Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1201 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

1600 :o
skuuupooo :mrgreen:

ništa bez 900 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
valter.ba

#1202 Re: Cijene stanova All about

Post by valter.ba »

Rimad wrote:Da s vratimo na temu, a to je "Cijene stanova", a ne ZK izvadak i kako preurediti stan u ordinaciju.

Čuo sam - nisam se lično uvjerio, da neka firma koja je učestvovala u izgradnji stanova na Stupu (Tibra Pacific), prodaje stan po 1600KM/m2.
Zna li neko šta o ovome ?
Cuo da se prodaju po 1750 :razz: Ovo po 1600 je pad ali i kako kazu i pad je leeeetttttt :dance:
Cekamo ulet na 1000 :dance:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1203 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

biće 1000 za stan ABD :D naravno ne mislim na novu gradnju
valter.ba

#1204 Re: Cijene stanova All about

Post by valter.ba »

Dobro moze i 1100 za novogradnju da ne budemo sitnicavi :lol: :lol: :lol:
Topla voda

#1205 Re: Cijene stanova All about

Post by Topla voda »

imal sta za 800 km? :D

kad bude,javite :-D
da uzmem jedno 9 kvadrata :)
hana_montana

#1206 Re: Cijene stanova All about

Post by hana_montana »

Topla voda wrote:imal sta za 800 km? :D

imas ustedjevinu il dizes kredit :D

djes ti Šiljo :-D :D
valter.ba

#1207 Re: Cijene stanova All about

Post by valter.ba »

Shiljo kada bude po 800 a ti mi uzmes mushtuluk dobijas dva kvadrata od mene na poklon :lol: :lol: :lol:.
ahuseino

#1208 Re: Cijene stanova All about

Post by ahuseino »

... i das par kvadrata za baksisa.
alica.k

#1209 Re: Cijene stanova All about

Post by alica.k »

nema bas puno veze sa cijenama stanova, ali se radi o stanu...
zna li neko neku firmu ili ne znam ni ja sta da se bave legalizacijom bespravno izgradjenih objekata? radi se o naknadnoj dozvoli za gradjenje...dobila sam spisak neki stvari koje moram priloziti uz zahtjev al ja blage veze nemam gdje da ovo sve povadim :S
duboka_misao

#1210 Re: Cijene stanova All about

Post by duboka_misao »

alica.k wrote:nema bas puno veze sa cijenama stanova, ali se radi o stanu...
zna li neko neku firmu ili ne znam ni ja sta da se bave legalizacijom bespravno izgradjenih objekata? radi se o naknadnoj dozvoli za gradjenje...dobila sam spisak neki stvari koje moram priloziti uz zahtjev al ja blage veze nemam gdje da ovo sve povadim :S
sve radis sama;
saglasnost za struju u EP vilsonovo (placa se kod njih) ( ponjeti kopiju Kat.plana)imas li urbanisticku ?
saglasnost za gas sarajevogas E sehovica (2 kopije projekta) (placa se kod njih)
saglasnost za tel BHT preko puta sarajevogasa (placa se uz tel racun)bude gotovo sutradan
saglasnost za VIK jaroslava cernija na carsiji (trebaju ti 2 kopije projekta jedna ide u V jedna u K)
saglasnost KJKP rad (donjeti samo dokaz da je placano redovno) nisam sig da li uposte treba za fizicko lice

kod svakoga imas njihov formular da ispunis i moras imati projekat kuce
alica.k

#1211 Re: Cijene stanova All about

Post by alica.k »

to mi nista nisu trazili, stan je legalna nadogradnja kupljena jos 2000. (vjerovatno zato nista od toga i ne treba, jer dozvole za to vec imaju) al je malo veci nego sto je u katastru kvadratura i sad il mogu srusit il legalizovat. naknadnu urbanisticku sam dobila, i sad mi na tom spisku za naknadnu gradjevinsku stoje neke stvari tipa "saglasnost dimnjacara" i "dokaz o regulisanom pitanju naknade za pogodnost lokacije" :S, sta god da je to, pretpostavljam nesto sto se treba njima u opstini platiti...ima i nekakav "dokaz o regulisanom pitanju naknade za izgradnju sklonista", to FAKAT nemam pojma sta je.

