Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
goldenlily

#1201 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by goldenlily »

melac wrote:Ako gledaš povijesno, da li su na tom području ikada živjeli Židovi?
Koliko pratim ove rasprave uvijek se polazi da su Židovi kao došli s Marsa i oteli zemlju Palestincima, koji ovdje od pamtivjeka, i ovi kao agresori.

Ako cemo se gadjati trolejbusima, bog je obecao tu zemlju izraelcima? Kao i ekzodus koji je poceo prije 2000godina. Sada mi reci da danasnji stanovnik rusije ili brizanije ima vece pravo na tu zemlju od naroda koji tu zivi mnogo godina.

Ali hajde da ne budemo zaguljeni, podjelit cemo palestinu na dva dijela (UN rekao) i tako nastadose dvije drzave. I opet je Izrael okupirao tu polovinu palestine koja im je ostala. Znaci sada su palestinci na nekih 10% teritorije. Jo da hoce sutra iliri doci nazad u bih da nas sve protjeraju, imaju ljudi pravo.[/quote]

imaju u najmanju ruku ista prava, ali me nervira kada se barata stavovima zlonamjernih ljudi, koji kažu kako su izraelci tu došli niodkud u zauzeli tuđu zemlju. Pa i sam nazivi "Izrael" i "Palestina" su nekad imali isto značenje.[/quote]

Jedno 90 %stanovništva današnjeg Izraela je Evroazijskog(ali preko Kavkaza) porijekla,na Bliskom Istoku gdje su se doselili ,ljudi tj Židovi koji su tu autohtohni uopšte ne izgledaju kao doseljenici,tako da govoriti o bilo kakvom ''nasljeđenom pravu'' je cirkus.Na to pravo ima jedno 10 % tih Sabri(starosjedilaca Židova )i 100 % Palestinaca.Doći s nekom knjižurinom u koju i tako 80 % normalnog svijeta i ne vjeruje i uzima te mitove s rezervom je više nego degutantno,ubijati u ime mitova i legendi je protivno svim ljudski normama!A to radi današnji Izrael,poziva se na neku'' obećanu zemlju'',neke izmišljotine...fuj!!!
Zamisli Arape koji su kao gastarbajteri došli u Španiju il Francusku i počnu da kolju doseljenike i kažu da se oni samo brane,ima stara poslovica ''when u in Rome,do as the Romans do'',nikako uvoditi svoje običaje i zakone,a pogotovo ubijati domaćine a to sad ovi rade.
Ali ovom sada stanju su najviše doprinjeli Arapi sami,prvo su ratovali protiv Turaka za Cioniste,onda su Cionisti najgore od njih odabrali da budu neke ''kraljevske loze'',omogućili su da ih vode najgori i sad imaju ovo!
Dijele se na Palestice,Saudijce,Sirijce...etc...prave od sebe indijanska plemena,vraćaju se 1000 godina nazad,umjesto da se ogledaju na EU naprave svoj NATO i pitaju Izrael''jel dosta?!''.
to sam ja

#1202 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by to sam ja »

Meni se sve ovo gadi, i podsjeca me na rat kod nas kada niko od ovih glavnih guzonja nije prstom mrdnuo da se rat zaustavi
omar little

