VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1201 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

svojevremeno se nije vjerovalo u bacile i viruse

pa se jednom krpom i neopranom opremom za jednu noc poradjalo nekoliko zena

pa su samo najsnaznije i najretnije prezivljavale

dok nije dosao kemicar paster :thumbup:
Truba

#1202 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

laly wrote:Za 5-10 godina mi cemo ovdje imati epidemiju velikih boginja,djecije paralize,velikog kaslja....jer veliki br roditelja odbija vakcinisati djecu. Bas me zanima kojim doktorima ce onda ici na lijecenje. Travarima?
ogradit ce nas zicom :thumbup:
Truba

#1203 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

triconja

#1204 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by triconja »

Ma samo hodzi odvest nek stravu saliva :D
pustopoljina

#1205 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by pustopoljina »

Dobila sve vakcine ikad, odrasla na industrijski preradjenoj hrani. Nemam nikakve alergije, najteza bolest bila temperatura i prije cu oboljeti od dijabetesa, nego od ceg drugog. Brat je kao odrasli razvio alergiju na pelud.
ovo sto citam od ljudi koji su protiv vakcinacije...neko je napisao "zaobilazi se imuni sistem, jer ide direkt u krv"...pa booozeee
lavorpunvode

#1206 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by lavorpunvode »

LikoZeko wrote:
ja sam ovde htio da saznam i drugu stranu, i dobio sam privatnih poruka gdje roditelji nisu vakcinisali i fala Bogu imaju zdravu djecu i aBd imat ce jos dugo.

Ja cu uraditi sta odlucim, ali ti prestani ubjedjivati nekoga zasto to treba uraditi jer svi smo razumni i mozemo razluciti sta je dobro za nasu djecu.
jos uvijek hvala Bogu nisam u toj situaciji da razmisljam o ovoj temi i da rjesavam eventualne dileme, buduci da jos nemam djece al vec me pomalo intrigira pitanje vakcinacije, onako unaprijed razmisljajuci..

Kolegica s posla (zbog cestih prehlada djeteta i straha od komplikacija vakcine) nije vakcinisala prvo dijete, ono je s nepune dvije godine obolilo od velikog kaslja. Zena i sada, nakon godina i godina od toga, kroz plac zali sto nije vakcinisala dijete. Kaze tu patnju djeteta ne moze sebi nikad oprostiti. a ja njenu pricu ne mogu zaboraviti, i opis same bolesti i muke djeteta

To je to, i kaze trajalo je danima, i danima..

A drugi primjer je mozda i bapska prica, ali u posjeti djetetu od prijateljice na pedijatriji pored nas su na rukama prenijeli dijete koje je bilo totalno "oduzeto", kao biljka, dijete od neke 3-4 godine. Prijatelj, koji je lezao sa svojim djetetom u bolnici u sobi pored tog bolesnog djeteta, kaze da je dijete jednostavno klonulo i ostalno takvo dan-dva nakon primljene vakcije. Pretpostavljam da je cuo price roditelja bolesnog djeteta.

mozda mi je lako sad ovako uprazno pricati, ali misim da se ja ne bih usudila nevakcinisati.. prvenstveno tjeseci se cinjenicom da smo i ja i moja sestra i svi u porodici vakcinisani, i evo zivimo.. zdravi.
upsy_daisy

#1207 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by upsy_daisy »

pustopoljina wrote:Dobila sve vakcine ikad, odrasla na industrijski preradjenoj hrani. Nemam nikakve alergije, najteza bolest bila temperatura i prije cu oboljeti od dijabetesa, nego od ceg drugog. Brat je kao odrasli razvio alergiju na pelud.
ovo sto citam od ljudi koji su protiv vakcinacije...neko je napisao "zaobilazi se imuni sistem, jer ide direkt u krv"...pa booozeee
već te vidim lutko, imaš 40 kila zajedno sa stolicom, a ton pudera ti je ultra ivory :D
Smrcak15

#1208 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

FDA Announce That DTap Vaccine Causes Autism
Image
Image
http://yournewswire.com/fda-announce-th ... es-autism/

Here’s an excerpt from approved vaccines by the FDA and their adverse events.

