Liga prvaka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
topcat

#1201 Re: Liga prvaka

Post by topcat »

ma ja ba nisu dali gol iz igre pa im se ne smije suditi penal otkud im pravo da traze?

i jos mi je nesto zapalo za oko ali zbog dogadjaja koji su uslijedili nakon toga nisam to pomenuo sjecata se mozda onog slobodnog udarca sto je izborio messi jeste vidjeli malog cigana kako simulira lopov naravno da je ono bio ronaldo sad bi navijaci barcelone ovdje eseje pisali jes cristina lopov i diver ali ovaj messi je u najmanju ruku ko on. Kontao sam evo gola sada ono je bila sjajna pozicija za sut toliko o mocnoj barceloni koja kad ne moze nista se sluzi najprljavijim metodama na kraju su i tako prosli samo sudija malo ali samo malo pogurao :D
Charuga
Globalni moderator

#1202 Re: Liga prvaka

Post by Charuga »

topcat wrote:ma ja ba nisu dali gol iz igre pa im se ne smije suditi penal otkud im pravo da traze?

i jos mi je nesto zapalo za oko ali zbog dogadjaja koji su uslijedili nakon toga nisam to pomenuo sjecata se mozda onog slobodnog udarca sto je izborio messi jeste vidjeli malog cigana kako simulira lopov naravno da je ono bio ronaldo sad bi navijaci barcelone ovdje eseje pisali jes cristina lopov i diver ali ovaj messi je u najmanju ruku ko on. Kontao sam evo gola sada ono je bila sjajna pozicija za sut toliko o mocnoj barceloni koja kad ne moze nista se sluzi najprljavijim metodama na kraju su i tako prosli samo sudija malo ali samo malo pogurao :D
Bice bolje sljedece godine .. Sad ti ostaje jos Manchester da navijas .. Kako ispadaju jedan po jedan ti samo promjenis dres .. :lol: :lol:
fixer

#1203 Re: Liga prvaka

Post by fixer »

"PONAVLJANJE prošlogodišnjeg premierligaškog finala bilo je ono što je Uefa zacrtala da se ne smije ponoviti", uvjereni su mnogi igrači Chelseaja koje je norveški zločinac Ovrebo spriječio da se drugu godinu zaredom nađu s Unitedom u finalu Lige prvaka.

Međutim, iskusni i staloženi "Mr. Polufinale" Guus Hiddink ovako vidi situaciju: "Zavjera takvog tipa je vrlo teška riječ i ukoliko postoji, treba je dokazati".

"Suci su samo ljudi i sigurno da su podložni pričama koje su se pojavile prije finala, ali to su poluoptužbe o kojima je teško imati pravo mišljenje", mudro zbori Hiddink.

Zadivljujuće je kako Hiddink zadržava mirnoću nakon onakve bezočne krađe u kojoj Chelseaju nisu suđena tri očita kaznena udaraca (povlačenje Drogbe u šesnaestercu i igranja rukom Piquea i Eto'oa).

"Razočarani smo zbog dvije stvari: jer smo mogli i trebali postići golove iz nekoliko čistih prilika i jer toliko puno pričamo o nedosuđenim penalima. Ako zanemarimo povlačenje Drogbe za dres, jer smo imali sličnu situaciju s Henryjem u Barceloni, ali ostale situacije su bile prilično čiste. Ne mogu reći što stvarno osjećamo, ali recimo da se radi o nepravdi."

"Dvije situacije s igranjem rukom Barceloninih igrača u kaznenom prostoru vas stvarno tjeraju da se zapitate: prilikom one s Piqueom, ako već glavni sudac koji je bio pet metara dalje nije vidio, onda je tu pomoćni. Ista stvar je sa Eto'om", žali se Hiddink.

"Pokradeni smo"

"Malouda je povučen u kaznenom prostoru u prvom dijelu i sudac nije pokazao na bijelu točku iako je savršeno vidio situaciju i moramo priznati da su to četiri čiste situacije, a ne jedna dvojbena kao što je bila s Henryjem u Barceloni. Ipak, moramo priznati da bez obzira želio netko englesko finale ili ne, morali smo zabiti iz naših prilika", dodao je.

Ogorčenost je rasla iz minute u minutu.

