašan je to mangup , mora se priznati.
O maj gad

#1203 Re: Huliganstvo

Post by O maj gad »

LSD wrote:A jeste li upratili onog "junaka" u bordo duxu kako opali drota po lobanji onom šipkom (naravno sa leđa)....a kasnije i zaštitara štosem u potiljak (naravno opet sa leđa)...strašan je to mangup , mora se priznati.
Nisam ali sam zato upratio 10 junaka specijalaca kako slomise starijeg covjeka koji je bio sa svojim sinom na utakmici.... strasni mangupi ti specijalci moram priznati...
zonbirile

#1204 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile »

jadna policija kojoj treba zaštita,pa nisu u stanju zaštiti ni svoj inventar.Mislim da bi svaku bilo stid vratiti se u bazu onako desetkovana.Čast onom što ga odvališe motkom,ja bih ako ništa pucao u noge.Pun je qurac ovih divljka svima i jadni mi sa ovakvom policijom.
Omerovim_Koracima

#1205 Re: Huliganstvo

Post by Omerovim_Koracima »

Jbga...navijaci su glavni problem ove drzhave,zlo svo od njih polazi. Sto nako ne izive na nekom kriminalcu? Sto mu jebe djecu malu,kad ga zaustavu u nekom djipu il novom bmw-u? Al nije fazon jbga,tad nema fantomke ni kacige,tad su mu zabranjene sve ovlasti. Normala. Navijaci su najveci problem,ovakvo divljanje navijace ima samo u nasoj drzavi,mirnoj i povucenoj,gdje je stopa kriminala,korumpiranosti i svih tih pizdarija na 0,0000000000000000000000000000000000,5%... Jadni mi sta cemo? :| :|
Troll_Happens

#1206 Re: Huliganstvo

Post by Troll_Happens »

Ovakvi navijaci ne zasluzuju da budu navijaci i samo ih treba ko najvecu stoku tuci i prebijati jer bolje nisu ni zasluzili. Odlazak na utakmicu ima samo za cilj da izbace iz sebe frustracije skupljene u protekloj nedelji i nista vise. Otkud nekom pravom uopste da zato sto mu tim nije dao go ili pobjedio ulijece u teren i obracunava se sa igracima.. isto ko da smo u africi ni tamo ne rade to ja mislim. Zalite se kad se skupi par kornjaca pa oderu lika to nije okey jel a okey je kad se skupi par navijaca pa polome drota to se opravdava pretjeranom policijskom silom i ko moramo vratiti istom mjerom. Jako je hrabro biti mangup u grupi i udarat s ledja. Kako ne mozete skontati da ce policija biti uvijek iznad vas i da cete uvijek deblji kraj izvlaciti sve ce oni to naplatiti s kamatom...
Sami ste sebi sad ucinili medvjedju uslugu onda u sirokom i ko je stao na vasu stranu i ko je mislio da ste bili okey i da su vas isprovocirali i izazvali sukob sad se samo potvrdilo ono sto je receno i nema opravdanja za takvo ponasanje.
Redari imaju funkciju zastite gledalaca davanja informacija i sprecavanje ulaska u teren i sigurno odvodjenje ako se to desi organima sigurnosti. Medjutim kod nas navijaci ih gledaju kao potencijalne mete za izivljavanje ko ono oni su u manjini koga god slozimo dobro je imacu vecu kotaciju u choporu..
Onda unistavanje auta oko stadiona i ostala izivljavanja stvarno nema razloga za daljne objasnjavanje. Da su pametni iskljucit i klub i navijace iz svih europskih takmicenja uvesti kazne napravis sranje imas zabranu 5-10 god ulaska na teren a uz to jos i debelo da platis svu stetu koliku si napravio. Pa bi vidjeli kako bi bili ko baje. Dok se to
ne bude uvodilo uvijek ce biti ovako. Kakav primjer imate kad se igraci sami medjusobom tuku incident na utakmici celik modrica i obracun slavijinih igraca.... dno dna takvi nisu ni za razvrstavanje smeca na obliznjem otpadu. Brate ako ste puni snage i ne znate sta cete prijavite se u rad uzmite kopajte kanale u fabrike ako imate visak snage i explozivnosti onda to pokazite na pravom mjestu ne na tribinama gdje noramalan svijet hoce da nesto pogleda :oops:
hordas 87

#1207 Re: Huliganstvo

Post by hordas 87 »