” – Adverse events reported during post-approval use of Tripedia vaccine include idiopathic thrombocytopenic purpura, SIDS, anaphylactic reaction, cellulitis, autism, convulsion/grand mal convulsion, encephalopathy, hypotonia, neuropathy, somnolence and apnea. “

sta reci kad ti sadrzaj vakcine u uputsvu kaze da je nuspojava autizam :-)
laly

#1209 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by laly »

zubi wrote:
laly wrote:Za 5-10 godina mi cemo ovdje imati epidemiju velikih boginja,djecije paralize,velikog kaslja....jer veliki br roditelja odbija vakcinisati djecu. Bas me zanima kojim doktorima ce onda ici na lijecenje. Travarima?
Youtube stručnjacima, čijim savjetima sad vjeruju, oni će ih liječiti.
Slazem se :thumbup: Da li ti roditelji uopste razmisljaju sta ce uraditi u slucaju da se pojavi neka od ovih bolesti koje su veoma zarazne? Cesto citam da kazu "moja djeca nisu vakcinisana evo ih zdrava".Ne kontam kako ne razumiju da se djeca nisu jos razboljela jer je vecina nas vakcinisana i imamo "kolektivni imunitet". Sad kada veći br djece nije vakcinisan velika je mogucnost pojave ovih bolesti.
pustopoljina

#1210 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by pustopoljina »

upsy_daisy wrote:
pustopoljina wrote:Dobila sve vakcine ikad, odrasla na industrijski preradjenoj hrani. Nemam nikakve alergije, najteza bolest bila temperatura i prije cu oboljeti od dijabetesa, nego od ceg drugog. Brat je kao odrasli razvio alergiju na pelud.
već te vidim lutko, imaš 40 kila zajedno sa stolicom, a ton pudera ti je ultra ivory :D
Right :)
Nuspojave se navode kako bi se izbjegle sve moguce tuzbe za svaki shit ikad.
kako ces dokazati da autizam nije od vakcinisanja? Ljudi lijece autizam varikinom...mislim...pricaju o crvima?! Lakse je staviti na etiketu i ne bakcati se sa tim.
Filter

#1211 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Filter »

Smrcak15 wrote:FDA Announce That DTap Vaccine Causes Autism
Image
Image
http://yournewswire.com/fda-announce-th ... es-autism/

Here’s an excerpt from approved vaccines by the FDA and their adverse events.

” – Adverse events reported during post-approval use of Tripedia vaccine include idiopathic thrombocytopenic purpura, SIDS, anaphylactic reaction, cellulitis, autism, convulsion/grand mal convulsion, encephalopathy, hypotonia, neuropathy, somnolence and apnea. “

sta reci kad ti sadrzaj vakcine u uputsvu kaze da je nuspojava autizam :-)
mogao si i komplet pasos kopirati
Smrcak15

#1212 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

laly wrote:
zubi wrote:
Youtube stručnjacima, čijim savjetima sad vjeruju, oni će ih liječiti.
Slazem se :thumbup: Da li ti roditelji uopste razmisljaju sta ce uraditi u slucaju da se pojavi neka od ovih bolesti koje su veoma zarazne? Cesto citam da kazu "moja djeca nisu vakcinisana evo ih zdrava".Ne kontam kako ne razumiju da se djeca nisu jos razboljela jer je vecina nas vakcinisana i imamo "kolektivni imunitet". Sad kada veći br djece nije vakcinisan velika je mogucnost pojave ovih bolesti.
Da li ti roditelji uopste razmisljaju sta ce uraditi u slucaju da se pojavi neka od ovih bolesti koje su veoma zarazne?
evo ja svoju djecu nisam vakcinisam zar mislis da se nisam tim hipotetickim pitanjima pozabavio, sta bi bilo kad bibilo, recimo da dobije neku od ovih bolesti, sta ciniti itd sve se uzimalo u obzir prilikom odluke

