Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1201 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Nema tu price,Zrinjski je kvalitetna ekipa i jak klub,ali nisu oni ni blizu onako jaki kao prethodnih godina,narocito kao prosle godine.
Jaki su,ali se sa njima moze igrati..znaci ekipa koja prihvata nadigravanje.

Ocekujem dobre dvije utakmice i prolaz Sarajeva :thumbup:
rado_vidjen

#1202 Re: FK Sarajevo

Post by rado_vidjen »

pa dobro, ciro, nije bas da nas zanima tvoj zdravstveni karton :D ...al' eto
Baltazar_khan

#1203 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

-LIBERO- wrote:Nema tu price,Zrinjski je kvalitetna ekipa i jak klub,ali nisu oni ni blizu onako jaki kao prethodnih godina,narocito kao prosle godine.

U sezoni 2000/01, igrali smo sa Zrinjskim u kupu. Dobili smo ih 3:0, a u Mostaru je bilo 1:1.
lolo_lolo

#1204 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

Baltazar_khan wrote:
-LIBERO- wrote:Nema tu price,Zrinjski je kvalitetna ekipa i jak klub,ali nisu oni ni blizu onako jaki kao prethodnih godina,narocito kao prosle godine.

U sezoni 2000/01, igrali smo sa Zrinjskim u kupu. Dobili smo ih 3:0, a u Mostaru je bilo 1:1.
kako li si to saznao :roll: :D
Baltazar_khan

#1205 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

lolo_lolo wrote: kako li si to saznao :roll: :D
Mislim da znaš gdje sam pročitao :razz:
lolo_lolo

#1206 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

Baltazar_khan wrote:
lolo_lolo wrote: kako li si to saznao :roll: :D
Mislim da znaš gdje sam pročitao :razz:
mislim da ti onaj smajli na kraju sve govori 8-)
El_comadante

#1207 Re: FK Sarajevo

Post by El_comadante »

ja mislim da Sarajevo ,ože proći dalje u kupu, samo je šteta što neigramo drugu na Koševu ali nemaveze. ovako nam treba pobjeda od najmanje 2 razlike i još ako može bez primjenog gola. šteta što nismo dobili Slogu bilo koju ali nema veze.
Fordas

#1208 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Utakmica sa Celikom je u 19h.... hvala :D
AAEERROO

#1209 Re: FK Sarajevo

Post by AAEERROO »

Navijači Sarajeva u akciji pomoći malom Vedadu

Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo pridružili su se drugim ljudima dobre volje u humanitarnoj akciji pomoći malom Vedadu Ražanici. U subotu, 26. septembra 2009. godine, prije utakmice Sarajevo - Čelik, skupljat će se novčani prilozi za pomoć ovom dječaku.
Štand će biti postavljen između restorana i kontejnera za prodaju karata koji se nalazi na ulazu na parking stadiona (preciznije kod zelenog kontejnera uz ogradu pomoćnog terena). Na štandu će osim predstavnika navijača Sarajeva biti i Vedadov otac, koji će nakon završetka akcije odmah preuzeti prikljupene donacije. Svi donatori će na štandu kao poklon dobiti jednu od naljepnica Hz ("Mi nikad odustati nećemo!"), bez obzira na visinu donacije.

Udruženje navijača FK Sarajevo pozvalo je sve koji mogu da pomognu da se spasi jedan tek započeti život.

Utakmica počinje u 19:00 sati, a štand će biti postavljen od 17:30 do početka utakmice.

Vedad Ražanica star je nepunih dva mjeseca i već se mora boriti za svoj život. Vedad je rođen sa teškim oboljenjem crijeva, poznatim pod nazivom gastroschisis. To je urođeni nedostatak ili defekt dijela trbušnog zida (ali čitavom debljinom) i to najčešće u okolini pupka. Prilikom rođenja Vedadovi trbušni organi bili su van trbušne duplje i hitno je operisan na Klinici za dječiju hirurgiju Kliničkog centra Koševo.

Neizvjestan je svaki novi dan. Vedad se bori za život iz sata u sat jer može preživjeti samo unosom hrane putem vene, uz posebne tretmane koji u BiH nisu dostupni.