i jos nesto, sa vlasnicima stanova u zgradi smo rijesili imovinsko pravne odnose, to jest, isplatili smo im tih par kvadrata i oni su spremni potpisat sta treba samo ovdje pise da se to treba ovjerit u nekakvoj nadleznoj poreskoj upravi...pretpostavljam da je to nesto u opstini, ali ne znam jel sad taj dokument treba sastaviti neki advokat il sta :S, i kako se to ovjerava i sta vec...

zato sam i pitala ima li neka firma il neko ko se bavi time, jer oni su vjerovatno vec uhodani i znaju sta treba da se uradi i gdje i kako...

u svakom slucaju hvala.
Topla voda

#1212 Re: Cijene stanova All about

Post by Topla voda »

ahuseino wrote:

... i das par kvadrata za baksisa.
dje si ti mishu? :D

kas vamo?
Topla voda

#1213 Re: Cijene stanova All about

Post by Topla voda »

hana_montana wrote:

imas ustedjevinu il dizes kredit :D

djes ti Šiljo :-D :D
nek si ti mene pozelila,jebes pare i kvadrate :D
Topla voda

#1214 Re: Cijene stanova All about

Post by Topla voda »

valter.ba wrote:Shiljo kada bude po 800 a ti mi uzmes mushtuluk dobijas dva kvadrata od mene na poklon :lol: :lol: :lol:.
dva po dva...pa polako se kuciti :-D
duboka_misao

#1215 Re: Cijene stanova All about

Post by duboka_misao »

alica.k wrote: "dokaz o regulisanom pitanju naknade za pogodnost lokacije" :S, sta god da je to, pretpostavljam nesto sto se treba njima u opstini platiti...ima i nekakav "dokaz o regulisanom pitanju naknade za izgradnju sklonista", to FAKAT nemam pojma sta je.

.
to su ti dvije uplatnice koje moras priloziti da ste platili opstini `rentu i taxu` i da ste platili naknadu za izradnju sklonista u zgradi (nema nikakve veze s tim sto vi zapravo nemate sklonista) vidi jel imas te uplatnice ili se to tek mora platiti.
Jasko.B

#1216 Re: Cijene stanova All about

Post by Jasko.B »

Rimad wrote:Da s vratimo na temu, a to je "Cijene stanova", a ne ZK izvadak i kako preurediti stan u ordinaciju.

Čuo sam - nisam se lično uvjerio, da neka firma koja je učestvovala u izgradnji stanova na Stupu (Tibra Pacific), prodaje stan po 1600KM/m2.
Zna li neko šta o ovome ?
novogradnja jeftinija od starogradnje...?
valter.ba

#1217 Re: Cijene stanova All about

Post by valter.ba »

Trziste se strovalilo, lokacija novogradnje Nedjarici, cjena ako je tako nije losa ali ce ici jos dole ;-)
Smjesno je da je m2 na Grbavici 2000 KM ili cak 2500 koliko je bilo prije. Objektivno taj kvadrat bi trebao biti 800 KM, a ova novogradnja 1300 plafon! Sada je nadjelu zakon ponude i potraznje a cjene ce zato jos da tonuuuuuuu :D
zonbirile

#1218 Re: Cijene stanova All about

Post by zonbirile »

valter.ba wrote:Trziste se strovalilo, lokacija novogradnje Nedjarici, cjena ako je tako nije losa ali ce ici jos dole ;-)
Smjesno je da je m2 na Grbavici 2000 KM ili cak 2500 koliko je bilo prije. Objektivno taj kvadrat bi trebao biti 800 KM, a ova novogradnja 1300 plafon! Sada je nadjelu zakon ponude i potraznje a cjene ce zato jos da tonuuuuuuu :D
----------------------------
gdje si ba expert,pričekaj još malo dijeliće ih đabe.
HAVANA

#1219 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

valter.ba wrote:Trziste se strovalilo, lokacija novogradnje Nedjarici, cjena ako je tako nije losa ali ce ici jos dole ;-)

Objektivno 1300 plafon :lol:
Na koju lokaciju misliš i jesi ikad gradio nešto?
Nego de šta konkretno...ako neko zna stan od malte do grbavice do 55m2 da je u dobrom stanju i da nije visoko...treba mi drugarici hitno a plaća do 100000km...
valter.ba

#1220 Re: Cijene stanova All about

Post by valter.ba »