evo recimo da dobiju, pa pitao sam starije osobe koje poznajem i one sa kojima radim, kazu preboljevali su od krzamaka do velikog kaslja itd pa ljudi prezivjeli, jest da te zakuje u kucu jedno vrijeme ali ako si zdrav inace i imas dobru higijenu i dobru hranu prebolovat ces to i dobiti imunitet do kraja zivota, zasto se zovu djecije bolesti, djeca prebole.

Problem nastaje ako je dijete bolesno inace, ili zivi u slabim uslovima, gdje nema dobru higijenu i slabu hranu i vodu, eh tad problemi mogu da budu jaki.

ljudi misle ako se ne vakcinise dijete ima da bude bolesljivo, eee nije tacnom, nego ja naucno dokzano da su daleko bolesnija djeca koja se vakcinisu od nevakcinisane djece. evo recimo moja djeca su bila kod druge djece sa ospicama grlili se dzaba nisu dobili ospice, hvala bogu djeca jakog imuniteta nista im ne fali. a sta ovo zapitajte se, dobije vakcinu pa krenu nuspojave, sta onda????

sta mislis da dijete fasuje alergiju na kikiriki od neke vakcine , kakav ti bi shok bio to je daleko gore nego te bolesti protiv koji se vakcinise.
ozdrlje_donje

#1213 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by ozdrlje_donje »

ljudi misle ako se ne vakcinise dijete ima da bude bolesljivo, eee nije tacnom, nego ja naucno dokzano da su daleko bolesnija djeca koja se vakcinisu od nevakcinisane djece. evo recimo moja djeca su bila kod druge djece sa ospicama grlili se dzaba nisu dobili ospice, hvala bogu djeca jakog imuniteta nista im ne fali. a sta ovo zapitajte se, dobije vakcinu pa krenu nuspojave, sta onda????

sta mislis da dijete fasuje alergiju na kikiriki od neke vakcine , kakav ti bi shok bio to je daleko gore nego te bolesti protiv koji se vakcinise.
[/quote]

:lol:
laly

#1214 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by laly »

Smrcak15 wrote:
evo ja svoju djecu nisam vakcinisam zar mislis da se nisam tim hipotetickim pitanjima pozabavio, sta bi bilo kad bibilo, recimo da dobije neku od ovih bolesti, sta ciniti itd sve se uzimalo u obzir prilikom odluke

evo recimo da dobiju, pa pitao sam starije osobe koje poznajem i one sa kojima radim, kazu preboljevali su od krzamaka do velikog kaslja itd pa ljudi prezivjeli, jest da te zakuje u kucu jedno vrijeme ali ako si zdrav inace i imas dobru higijenu i dobru hranu prebolovat ces to i dobiti imunitet do kraja zivota, zasto se zovu djecije bolesti, djeca prebole.

Problem nastaje ako je dijete bolesno inace, ili zivi u slabim uslovima, gdje nema dobru higijenu i slabu hranu i vodu, eh tad problemi mogu da budu jaki.

sta mislis da dijete fasuje alergiju na kikiriki od neke vakcine , kakav ti bi shok bio to je daleko gore nego te bolesti protiv koji se vakcinise.[/quote]
Imas pravo na svoje misljenje.Neki prezive te bolesti neki ne. Krzamak je mozda i nalaksa bolest protiv koje se vakcinisee Sta je sa polio, djecija paraliza,velike boginje itd.I vodene kozice/pljuskavice su djecija bolest pa sam ja bolovala sa 23g. Danas dijete ode u vrtic i dobije pljuskavice i zarazi sve kuci koji nisu bolovali. Uskoro cemo imati situaciju da djete ode u vrtic i dobije velike boginje. I kod kuce zarazi druge koji nisu vakcinisani.
Smrcak15