"Igrači rade mnoge pogreške na terenu, treneri rade mnoge pogreške u svom poslu, logično je i da suci griješe, sve je to normalno i sastavni dio igre. Ali, ako jedan sudac na istoj utakmici ne dosudi dvije, tri ili četiri očigledne situacije, onda mogu reći samo da je to najgori sudac kojeg sam u životu vidio", morao je priznati.

Ipak, još jednom je ukazao na činjenicu da je njegova momčad, sucu usprkos, imala prilike riješiti utakmicu i prije sudačke nadoknade.

"Istina je, razočarani smo zbog toga i možemo kritizirati i našu neefikasnost. No, opći je dojam da smo u ovoj utakmici pokradeni. Zbog toga je u našoj svlačionici nakon susreta bilo puno gorčine i bijesa. Mogu razumjeti moje igrače", dodao je Hiddink.
fixer

#1204 Re: Liga prvaka

Post by fixer »

S bolnom grimasom na licu o utakmici je pričao i Bosingwa:

"Sudac je bio potplaćen. Ne znam zapravo da li je to bio sudac ili lopov! Nemam riječi kojima bih opisao tu osobu na terenu koja je vodila utakmicu. Svi smo jako tužni, ali moramo visoko uzdignuti glave. O Barceloninom golu nemam što reći, sudac nam nije dosudio nekoliko jedanaesteraca i to je odlučilo. Taj sudac više nikada ne bi smio suditi!"
fixer

#1205 Re: Liga prvaka

Post by fixer »

TEŠKO da ćemo ovu facu više gledati u iole važnijoj utakmici nakon sinoćnjeg dijeljenja "pravde" u polufinalu Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone, ali njegova sinoćnja predstava je zasjenila onu po kojoj se proslavio prije izbacivanja Bluesa.

Norvežanin je na Euru sudio dvije utakmice; bez upadljivih grešaka je "odsvirao" susret Njemačke i Poljske, ali je zato 42-godišnji psiholog u burnoj utakmici Italije i Rumunjske (1:1) priredio show.

Nakon susreta je bio pod takvom navalom kritika zbog neopravdano dosuđenog kaznenog udarca Rumunjima i jednako utemeljeno poništenog zgoditka Talijanima da se javno ispričao na pogreškama.

Uefa ga je ekspresno poslala kući s Eura, ali netko ga očigledno gura, jer sucu koji je u karijeri sudio tek tri kvalifikacijske utakmice za SP 2006. i četiri u istoj fazi prije prošlogodišnjeg Eura, je usprkos malom iskustvu i još limitiranijem znanju, dodijeljena sinoćnja poslastica, a izabran je i da sudi na SP 2010.
topcat

#1206 Re: Liga prvaka

Post by topcat »

Plavih_11 wrote:
topcat wrote:ma ja ba nisu dali gol iz igre pa im se ne smije suditi penal otkud im pravo da traze?

Bice bolje sljedece godine .. Sad ti ostaje jos Manchester da navijas .. Kako ispadaju jedan po jedan ti samo promjenis dres .. :lol: :lol:
ja navijam samo za arsenal to sto svako ko je bio neutralan u ovoj utakmici kaze da je chelsi pokraden dokazuje kako se odvijala utakmica, vidi se po statistici ko je bio bolji sinoc vidi se ko je ostecen a ko poguran...

a vidite sta onaj odvratni lopov Guardiola kaze "They said a lot of penalties are possible but I didn't seem them.

koja stoka....
Charuga
Globalni moderator

#1207 Re: Liga prvaka

Post by Charuga »

topcat wrote:
Plavih_11 wrote:

ja navijam samo za arsenal to sto svako ko je bio neutralan u ovoj utakmici kaze da je chelsi pokraden dokazuje kako se odvijala utakmica, vidi se po statistici ko je bio bolji sinoc vidi se ko je ostecen a ko poguran...
I sve ce se to spominjati nekad za 5 godina .. Da, svi ce govoriti kako je Chelsea pokraden .. Ili ce se govoriti ko je igrao u finalu LP-a ... Ja sam vec rekao svoje misljenje o ovoj utakmici i mozes ga i procitati ako ti se da .. Sta je bilo, bilo je, idemo dalje, pred nama je finale ..
Charuga
Globalni moderator

#1208 Re: Liga prvaka

Post by Charuga »

topcat wrote:a vidite sta onaj odvratni lopov Guardiola kaze "They said a lot of penalties are possible but I didn't seem them.

koja stoka....
Znaci kod tebe je sindrom mrznje Barcelone .. Pa sto odmah to ne kazes .. 8-)

