skuuupooo
ništa bez 900
Moderator: anex
Cuo da se prodaju po 1750Rimad wrote:Da s vratimo na temu, a to je "Cijene stanova", a ne ZK izvadak i kako preurediti stan u ordinaciju.
Čuo sam - nisam se lično uvjerio, da neka firma koja je učestvovala u izgradnji stanova na Stupu (Tibra Pacific), prodaje stan po 1600KM/m2.
Zna li neko šta o ovome ?
imas ustedjevinu il dizes kreditTopla voda wrote:imal sta za 800 km?![]()
kad bude,javite![]()
da uzmem jedno 9 kvadrata
... i das par kvadrata za baksisa.Topla voda wrote:imal sta za 800 km?![]()
kad bude,javite![]()
sve radis sama;alica.k wrote:nema bas puno veze sa cijenama stanova, ali se radi o stanu...
zna li neko neku firmu ili ne znam ni ja sta da se bave legalizacijom bespravno izgradjenih objekata? radi se o naknadnoj dozvoli za gradjenje...dobila sam spisak neki stvari koje moram priloziti uz zahtjev al ja blage veze nemam gdje da ovo sve povadim :S
dje si ti mishu?ahuseino wrote:... i das par kvadrata za baksisa.Topla voda wrote:imal sta za 800 km?![]()
kad bude,javite![]()
nek si ti mene pozelila,jebes pare i kvadratehana_montana wrote:imas ustedjevinu il dizes kreditTopla voda wrote:imal sta za 800 km?![]()
kad bude,javite![]()
da uzmem jedno 9 kvadrata![]()
djes ti Šiljo![]()
dva po dva...pa polako se kucitivalter.ba wrote:Shiljo kada bude po 800 a ti mi uzmes mushtuluk dobijas dva kvadrata od mene na poklon![]()
![]()
.
to su ti dvije uplatnice koje moras priloziti da ste platili opstini `rentu i taxu` i da ste platili naknadu za izradnju sklonista u zgradi (nema nikakve veze s tim sto vi zapravo nemate sklonista) vidi jel imas te uplatnice ili se to tek mora platiti.alica.k wrote: "dokaz o regulisanom pitanju naknade za pogodnost lokacije" :S, sta god da je to, pretpostavljam nesto sto se treba njima u opstini platiti...ima i nekakav "dokaz o regulisanom pitanju naknade za izgradnju sklonista", to FAKAT nemam pojma sta je.
.
novogradnja jeftinija od starogradnje...?Rimad wrote:Da s vratimo na temu, a to je "Cijene stanova", a ne ZK izvadak i kako preurediti stan u ordinaciju.
Čuo sam - nisam se lično uvjerio, da neka firma koja je učestvovala u izgradnji stanova na Stupu (Tibra Pacific), prodaje stan po 1600KM/m2.
Zna li neko šta o ovome ?
----------------------------valter.ba wrote:Trziste se strovalilo, lokacija novogradnje Nedjarici, cjena ako je tako nije losa ali ce ici jos dole![]()
Smjesno je da je m2 na Grbavici 2000 KM ili cak 2500 koliko je bilo prije. Objektivno taj kvadrat bi trebao biti 800 KM, a ova novogradnja 1300 plafon! Sada je nadjelu zakon ponude i potraznje a cjene ce zato jos da tonuuuuuuu
valter.ba wrote:Trziste se strovalilo, lokacija novogradnje Nedjarici, cjena ako je tako nije losa ali ce ici jos dole![]()
Smjesno je da je m2 na Grbavici 2000 KM ili cak 2500 koliko je bilo prije. Objektivno taj kvadrat bi trebao biti 800 KM, a ova novogradnja 1300 plafon! Sada je nadjelu zakon ponude i potraznje a cjene ce zato jos da tonuuuuuuu
Nista ne racunam, pricali smo o Tibri i to sam komentarisao kao novogradnju. Sto se tice Grbavice imas socijalisticko naselje, ruzno do bola, 50 godina stare zgrade...zar je vama stvarno normalna cjena 2000/m2HAVANA wrote:Na kojoj lokaciji,koja spratnost,koji materijali,iskorištenost placa,cijena zemlje ???
Probaj kupiti komad zemlje recimo na grbavici i tu dobiti papire i napraviti zgradu pa mi javi koliko te je izašao kvadrat stambenog prostora.
Ja 3 godine plaćam kredit i ganjam papire,još nisam ni počeo...jebeni stub od struje izmještju 3 mjeseca...rate idu...a pravim sebi poslovni objekat,otvoreni prostor,nije stambeni...samim tim i jeftinija gradnja od stambene i opet sa kvalitetnijom gradnjom,statikom,materijalima...sa okolnim uredjenjem...1000km po m2(bez kamata) otprilike![]()
Nemojte mi samo računati neke nine,tibre ,nedjariće,prozor do prozora na tri metra...Volio bi ja da ima al nema ništa posebno jeftino...ako je jeftino onda je grob na 17 spratu...
HAVANA wrote:Sjeban sam strašnokupio 2002 po 900km i ne mislim prodavati a grbavicu voooliiimmmmm
![]()
I tad mi dosta njih govorilo...punoooo,valja to renovirati...
Sve je to u redu i poštujem svačije ali volim konkretne stvari a ne šuplju.Dakle ako ima neko da zna za DOBAR stan na grbavici do 55 m2 do 100000km djevojka će rado platiti i nagraditi...može i devastiran uz dobru cijenu...neće nikakve novogradnje,buća potoke,nedjariće,vogošće, kurćiće palćiće...Ja ne mogu da joj nadjem a volio bi joj pomoći...