Nisam mislio da se peticija salje proizvodjacu opreme, nego savezu, ne mora biti peticija, uglavnom pokazati da su navijaci nezadovoljni opremom, da bi adidas, nike ili sta ja znam prodao monogo vise orginalnih dresova.Jer jedna reprezentacija koja se vec drugu godinu bori za odlazak na prvenstvo, koja je tako blizu velikog takmicenja definitivno zasluzuje bolju opremu.Ovo sto radi legea je neozbiljno, da se logo legea mora sakrivati, jer nije po propisima uefe.Uvijek smo imali promasaje s opremom, sjtimo se prvog sponzora "patrick" onda je bio kratak period "adidas" sad ne znam da li je bio potpisan ugovor s "adidasom" ili smo mi na svoju ruku koristili njihovu opremu ne znam, pa onda je dosao ugovor s "reusch" pa onda famozna "legea".Definitno nasa reprezentacija zasluzuje bolju opremu.Ima tu jos mnogo toga, recimo zasto se ne otvori kakav "fan shop" reprezetativne opreme, pa da se na jednom mjestu mogu kupiti dresovi, posteri, privjesci, i tako to........and wrote:kakve peticije.ugovor se može revidirati,poništiti ako jedna strana nije zadovoljna tretmanom,uslugom,a mi nemamo razloga da budemo zadovoljni.pogotovo što su nam u kvalifikacijama slali neadekvatnu opremu koja nije po propisima.studeni76 wrote:Bože dragi šta se ovdje zahtijeva! Zar vi stvarno mislite da se peticijama poništavaju ugovori, da neki čiko sjedi u Italiji i jedva čeka da mu stigne neka peticija od tamo nekih forumaša da bi potpisao raskid ugovora!? A direktori Nikea i Adidasa već čekaju sa ugovorima koje naši trebaju da potpišu!!!
Dajte ba ljudi, uključite mod "realnost"
dovoljno je da na nekoj pres konferenciji neki vrli novinar Ivici Osimu postavi pitanje zašto naša reprezentacija igra u smetljarskoj opremi i da li postoji mogućnost da imamo tretman kakav zaslužujemo?
vjerujem da bi dobili direktan odgovor i da bi znali da li se nešto može uraditi na tom planu.
Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- siki_sa
#1201 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
- and
#1202 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
nisam ni napisao da se šalje proizvođaču opreme,već najjednostavniji način da se sazna da li se šta može uraditi na tom planu.siki_sa wrote:Nisam mislio da se peticija salje proizvodjacu opreme, nego savezu, ne mora biti peticija, uglavnom pokazati da su navijaci nezadovoljni opremom, da bi adidas, nike ili sta ja znam prodao monogo vise orginalnih dresova.Jer jedna reprezentacija koja se vec drugu godinu bori za odlazak na prvenstvo, koja je tako blizu velikog takmicenja definitivno zasluzuje bolju opremu.Ovo sto radi legea je neozbiljno, da se logo legea mora sakrivati, jer nije po propisima uefe.Uvijek smo imali promasaje s opremom, sjtimo se prvog sponzora "patrick" onda je bio kratak period "adidas" sad ne znam da li je bio potpisan ugovor s "adidasom" ili smo mi na svoju ruku koristili njihovu opremu ne znam, pa onda je dosao ugovor s "reusch" pa onda famozna "legea".Definitno nasa reprezentacija zasluzuje bolju opremu.Ima tu jos mnogo toga, recimo zasto se ne otvori kakav "fan shop" reprezetativne opreme, pa da se na jednom mjestu mogu kupiti dresovi, posteri, privjesci, i tako to........and wrote:kakve peticije.ugovor se može revidirati,poništiti ako jedna strana nije zadovoljna tretmanom,uslugom,a mi nemamo razloga da budemo zadovoljni.pogotovo što su nam u kvalifikacijama slali neadekvatnu opremu koja nije po propisima.studeni76 wrote:Bože dragi šta se ovdje zahtijeva! Zar vi stvarno mislite da se peticijama poništavaju ugovori, da neki čiko sjedi u Italiji i jedva čeka da mu stigne neka peticija od tamo nekih forumaša da bi potpisao raskid ugovora!? A direktori Nikea i Adidasa već čekaju sa ugovorima koje naši trebaju da potpišu!!!