Taj isti Guardiola je 2 minute prije isteka regularnih 90' prisao Hidinku, zagrlio ga, smijao se i vjerovatno mu cestitao prolaz u finale .. Ne ocekujuci onaj go Inieste ..
FrancescoTotti

#1209 Re: Liga prvaka

Post by FrancescoTotti »

topcat wrote:
Plavih_11 wrote:

a vidite sta onaj odvratni lopov Guardiola kaze "They said a lot of penalties are possible but I didn't seem them.

koja stoka....
Dorbo je reko Pepe . Nijedan penal nije bio apitam ove engleze jel bio penal nad Henrijem u prvoj utakmici i da li je trebo sudija dati vise od tri zuta bunkerasima nakon 80 i nesto faula u prvoj utakmici . Po mom misljenju najmanje dva crvena a po kriteriju za crvene jucerasnjeg sudija onda i vise od dva crvendaca su trebali dobiti celzijevi baletani . Pepe je to reko jos u utorak da nakon sedam osam grubih startova nad Mesijem sudija nije pokazao zuti karton . Da li je dakle bio penal nad Henrijem u prvoj utakmici i da li je sudija bio blad kad je dao tri zuta za preko 80 faula . Znam istinu , FUDBAL JE POBJEDIO :mrgreen:
veljaca

#1210 Re: Liga prvaka

Post by veljaca »

Ko gubi ima pravo da se ljuti ..... Pobjednik ide dalje .....
Better Man

#1211 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

FrancescoTotti wrote:
ado-šampion wrote:Ja se ne bih raspravljao ni svađao ni s kim, samo da kažem da je ona ruka Eta ili koga već po svim pravilima bila čist penal. Šta znači "ruka uz tijelo"?! Neki prebukvalno shvataju ovaj pojam. Ruka uz tijelo je situacija u kojoj je ruka igrača kojeg lopta pogađa u PRIRODNOM položaju, tj. ispružena niz tijelo. Eto'o je imao ruku u zraku, lopta ga je pogodila - čist penal. Nema tu neke velika teorije. Svaki sudija će vam reći da je Čelzi večeras oštećen za makar 3 penala (Maluda i dvije ruke, a i ono Tourea na Anelki mirne duše). Ne navijam ni za Čelzi ni za Barsu.
Ne navijam ni ja ali ti en znas osnovna pravila u fudbalu . Prvo ona bacanja Drogne bi sudija trebo kanziti zutim kartonima a o faulima nema ni govora jer su svi bili na loptu , dakle nije bilo namjere . Igranje rukom bilo je i kod Balacka u prvom , zar ste to vec zaboravili . A igranje rukom u slucaju Turea nije bilo jer NIJE BILO NAMJERE , dakle kao i u Balackovom slucaju nije bilo namjere . Da podjsetim to igranje Balacka je bilo u prvih 15 minuta :mrgreen: Da jos jednom naglasim , zasluzen prolazak Barce :P
Po ćemu je Barca zaslužila prolaz? Šta su to pokazali u revanšu? Koliko su imali šansi? Dodavali su se s loptom, kao da vode 5:0, a ne da gube 1:0. Ako su svi faulovi bili na loptu, a svi znamo da nisu, onda nije bilo ni crvenog za Fletchera, niti penala za Arsenal. Manchester da je sinoć igrao protiv onakve barce, pa minimalno bi im 5 komada utrpao. Prognoza finala ništa drugo do odbrana naslova jednog od največih klubova ne samo Evrope, nego i svijeta manchester Uniteda.
Point.

#1212 Re: Liga prvaka

Post by Point. »

Zalosno je da se jedna ekipa, koja zeli reci za sebe da je velika, zali na sudjenje i trazi prolaz u finale kroz neke nedosudjene penale. Drogba nakon utakmice je bio smijesan i zalostan u isto vrijeme, napada na sudiju a zaboravlja lafcina koji je zicer fulio ranije i koju je sansu imao na Cam Nou. Sad mu sudija kriv, ma mars u P**** materinu licemjernu, da je igracina nebi se valjao onoliko po terenu i padao nakon svakog kontakta.