Jedan001 wrote:Ovakvi navijaci ne zasluzuju da budu navijaci i samo ih treba ko najvecu stoku tuci i prebijati jer bolje nisu ni zasluzili. Odlazak na utakmicu ima samo za cilj da izbace iz sebe frustracije skupljene u protekloj nedelji i nista vise. Otkud nekom pravom uopste da zato sto mu tim nije dao go ili pobjedio ulijece u teren i obracunava se sa igracima.. isto ko da smo u africi ni tamo ne rade to ja mislim. Zalite se kad se skupi par kornjaca pa oderu lika to nije okey jel a okey je kad se skupi par navijaca pa polome drota to se opravdava pretjeranom policijskom silom i ko moramo vratiti istom mjerom. Jako je hrabro biti mangup u grupi i udarat s ledja. Kako ne mozete skontati da ce policija biti uvijek iznad vas i da cete uvijek deblji kraj izvlaciti sve ce oni to naplatiti s kamatom...
Sami ste sebi sad ucinili medvjedju uslugu onda u sirokom i ko je stao na vasu stranu i ko je mislio da ste bili okey i da su vas isprovocirali i izazvali sukob sad se samo potvrdilo ono sto je receno i nema opravdanja za takvo ponasanje.
Redari imaju funkciju zastite gledalaca davanja informacija i sprecavanje ulaska u teren i sigurno odvodjenje ako se to desi organima sigurnosti. Medjutim kod nas navijaci ih gledaju kao potencijalne mete za izivljavanje ko ono oni su u manjini koga god slozimo dobro je imacu vecu kotaciju u choporu..
Onda unistavanje auta oko stadiona i ostala izivljavanja stvarno nema razloga za daljne objasnjavanje. Da su pametni iskljucit i klub i navijace iz svih europskih takmicenja uvesti kazne napravis sranje imas zabranu 5-10 god ulaska na teren a uz to jos i debelo da platis svu stetu koliku si napravio. Pa bi vidjeli kako bi bili ko baje. Dok se to
ne bude uvodilo uvijek ce biti ovako. Kakav primjer imate kad se igraci sami medjusobom tuku incident na utakmici celik modrica i obracun slavijinih igraca.... dno dna takvi nisu ni za razvrstavanje smeca na obliznjem otpadu. Brate ako ste puni snage i ne znate sta cete prijavite se u rad uzmite kopajte kanale u fabrike ako imate visak snage i explozivnosti onda to pokazite na pravom mjestu ne na tribinama gdje noramalan svijet hoce da nesto pogleda :oops:
a sto tako nisi piso prije incidenta, prije te godine gdje je sve bilo fer i korektno sto tad nisi tako piso o tim navijacima, tad kad su navijaci govorili sta policija radi bez razloga, onda svi sute niko da se javi, pa kad je prekipilo sve i izbilo to sto je izbilo odma je to rulja koja ide sa namjerom to da radi.. dajte ljudi ba previse gledate tv pa kupite te neke izjave sto manipulisu narodom, nije bitan icident bitan je uzrok, mozes ti pohapsiti one sto su uradili sve to, ali djaba ti kad ce taj uzrok opet prouzrokovat nesta slicno.. znaci treba korijen ocistiti a ne listove... prema tome okanite se tu sad nekog pametovanja, znam da mrzite FK Sarajevo, znam da mrzite HZ, znam da mrzite ovaj grad, ali nemoj te ti mi samo drzat predavnja neka, koja uopste nemaju svoje misljenje vec pokupljena sa neke tv emisije, to je i najveci problem sto je policija moze LIKVIDIRATI NAVIJACA et samo zato sto je navijac bez obzira kakav, a da pri tome niko nece odgovarati,, svjedoci smo toga eto ŠB kad je neko od njihovih reko daj da nadjemo ubicu ? niko, a odma sad daj da sazovemo skupstinu da stanemo ovome u kraj .. ma daj ba nemoj te biti smijesni sta je policija radila u širokom b. ? sta je radila u tuzli? sta je radila na nasim utakmicama pred ulazom ? itd.. vi to neznate jer niste bili tu da se uvjerite..sjedite u svojoj sobi i samo mjenjate kanale na tv-u, i onda mi dodje neko i pametuje sta kako treba da se radi...dabogda svima vama koji nesta pametuje samo zato sto su to navijaci Sarajeva uradili, dabogda vam dijete bilo negdje u blizini neke tekme i da ga ovako nafataju ni krivog ni duznog i da mu sve kosti polome pa cemo onda vidjeti kako cete pricati..

