Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
dinooh

#1201 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dinooh »

zilla_ wrote:Zanima me ako neko zna dal će mi ovi na ekonomiji priznat npr. matematiku i statistiku koje sam položio na saobraćajnom fakultetu ukoliko bi upisao ekonomiju po sistemu učenja na daljinu?
to pitaj studentsku ili profesora na ekonomiji. To je njihova volja, hoce li ili nece.
tabija

#1202 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by tabija »

Šta se desi kad redovan student obnovi godinu? Je li automatski mora placati i prelazi u redovne SF ili moze obnoviti jednom?
Mutivoda

#1203 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Mutivoda »

tabija wrote:Šta se desi kad redovan student obnovi godinu? Je li automatski mora placati i prelazi u redovne SF ili moze obnoviti jednom?
Možeš obnoviti. ;-)
Stoner

#1204 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Stoner »

Pozdrav,

1 sam godina EiM , sad u prvom semestru sam polozio osnove ekonomije i poslovnu informatiku, iz matematike,prava i ekonomike imam polozenu jednu parcijalu .

Ukoliko padnem sad na popravnim i ostanem samo sa osnovama i informatikom mogu li ikako upisati 2 semestar ili cu morati obnavljati godinu????
Kona__

#1205 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Kona__ »

2. semestar uspisuješ svakako, ali treći semestar-odnosno drugu godinu ne možeš upisati, ali to ti je u septembru. Mada uvijek postoji šansa da položiš dva na ljetnoj školi, i jedan "preneseš" u drugu godinu, odnosno treći semestar.
Mutivoda

#1206 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Mutivoda »

Možeš upisati 2. semestar.
Ako sad na popravnim ne položiš te druge parcijale, imaš i u septembru šansu, jer i tad ima rok. Samo nisam sigurna da li ćeš pravo moći, jer ne znam kakav vam je sad sistem polaganja, oni stalno nešto mijenjaju. :D
menuet

#1207 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by menuet »

Mutivoda wrote:Možeš upisati 2. semestar.
Ako sad na popravnim ne položiš te druge parcijale, imaš i u septembru šansu, jer i tad ima rok. Samo nisam sigurna da li ćeš pravo moći, jer ne znam kakav vam je sad sistem polaganja, oni stalno nešto mijenjaju. :D
Što se tiče prava, čini mi se da sad na popravnom možeš polagati onu parcijalu iz koje si imao manje bodova, a u septembru možeš samo ovu drugu, od 30 bodova.

A mene zanima kolike su šanse da se ne organizuje ljetna škola iz matematike? Je li se ikad desilo nešto takvo? :-D

planirala sam ostaviti matematiku za ljetnu i da ne izlazim sad na popravni jer moram učiti još 2 predmeta, ali nešto kontam ako slučajno ne bude ljetne, u septembru mogu samo jednu parcijalu raditi, tako da sam odmah pala. :-?
Stoner

#1208 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Stoner »

Kona__ wrote:2. semestar uspisuješ svakako, ali treći semestar-odnosno drugu godinu ne možeš upisati, ali to ti je u septembru. Mada uvijek postoji šansa da položiš dva na ljetnoj školi, i jedan "preneseš" u drugu godinu, odnosno treći semestar.

Dakle, ukoliko padnem popravne , a na ljetnoj polozim matematiku i pravo recimo onda mogu prenijet ekonomiku u drugu godinu i upisati je ?

Hvala vam na odgovorima , meni je sve ovo prekomplikovano.
menuet

#1209 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by menuet »

Stoner wrote:
Kona__ wrote:2. semestar uspisuješ svakako, ali treći semestar-odnosno drugu godinu ne možeš upisati, ali to ti je u septembru. Mada uvijek postoji šansa da položiš dva na ljetnoj školi, i jedan "preneseš" u drugu godinu, odnosno treći semestar.

Dakle, ukoliko padnem popravne , a na ljetnoj polozim matematiku i pravo recimo onda mogu prenijet ekonomiku u drugu godinu i upisati je ?

Hvala vam na odgovorima , meni je sve ovo prekomplikovano.
jeste :)
samo računaj na to da imaš predmete i iz drugog semestra uključujući i računovodstvo koje zeza dosta raje, pa daj sve od sebe da položiš makar dva sad na popravnom :-D sretno!
Mutivoda

#1210 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Mutivoda »

menuet wrote:
Što se tiče prava, čini mi se da sad na popravnom možeš polagati onu parcijalu iz koje si imao manje bodova, a u septembru možeš samo ovu drugu, od 30 bodova.

