Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#1201 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Tomahawk11 »

Ma drugarice i drugovi, ako ste i blizu poteški (većina) u realnom životu, uh :roll:
Tematika lj&s, a počesto imam osjećaj ko da sam na politici.
Svi nešto mudruju, pametuju, neka teška priča, ne da niko nikom pardona, ono, šta ti imaš meni pričati, znam ja sve :oops:
Čak i one priče koje počnu u vedrom i neobaveznom tonu, završe ovako :(
not funny :|
Euridika
Globalna šefica

#1202 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Euridika »

sheilak wrote:naravno, euridika, ispricavam se.

mozes li mi, molim te, evtl predloziti jedan od nacina na koji sam mogla replicirati ramzessu na odobravanje (posredno) silovanja „pametnih zena“, uz opasku da to vole? ili da su pametne jer vole to/takvo ponasanje? jer prvobitno je odnos ta dva karaktera u game of thrones poceo i opetovanim i brutalnim
silovanjem protagonistice.

kako bi mu ti srocila odgovor? jer ti si tolerantna zena, kako si i sama rekla, naravno, sigurno puno tolerantnija od mene...

ovo te pitam kao forumasicu, a ne moderaciju btw.
Evo npr. u jednoj rečenici: "Objasni koja pametna, odnosno kakva pametna žena voli biti silovana???". Može se dodati i ovo: "Svaka šala mora imati svoju granicu i ni u kojem slučaju nije opravdano ni tolerantno tretirati silovanje u šaljivom tonu."

Eto, bila sam "tolerantna", ne vrijeđam nikoga, a iskazala sam žestoku ljutnju na onaj post. (Opet ponavljam, uopće ne pratim seriju, nisam imala pojma da se radilo o nekom silovanju, inače bih već sama reagirala. Kao što jesmo Bloo i ja reagirale na prvi komentar koji se odnosio na zaštitnički odnos muškarca spram krhke žene.)

A sad bježim, već sam debelo pošprajcana od jutros, inače će pola foruma u Banoviće. :D

P.S. Je l' to fakat u seriji ženska započne vezu sa čovjekom koji ju je više puta silovao? WTF? Kakva je to serija, kome je uopće moglo pasti na pamet da takvo nešto snima? Kako to nije prošlo nikakvu cenzuru u javnosti? Doduše, serija je zasnovana na romanima, koje je, čini mi se, pisao muškarac. :twisted:
Jooooj, odoh odavde dok nisam pokolj počinila... :run:
zoomba

#1203 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by zoomba »

A dajte , ne mojte biti danas na kraj srca.. :D
moonca

#1204 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by moonca »

Ne znam ima li ženu, djecu, sestru, majku, nebitno, to ne treba da bude faktor kod ovakvih stvari, ali ne vjerujem da bi kad bi mu došla žena na ulici i opisala da joj se desila scena kao iz te serije, potapšo je po ramenu i ni iz šale upitao: "A jel' ti se svidjelo?"

Ne znam zasto u ovakvim 'skakljivim' temama,i kada se pominje sex, silovanje ------------- ubacujete-imasli ti zenu,sestru,MAJKU.

Izgleda mi kao kada izgubis argument.
Nisam ni ja pratila Game of Thrones, ali zasto se tako sto snima -zar i reziser nema respekta prema pomenutim.
Euridika
Globalna šefica

#1205 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Euridika »

klixoris wrote:A ja se bas pitam gdje si ti do sada ? :mrgreen: :thumbup:
Raspravljam feministički i vjerski na Religiji. :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1206 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Tomahawk11 »

Euridika wrote: P.S. Je l' to fakat u seriji ženska započne vezu sa čovjekom koji ju je više puta silovao? WTF? Kakva je to serija, kome je uopće moglo pasti na pamet da takvo nešto snima? Kako to nije prošlo nikakvu cenzuru u javnosti? Doduše, serija je zasnovana na romanima, koje je, čini mi se, pisao muškarac. :twisted:
Pa sinoć na Cinestar U zemlji krvi i meda, dakle veza između četničkog vojvode i muslimanke zarobljenice, jeste da su se znali iz mira, al opet...taj odnos često prelazi granice normalnog, mislim nije normalno samim tim što si zatvorenica, a ono kao dobrovoljno imaš sex sa oficirom vojske koja ti ubija narod :roll:
Anđa režirala, jel :oops:
Doduše, ta neka nit nasilništva u seks scenama filmova sa ovog podneblja je uvijek bila prisutna.
E sad, ima li kakve veze GoT i snimanje scena u Dubrovniku sa tom tematikom, ne znam. Nisam gledao seriju.
Fudo387

#1207 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Fudo387 »

Nastasia wrote:]
Fudo387 wrote:Ovdje se dosadna cangrizavost i vazda podignuti gard pokusava predstaviti kao neka nadri pamet.
Sad da joj kazes, sve si u pravu, najpametnija si i najljepsa, istog momenta ce zajebano koso podici desnu obrvu i
ispustiti ono....hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!?