samo jedno pitanje za sve vas koji ste jedva cekali ovo samo da bi pljuvali po svemu do sada sto se uradilo .. sta je sa Vedranom? gdje on lezi, ko je njega ubio? (policajac-taj isti sto treba nas stiti ) gdje je taj ubica ? gdje su ostali sto su ranili onih 5 momaka i ostavili im trag do kraja zivota ? koliko god vi pokusavali da skrenete svu paznju na ovaj dogadjaj ali nikad znaci nikad se nece zaboraviti to sto je uradjeno nama, sto lijepi dragi nasi gradjani BIH niste tako stali kad su popucali samo po masi, pa koga pogodi pogodi, nazalost pogodio je metan u GLAVU naseg Vedrana, sto tad niste tako burno reagovali da se nadje pocinitelj ? fuj gadite mi se politicke marionete..
Nekako s proljeća

#1208 Re: Huliganstvo

Post by Nekako s proljeća »

Tako to biva, kada se u fokus stave posljedice....
O uzrocima, malo diskutanata ima pojma...
I tako u krug...
Začarani...
zonbirile

#1209 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile »

Omerovim_Koracima wrote:Jbga...navijaci su glavni problem ove drzhave,zlo svo od njih polazi. Sto nako ne izive na nekom kriminalcu? Sto mu jebe djecu malu,kad ga zaustavu u nekom djipu il novom bmw-u? Al nije fazon jbga,tad nema fantomke ni kacige,tad su mu zabranjene sve ovlasti. Normala. Navijaci su najveci problem,ovakvo divljanje navijace ima samo u nasoj drzavi,mirnoj i povucenoj,gdje je stopa kriminala,korumpiranosti i svih tih pizdarija na 0,0000000000000000000000000000000000,5%... Jadni mi sta cemo? :| :|
---------------------------------
tako je ,ali navijače zgaziti,onako za vježbu i to dobro.
salle_eh1986

#1210 Re: Huliganstvo

Post by salle_eh1986 »

Novi zakon ste napisali da bi vasu bruku sakrili
Dok gradom vladaju razni likovi auto mafija i dileri
U ovoj nasoj smijesnoj drzavi mi smo kao problem najveci
Kazne placamo,sto baklje palimo i svoga želju ludo volimo
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1211 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

Omerovim_Koracima wrote:Jbga...navijaci su glavni problem ove drzhave,zlo svo od njih polazi. Sto nako ne izive na nekom kriminalcu? Sto mu jebe djecu malu,kad ga zaustavu u nekom djipu il novom bmw-u? Al nije fazon jbga,tad nema fantomke ni kacige,tad su mu zabranjene sve ovlasti. Normala. Navijaci su najveci problem,ovakvo divljanje navijace ima samo u nasoj drzavi,mirnoj i povucenoj,gdje je stopa kriminala,korumpiranosti i svih tih pizdarija na 0,0000000000000000000000000000000000,5%... Jadni mi sta cemo? :| :|

Nije tacno!!!! Tako se ponasa ako ga zaustavi obicni policajac ali kad ga zaustave specijalci sa puhom manji je od makovog zrna. Isto je bilo i na Kosevu, dio navijaca koji se zovu huligani su razbili obicnog policajca ali kad naletise na specijalce fasovase. Pa radi cega je ona grupa specijalaca izgubila posao??? Zato sto su porazbijali kriminalce u Zujevini i majmuna Karkelju!!!!! A kad vec tako nahvali navijace pa zar nije masa ubica i onih sto prave pizdarije po gradu upravo dosla iz najvatrenijih navijackih skupina. Zar nije Celo bio zakletva Pitarima, Nisko Manijacima, Arkan Ciganima. Zar nisu Vuk i Herak bili jedni od najpoznatijih pripadnika Hordi Zla i na kraju brutalne ubice???? Ocito da ovdje mnogima nije jasno sta znaci napad na sluzbeno lice a pogotovo izazivanje tuce sa policijom, devastiranje javnih dobara, unistavanje civilnih i policijskih vozila. Pa dosta vise price poslije sranja svi su krivi samo mi nismo. Dio Hordi Zla je bio osnovni uzrok svemu sto e desavalo i 90% krivice je u njima a svi oni koji su neduzni nastradali neka ispostave racune upravo toj skupini.
ultima_palabra

#1212 Re: Huliganstvo

Post by ultima_palabra »

hrasno38 wrote:Nisko Manijacima
Nikada... :roll:
reloader

#1213 Re: Huliganstvo

Post by reloader »

hrasno38 wrote:

Nije tacno!!!! Tako se ponasa ako ga zaustavi obicni policajac ali kad ga zaustave specijalci sa puhom manji je od makovog zrna. Isto je bilo i na Kosevu, dio navijaca koji se zovu huligani su razbili obicnog policajca ali kad naletise na specijalce fasovase. Pa radi cega je ona grupa specijalaca izgubila posao??? Zato sto su porazbijali kriminalce u Zujevini i majmuna Karkelju!!!!! A kad vec tako nahvali navijace pa zar nije masa ubica i onih sto prave pizdarije po gradu upravo dosla iz najvatrenijih navijackih skupina. Zar nije Celo bio zakletva Pitarima, Nisko Manijacima, Arkan Ciganima. Zar nisu Vuk i Herak bili jedni od najpoznatijih pripadnika Hordi Zla i na kraju brutalne ubice???? Ocito da ovdje mnogima nije jasno sta znaci napad na sluzbeno lice a pogotovo izazivanje tuce sa policijom, devastiranje javnih dobara, unistavanje civilnih i policijskih vozila. Pa dosta vise price poslije sranja svi su krivi samo mi nismo. Dio Hordi Zla je bio osnovni uzrok svemu sto e desavalo i 90% krivice je u njima a svi oni koji su neduzni nastradali neka ispostave racune upravo toj skupini.
glup si ko kurac, ti zbog vuka i heraka odmah prebacujes sve navijace Sarajeva u kriminalce
nadji mi jednu grupu navijaca koja nema par kriminalaca!

ja samo kazem, daj Boze da vas prebiju onako nevine ko sto su ove na dan utakmice, da vidimo price tada
JMGuti

#1214 Re: Huliganstvo

Post by JMGuti »

O maj gad wrote:
JMGuti wrote:
-LIBERO- wrote:
Onda dobar dio ovdje diskutanata,koji izjednacavaju NAVIJAC=HULIGAN,nisu normalni???

Dal' je onda i policija normalna,jer su oni tu noc svojim postupcima i batinjanjem izjednacavali NAVIJAC=HULIGAN??
Mozes li mi samo reci zasto je policija onako tukla onog navijaca? Il svi mislite kako su ga tukli bezveze kad tako pricate.

Titov rezim je potreban da bi se seljacine poput onih huligana malo spustile na zemlju. Da se to ne radi, slijedeci put bi napravili 105 a ne 35 000 maraka stete
Poenta je u tome sto ako policija ne postuje zakone ko ce ?? Ako policija moze raditi onako kako ih emocije u trenutku ponesu i u tom svom naletu krsiti zakone samo sto su prije toga dobili batine i jer su im kolege dobile batine onda mi nismo pravna nego policijska drzava. Jel to znaci da oni mogu ici i redom tuci koga stignu iako taj isti nije prisustvovao nikakvim neredima niti zna sta se uopce desava.Jel to znaci da oni mogu udarat lice koje privode a isto ne daje otpor (kod nas je to haman normalna praksa?)
Ja tebe ponovo pitam, zasto su oni tukli onog navijaca? Meni to nije poznato, ocito ni tebi kad izbjegavas odgovor. Kako ti znas da se nije opirao uhicenju? Mozda je on to rekao...? :zoka:
hrasno38

#1215 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

reloader wrote:
hrasno38 wrote:

glup si ko kurac, ti zbog vuka i heraka odmah prebacujes sve navijace Sarajeva u kriminalce
nadji mi jednu grupu navijaca koja nema par kriminalaca!

ja samo kazem, daj Boze da vas prebiju onako nevine ko sto su ove na dan utakmice, da vidimo price tada
Eto vidis, svojom prvom recenicom si odmah pokazao svoju inferiornost u komunikaciji i pokazao svoje ponasanje sa tribine. Ovo sto sam napisao su samo neki primjeri ali eto vidjeli smo jos jednog potencijalnog ubicu sa motkom u rukama u proslu srijedu. Kad je onako napao policajca sta je tek u stanju da uradi najobicnijem gradjaninu ovoga grada.
Omerovim_Koracima

#1216 Re: Huliganstvo

Post by Omerovim_Koracima »

@hrasno38

a zar nije trenutni vodja na tvojoj tribini,poznati utjerivac dugova? ne seri papcino svijuti,mrzim kad ljudi pricaju stvari koje ne znaju,nit su bili tu. Odkud ti znas da nisu tukli specijalce? Stavi vibrator u guzicu i budi peder jer ti to najbolje ide.