Ljekari preporučuju hitno izmještanje u Belgiju radi transplantacije crijeva za što su neophodna velika novčana sredstva. Vedadovi roditelji nisu u mogućnosti obezbijediti novac kojim bi spasili svoje jedino dijete, zato se pozivaju svi koji su u mogućnosti da pomognu spašavanju ove bebe.

Novčane priloge možete uplatiti na ime Vedad Ražanica
Broj računa 09001001605 za uplate u KM
Broj računa 19000708647 za devizne uplate
Raiffeisen banka Sarajevo 1610000000000011

Otvoren je i novi humanitarni broj 090 291 061 na koji se mogu donirati 2 KM. Pozivi samo iz BH Telecom mreže.
todd_smith

#1210 Re: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

skoro 2 gola...vratio se u formu odmah :D
strong69

#1211 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Pobijedili smo. Dalje ne vrijedi trositi rijeci o igri Sarajeva... Bezbroj upropastenih akcija, kontranapada 3 na 1, 4 na 1, pogresna dodavanja, mali posjed lopte, neuvezana igra bez pasova...

Celiku ne gine ispadanje iz ove jadne lige.
shadow

#1212 Re: FK Sarajevo

Post by shadow »

Kakva je povreda Ihtijarevica?
Tri boda :thumbup:, idemo dalje..
lolo_lolo

#1213 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

shadow wrote:Kakva je povreda Ihtijarevica?
Tri boda :thumbup:, idemo dalje..
sta ce nam ihtijarevic
na njegovo mjesto ide hamzagic
mene vise brine torlak koji je povrijedjen i sepajuci ranije otisao u svlacionicu

skoro ce biti prvi strijelac ove lige,sad se tek vidi koliko je on bitan igrac u nasoj ekipi
napokon smo poceli sa dva napadaca
shadow

#1214 Re: FK Sarajevo

Post by shadow »

Cuj sto ce nam?! Pa zato sto nam je na klupi ostalo toliko igraca da cemo uskoro i ja i ti morati uci da popunimo redove. Ne zajebaji, dok ne dovedemo par pojacanja jako je bitno da su ovi sto ih imamo zdravi i spremni.
strong69

#1215 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

ćiro wrote:Nakon ove utakmice sam još manji optimista po pitanju našeg plasmana u ovoj sezoni.
Slazem se s tobom. Bice kakva-takva pobjeda kuci i redovan poraz na strani. Uz ovako limitaran strucni i igracki kadar sredina tabele je realna situacija. Uostalom, gdje i kako stojimo vidjecemo u srijedu protiv Zrinjskog koji se polako vraca u formu...
lolo_lolo

#1216 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

ćiro wrote:Nakon ove utakmice sam još manji optimista po pitanju našeg plasmana u ovoj sezoni.
gostovanja odredjuju plasman u ovoj sezoni
dosad smo imali dva,bez postignutog gola
meni je to mjerilo nase igre,jer 90% ekipa kuci igra odlicno,i pobjedjuje
mi jesmo odigrali dobro veceras,ali se ne smije lako zaboraviti taj leotar
bod protiv sirokog u iducem kolu ne bi bio los
u iduca 4 gostovanja,siroki,zrinjski,borac,olimpik,trebali bi uzeti 5,6 bodova,ako se hocemo nadati necemu
strong69

#1217 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

lolo_lolo wrote: u iduca 4 gostovanja,siroki,zrinjski,borac,olimpik,trebali bi uzeti 5,6 bodova,ako se hocemo nadati necemu
U iduca 4 gostovanja necemo dati ni gol a kamoli donijeti bod(ove) a primicemo ih mnogo (golova). Bio bih presretan da me demantuju i da napisem da sam pogrijesio i izvinim se.
Fordas