#1215 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

laly wrote:
Imas pravo na svoje misljenje.Neki prezive te bolesti neki ne. Krzamak je mozda i nalaksa bolest protiv koje se vakcinisee Sta je sa polio, djecija paraliza,velike boginje itd.I vodene kozice/pljuskavice su djecija bolest pa sam ja bolovala sa 23g. Danas dijete ode u vrtic i dobije pljuskavice i zarazi sve kuci koji nisu bolovali. Uskoro cemo imati situaciju da djete ode u vrtic i dobije velike boginje. I kod kuce zarazi druge koji nisu vakcinisani.
i jsi li prezivio, jesi

a sta da si se vakcinisao protiv ovih stvari ti si sebe automatski stavio na ruski rulet, pa ako te snadje belaj snasao te ako te promasino, provukao si se :-)

problem sa danasnjim vaksinama su razni sastojci koji mogu da uniste zivot i djeteta pa tako i cijele porodice gledajuci kroz sta dijete prolazi poslije ako krene po zlu.
laly

#1216 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by laly »

Smrcak15 wrote:
laly wrote:
i jsi li prezivio, jesi

a sta da si se vakcinisao protiv ovih stvari ti si sebe automatski stavio na ruski rulet, pa ako te snadje belaj snasao te ako te promasino, provukao si se :-)

problem sa danasnjim vaksinama su razni sastojci koji mogu da uniste zivot i djeteta pa tako i cijele porodice gledajuci kroz sta dijete prolazi poslije ako krene po zlu.
Prezivjela sam. Ali protiv vodenih kozica se uopste ne vakcinise to je laka bolest. Nisi shvatio poentu onog sto sam htjela reci. Ove bolesti protiv kojih smo primali vakcine su strasne i veoma zarazne. Prije vakcina je smrtnost od tih bolesti bila velika. Ako neko i prezivi ima posljedice npr oziljci od velikih boginja. Ako se pojavi zaraza veoma je mala mogucnost da ce te promasiti ako nemas imunitet i sigurno ce te nekada u toku zivota strefiti.
Smrcak15

#1217 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

laly wrote:
Smrcak15 wrote:
laly wrote:
i jsi li prezivio, jesi

Prezivjela sam. Ali protiv vodenih kozica se uopste ne vakcinise to je laka bolest. Nisi shvatio poentu onog sto sam htjela reci. Ove bolesti protiv kojih smo primali vakcine su strasne i veoma zarazne. Prije vakcina je smrtnost od tih bolesti bila velika. Ako neko i prezivi ima posljedice npr oziljci od velikih boginja. Ako se pojavi zaraza veoma je mala mogucnost da ce te promasiti ako nemas imunitet i sigurno ce te nekada u toku zivota strefiti.

ali ko ti garantuje da ce te vakcina sacuvati od tih bolesti kad upravo mozes da dobijes tu bolest upravo iz te vakcine protiv koje se vakcinises.
Qler

#1218 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Qler »

Ja neki dan vodio kcerku na vakcinu, ona sa 5 godina, a uskoro i mali ide za onu do dvije godine... Mala je i dobila diplomu za hrabrost jer nije pustila ni jednu suzu :D

A ovi sto i dalje vjeruju da vakcine ne pomazu, jebi ga sta da ti kazem... samo bi ja zabranio da budu sa mojom djecom u vrticu i skoli. Pa neka oni rade sta hoce...
laly

#1219 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by laly »