Drugo, nikako mi nije jasna taktika "odigrajmo 0-0 u gostima i jednom nogom smo prosli dalje". Eno Chelski se branio, sto bi neko reko herojski i kukavicki u isto vrijeme, u prvoj utakmici, uzeli 0-0, nisu dali vitalni jedan go u gostima, i vec su se vidjeli u finali. I sta se desava? Barca ne uputi nijedan sut kako Bog kaze u uzvratnoj utakmici, i zabije ga na kraju nekako sepavo i Chleski - haj zdra'o. Dzaba im i taktika sve, sve je otislo u nepovrat jednig sugavim golom. Zato nikad necu shvatit taktiku 0-0 u gostima.
Point.

#1213 Re: Liga prvaka

Post by Point. »

Better Man wrote:
Po ćemu je Barca zaslužila prolaz? Šta su to pokazali u revanšu? Koliko su imali šansi? Dodavali su se s loptom, kao da vode 5:0, a ne da gube 1:0. Ako su svi faulovi bili na loptu, a svi znamo da nisu, onda nije bilo ni crvenog za Fletchera, niti penala za Arsenal. Manchester da je sinoć igrao protiv onakve barce, pa minimalno bi im 5 komada utrpao. Prognoza finala ništa drugo do odbrana naslova jednog od največih klubova ne samo Evrope, nego i svijeta manchester Uniteda.
A po cemu je to Chelsea zasluzila prolaz? Jedan sretni sut Essijena i to je to. Sa onom kukavickom igrom u prvoj utakmici nebi im dao i da se igra duga utakmica nego bi ih ekspresno izbacio iz takmicenja. Ekipa koja vrijedi malu milijardu i dodje unistavati fudbal i lijepu igru. Bjezi ba.
Better Man

#1214 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

burek_in_space wrote:
fixer wrote:
burek_in_space wrote:
Jesi ti stvarno ozbiljan oko ove teorije zavjere da se Barcelona morala pogurati do finala?! :?
nema uopce sumnje da je barca dobila pomoc. i ta pomoc nije bila u jednoj pogresno procjenjenoj reakciji, nego konstantno se duzi period ponavljala. nisam u stanju dokazati i tvrditi da je sad to neka zavjera, ali da je moguce namjestiti sudijsku podrsku je itekako jasno svima.
Jasno da je moguce namjestiti sudijsku podrshku,jasno da je bilo par sudijskih greshaka u obje utakmice i nadam se da je jasno da je ekipa koja igra totalni fudbal zasluzheno proshla dalje.Ne znam da sam kakav navijach/simpatizer Chelsea,mene bi bilo stid reci da je moja ekipa proshla u finale,a od 180 minuta,brat bratu se branila 150,minimum.
Koliko se ja razumijem u pojam totalnog nogometa. Barca ga neigra. Barca igra klasični napadački nogomet. Ekipa koja po meni igra totalni nogomet je Manchester United.
primus-1

#1215 Re: Liga prvaka

Post by primus-1 »

finale:
3:1 za barcu glat 8-)
FrancescoTotti

#1216 Re: Liga prvaka

Post by FrancescoTotti »

http://www.youtube.com/watch?v=TVs97cylRms Ovdje se fino vidi penal nad Henrijem , klasicno povlacenje za ruku u sesnaestercu a i faul nad mesijem u prvom poluvremenu i to je klasicni crveni karton . Doduse nema udaranja Balacka po licu kada je imo vec zuti . A tek napadi Barcelone cetri sto posto sanse Bojan , Hleb , Henri , Eto i jedna jadna sansa nakon pogresnog dodavanja Markesa . Trebalo je biti realmo 3:0 za Barcu plus nedosudjen penal i crveni nakon faula nad Mesijem . Zato idite i kukajte negdje drugo ovdje ste postali malo dosadni . Pricajmo o finalu i koliko ce golova popiti odvartni van de saar
topcat

#1217 Re: Liga prvaka

Post by topcat »

cuj ovog genijalca kaze sto drogba trazi penal kad nije zabio iz dvije sanse pa ima pravo da ga trazi kad su penali ocigledni a ako je ono na henryu penal onda su i penali povlacenja anelke i drogbe to znaci opet da je chelsi ostecen...kradja

sjecam se dobro arsenal sa igracem manje protiv barce vodi cijelu tekmu bolji bio stvorio vise prilike i onda cerga dade gol iz ofsajda koji je naravno priznat i nikom nista lopovi ofirni....
Better Man