Misliš ovaj stav: :diva:
Nije taj, vec onaj drugi, ja ga zovem Hajrija stav po svojoj komsinici.
Ona je ovo mitsko bice iz shejlinih postova, imala je crni pojas u karateu, citav zivot je nesta studirala, bicepsi
joj bili k'o u Zije Polje...zenstvena k'o bager.
Njen muz, ljudina i po', bolje da se objesio nego sto je sa njom posla imao.
Mene vazda cudi kako je nikad nije udavio. :D
Nastasia

#1208 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Nastasia »

Fudo387 wrote:
Nastasia wrote:]
Fudo387 wrote:Ovdje se dosadna cangrizavost i vazda podignuti gard pokusava predstaviti kao neka nadri pamet.
Sad da joj kazes, sve si u pravu, najpametnija si i najljepsa, istog momenta ce zajebano koso podici desnu obrvu i

Misliš ovaj stav: :diva:
Nije taj, vec onaj drugi, ja ga zovem Hajrija stav po svojoj komsinici.
Ona je ovo mitsko bice iz shejlinih postova, imala je crni pojas u karateu, citav zivot je nesta studirala, bicepsi
joj bili k'o u Zije Polje...zenstvena k'o bager.
Njen muz, ljudina i po', bolje da se objesio nego sto je sa njom posla imao.
Mene vazda cudi kako je nikad nije udavio. :D
Hajrija :pisnula:

Znači i ti voliš ove krotke, stidne, submisivne. :D
Euridika
Globalna šefica

#1209 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Euridika »

Nastasia wrote:
sheilak wrote:Naravno da vrijedja, nastasia. I mene je.
Pa svaku ženu bi trebalo da vrijeđa.

Uredu, razumijem da se čovjek našalio, vjerovatno ne misleći ništa loše. Ali da nisi odgovorila, vjerovatno bi svi prešutili nepodobnost te šale, pa čak se i nastavili zezati u tom kontekstu.

I onda kao, upozorenje tebi jer je neprikladan komentar. :?

Ne znam ima li ženu, djecu, sestru, majku, nebitno, to ne treba da bude faktor kod ovakvih stvari, ali ne vjerujem da bi kad bi mu prišla žena na ulici i opisala da joj se desila scena kao iz te serije, potapšo je po ramenu i ni iz šale upitao: "A jel' ti se svidjelo?"

Da ne idem dalje, što rekla moja nana, zabremedet mi je razmišljanje nekih ljudi stvarno.
Što niste prijavile njegov komentar? Ili meni (ili nekom drugom moderatoru) poslale PP? Ne mogu ni ja upratiti svaki post, a trudim se (i da budem pravična).
Euridika
Globalna šefica

#1210 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Euridika »

Tomahawk11 wrote:
Euridika wrote: P.S. Je l' to fakat u seriji ženska započne vezu sa čovjekom koji ju je više puta silovao? WTF? Kakva je to serija, kome je uopće moglo pasti na pamet da takvo nešto snima? Kako to nije prošlo nikakvu cenzuru u javnosti? Doduše, serija je zasnovana na romanima, koje je, čini mi se, pisao muškarac. :twisted:
Pa sinoć na Cinestar U zemlji krvi i meda, dakle veza između četničkog vojvode i muslimanke zarobljenice, jeste da su se znali iz mira, al opet...taj odnos često prelazi granice normalnog, mislim nije normalno samim tim što si zatvorenica, a ono kao dobrovoljno imaš sex sa oficirom vojske koja ti ubija narod :roll:
Anđa režirala, jel :oops:
Doduše, ta neka nit nasilništva u seks scenama filmova sa ovog podneblja je uvijek bila prisutna.
E sad, ima li kakve veze GoT i snimanje scena u Dubrovniku sa tom tematikom, ne znam. Nisam gledao seriju.
Taj film je odvratan u nekim dijelovima. I napravljen je s ciljem tako gnusno, jer je svrha bila pokazati svu količinu i vrste nasilja provedene nad ženama u ratu u BiH. Jedva sam ga odgledala.
Nastasia

#1211 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Nastasia »

Euridika wrote:
Nastasia wrote:
sheilak wrote:Naravno da vrijedja, nastasia. I mene je.
Pa svaku ženu bi trebalo da vrijeđa.

Uredu, razumijem da se čovjek našalio, vjerovatno ne misleći ništa loše. Ali da nisi odgovorila, vjerovatno bi svi prešutili nepodobnost te šale, pa čak se i nastavili zezati u tom kontekstu.