Dajte ba ljudi, uključite mod "realnost"
dovoljno je da na nekoj pres konferenciji neki vrli novinar Ivici Osimu postavi pitanje zašto naša reprezentacija igra u smetljarskoj opremi i da li postoji mogućnost da imamo tretman kakav zaslužujemo?
vjerujem da bi dobili direktan odgovor i da bi znali da li se nešto može uraditi na tom planu.
- siki_sa
#1203 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Nisam mislio da se peticija salje proizvodjacu opreme, nego savezu, ne mora biti peticija, uglavnom pokazati da su navijaci nezadovoljni opremom, da bi adidas, nike ili sta ja znam prodao monogo vise orginalnih dresova.Jer jedna reprezentacija koja se vec drugu godinu bori za odlazak na prvenstvo, koja je tako blizu velikog takmicenja definitivno zasluzuje bolju opremu.Ovo sto radi legea je neozbiljno, da se logo legea mora sakrivati, jer nije po propisima uefe.Uvijek smo imali promasaje s opremom, sjtimo se prvog sponzora "patrick" onda je bio kratak period "adidas" sad ne znam da li je bio potpisan ugovor s "adidasom" ili smo mi na svoju ruku koristili njihovu opremu ne znam, pa onda je dosao ugovor s "reusch" pa onda famozna "legea".Definitno nasa reprezentacija zasluzuje bolju opremu.Ima tu jos mnogo toga, recimo zasto se ne otvori kakav "fan shop" reprezetativne opreme, pa da se na jednom mjestu mogu kupiti dresovi, posteri, privjesci, i tako to........[/quote]
nisam ni napisao da se šalje proizvođaču opreme,već najjednostavniji način da se sazna da li se šta može uraditi na tom planu.[/quote]
da, ja nikad nisam cuo, mozda grijesim, ali ja nisam cuo d aj ei jedan novinar postavio pitanje opreme, sve mi smrdi da j eneki hercegovac upleten u sve ovo, jer prvo su opremu "legea" poceli nositi hercegovacki klubovi......
nisam ni napisao da se šalje proizvođaču opreme,već najjednostavniji način da se sazna da li se šta može uraditi na tom planu.[/quote]
da, ja nikad nisam cuo, mozda grijesim, ali ja nisam cuo d aj ei jedan novinar postavio pitanje opreme, sve mi smrdi da j eneki hercegovac upleten u sve ovo, jer prvo su opremu "legea" poceli nositi hercegovacki klubovi......
- zecko_kupuz
#1204 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Naoružajte se strpljenjem, jer druge vam nema. Savez je zarobljen ovim ugovorom. Svaki pokušaj njegovog raskidanja ili uslovljavanja Legei sasvim sigurno će rezultirati šamarom po džepu. Hoćeš raskinuti, plati, hoćeš specijalnu opremu, plati! Ja i ranije rekoh, Komitet već ima dovoljno prljavog veša prijašnjeg sastava Saveza tako da im ovo sigurno sada ne treba.
Gledajući težinu pravno-finansijskih problema kao što su konflikti sa Kentaro i Sportfive agencijama, radovi na trening-kampu reprezentacije, opremanje Bilinog ili Koševa minimumom UEFA-inih standarda, bilo kakva peticija bi se činila samo kao kakav navijački hir, nažalost.
Na stranu to što su dresovi ružni ko kujac.
Gledajući težinu pravno-finansijskih problema kao što su konflikti sa Kentaro i Sportfive agencijama, radovi na trening-kampu reprezentacije, opremanje Bilinog ili Koševa minimumom UEFA-inih standarda, bilo kakva peticija bi se činila samo kao kakav navijački hir, nažalost.
Na stranu to što su dresovi ružni ko kujac.
- M10A4EVER
#1205 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Kakav mi uopste imamo "ugovor" sa Legeom?
Po svemu sudeci, oni nisu nimalo los proizvodjac sportske opreme, a ni neko ko nema novaca, "moci" da ne kazem drugacije! Zasto ovo pominjem, pa zato sto upravo procitah vijest kako C. Zvezda potpisa (PAZI SAD KAKAV!!) ugovor s njima :
"Kako smo vas već obavestili, crveno-beli će od Italijana dobijati 1.800.000 evra po sezoni, s tim što će dve trećine od te sume dobijati u "kešu"(1.200.000 evra), a ostatak u sportskoj opremi - ne samo za prvi tim, već i za sve mlađe kategorije, kao i za žensku ekipu.