#1203 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

ostro i na prvu wrote:naravno da cu ,
@ omar little , izrael je usao u rat protiv hamasa i on mu je cilj.
mislim da si vidio kako izgleda gaza i kakva je gradnja i gustina objekata.
hamas je izmedju ostalog granate i lansere postavljo izmedju privatnih kuca naseljenim civilima i sa tih mjesta gadjao izrael.
izrael je upozorio stanovnistvo uzimanjem kontrole nad tv,radio stanicama,bacanjem letaka da ce biti napad i da se ljudi sklone .
nazalost poginuli su i neduzni ljudi,djeca !
GDJE da se ljudi sklone?
gdje da se skloni, recimo, dijete od pet godina kojem je otac clan Hamasa? zato sto mu je otac clan Hamasa prihvatljivo je da to dijete sad lezi rasutog mozga? zajedno sa materom i svim ukucanima?
kako sebi racionaliziras da je u redu da izrael pobije 500 ljudi a palestinci nemaju pravo na istu logiku? kako to da oni nemaju pravo da kazu "nas cilj je mjestimicno destabiliziranje izraela (u vidu raketa po obliznjim naseljima) jer su nam pobili pet stotina ljudi ali, na zalost, poginuli su neduzni ljudi i djeca"? zato sto vi u izraelu imate dominantnu vojnu silu i podrsku amerike, pa vam to dozvoljava takvo ponasanje?
ja nisam balavica, niti sam balavica bila kada me je slobodan milosevic proturio kroz skolu propagande tako da "koriscenje civila kao zivog stita, drzanje oruzja i pravljenje skladista u dzamijama i vrticima, ispaljivanje raketa izmedju privatnih kuca" kod mene vode ne piju. cula, vidjela, Dje si Goebbels-e povraca mi se od propagande...
i sta kad se unisti Hamas (izabran na izborima od strane palestinaca)? ocito je da ce izrael masakrirati koga im se cefne, pobiti clanova Hamasa zajedno sa obiteljima i sta onda? palestinci imaju pravu da izaberu samo onoga ko izraelu odgovara?
Lincoln-Burrows

#1204 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

to sam ja wrote:Meni se sve ovo gadi, i podsjeca me na rat kod nas kada niko od ovih glavnih guzonja nije prstom mrdnuo da se rat zaustavi
To može samo NATO, ali nema interesa, Gaza nema naftu
Lincoln-Burrows

#1205 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

omar little wrote:
GDJE da se ljudi sklone?
gdje da se skloni, recimo, dijete od pet godina kojem je otac clan Hamasa?
Otac valjda zna što je najbolje za njegovo dijete.
alanskoda

#1206 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by alanskoda »

a gdje sada hamas?ili je opet isturio djecu da gadjaju izraelske tenkove kamenjem?ovdje vecina krivi izrael,a za mene je i hamas isto ako ne i vise kriv.sto bi rekli sta se urcis kad nemas s cim.
_veleposlanik

#1207 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

goldenlily wrote: Jedno 90 %stanovništva današnjeg Izraela je Evroazijskog(ali preko Kavkaza) porijekla,na Bliskom Istoku gdje su se doselili ,ljudi tj Židovi koji su tu autohtohni uopšte ne izgledaju kao doseljenici,tako da govoriti o bilo kakvom ''nasljeđenom pravu'' je cirkus.Na to pravo ima jedno 10 % tih Sabri(starosjedilaca Židova )i 100 % Palestinaca.Doći s nekom knjižurinom u koju i tako 80 % normalnog svijeta i ne vjeruje i uzima te mitove s rezervom je više nego degutantno,ubijati u ime mitova i legendi je protivno svim ljudski normama!A to radi današnji Izrael,poziva se na neku'' obećanu zemlju'',neke izmišljotine...fuj!!!
Zamisli Arape koji su kao gastarbajteri došli u Španiju il Francusku i počnu da kolju doseljenike i kažu da se oni samo brane,ima stara poslovica ''when u in Rome,do as the Romans do'',nikako uvoditi svoje običaje i zakone,a pogotovo ubijati domaćine a to sad ovi rade.
Ali ovom sada stanju su najviše doprinjeli Arapi sami,prvo su ratovali protiv Turaka za Cioniste,onda su Cionisti najgore od njih odabrali da budu neke ''kraljevske loze'',omogućili su da ih vode najgori i sad imaju ovo!
Dijele se na Palestice,Saudijce,Sirijce...etc...prave od sebe indijanska plemena,vraćaju se 1000 godina nazad,umjesto da se ogledaju na EU naprave svoj NATO i pitaju Izrael''jel dosta?!''.
:thumbup:
alanskoda