I onda kao, upozorenje tebi jer je neprikladan komentar. :?

Ne znam ima li ženu, djecu, sestru, majku, nebitno, to ne treba da bude faktor kod ovakvih stvari, ali ne vjerujem da bi kad bi mu prišla žena na ulici i opisala da joj se desila scena kao iz te serije, potapšo je po ramenu i ni iz šale upitao: "A jel' ti se svidjelo?"

Da ne idem dalje, što rekla moja nana, zabremedet mi je razmišljanje nekih ljudi stvarno.
Što niste prijavile njegov komentar? Ili meni (ili nekom drugom moderatoru) poslale PP? Ne mogu ni ja upratiti svaki post, a trudim se (i da budem pravična).
(ovo u zagradi sam pročitala kao: privlačna :pisnula: )

Ma naravno da ne možeš da upratiš, nije to direktno kritika tebi nego sam generalno primjetila tu pojavu na ovom forumu.
Pretjera se sa nekom šalom, pa kad odgovoriš, onda si ti neumjesan i tako to. Ne samo konkretno ovaj slučaj.

Ja iskreno, da mi sad ne reče, nisam ni znala da se može prijavit komentar :oops:
sheilak

#1212 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by sheilak »

@Nastasia

naravno, upravo zato sam ga i pitala. samo kod nas je uvrijezeno da se predje preko sexistickih sala jer su uobicajene i opce prihvacene, i zene ih prihvataju i cak se i sale na svoj racun. toleriraju se takve stvari inace u drustvu.

@euridika

ok, dobri odgovori, ali iskreno sumnjam da bi ih ramzess detektirao kao prijekor. ;) jer ne shvata on da je ista pogresno rekao. mislim barem, ali naravno, sta ja znam. mozda ga je nesto razljutilo, rastuzilo, ojadilo, ko ce ga znati. nije ni bitno...
moonca wrote:
Ne znam ima li ženu, djecu, sestru, majku, nebitno, to ne treba da bude faktor kod ovakvih stvari, ali ne vjerujem da bi kad bi mu došla žena na ulici i opisala da joj se desila scena kao iz te serije, potapšo je po ramenu i ni iz šale upitao: "A jel' ti se svidjelo?"

Ne znam zasto u ovakvim 'skakljivim' temama,i kada se pominje sex, silovanje ------------- ubacujete-imasli ti zenu,sestru,MAJKU.

Nisam ni ja pratila Game of Thrones, ali zasto se tako sto snima -zar i reziser nema respekta prema pomenutim.
kada neko (musko) kaze nesto poput ovog sto je ramzess rekao ili ako velica i opravdava silovanje, dakle ono kolokvijalno metanje kako bi se zenu smirilo :) ili fizicko nasilje, negiranje odredjenih prava, etc, pominjanjem zenskih clanova porodice, ne u pejorativnom smislu niti u formi psovke, nastojis ih senzibilizirati u pogledu onoga sto govore tako sto ih ponusavas navesti da isti nacin razmisljanja, koji koriste nad drugim zenama, primijene na bliskog clana porodice, za kojeg imaju osjecaje i postovanje, i da, u skladu s reakcijom koje tako primijeno razmisljanje izazove, preispitaju sebe kao i tacnost i opravdanost takvog nacinja razmisljanja...

dakle, radi se o senzibiliziranju muska koje recimo ima sexisticki stav o zenama kako bi ga se navelo da taj stav evtl revidira. ono bi li tako mislio da je u pitanju ili tako nesto zelio za majku ili sestru ili kcer. eto, nadam se da sam ti pojasnila, moonca :)
klixoris

#1213 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by klixoris »

Euridika wrote:
klixoris wrote:A ja se bas pitam gdje si ti do sada ? :mrgreen: :thumbup:
Raspravljam feministički i vjerski na Religiji. :-D
Ne zalazim tamo... Spadam u istu kategoriju kao tvoja kolegica-moderatorica Bloo :oops:
Fudo387

#1214 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Fudo387 »

Nastasia wrote:Znači i ti voliš ove krotke, stidne, submisivne.
Fine, pristojne, uredne...ja, i da znaju pitu usukat. (i da imaju velKe sise) :D
edo_79

#1215 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by edo_79 »

Veličanje, opravdavanje silovanja, ili bilo kog akta nasilja nad ženom nema nikakve veze sa zdravim umom. Moje skromno mišljenje...
Nastasia

#1216 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Nastasia »

moonca wrote:

Moonca, zato sam i rekla da to ne treba da bude faktor. Nebitno je uopšte. Šta sad ja ako nemam brata ili sina, ne moram imati osjećaj poštovanja prema muškom polu :?
Nastasia

#1217 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Nastasia »