A mene zanima kolike su šanse da se ne organizuje ljetna škola iz matematike? Je li se ikad desilo nešto takvo? :-D

planirala sam ostaviti matematiku za ljetnu i da ne izlazim sad na popravni jer moram učiti još 2 predmeta, ali nešto kontam ako slučajno ne bude ljetne, u septembru mogu samo jednu parcijalu raditi, tako da sam odmah pala. :-?
Pa kakva si sa bodovima iz prava? Jeste li imali onaj neki slučaj? Potrudi se sad na popravnom da položiš, ili ako ništa da skupiš dovoljno bodova da možeš računati i na septembar. :D

Ma bitne su pare, ne brini se, ljetna će biti organizovana za bilo koji predmet ;-) :D
menuet

#1211 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by menuet »

Mutivoda wrote:
menuet wrote:

Pa kakva si sa bodovima iz prava? Jeste li imali onaj neki slučaj? Potrudi se sad na popravnom da položiš, ili ako ništa da skupiš dovoljno bodova da možeš računati i na septembar. :D

Ma bitne su pare, ne brini se, ljetna će biti organizovana za bilo koji predmet ;-) :D
ma i ja kontam, ali izbija neka paranoja iz mene :lol: hvala!
Leons

#1212 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Leons »

Da li postoji neki uslov za upis ljetne škole?
Mutivoda

#1213 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Mutivoda »

Leons wrote:Da li postoji neki uslov za upis ljetne škole?
200KM :D Nijedan više. :D
Leons

#1214 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Leons »

Mutivoda wrote:
Leons wrote:Da li postoji neki uslov za upis ljetne škole?
200KM :D Nijedan više. :D
Nema veze ako nisam niti jedan parcijalni ispit dao? :shock:
Mutivoda

#1215 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Mutivoda »

Leons wrote:
Nema veze ako nisam niti jedan parcijalni ispit dao? :shock:
Nema veze, jer na ljetnoj ideš sve ispočetka. I tu na nekim predmetima imaš parcijalne, dok neki imaju samo jedan, finalni na kraju augusta/početku septembra. :D
I možeš uzeti samo dva predmeta, ja mislim. :D
Leons

#1216 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Leons »

Možeš li mi reći koliko traje ta ljetna škola , ako ja upišem ljetnu jel trebam ovjeriti zimski semestar?
Mutivoda

#1217 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Mutivoda »

Leons wrote:Možeš li mi reći koliko traje ta ljetna škola , ako ja upišem ljetnu jel trebam ovjeriti zimski semestar?
Ljetna ti počinje u augustu ili zadnju sedmicu jula i traje do kraja augusta (5 sedmica).

Imaš sve objašnjeno ovdje http://www.efsa.unsa.ba/so/ba/ljetna-kola-meni-92 :D
Mutivoda

#1218 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Mutivoda »

joooj wrote:Zar ce biti ljetna skole ove godine!? :shock: Ja sam mislila da je to ukinuto prosle godine :-)
Ukinuti su DL predmeti, nisam čula to za ukidanje ljetne, bila je prošle godine. :D
Muhamed Đakmić

#1219 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Muhamed Đakmić »

Ljetna se neće nikad ukinuti :D
Mutivoda

#1220 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Mutivoda »

Idi štrebaj :evil: :mrgreen:
Muhamed Đakmić

#1221 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Muhamed Đakmić »

Ni tebi ne bi škodilo :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1222 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Velkoski »

Muhamed Đakmić wrote:Ni tebi ne bi škodilo :D
+1
Mutivoda

#1223 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Mutivoda »

Jutros sam, dosta od mene za danas :D

@Woole, znaš da je i tebi štrebat' za koji mjesec :evil:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1224 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Velkoski »

Mutivoda wrote:
Jutros sam, dosta od mene za danas :D
ne laži :evil: :mrgreen:

Mutivoda wrote:@Woole, znaš da je i tebi štrebat' za koji mjesec :evil:
ahaaaaaaaaaaaaaaaa :oops:
Mutivoda

#1225 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Mutivoda »

Woole Triwunovich wrote:
ne laži :evil: :mrgreen:
Jesam vala, čak sat vremena :roll: :mrgreen:
Woole Triwunovich wrote: ahaaaaaaaaaaaaaaaa :oops:
:dada:
Post Reply