#1208 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by alanskoda »

omar little wrote:
hamas je izmedju ostalog granate i lansere postavljo izmedju privatnih kuca naseljenim civilima i sa tih mjesta gadjao izrael.
izrael je upozorio stanovnistvo uzimanjem kontrole nad tv,radio stanicama,bacanjem letaka da ce biti napad i da se ljudi sklone .
GDJE da se ljudi sklone?
gdje da se skloni, recimo, dijete od pet godina kojem je otac clan Hamasa? zato sto mu je otac clan Hamasa prihvatljivo je da to dijete sad lezi rasutog mozga? zajedno sa materom i svim ukucanima?
kako sebi racionaliziras da je u redu da izrael pobije 500 ljudi a palestinci nemaju pravo na istu logiku? kako to da oni nemaju pravo da kazu "nas cilj je mjestimicno destabiliziranje izraela (u vidu raketa po obliznjim naseljima) jer su nam pobili pet stotina ljudi ali, na zalost, poginuli su neduzni ljudi i djeca"? zato sto vi u izraelu imate dominantnu vojnu silu i podrsku amerike, pa vam to dozvoljava takvo ponasanje?
ja nisam balavica, niti sam balavica bila kada me je slobodan milosevic proturio kroz skolu propagande tako da "koriscenje civila kao zivog stita, drzanje oruzja i pravljenje skladista u dzamijama i vrticima, ispaljivanje raketa izmedju privatnih kuca" kod mene vode ne piju. cula, vidjela, Dje si Goebbels-e povraca mi se od propagande...
i sta kad se unisti Hamas (izabran na izborima od strane palestinaca)? ocito je da ce izrael masakrirati koga im se cefne, pobiti clanova Hamasa zajedno sa obiteljima i sta onda? palestinci imaju pravu da izaberu samo onoga ko izraelu odgovara?

da otac misli na svoje dijete ne bi bio clan hamasa.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1209 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Chmoljo »

alanskoda wrote:

možda je glupa usporedba... ali, šta da je tako razmišljao Safet Zajko?
zonbirile

#1210 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Lincoln-Burrows wrote:
melac wrote: imaju u najmanju ruku ista prava, ali me nervira kada se barata stavovima zlonamjernih ljudi, koji kažu kako su izraelci tu došli niodkud u zauzeli tuđu zemlju. Pa i sam nazivi "Izrael" i "Palestina" su nekad imali isto značenje.
Za vrijeme Isusa koji je bio židov,
zemlja se zvala Palestina

4000g prije krista,bili tu,sa povremenim odlascima u Egipat i Mesopotaniju.U trećem vijeku veliki ustanak pod Bar Kobhom,i Rimljani uguše ustanak i nazovu prvobitnu Galileju,Judeju-Palestinom.
Istine radi,pod patronatom Britanije je bila Palestina mnogo veća ,nego današnji pojam.Zauzimala je cijeli Izrael,Gazu i lijevu i desnu obalu rijeke Jordan,tkz Transjordanija,dio Sirije.Britanci su od takve i tolike Palestine 78% dali da se formira kraljevina Jordan,dio je uzela Sirija ,a 10% je ostalo da rastale jevrejski useljenici i arapi.Tu je kvaka 22 svega poslije,što se dešavalo poslije.Znači 10 % ondašnje teritorije je taljeno,a 78 % je dato Jordanu i ostalo Siriji.
Lincoln-Burrows

#1211 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

zonbirile wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
melac wrote: imaju u najmanju ruku ista prava, ali me nervira kada se barata stavovima zlonamjernih ljudi, koji kažu kako su izraelci tu došli niodkud u zauzeli tuđu zemlju. Pa i sam nazivi "Izrael" i "Palestina" su nekad imali isto značenje.
Za vrijeme Isusa koji je bio židov,
zemlja se zvala Palestina