Sta zna djete sta je 200 kila :skoljka: Navikli smo da nas uzimaju ko levate pa nam se sada sve cini normalno. Da li si znao da solidna gradnja a koja je uglavnom na trzsitu ne prelazi 1000 KM/m2??? Pa ako uzivate u tome da neko na vama zaradjuje jos 1000 ili 2 po kvadratu onda dobro dosli mazohisti :lol:
HAVANA

#1221 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

Na kojoj lokaciji,koja spratnost,koji materijali,iskorištenost placa,cijena zemlje ???
Probaj kupiti komad zemlje recimo na grbavici i tu dobiti papire i napraviti zgradu pa mi javi koliko te je izašao kvadrat stambenog prostora.
Ja 3 godine plaćam kredit i ganjam papire,još nisam ni počeo...jebeni stub od struje izmještju 3 mjeseca...rate idu...a pravim sebi poslovni objekat,otvoreni prostor,nije stambeni...samim tim i jeftinija gradnja od stambene i opet sa kvalitetnijom gradnjom,statikom,materijalima...sa okolnim uredjenjem...1000km po m2(bez kamata) otprilike :evil:
Nemojte mi samo računati neke nine,tibre ,nedjariće,prozor do prozora na tri metra...
Volio bi ja da ima al nema ništa posebno jeftino...ako je jeftino onda je grob na 17 spratu...
Dendrlix

#1222 Re: Cijene stanova All about

Post by Dendrlix »

Izadje milja kvadrat na nekoj livadi u Srednjem.
valter.ba

#1223 Re: Cijene stanova All about

Post by valter.ba »

HAVANA wrote:Na kojoj lokaciji,koja spratnost,koji materijali,iskorištenost placa,cijena zemlje ???
Probaj kupiti komad zemlje recimo na grbavici i tu dobiti papire i napraviti zgradu pa mi javi koliko te je izašao kvadrat stambenog prostora.
Ja 3 godine plaćam kredit i ganjam papire,još nisam ni počeo...jebeni stub od struje izmještju 3 mjeseca...rate idu...a pravim sebi poslovni objekat,otvoreni prostor,nije stambeni...samim tim i jeftinija gradnja od stambene i opet sa kvalitetnijom gradnjom,statikom,materijalima...sa okolnim uredjenjem...1000km po m2(bez kamata) otprilike :evil:
Nemojte mi samo računati neke nine,tibre ,nedjariće,prozor do prozora na tri metra...Volio bi ja da ima al nema ništa posebno jeftino...ako je jeftino onda je grob na 17 spratu...
Nista ne racunam, pricali smo o Tibri i to sam komentarisao kao novogradnju. Sto se tice Grbavice imas socijalisticko naselje, ruzno do bola, 50 godina stare zgrade...zar je vama stvarno normalna cjena 2000/m2 :? Svi imamo svoje zelje ali ako ste shebani sto ste kupovali na pick-u sorry nije do mene :) . Sada bih kupio da vama opet prodam za par godinica :-)
HAVANA

#1224 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

Sjeban sam strašno :lol: kupio 2002 po 900km i ne mislim prodavati a grbavicu voooliiimmmmm :D
I tad mi dosta njih govorilo...punoooo,valja to renovirati...
Sve je to u redu i poštujem svačije ali volim konkretne stvari a ne šuplju.Dakle ako ima neko da zna za DOBAR stan na grbavici do 55 m2 do 100000km djevojka će rado platiti i nagraditi...može i devastiran uz dobru cijenu...neće nikakve novogradnje,buća potoke,nedjariće,vogošće, kurćiće palćiće...Ja ne mogu da joj nadjem a volio bi joj pomoći...
Dendrlix

#1225 Re: Cijene stanova All about

Post by Dendrlix »

HAVANA wrote:Sjeban sam strašno :lol: kupio 2002 po 900km i ne mislim prodavati a grbavicu voooliiimmmmm :D
I tad mi dosta njih govorilo...punoooo,valja to renovirati...
Sve je to u redu i poštujem svačije ali volim konkretne stvari a ne šuplju.Dakle ako ima neko da zna za DOBAR stan na grbavici do 55 m2 do 100000km djevojka će rado platiti i nagraditi...može i devastiran uz dobru cijenu...neće nikakve novogradnje,buća potoke,nedjariće,vogošće, kurćiće palćiće...Ja ne mogu da joj nadjem a volio bi joj pomoći...

Kurčiće, plačiće, molit ću lijepo!

:D
Post Reply