Osim toga, Zvezda neće nositi dresove koji se već nalaze u ponudi Leđee, već će imati status ekskluzivnog partnera, što znači da će moći, u saradnji s italijanskim proizvođačem, da kreira sopstvenu liniju, ne samo dresova, već i trenerki, majica, jakni i ostale opreme."
To me zagolica pa nadjoh i ovaj online katalog ( http://www.legea.it/site/catalog/2012/index.htm ) da vidim kakvom oni opremom i "linijom" raspolazu! Sokiran sam blago receno (pozitivno) koliko mocnih dresova tu ima i stvarno ne mogu da vjerujem KAKO JE MOGUCE DA MI ONAKVO SMECE NA REPREZENTATIVCIMA IMAMO!!! Sramota...
Ipak je to talijanska marka, a znamo da su oni i moda "ruka pod ruku", ali nasi dresovi...
Ne znam stvarno kako je to moguce, ali kod nas ono lici na sve, samo ne na fudbalski dres... Katastrofa...
PS Na Legeinoj stranici kliknite odmah opciju "TEAM" (na dnu) da bi ste dresove pogledali, jer je u katalogu cjelokupna ponuda svih mogucih artikala.
Po svemu sudeci, oni nisu nimalo los proizvodjac sportske opreme, a ni neko ko nema novaca, "moci" da ne kazem drugacije! Zasto ovo pominjem, pa zato sto upravo procitah vijest kako C. Zvezda potpisa (PAZI SAD KAKAV!!) ugovor s njima :
"Kako smo vas već obavestili, crveno-beli će od Italijana dobijati 1.800.000 evra po sezoni, s tim što će dve trećine od te sume dobijati u "kešu"(1.200.000 evra), a ostatak u sportskoj opremi - ne samo za prvi tim, već i za sve mlađe kategorije, kao i za žensku ekipu.
Osim toga, Zvezda neće nositi dresove koji se već nalaze u ponudi Leđee, već će imati status ekskluzivnog partnera, što znači da će moći, u saradnji s italijanskim proizvođačem, da kreira sopstvenu liniju, ne samo dresova, već i trenerki, majica, jakni i ostale opreme."
To me zagolica pa nadjoh i ovaj online katalog ( http://www.legea.it/site/catalog/2012/index.htm ) da vidim kakvom oni opremom i "linijom" raspolazu! Sokiran sam blago receno (pozitivno) koliko mocnih dresova tu ima i stvarno ne mogu da vjerujem KAKO JE MOGUCE DA MI ONAKVO SMECE NA REPREZENTATIVCIMA IMAMO!!! Sramota...
Ipak je to talijanska marka, a znamo da su oni i moda "ruka pod ruku", ali nasi dresovi...
Ne znam stvarno kako je to moguce, ali kod nas ono lici na sve, samo ne na fudbalski dres... Katastrofa...
PS Na Legeinoj stranici kliknite odmah opciju "TEAM" (na dnu) da bi ste dresove pogledali, jer je u katalogu cjelokupna ponuda svih mogucih artikala.
-
todd_smith
#1206 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Imamo li mi ikoga, ama bas ikoga da se brine ili da ga briga o izgledu dresa?
ps-pitanje je retoricko
ps-pitanje je retoricko
- zecko_kupuz
#1207 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Pa to je poznat problem od ranije. Pogledaš u-21 reprezentativce, onako još uvijek pomalo nerazvijeneM10A4EVER wrote:Sokiran sam blago receno (pozitivno) koliko mocnih dresova tu ima i stvarno ne mogu da vjerujem KAKO JE MOGUCE DA MI ONAKVO SMECE NA REPREZENTATIVCIMA IMAMO!!! Sramota...
Kužim sliku Barbe gore i sve što mi pada na pamet je kako se unazađujemo po pitanju garnitura. 2005. godine smo imali slim dresove, 2012. godine nosamo pončo.
- Nogatrans
#1208 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Drago mi je da sam na ovu temu naletio i vec ima 6-7 godina govorim svim svojim prijateljima oni mi se smiju. A to je, da prvi put kada budemo imali dresove kako treba,a to podrzumjeva,Adidas ili Nike, da cemo se mi uvjeren sam 100 % (iskreno ne znam ni ja zasto) kvalifikovati na jedno veliko takmicenje.
Eto ljudi sjetit cete se mene,ako bahne ikad dok smo mi zivi Adidas ili Nike na "naša" vrata.