Smrcak15 wrote:
i jsi li prezivio, jesi

Smrcak15 wrote:ali ko ti garantuje da ce te vakcina sacuvati od tih bolesti kad upravo mozes da dobijes tu bolest upravo iz te vakcine protiv koje se vakcinises.
Pa ako se danas smatra da su te bolesti iskorijenjene, jer niko od njih ne obolijeva ili nema epidemije onda znaci da su vakcine djelovale. A ne znam sta mislis s tim da se bolest moze dobiti iz vakcine? Nisam jos cula da je neko dobio npr. veliki kasalj od vakcine. Ono sto se u posljednje vrijeme prica je da su vakcine tacnije MMR koji se prima sa navrsenom 1 g djeteta povezane sa autizmom kod djece. Mada do sada niko nije naveo niti jedno strucno istrazivanje o tome. Uglavnom se sva prica svodi na to da je "neko cuo od nekog da neciji prijatelj ima prijatelja cije dijete je lose reagovalo na vakcinu". Smatram da s tim samo unose paniku medju ljude, jer naravno da svi strahuju za svoju djecu i da niko ne zeli da mu se dijete razboli na bilo koji nacin.
Smrcak15

#1220 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

laly wrote:
Smrcak15 wrote:ali ko ti garantuje da ce te vakcina sacuvati od tih bolesti kad upravo mozes da dobijes tu bolest upravo iz te vakcine protiv koje se vakcinises.
Pa ako se danas smatra da su te bolesti iskorijenjene, jer niko od njih ne obolijeva ili nema epidemije onda znaci da su vakcine djelovale. A ne znam sta mislis s tim da se bolest moze dobiti iz vakcine? Nisam jos cula da je neko dobio npr. veliki kasalj od vakcine. Ono sto se u posljednje vrijeme prica je da su vakcine tacnije MMR koji se prima sa navrsenom 1 g djeteta povezane sa autizmom kod djece. Mada do sada niko nije naveo niti jedno strucno istrazivanje o tome. Uglavnom se sva prica svodi na to da je "neko cuo od nekog da neciji prijatelj ima prijatelja cije dijete je lose reagovalo na vakcinu". Smatram da s tim samo unose paniku medju ljude, jer naravno da svi strahuju za svoju djecu i da niko ne zeli da mu se dijete razboli na bilo koji nacin.
vidi se da nepoznajes materiju dobro
Pa ako se danas smatra da su te bolesti iskorijenjene, jer niko od njih ne obolijeva ili nema epidemije onda znaci da su vakcine djelovale.
a sta mislis da su iskorijenjene jer su bolji zivotni uslovi, sta je dokaz za to, opadanje ovih bolesti pokazuju diagramii gdje je opadanje krenulo daleko prije pojvae vakcina, cak je opadanje bilo i kad uopste nije bilo vakcina, sta to govori, pa bolji zivotni uslovi, bolja hrana uzrokovalo opadanju bolesti.
A ne znam sta mislis s tim da se bolest moze dobiti iz vakcine?

Moja curica je bolesna zbog opasnog cjepiva. To je suludo!’

Ogorčena i šokirana majka: Kako je moguće da je moje dijete dobilo bolest protiv koje je cijepljeno?

ZADAR - Šestogodišnja djevojčica iz Zadra, koja uskoro kreće u prvi razred, prije dva tjedna primila je cjepivo protiv ospica, zaušnjaka i rubeola. Riječ je o obaveznom cjepivu MoPaRu, koje pred polazak u školu moraju primiti sva djeca predškolskog uzrasta. Međutim, 16. dan nakon cijepljenja djevojčica je dobila zaušnjake! Njezina majka, ogorčena i šokirana time što se dogodilo njezinoj djevojčici, razmišlja o tužbi.