4000g prije krista,bili tu,sa povremenim odlascima u Egipat i Mesopotaniju.U trećem vijeku veliki ustanak pod Bar Kobhom,i Rimljani uguše ustanak i nazovu prvobitnu Galileju,Judeju-Palestinom.
Istine radi,pod patronatom Britanije je bila Palestina mnogo veća ,nego današnji pojam.Zauzimala je cijeli Izrael,Gazu i lijevu i desnu obalu rijeke Jordan,tkz Transjordanija,dio Sirije.Britanci su od takve i tolike Palestine 78% dali da se formira kraljevina Jordan,dio je uzela Sirija ,a 10% je ostalo da rastale jevrejski useljenici i arapi.Tu je kvaka 22 svega poslije,što se dešavalo poslije.Znači 10 % ondašnje teritorije je taljeno,a 78 % je dato Jordanu i ostalo Siriji.
Zahvaljujem na informacijama, znam to i to mi je poznato, kao i
sve druge države svijeta nastale su odnekud i uglavnom osvajnjem.
Ja sam samo htio naglasiti da termin Palestina vuče porijeklo od
mnogo prije, znači od Rimskog carstava i židovske pokrajine.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1212 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

madner wrote:
Latina wrote:
madner wrote:Haj mi samo reci koja je razlika izmedju lesa spaljenog bijelim fosforom i lesa spaljenog termobarskom eksplozijom :roll:
Ne bih znala, ne spada mi u uzu specijalnost.
Kako onda znas sta vidis na videu?
Razlika je :

a ) spaljen les

b ) spaljen les + iradijacija ( nek' se nadje )

Znaci opcije su - uzas ili horor.
Glupost, kad imas dovoljno jako konvencijalno naoruzanje ne moras koristiti hemijsko. To sto se ljudi hvataju gluposti da bi napadali i demonizirali Izreal je samo izraz njihovih stavova.
Ona obicna avionska bomba je 100x gora.
Ovo sto si napisao prevazilazi glupost, i priblizava se idiotizmu. Hemijsko nauruzanje izaziva ne samo zeljeni efekat na terenu nego i strah ( +/- Ca, geneticke malformacije ) za one koji prezive + nove generacije. Jednom rjecju, idila za sveprisutne sretnike.

Niko ne treba ni pokusati demonizirati Izrael, oni to cine bolje od bilo koga drugog.

The Paradox of Israel : Regional Super Power and the Largest Jewish Ghetto Ever Created

p.s. Napisala Jevrejka. :zzzz:
Pa zato se zove dimna zavjesa, kako napraviti istu i postaviti je inace?
Ma nemoj mi reci ? :zzzz:

Samo sto su se u Libanonu 2006 od te iste dimne zavjese vec mrtve bebe znale ponovo iznenada zapaliti u dodiru fosfora na ostacima tijela i kisika.
Ameri koriste osiromaseni uran u njihovim tenkovima kao oklop i municiju za tenkove i jurisne avione. Uglavnom zato sto je tezak, pa je moguce postici vecu zastitu tenka ili bolji pentrator za municiju.
Da, koga se tice cinjenica da je osiromaseni uranijum toksican uz to sto je radioaktivan ?

Koga se tice povecan broj oboljelih od Ca i genetske malformacije u slijedecim generacijama nakon upotrebe te i takve municije ( koristena u Iraku/Kosovu/Bosni/Srbiji...evo i jarani Palestinci ce dobiti dozu ) ?

Koga se tice UN Konvencija 1996 o zabrani koristenja osiromasenog uranijuma jer spada u sredstva masovnog unistenja ? Ameriku i Izrael svakako ne.

"... Alpha emitters -- DU is one -- are carcinogenic and . . . inhalation exposure of low quantities of low-level radioactive material is a well-established risk. Externally, the radioactivity travels a very short distance -- centimeters -- before fully releasing all its energy and disintegrating, (But) if inhaled and lying adjacent to cells in the body, it is a serious hazard."

The April ( 2008 ) issue of New Scientist magazine reported that Alexandra Miller, a radiobiologist with the Armed Forces Radiobiology Research Institute in Bethesda, Md., has discovered the first direct evidence that radiation from DU can damage chromosomes. "The chromosomes break, and the fragments reform in a way that results in abnormal joins. Both the breaks and the joins are commonly found in tumor cells," the article says. The implication is that it could cause cancer.

Miller's work suggests that the toxic nature of DU, combined with its radioactivity, could produce effects more dire than either of those characteristics acting alone.

"I think that we assumed that we knew everything that we needed to know about uranium. (But) This is something we have to consider now when we think about risk estimates," the article says.