Eto ljudi sjetit cete se mene,ako bahne ikad dok smo mi zivi Adidas ili Nike na "naša" vrata.
-
Haettenschweiler
#1209 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Ja sam protiv tih šminka dresova za našu reprezentaciju. Svijet treba da zna šta ga očekuje u BiH čim vide naše reprezentativce.

- samo_ti
#1210 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Hocemo Umbro dresove !
ozbiljno vam kazem
p.s. mi smo alasellamet u ovoj opremi
ozbiljno vam kazem
p.s. mi smo alasellamet u ovoj opremi
- BHF_Manijak
#1211 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Nemoguce je da ne postoji interes neke jace marke da nas sponzorira, pa nismo tolike kar'ne ba, mnogo slabije repke imaju jace sponzore od nas, medjutim bojim se da su tu neki drugi talovi u igri!
Ipak dva puta zaredom igramo baraz, imamo par solidnih rezultata, dobrih igraca itd, ne vjerujem da neka jaca marka nema interesa u nama!
Ipak dva puta zaredom igramo baraz, imamo par solidnih rezultata, dobrih igraca itd, ne vjerujem da neka jaca marka nema interesa u nama!
- Point.
#1212 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Nemere san na oci pa se malo igro photoshopom. Adidas bi sjeo samo tako. 'vako nesto.

-
frngla
#1213 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
ništa od toga dječaci 
- agent_zero
#1214 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Odlično pitanje za Komitet i ekipu.
Koliko sam ja čitao, problem je ugovor s Legeom koji je potpisala Suljo/Iljo krimi tim.
A lično bih volio Adidas ili Umbro dresove za repku. Ovo što sad imamo je smeće neviđeno.
Kad se samo sjetim onog kratkog perioda kad smo imali Adidas (mislim oko 2000te).
Koliko sam ja čitao, problem je ugovor s Legeom koji je potpisala Suljo/Iljo krimi tim.
A lično bih volio Adidas ili Umbro dresove za repku. Ovo što sad imamo je smeće neviđeno.
Kad se samo sjetim onog kratkog perioda kad smo imali Adidas (mislim oko 2000te).
-
Chuckie
#1215 Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Munib Usanovic strpan jutros u zatvor hahaha koje li ironije.
- samo_ti
#1216 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
U Legeinoj opremi je dopremljenChuckie wrote:Munib Usanovic strpan jutros u zatvor hahaha koje li ironije.
- vinnie_jones
#1217 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Point. wrote: 'vako nesto.

- bachje
#1218 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
ipak je munja veliki fan francuske reprezentacije. a sad znamo i zastosamo_ti wrote:U Legeinoj opremi je dopremljenChuckie wrote:Munib Usanovic strpan jutros u zatvor hahaha koje li ironije.
moze da uziva u fudbalskim vjestinama iz zatvorske celije

-
cindrlimindrli
#1219 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
A sta je sa ostalom bagrom? Nije valjda samo Munja zaglavio?
-
BHF80
#1220 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
A ne vidim problem u dresu.Raja se zali kako nemaju kvalitetnu opremu ili zvucno ime za opremu.Pa ako hoce oni ce igrat i u gacama samo nek se trude i doce i adidas i nake

- bachje
#1221 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
i miodrag kures otisao sa njim na 4 godinecindrlimindrli wrote:![]()
![]()
A sta je sa ostalom bagrom? Nije valjda samo Munja zaglavio?
- cikaBosanac
#1222 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Negdje sam citao da nam legea sponzor jer oni valjda onda prave uz dresove za A-Selekciju, dresove i za sve mladje kategorije i zensku reprezentaciju, sto ne bi bio slucaj kod nikea ili adidasa, oni rade samo ugovore sa A i mozda U-21... 
-
Sitijevac2011
#1223 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Sve je receno o kvaliteti opreme. A ugovori se potpisuju za SVE reprezentativne selekcije.
-
Haettenschweiler
#1224 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
BiH i Crna Gora = IMTSitijevac2011 wrote:
Sve je receno o kvaliteti opreme. A ugovori se potpisuju za SVE reprezentativne selekcije.
Iran, Sj. Koreja i Zimbabve = Nemogućnost nabavke od drugih proizvođača
-
sarajevsko_pivo
#1225 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????
Jeli nas ugovor sa Legea do kraja 2014?