@Nastasia
naravno, upravo zato sam ga i pitala. samo kod nas je uvrijezeno da se predje preko sexistickih sala jer su uobicajene i opce prihvacene, i zene ih prihvataju i cak se i sale na svoj racun. toleriraju se takve stvari inace u drustvu.
@euridika
ok, dobri odgovori, ali iskreno sumnjam da bi ih ramzess detektirao kao prijekor.

jer ne shvata on da je ista pogresno rekao. mislim barem, ali naravno, sta ja znam. mozda ga je nesto razljutilo, rastuzilo, ojadilo, ko ce ga znati. nije ni bitno...
moonca wrote:Ne znam ima li ženu, djecu, sestru, majku, nebitno, to ne treba da bude faktor kod ovakvih stvari, ali ne vjerujem da bi kad bi mu došla žena na ulici i opisala da joj se desila scena kao iz te serije, potapšo je po ramenu i ni iz šale upitao: "A jel' ti se svidjelo?"
Ne znam zasto u ovakvim 'skakljivim' temama,i kada se pominje sex, silovanje ------------- ubacujete-imasli ti zenu,sestru,MAJKU.
Izgleda mi kao kada izgubis argument.
Nisam ni ja pratila Game of Thrones, ali zasto se tako sto snima -zar i reziser nema respekta prema pomenutim.
kada neko (musko) kaze nesto poput ovog sto je ramzess rekao ili ako velica i opravdava silovanje, dakle ono kolokvijalno metanje kako bi se zenu smirilo

ili fizicko nasilje, negiranje odredjenih prava, etc, pominjanjem zenskih clanova porodice, ne u pejorativnom smislu niti u formi psovke, nastojis ih senzibilizirati u pogledu onoga sto govore tako sto ih ponusavas navesti da isti nacin razmisljanja, koji koriste nad drugim zenama, primijene na bliskog clana porodice, za kojeg imaju osjecaje i postovanje, i da, u skladu s reakcijom koje tako primijeno razmisljanje izazove, preispitaju sebe kao i tacnost i opravdanost takvog nacinja razmisljanja...
dakle, radi se o senzibiliziranju muska koje recimo ima sexisticki stav o zenama kako bi ga se navelo da taj stav evtl revidira. ono bi li tako mislio da je u pitanju ili tako nesto zelio za majku ili sestru ili kcer. eto, nadam se da sam ti pojasnila, moonca