#1218 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

primus-1 wrote:
Better Man wrote:Chelsea vodi 1:0 protiv Barce. Chelsea igra odlično i stavili su do znanja Barci da nemaju šta da traže na Stamford Bridgeu i da do sada nisu imali relevantnog i jakog protivnika. Finale će biti repriza prošlogodišnjeg i ponovo će prvak Evrope biti Manchester United.
hehehehehe
igrali igrali celski, :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :skoljka:
reprize finala nema, ali ima reprize osvajača. Manchester će to da riješi rutinski.
Better Man

#1219 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

Point. wrote:
Better Man wrote:
A po cemu je to Chelsea zasluzila prolaz? Jedan sretni sut Essijena i to je to. Sa onom kukavickom igrom u prvoj utakmici nebi im dao i da se igra duga utakmica nego bi ih ekspresno izbacio iz takmicenja. Ekipa koja vrijedi malu milijardu i dodje unistavati fudbal i lijepu igru. Bjezi ba.
Zaslužili su jer su zaustavili Barci i nisu joj dozvolili da igra svoju igru, a i Drogba je imao dva zicera.
Charuga
Globalni moderator

#1220 Re: Liga prvaka

Post by Charuga »

Arsène Wenger, Arsenal manager
The red card was the most important part of the game but we still played well and had two or three good chances to score a second. And when you don't do that, the last 20 minutes are going to be difficult. Congratulations to Barcelona and to my players for a magnificent European season and a great game tonight. When Jens Lehmann got sent off, that left us with 70 minutes to play with ten against eleven, against a team that retains the ball very well. I don't think we could have done much more. I want to thank my players who were absolutely magnificent. They were heroes but they were not rewarded. I will work with them to turn this frustration into success, but they deserve massive credit - as do Barcelona.

Ne spominje sporne ofsajde ni sudijske kradje ...
Better Man

#1221 Re: Liga prvaka

Post by Better Man »

primus-1 wrote:finale:
Samo sanjaj. Rastaviće na hiljade djelova Barcu Manchester. Da je Manchester sinoć bio na terenu protiv onakve Barce, 5 komada bi im glat utrpali.
Last edited by Better Man on 07/05/2009 22:41, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#1222 Re: Liga prvaka

Post by Charuga »

Better Man wrote:
primus-1 wrote:finale:
Samo sanjaj. Rastaviće na hiljade djelova Barcu Manchester. Da je manchester sinoć bio na terenu protiv onakve Brce, 5 komada bi im glat utrpali.
Razlika je u nacinu igre Celzija i Mance .. Manchester nema igraca da postavi onakvu igru kao Gus i ne vjerujem da bi IKAD igrao onako povuceno .. Zato mislim da ce to biti skroz drugacija utakmica ..
topcat

#1223 Re: Liga prvaka

Post by topcat »

hahaha nemoj izmisljati bas je nedavno izjavio kako i dan danas gleda snimak gola etoa na kojem se fino vidi da je u ofsajdu ali to je proslost to treba ostaviti iza sebe ali ne treba zaboraviti da ste i tu krali...
Charuga
Globalni moderator

#1224 Re: Liga prvaka

Post by Charuga »

topcat wrote:hahaha nemoj izmisljati bas je nedavno izjavio kako i dan danas gleda snimak gola etoa na kojem se fino vidi da je u ofsajdu ali to je proslost to treba ostaviti iza sebe ali ne treba zaboraviti da ste i tu krali...
Majko moja koji si ti bolesnik .. Cuj nemoj izmisljati .. :lol: :lol: :lol:

http://www.uefa.com/competitions/ucl/hi ... rt=rw.html

Evo pa pogledaj ...
topcat

#1225 Re: Liga prvaka

Post by topcat »

Plavih_11 wrote:
topcat wrote:hahaha nemoj izmisljati bas je nedavno izjavio kako i dan danas gleda snimak gola etoa na kojem se fino vidi da je u ofsajdu ali to je proslost to treba ostaviti iza sebe ali ne treba zaboraviti da ste i tu krali...
Majko moja koji si ti bolesnik .. Cuj nemoj izmisljati .. :lol: :lol: :lol:

http://www.uefa.com/competitions/ucl/hi ... rt=rw.html

Evo pa pogledaj ...
nemoj mi tih uefinih izjava ja toj mafiji nista ne vjerujem ali u nekoliko novina je wenger izjavio da je nekoliko puta gledao snimak a na tom snimku se jasno vidi da je gol bio iz ofsajda sta je problem priznati pa snimljeno je sve se vidi
Locked