- Zašto se predškolska djeca i dalje cijepe MoPaRu-om kad stručnjaci već godinama upozoravaju na štetnost tog cjepiva? Kako je moguće da cijepim dijete protiv zaušnjaka, a ono nakon dva tjedna dobije tu bolest? To je suludo! Ne želim niti pomisliti što bi bilo da je dobila meningitis, koji je isto nuspojava tog cjepiva.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska ... 9/2313431/

druga djevojcia je dobila tuberkulozu od vakcine protiv tuberkuloze.

kako ovo se desava??

pa zato sto virusi su polumrtvi ili mozda cak i zivi u vakcini a misli se da su mrtvi virusi, pa se aktiviraju u orginazmu vakcinisane osobe.
Uglavnom se sva prica svodi na to da je "neko cuo od nekog da neciji prijatelj ima prijatelja cije dijete je lose reagovalo na vakcinu". Smatram da s tim samo unose paniku medju ljude, jer naravno da svi strahuju za svoju djecu i da niko ne zeli da mu se dijete razboli na bilo koji nacin
nebavim se rekla kazala pricama, nego povjerljivim dokazima, naucnim radovima itd
laly

#1221 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by laly »

Smrcak15 wrote:
laly wrote:
vidi se da nepoznajes materiju dobro
Pa ako se danas smatra da su te bolesti iskorijenjene, jer niko od njih ne obolijeva ili nema epidemije onda znaci da su vakcine djelovale.
a sta mislis da su iskorijenjene jer su bolji zivotni uslovi, sta je dokaz za to, opadanje ovih bolesti pokazuju diagramii gdje je opadanje krenulo daleko prije pojvae vakcina, cak je opadanje bilo i kad uopste nije bilo vakcina, sta to govori, pa bolji zivotni uslovi, bolja hrana uzrokovalo opadanju bolesti.
A ne znam sta mislis s tim da se bolest moze dobiti iz vakcine?

Moja curica je bolesna zbog opasnog cjepiva. To je suludo!’

Ogorčena i šokirana majka: Kako je moguće da je moje dijete dobilo bolest protiv koje je cijepljeno?

ZADAR - Šestogodišnja djevojčica iz Zadra, koja uskoro kreće u prvi razred, prije dva tjedna primila je cjepivo protiv ospica, zaušnjaka i rubeola. Riječ je o obaveznom cjepivu MoPaRu, koje pred polazak u školu moraju primiti sva djeca predškolskog uzrasta. Međutim, 16. dan nakon cijepljenja djevojčica je dobila zaušnjake! Njezina majka, ogorčena i šokirana time što se dogodilo njezinoj djevojčici, razmišlja o tužbi.

- Zašto se predškolska djeca i dalje cijepe MoPaRu-om kad stručnjaci već godinama upozoravaju na štetnost tog cjepiva? Kako je moguće da cijepim dijete protiv zaušnjaka, a ono nakon dva tjedna dobije tu bolest? To je suludo! Ne želim niti pomisliti što bi bilo da je dobila meningitis, koji je isto nuspojava tog cjepiva.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska ... 9/2313431/

druga djevojcia je dobila tuberkulozu od vakcine protiv tuberkuloze.

kako ovo se desava??

pa zato sto virusi su polumrtvi ili mozda cak i zivi u vakcini a misli se da su mrtvi virusi, pa se aktiviraju u orginazmu vakcinisane osobe.
Uglavnom se sva prica svodi na to da je "neko cuo od nekog da neciji prijatelj ima prijatelja cije dijete je lose reagovalo na vakcinu". Smatram da s tim samo unose paniku medju ljude, jer naravno da svi strahuju za svoju djecu i da niko ne zeli da mu se dijete razboli na bilo koji nacin
nebavim se rekla kazala pricama, nego povjerljivim dokazima, naucnim radovima itd
Postavi neku naucnu studiju. Evo ovdje si postavio link dnevnih novina, i rekla jedna zena i rekla druga zena...ja to ne smatram naucnim dokazom.
Za virusne bolesti nije presudan bolji nacin zivota. Virusi se sire zrakom, dodirom, direktnim kontaktom kao gripa. A nemaju svi imunitet iste jacine, neko u toku zime ne dobije gripu, a neko cijelu zimu ima gripu bez obzira sto jede narance i limun. Za neke bolesti je dovoljno da neko kise u tebe da virus udje u organizam.
musicman80

#1222 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by musicman80 »

Postoji mogucnost da djeca obole od vakcina, ali je vjerovatnoca za to veoma mala, a sa druge strane, benefiti vakcinacije su nemjerljivi. To sto sada neuki ljudi citaju po internetu razne teorije zavjere, savjete kvazi-strucnjaka isl, dovelo je do toga da roditelji manje vakcinisu djecu, pa se pojavljuju neke bolesti za koje smo mislili da smo ih iskorijenili.

