Ibretio sam se najmanje tebi, ibret je bio hajmo reći rekacija na sve teme koje se otvaraju u posljednje vrijeme na ovom podforumu, od "dolaska sudnjeg dana" do i ove mesala ovdje - koja se pretvorila u cirkus.Mislim, ne razumijem, tema je "Par pitanja za one koji poznaju Islam" Eh sad ili sam ja naivna ili ...? Ja sam mislila da ce to bash tako funkcionisati. Ja koja znam malo, ili nimalo o Islamu, postavim pitanje, onaj koji zna odgovori mi, bez da se ibreti shto to pitam, shto nisam prvo neshtp drugo pitala, shto o tome uopshte razmisljam , jesam li ja to feministikinja, koje sam vjere, nacije, znak u hgoroskopu ....
Ja nijedno pitanje nisam postavila ovdje o modi, sportu, nego ono shto ja mislim da ima veze sa Islamom, na ovaj ili na onaj nachin.
Pošto, kao što sama priznaješ, malo znaš o islamu, i nije te stid pitat. I ne treba da te bude stid. To j ečak i pohvalno i odlika najbolje generacije muslimana, ashaba Allahovog Poslanika s.a.v.s., Ashabi Poslanika s.a.v.s. nisu nikad oklijveali s upitima jer su htjeli da razumiju tačno ajete, i hadise.
Međutim, tewhid treba da bude osnova, pogotovo u tvom slučaju i tebi sličnima - znaš onu; n egradi se kuća od krova nego od temelja.
Također, forumi nisu prava mjesta za to. Literatura, "živa" knjiga, ders, to je najsipravniji put. Forum, kako i sama vidiš, nije najpogodnije mjesto. Evo ovih dana imaš ciklus predavanja o Poslaniku s.a.v.s. u Sarajevu, ako tu živiš, u BKC - u nedjelju u pola 8 imaš jedno islamsko predavanje. ti metodi učenja će ti najviše koristiti, a forumi, i sl. Ne bi ti preporučio da sa forumskih thereda učiš islam.
esselamu alejekum