melac wrote:Ako gledaš povijesno, da li su na tom području ikada živjeli Židovi?
Koliko pratim ove rasprave uvijek se polazi da su Židovi kao došli s Marsa i oteli zemlju Palestincima, koji ovdje od pamtivjeka, i ovi kao agresori.
Ako cemo se gadjati trolejbusima, bog je obecao tu zemlju izraelcima? Kao i ekzodus koji je poceo prije 2000godina. Sada mi reci da danasnji stanovnik rusije ili brizanije ima vece pravo na tu zemlju od naroda koji tu zivi mnogo godina.
Ali hajde da ne budemo zaguljeni, podjelit cemo palestinu na dva dijela (UN rekao) i tako nastadose dvije drzave. I opet je Izrael okupirao tu polovinu palestine koja im je ostala. Znaci sada su palestinci na nekih 10% teritorije. Jo da hoce sutra iliri doci nazad u bih da nas sve protjeraju, imaju ljudi pravo.[/quote]
imaju u najmanju ruku ista prava, ali me nervira kada se barata stavovima zlonamjernih ljudi, koji kažu kako su izraelci tu došli niodkud u zauzeli tuđu zemlju. Pa i sam nazivi "Izrael" i "Palestina" su nekad imali isto značenje.[/quote]
Jedno 90 %stanovništva današnjeg Izraela je Evroazijskog(ali preko Kavkaza) porijekla,na Bliskom Istoku gdje su se doselili ,ljudi tj Židovi koji su tu autohtohni uopšte ne izgledaju kao doseljenici,tako da govoriti o bilo kakvom ''nasljeđenom pravu'' je cirkus.Na to pravo ima jedno 10 % tih Sabri(starosjedilaca Židova )i 100 % Palestinaca.Doći s nekom knjižurinom u koju i tako 80 % normalnog svijeta i ne vjeruje i uzima te mitove s rezervom je više nego degutantno,ubijati u ime mitova i legendi je protivno svim ljudski normama!A to radi današnji Izrael,poziva se na neku'' obećanu zemlju'',neke izmišljotine...fuj!!!
Zamisli Arape koji su kao gastarbajteri došli u Španiju il Francusku i počnu da kolju doseljenike i kažu da se oni samo brane,ima stara poslovica ''when u in Rome,do as the Romans do'',nikako uvoditi svoje običaje i zakone,a pogotovo ubijati domaćine a to sad ovi rade.
Ali ovom sada stanju su najviše doprinjeli Arapi sami,prvo su ratovali protiv Turaka za Cioniste,onda su Cionisti najgore od njih odabrali da budu neke ''kraljevske loze'',omogućili su da ih vode najgori i sad imaju ovo!
Dijele se na Palestice,Saudijce,Sirijce...etc...prave od sebe indijanska plemena,vraćaju se 1000 godina nazad,umjesto da se ogledaju na EU naprave svoj NATO i pitaju Izrael''jel dosta?!''.