A sad, spektakl :

The DIME bomb

In a study designed to simulate shrapnel injuries, pellets of weapons-grade tungsten alloy were implanted in 92 rats. Within five months all the animals developed a rare cancer called rhabdomyosarcoma, according to John Kalinich's team at the Armed Forces Radiobiology Research Institute in Maryland.

92 out of 92 - "tumor yield was 100%" - is a significant result.

Znaci nema dalje. Be afraid people, be very afraid.
Last edited by Latina on 05/01/2009 19:29, edited 1 time in total.
alanskoda

#1213 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by alanskoda »

Chmoljo wrote:
alanskoda wrote:

možda je glupa usporedba... ali, šta da je tako razmišljao Safet Zajko?

ma nije. :D
eto kod nas su srbi istjerali skoro sve bosnjake i hrvate sa 49% teritorije.zasto se kod nas ljudi ne bore za svoju zemlju?nego je prodavaju ili mjenjaju.znaci velika je razlika izmedju safeta zajke i nekog ko je u hamasu.
giordania

#1214 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by giordania »

ostro i na prvu wrote:
giordania wrote:
Mozes li mi reci,kad vec spominjes letke,sta je pisalo na istima?
neznam, ako ti imas copy deder nam prevedi .
Nemam copy ,nazalost,ali cula sam za letke i sta je pisalo na njima.Ali posto ih ti spomenu prvi, kontam da znas da se njima pozivalo palestince da ne saradjuju sa Hamasom i da napuste Gazu.Samo kako,ne znam,obzirom da su ih odsjekli od ostatka svijeta pa im ni ona osnovna pomoc ne stize :(
_veleposlanik

#1215 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

giordania wrote: Nemam copy ,nazalost,ali cula sam za letke i sta je pisalo na njima.Ali posto ih ti spomenu prvi, kontam da znas da se njima pozivalo palestince da ne saradjuju sa Hamasom i da napuste Gazu.Samo kako,ne znam,obzirom da su ih odsjekli od ostatka svijeta pa im ni ona osnovna pomoc ne stize :(
ja sam chuo da su samo upozorili strance da napusta Gazu (jer bi to vec promijenilo medjunarodno pasivno ucesce u masakru), a ti letci... cuj da prestaju davati podrsku Hamasu - to je kao da ti neko upadne u drzavu i kaze za kog moras da glasas, a znamo cija je bila "demokratska" vecina na izborima...
_veleposlanik

#1216 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

znam da nije tema, ali za one koji su uspjeli preskociti ove prijetnje od strane Izraela, dok se groze napadu na nuklearnu podzemnu bazu kucnim raketama:
ISRAEL has drawn up secret plans to destroy Iran’s uranium enrichment facilities with tactical nuclear weapons.
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/w ... 290331.ece (vijest iz 2007.)
omar little

#1217 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

alanskoda wrote:
omar little wrote:
GDJE da se ljudi sklone?

a, jel'? ti imas dijete? i zivis u palestini?
VR6

#1218 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by VR6 »

Gledam maloprije na CNN-u intervju sa Izraelcima, kazu oni nece prestati dok ne ociste Hamas iz Gaze. Ako stvarno tako bude, ovo bi moglo potrajati, a zrtava ce biti pravo mnogo. Kazu krenuli su sada u osvajanje naselja, zgrada po zgrada, gdje veliku ulogu igraju i tenkovi. To vjerovatno znaci, ucini ti se sumljiv neki stan, okrenes cijev i opalis jednu kroz prozor. Pa ko je unutra bio, vise nije. A gledam Hamas postavlja uslove Izraelu pod kojim ce oni prihvatiti primirje, isto da oni napadaju, koji komedijasi. Umjesto da spase narod, oni se skrivaju medju njima. Ti iz Hamasa fakat nemaju mnogo mozga, ovo je isto ona borba sa Indijancima, ovi napadaju puskama, a ovi hoce kopljem da ih gadjaju. I naravno da su ih sve pobili...
Orbini

#1219 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Orbini »

Gledao sam svedski dokumentarac radjen u Izraelu i masa je ispitanika. Zastrasujuce je koliko su Zidovi dole fasisti i kako gledaju na Arape. Svi stalezi, svi obrazovni slojevi, i staro i mlado i musko i zensko,... - svi misle da se Izrael ima etnicki ocistiti, sve djamije porusiti i zatrati svaki trag drugih vjera i kultura.
Upravo zato njima i nije nista ubijanje palestinske djece, to je za njih tek niza vrsta, korov kojeg valja istrijebiti. Doslovno tako.