Nemojte roditelji biti primitivni I dovoditi u pitanje zdravlje I zivot vase djece. Razgovarajte za doktorima ako imate bilo kakvih nedoumica u vezi vakcinacije, a ne trazite savjete na Internetu od ljudi koji se lazno predstavljaju kao doktori medicine. Ako ne vakcinisete djeca, time pomazete sirenju zaraznih bolesti vasu zajednicu!
easy

#1223 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

Tacno mi pritisak digne ova ekipa sa pricom "ja pitao nanu, tetku, strinu i neku ekipu sa posla i svi kazu prije se bolovale bolesti, pa svi zivi i zdravi na kraju". I jos kaze pozabavio se ovom temom.... e estagfirullah!

Ljudi, dajte malo ozbiljnije pristupite temi, pa igrate se sa zivotom svoje i druge djece. Ima toliko naucnih radova na ove teme na netu. Pa sjedite 2-3h, malo to iscitajte. Procitajte malo statistike komplikacija bolesti protiv kojih postoji vakcina. Probajte da shvatite da rekla-kazala i novinski clanci, pogotovo ne oni iz diskutabilnih tabloida, ne treba da bude osnova za odluku ove tezine!
LikoZeko

#1224 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by LikoZeko »

musicman80 wrote:Postoji mogucnost da djeca obole od vakcina, ali je vjerovatnoca za to veoma mala, a sa druge strane, benefiti vakcinacije su nemjerljivi. To sto sada neuki ljudi citaju po internetu razne teorije zavjere, savjete kvazi-strucnjaka isl, dovelo je do toga da roditelji manje vakcinisu djecu, pa se pojavljuju neke bolesti za koje smo mislili da smo ih iskorijenili.

Nemojte roditelji biti primitivni I dovoditi u pitanje zdravlje I zivot vase djece. Razgovarajte za doktorima ako imate bilo kakvih nedoumica u vezi vakcinacije, a ne trazite savjete na Internetu od ljudi koji se lazno predstavljaju kao doktori medicine. Ako ne vakcinisete djeca, time pomazete sirenju zaraznih bolesti vasu zajednicu!
sa kojim doktorima da razgovaramo, sa skripta doktorima ili internet doktorima.
Sljedeci put kad budes isao pitaj ih sta je u sastavu vakcine i koje su nus pojave nece ti znato odgovoriti,ne vjeruj puno dansanjim skripta doktorima,.
triconja

#1225 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by triconja »

easy wrote:Tacno mi pritisak digne ova ekipa sa pricom "ja pitao nanu, tetku, strinu i neku ekipu sa posla i svi kazu prije se bolovale bolesti, pa svi zivi i zdravi na kraju". I jos kaze pozabavio se ovom temom.... e estagfirullah!

Ljudi, dajte malo ozbiljnije pristupite temi, pa igrate se sa zivotom svoje i druge djece. Ima toliko naucnih radova na ove teme na netu. Pa sjedite 2-3h, malo to iscitajte. Procitajte malo statistike komplikacija bolesti protiv kojih postoji vakcina. Probajte da shvatite da rekla-kazala i novinski clanci, pogotovo ne oni iz diskutabilnih tabloida, ne treba da bude osnova za odluku ove tezine!
Jebo ti takve naucne radova kad od njih nema koristi. Bolje gledati prosjecnu velicinu hasim-age i tjesit se da si prosjecan :thumbup: :bih:
Post Reply