P.s. Nema potrebe da repliciras vise. Galup si :wink: 8-)
hrasno38

#1217 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

Omerovim_Koracima wrote:@hrasno38

a zar nije trenutni vodja na tvojoj tribini,poznati utjerivac dugova? ne seri papcino svijuti,mrzim kad ljudi pricaju stvari koje ne znaju,nit su bili tu. Odkud ti znas da nisu tukli specijalce? Stavi vibrator u guzicu i budi peder jer ti to najbolje ide.

P.s. Nema potrebe da repliciras vise. Galup si :wink: 8-)
Hahahahha cuj na mojoj tribini????? Pa citas li ti ono sto se ovdje napise "svijuti". A koliko vidim ti sve znas!!! A da zaboravio sam da ste vi na vasoj tribini magistri i inelektualci koji umjesto olovkama pisu toljagama. Ne boj se necu te prijaviti moderaciji nije to moj stil.
glade

#1218 Re: Huliganstvo

Post by glade »

hrasno38 wrote:
1. ti ovo znas jer?
2. jeste onima koje je trenutna garnitura hz otjerala
3. herak NIKADA nije bio pripadnik hz... vuk je poceo praviti sranja tek kada je otisao sa tribine

opet lupas :music:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1219 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

1946 wrote:
hrasno38 wrote:Cuj ko???? Pa policajci naravno!!!! Edin Vuk i Anel Herak su bili pripadnici policije a ne Hordi Zla. Edin Vuk, magistar, jedan od istaknutijih huligana navijacke skupine Horde Zla. I sranja u Konjicu, Tuzli, Sirokom su sve napravili policajci a ne intelektualci sa sjevera.
Vuk kako su se Horde Zla vratile na sjever ne dolazi na utakmice. Za Heraka ne znam da je ikad i dolazio. Amar Šljivo (vjerujem da ti je poznat i da znaš po čemu je poznat) je bio pripadnik specijalne policije.
hrasno38 wrote:Zar nisu Vuk i Herak bili jedni od najpoznatijih pripadnika Hordi Zla i na kraju brutalne ubice????
Ja ti jednom napišem ali ti opet lažeš i izmišljaš iako si čovjek u godinama. Pa ne valja to tako, nisi balavac. Nisu bili jedni od najpoznatijih pripadnika HZ, prestani izmišljati.
hrasno38

#1220 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

1946 wrote:
1946 wrote:
hrasno38 wrote:Cuj ko???? Pa policajci naravno!!!! Edin Vuk i Anel Herak su bili pripadnici policije a ne Hordi Zla. Edin Vuk, magistar, jedan od istaknutijih huligana navijacke skupine Horde Zla. I sranja u Konjicu, Tuzli, Sirokom su sve napravili policajci a ne intelektualci sa sjevera.
Vuk kako su se Horde Zla vratile na sjever ne dolazi na utakmice. Za Heraka ne znam da je ikad i dolazio. Amar Šljivo (vjerujem da ti je poznat i da znaš po čemu je poznat) je bio pripadnik specijalne policije.
hrasno38 wrote:Zar nisu Vuk i Herak bili jedni od najpoznatijih pripadnika Hordi Zla i na kraju brutalne ubice????
Ja ti jednom napišem ali ti opet lažeš i izmišljaš iako si čovjek u godinama. Pa ne valja to tako, nisi balavac. Nisu bili jedni od najpoznatijih pripadnika HZ, prestani izmišljati.
Ajde dobro ako laze koza ne laze rep. Uzmi fino google pa ukucaj "Vuk i Herak Horde Zla" pa ce ti se sve samo reci. Ajde mozda nije najprikladniji izraz "najpoznatiji" jer na navijackim tribinama je trka oko toga tko ce biti "najpoznatiji" nego ajmo reci "najeksponiraniji" u vrijeme dok su bili na sjeveru. To sto mi ti tvrdis nakon svih dosadasnjih postova napisanih na ovoj temi vjeruj mi da mi nista ne znaci.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1221 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