Isto kao da slusas Nijemce tridesetih proslog vjeka sta misle i Zidovima - samo drugacije upakovano.

Cilje ove nove izraelske akcije je ubij koliko stignes i porusi koliko stignes. Pa se Gaza jos vise prorijedi a masa prezivjelih motivise na isljevanje, i onda opet neka nova runda,... ko prati kontinuitet izraelske politike - u zadnjih par decenija na taj nacin ovladavaju terenom.
Umjetnik a

#1220 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Umjetnik a »

ovo je vrhunac cinizma i cionizma
harač

#1221 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by harač »

VR6 wrote:Gledam maloprije na CNN-u intervju sa Izraelcima, kazu oni nece prestati dok ne ociste Hamas iz Gaze. Ako stvarno tako bude, ovo bi moglo potrajati, a zrtava ce biti pravo mnogo. Kazu krenuli su sada u osvajanje naselja, zgrada po zgrada, gdje veliku ulogu igraju i tenkovi. To vjerovatno znaci, ucini ti se sumljiv neki stan, okrenes cijev i opalis jednu kroz prozor. Pa ko je unutra bio, vise nije. A gledam Hamas postavlja uslove Izraelu pod kojim ce oni prihvatiti primirje, isto da oni napadaju, koji komedijasi. Umjesto da spase narod, oni se skrivaju medju njima. Ti iz Hamasa fakat nemaju mnogo mozga, ovo je isto ona borba sa Indijancima, ovi napadaju puskama, a ovi hoce kopljem da ih gadjaju. I naravno da su ih sve pobili...
hamasu apsolutno odgovara ova situacija... oni ne bi znali šta bi sa sobom u miru, nit imaju obrazovanja, nit bi znali kako popravit privredu, ekonomiju, industriju... ovako - narode ti gini, mi ćemo pljačkat humanitarnu i iz nekog bejruta prijetiti uništenjem i "borbom do zadnje kapi krvi", pa tako još 60 godina... a nakon toga ćemo vidjeti
ld

#1222 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

u nekoj buducnosti,za nasih zivota ili zivota nase djece ova sadasnja desavanja ce se usporedjivati sa nacistickim napadom na varsavski geto
samo sto je sad IDF preuzeo ulogu nacistickih SS trupa
zaista je zalosno da jevreji se svete jednom narodu koji im je historijski mnogo pomogao,jer jevreji su nasli utociste za vrijeme progona iz spanije i drugih dijelova evrope upravo u osmanlijskom carstvu i izmedju ostalog i u palestini,nakon jako dugo vremena prvi jevreji su poceli da se vracaju u palestinu dok su muslimani vladali tom zemljom
i nakon holokausta nad njima,oni danas nakon 60-70 godina cine istu stvar narodu,ciji pretci su primili jevreje i zastitili ih
i da budemo precizniji izraelcani su to poceli ciniti odmah nakon holokausta nad njima,nekih 5 do 10 godina poslije
sta vise reci?????
da Bog dragi pomogne palestince i da ih zastiti od ovih fasista
osa