#1218 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Sinoc smo odigrali jako dobro, kao protiv Laktasa i ne vidim odakle tolike zamjerke. Tacno je da nas realizacija opet nije najbolje sluzila (izuzev Skore 6 udaraca - 5 golova) ali zar to vec nismo vidjali na prijasnjim utakmicama sa pocetka sezone?? Muminovic sam prodje, udje u peterac i kad treba pospremiti loptu u gol on nabacuje ili pogadja spoljni dio mreze. Dudo izbio sam ispred golmana i sutirao pravo u njega!?!? Jahovic isto, gotovo identicno kao i dudo. Dudi ne mogu nesto ni zamjeriti jer to i nije njegov posao ali Jahovic kao napadac morao bi pogoditi sa 5-6 metara. Pa onda onaj sut Jahovica glavom...... Da smo uvalili jos 1-2 gola od brojnih sansi koje smo imali, svi bi rekli da je utakmica bila ekstra. Generalno, jedine zamjerke imam na glupu igru Ihtijarevica koji je toliko peljao loptu dok mu to nije doslo glave, standardno na Alaima koji jednostavno mora primiti gol iz jedinog suta prema golu te izmjene - kad je vec ubacio dudu kloca mogao ga je kod 3 - 1 i vec dobivene utakmice gurnuti nazad a Maksu naprijed i garantujem da bi vecina napada i kontri u drugom poluvremenu bila mnogo ubitacnija. Ali, to je tako kod nas. Steta sto im nismo ponovo uvalili 6 komada jer su bili zreliji nego ikad.

Sljedeca gostovanja? Bice tesko to je sigurno ali proradit cemo negdje ako Bog da, ubjedjen sam
lolo_lolo

#1219 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

strong69 wrote:
lolo_lolo wrote: u iduca 4 gostovanja,siroki,zrinjski,borac,olimpik,trebali bi uzeti 5,6 bodova,ako se hocemo nadati necemu
U iduca 4 gostovanja necemo dati ni gol a kamoli donijeti bod(ove) a primicemo ih mnogo (golova). Bio bih presretan da me demantuju i da napisem da sam pogrijesio i izvinim se.
skoro je tu,golova ce biti sigurno,
sigurno 4 u ove cetri tekme
olimpik na grbavici uzeti MORAMO
uzeti dva boda iz ostalih tekmi(odnosno dva remija),ili pobjedu i dva poraza,to bi vec bilo jako jako dobro
Lion_Sa

#1220 Re: FK Sarajevo

Post by Lion_Sa »

strong69 wrote:

Ma najbolje onda i da ne igramo te tekme! Za koga ti onda kralju navijas?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1221 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Nije mi jasno zasto ovi neki kao nisu zadovoljni sinocnjim izdanjem Sarajeva.
Pa sta ste ocekivali,da bude utakmica na razini Barselone ili Manchestera

Utakmica je bila i dobra,i kvalitetna i sa dosta proigravanja,kombinatorike..pa i trcanja i borbe.

I dodati jos da ste mogli vidjeti 6 golova ,istina dva su ponistena :D

Sarajevo vraca svoju prepoznatljivu igru,nakon one privremene krize koju smo imali poslije zavrsetka evropskog takmicenja

Dobro je ovo sve,samo trebamo ovako odigrati,uz dodatno pozrtvovanje i borbenost,protiv Zrinjskog sada u srijedu i bice sve ok :thumbup:
I sada hit jucerasnje noci.."...UPRAVA NAPOLJE!!!!..." :x :mrgreen:
Fordas

#1222 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

'Sarajevo već u srijedu igra Kup utakmicu sa Zrinjskim a ono što brine Janjoša su povrede Džakmića, Torlaka, Ihtijarevića i od ranije Hadžića i Hamzagića. Za sada još nije poznato hoće li i ko biti sprema za Kup...'

Pa moj Cala, kad vec nisi trazio pojacanja - jer po tvojim rijecima ova ekipa ima kvalitet - onda fino natjeraj Baljka i merdana da se skinu i nek oni igraju utakmicu protiv zrinjskog :x :x Mislim, govorimo da hocemo osvojiti Kup i tako izboriti evropu a pola prvog tima povrijeđeno :-? :? :-? :shock: :shock:
lolo_lolo

#1223 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

jel ima na forumu neko ko je redovan na sjeveru
ako moze da mi se javi na pp? ;-)
Nekako s proljeća

#1224 Re: FK Sarajevo

Post by Nekako s proljeća »

8-)

Nista na PP, otvoreno treba reći da idemo u Lišticu po bodove i da proslavimo godišnjicu Hordi...jednostavno, zar ne?

Idemo Horde, niz r'jeku dole...
Nekako s proljeća

#1225 Re: FK Sarajevo

Post by Nekako s proljeća »

8-)

Nista na PP, otvoreno treba reći da idemo u Lišticu po bodove i da proslavimo godišnjicu Hordi...jednostavno, zar ne?

Idemo Horde, niz r'jeku dole...
Locked