Fudo387 wrote:
Fine, pristojne, uredne...ja, i da znaju pitu usukat. (i da imaju velKe sise) :D
Eh kud nisam pristojna ... :lol:
zoomba

#1218 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by zoomba »

Kako dodjoste do silovanja :?
edo_79

#1219 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by edo_79 »

Fudo387 wrote:
Image

Image

Vidi bolan ljepote, em studira (znači pametno žensko s ciljem u životu), em pite zna napravit, pa ko je nebi namah ženio .... I hajd ti sad ovo udari, a kamoli nedo Bog siluj :shock: ... Njoj bi dao zadnju marku što imam ..... s halalom
klixoris

#1220 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by klixoris »

zoomba wrote:Kako dodjoste do silovanja :?
Ma spomenuse Drogu iz GoT, pa onda slike tvojih guzova sto si stavljao na atribute, stavove o zenama koje iznosis u svojim postovima... i eto :mrgreen:
Last edited by klixoris on 08/03/2018 13:10, edited 1 time in total.
sheilak

#1221 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by sheilak »

ok, mislim da je ovo meni upuceno :lol: barem prvi dio.
nista ja ne pokusavam predstavljati, ja jesam pametna. :-D

a sorry, ne mozemo sve biti mirne i ne suprotstavljajuce :D i odgovarati u jednosloznim recenicama i smajlijima. ili tako da nam postovi zvuce kao oglasi za brak. :-D

ovaj drugi dio je pretpostavljam za zejnep? vjetovatno neka interna sala, ne bih se mijesala. ili inace za zene, generalno?
moonca

#1222 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by moonca »

dakle, radi se o senzibiliziranju muska koje recimo ima sexisticki stav o zenama kako bi ga se navelo da taj stav evtl revidira. ono bi li tako mislio da je u pitanju ili tako nesto zelio za majku ili sestru ili kcer. eto, nadam se da sam ti pojasnila, moonca :)
Razumijem,jasno mi je zasto se kao 'slamcica' u borbi sa necim sto nas povrijedi pozivamo na sestru ,majku.... oh moram onda biti jako vulgarna da dam drugo poredjenje koje se takodje moze uzeti.

Zasto onda iti jedan muskarac ili zena ima sex-ako cemo ga gledati na taj nacin. Nije li perverzno.
irac300

#1223 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by irac300 »

edo_79 wrote:Veličanje, opravdavanje silovanja, ili bilo kog akta nasilja nad ženom nema nikakve veze sa zdravim umom. Moje skromno mišljenje...
Ma naravno da niko normalan neće takvo šta opravdavati. Ramo se više nespretno izrazio. U samoj seriji taj čin nije prikazan kao silovanje, nego neka vrsta grubljeg sexa kojeg praktikuju u tim plemenima, a ova mala princeza jbg, nikad nije ništa slično ni vidjela. Čak ga je probala navesti da vode ljubav, al' lik jednostavno to nije znao, poslije se smekšao.
Fudo387

#1224 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Fudo387 »

sheilak wrote:
ok, mislim da je ovo meni upuceno :lol: barem prvi dio.
nista ja ne pokusavam predstavljati, ja jesam pametna. :-D

a sorry, ne mozemo sve biti mirne i ne suprotstavljajuce :D i odgovarati u jednosloznim recenicama i smajlijima. ili tako da nam postovi zvuce kao oglasi za brak. :-D

ovaj drugi dio je pretpostavljam za zejnep? vjetovatno neka interna sala, ne bih se mijesala. ili inace za zene, generalno?
Necu Hajrija da pricam s tobom, zajebaces me i nagovoriti na belaj. :oops: :D
Nije Zejnep, ona je fina.
edo_79

#1225 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by edo_79 »

irac300 wrote:
edo_79 wrote:Veličanje, opravdavanje silovanja, ili bilo kog akta nasilja nad ženom nema nikakve veze sa zdravim umom. Moje skromno mišljenje...
Ma naravno da niko normalan neće takvo šta opravdavati. Ramo se više nespretno izrazio. U samoj seriji taj čin nije prikazan kao silovanje, nego neka vrsta grubljeg sexa kojeg praktikuju u tim plemenima, a ova mala princeza jbg, nikad nije ništa slično ni vidjela. Čak ga je probala navesti da vode ljubav, al' lik jednostavno to nije znao, poslije se smekšao.
Znam, gledao sam seriju par epizoda i odustao, jednostavno nije po mom ukusu, i svjestan sam što je Ramo htio reći. Ono što me čudi je što sve više djevojaka preferirat takvu vrstu sexa, ono čupanje za kosu, davljenje, raznorazno spenkanje i to .... Polako klasično vođenje ljubavi prerasta u mehaniku, stavi i izvadi, sa što je moguće više perverzija, sadizma i mazohizma .....
Post Reply