#1223 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by osa »

ld wrote:u nekoj buducnosti,za nasih zivota ili zivota nase djece ova sadasnja desavanja ce se usporedjivati sa nacistickim napadom na varsavski geto
samo sto je sad IDF preuzeo ulogu nacistickih SS trupa
zaista je zalosno da jevreji se svete jednom narodu koji im je historijski mnogo pomogao,jer jevreji su nasli utociste za vrijeme progona iz spanije i drugih dijelova evrope upravo u osmanlijskom carstvu i izmedju ostalog i u palestini,nakon jako dugo vremena prvi jevreji su poceli da se vracaju u palestinu dok su muslimani vladali tom zemljom
i nakon holokausta nad njima,oni danas nakon 60-70 godina cine istu stvar narodu,ciji pretci su primili jevreje i zastitili ih
i da budemo precizniji izraelcani su to poceli ciniti odmah nakon holokausta nad njima,nekih 5 do 10 godina poslije
sta vise reci?????
da Bog dragi pomogne palestince i da ih zastiti od ovih fasista
budu li on moj id čekali božju pomoć crno im se piše.
ld

#1224 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

harač wrote:
VR6 wrote:Gledam maloprije na CNN-u intervju sa Izraelcima, kazu oni nece prestati dok ne ociste Hamas iz Gaze. Ako stvarno tako bude, ovo bi moglo potrajati, a zrtava ce biti pravo mnogo. Kazu krenuli su sada u osvajanje naselja, zgrada po zgrada, gdje veliku ulogu igraju i tenkovi. To vjerovatno znaci, ucini ti se sumljiv neki stan, okrenes cijev i opalis jednu kroz prozor. Pa ko je unutra bio, vise nije. A gledam Hamas postavlja uslove Izraelu pod kojim ce oni prihvatiti primirje, isto da oni napadaju, koji komedijasi. Umjesto da spase narod, oni se skrivaju medju njima. Ti iz Hamasa fakat nemaju mnogo mozga, ovo je isto ona borba sa Indijancima, ovi napadaju puskama, a ovi hoce kopljem da ih gadjaju. I naravno da su ih sve pobili...
hamasu apsolutno odgovara ova situacija... oni ne bi znali šta bi sa sobom u miru, nit imaju obrazovanja, nit bi znali kako popravit privredu, ekonomiju, industriju... ovako - narode ti gini, mi ćemo pljačkat humanitarnu i iz nekog bejruta prijetiti uništenjem i "borbom do zadnje kapi krvi", pa tako još 60 godina... a nakon toga ćemo vidjeti
jos kad bi ,,mudri,, pisac ovih nebuloza gore,bio upoznat da su palestinci procentualno najobrazovaniji narod na planeti
na ovaj nacin samo pokazujes svoje neznanje i predrasude
razlog mei,neimastine i lose privrede nije u palestincima,vec u faktorima oko njih
giordania

#1225 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by giordania »

Orbini wrote:Gledao sam svedski dokumentarac radjen u Izraelu i masa je ispitanika. Zastrasujuce je koliko su Zidovi dole fasisti i kako gledaju na Arape. Svi stalezi, svi obrazovni slojevi, i staro i mlado i musko i zensko,... - svi misle da se Izrael ima etnicki ocistiti, sve djamije porusiti i zatrati svaki trag drugih vjera i kultura.
Upravo zato njima i nije nista ubijanje palestinske djece, to je za njih tek niza vrsta, korov kojeg valja istrijebiti. Doslovno tako.

Isto kao da slusas Nijemce tridesetih proslog vjeka sta misle i Zidovima - samo drugacije upakovano.

Cilje ove nove izraelske akcije je ubij koliko stignes i porusi koliko stignes. Pa se Gaza jos vise prorijedi a masa prezivjelih motivise na isljevanje, i onda opet neka nova runda,... ko prati kontinuitet izraelske politike - u zadnjih par decenija na taj nacin ovladavaju terenom.
Eno clanak na portalu,93% izraelaca podrzava napad na Gazu.
btw,ima Al Jazeera svoje novinare tamo,do sad dobro pokrivaju desavanja.Koliko je samo ubijene djece,malenih beba,to je da covjeku pamet stane.Gledam, jedan otac ljubi svoju mrtvu bebu....moja djevojcica,zajedno sa ostalom djecom iz skole,svakodnevno donosi pomoc u hrani koju ce poslati djeci u Gazi ali ja samo vidim da je svakog trenutka sve manje djece kojoj ce ta pomoc nesto znaciti........
Locked