hrasno38 wrote:Ajde dobro ako laze koza ne laze rep. Uzmi fino google pa ukucaj "Vuk i Herak Horde Zla" pa ce ti se sve samo reci. Ajde mozda nije najprikladniji izraz "najpoznatiji" jer na navijackim tribinama je trka oko toga tko ce biti "najpoznatiji" nego ajmo reci "najeksponiraniji" u vrijeme dok su bili na sjeveru. To sto mi ti tvrdis nakon svih dosadasnjih postova napisanih na ovoj temi vjeruj mi da mi nista ne znaci.
Stvarno ti je jak izvor index :shock: . Isto kao što u srijedu onaj wannabe novinar izjavi na tv-u da su HZ napale škripare. Ili što su ovi hrvatski portali i tv (koje ti izađu kad to ukucaš u google) nakon ubistva u Širokom pisali i pričali da su Horde došle naoružane vatrenim oružjem i da su ranili onog starca, pa se ušutiše sad kad je ovaj dio završene istrage pokazao da je to laž, da HZ nisu imale nikakvog oružja i da je starac ranjen iz policijskog pištolja. Čovječe Božiji, Herak nikad nije dolazio na utakmice. Vuk se držao uz tadašnju garnituru tzv. HZ (jednu porodicu da ih sad ne imenujem). Otkad su se HZ vratile sa zapada na sjever on ne dolazi na utakmice. Znači već 2 godine.
burek_in_space

#1222 Re: Huliganstvo

Post by burek_in_space »

26. Apr. 2010. 23:57 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» metar_drva, aerosa, hz__semir, alalal, respo

14 dana
Tomahawk11
Globalni moderator

#1223 Re: Huliganstvo

Post by Tomahawk11 »

Ja teme, kako je krenulo niko nece ostati, ovo ko ratiste, a ovi odozgo uzimaju danak. odose svi u Banovice :mrgreen:
Ne znam sta se ima toliko raspredati, svak' svoju busiju brani, nema tih argumenata kojima jedni druge mozete pobiti.
Jednostavno je. Ja sam licno digao ruke od utakmica kluba koji sam pratio (FK Sarajevo) zbog ovakvih s.ranja, necu da me bezze boli glava, da me probada u ledjima ili da mi nisu bubrezi na mjestu. Moja odluka - moja stvar, kao i svakog onog ko odluci da ide na utakmice nase lige.
Sad da li si kriv ili nisi, tesko je razabrati kad haos pocne. Onda vise dobiju oni koji nisu krivi. Nisam nikad dobio degenek na utakmicama, a redovno sam bio na sjeveru, sad ne bih otisao da je dzaba ulaz.
Navijaci Sarajeva : nemojte braniti one koji su spremni mucki s ledja napasti policajca ili ove ljude iz osiguranja, oni nisu tu radi Sarajeva, sporta ili bilo cega sto se tice sporta. Oni nisu dio navijaca Sarajeva, od takvih se treba ograditi.
Ostali: Da imamo drzavu kako treba, ovakve se stvari ne bi ni dogadjale. Sve je nacionalno obojeno, korupcija cvjeta, radi ko sta hoce. Zato nema razloga za pametovanjem. Ubjedjen sam da svi istinski ljubitelji FK Sarajevo, ali i Zelje i ostalih klubova ne odobravaju ovaj haos.
Ovo sto pratim sa strane, Zeljo je trenutno u puno boljoj situaciji, vlada zdravija klima, nema s.ranja na utakmicama.
I veca je posjeta, jer se ne treba bojati pendeka. Kamenja. Stolica.... :run:
Mascherano

#1224 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

Mascherano wrote:Nema se ovde vise sta polemisati, jos ce huligani ispasti zrtve... :-)

Samo jos zelim nesto da porucim postenim i normalnim gradjanima Sarajeva, iskrenim ljubiteljima fudbala:
Za nekih otprilike 2 mjeseca pocinje sa radom novoformirana Jedinica za sprecavanje narusavanja javnog reda i mira u vecem obimu. Inicijativa za pokretanje Jedinice je pocela jos nakon ubistva Amara Mistrica. Realizacija tog projekta je pri kraju i ta Jedinica bi krajem juna zvanicno trebala poceti sa radom. Akcenat i prioritetan zadatak Jedinice ce biti suzbijanje huliganstva u Kantonu Sarajevo. Ukratko, Jedinica ce biti nesto kao Zandarmerija u Srbiji.
Mislim da cete vec od jeseni moci voditi djecu na utakmice bez bojazni da ce vam se tom priikom nesto lose dogoditi.
:wink:

8)
burek_in_space

#1225 Re: Huliganstvo

Post by burek_in_space »

dobar_ti? wrote:Otici na utakmicu Sarajeva i navijati za taj tim je krivica sama po sebi, pa zbog toga opravdavam bilo kakvu reakciju policije :)
Doprinos konstruktivnoj diskusiji ovakvim postom = nula bodova.
Josh jedan ovakav post i konstruktivno cesh biti banovan. :)
Locked