Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
karanana

#1202 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by karanana »

ja ne znam kako ce sudije gledati na ove njegove svjedoke i njihova svjedocenja.
haj kad dovede neke njegove vojnike, ali kad svjedoce ovi UN-ovci....hoce li to priznati?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1203 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by PipiDugaDevetka »

zanimljivo je da se francuskim,engleskim,kanadskim posmatracima UN-a koji su u to vrijeme boravili u sarajevu pridruzio i novozelandski....svi oni svjedoce isto bas kao i izvjestaj republikanskog komiteta americkog senata iz 1997...da su muslimani ubijali vlastiti narod da izazovu sazaljenje zapada...ista ovakva svjedocanstva se mogu cuti iz iskaza uhapsenih seva koja je preneo dnevni avaz....pucanja , likvidacije,zabrana humanitarnepomoci te vode ,gasa radi izazivanja strane intervencije....
Jesmo sve smo činili da izazovemo stranu intervenciju, ali ipak će Srbi biti krivci za sve one pogibije.
Ne osude li ovog R.K. i za genocid, ostaće krivica na srpskom narodu!
udrch

#1204 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by udrch »

karadžić je već osuđen za genocid, samo čeka presudu..
komandna odgovornost mu je dokazana, pa prema tome ono što je stavljeno na teret Krstiću staviće se i njemu..
srpski narod će bez obzira na presudu uvijek nositi hipoteku da su počinili genocid..
ja bih rekao potpuno zasluženo..
mO k3

#1205 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by mO k3 »

Do kada mu je sudjenje predvidjeno??
karanana

#1206 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by karanana »

vjerovatno nekad sredinom 2014. bi trebala presuda.
harisl

#1207 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by harisl »

udrch wrote:karadžić je već osuđen za genocid, samo čeka presudu..
komandna odgovornost mu je dokazana, pa prema tome ono što je stavljeno na teret Krstiću staviće se i njemu..
srpski narod će bez obzira na presudu uvijek nositi hipoteku da su počinili genocid..
Ide sve po redu, riba se u ovom slucaju cisti od repa. Lanac komandne odgovornosti oko Srebrenice (od vrha do dna):
Radovan Karadzić (trenutno na suđenju)
Ratko Mladić (trenutno na suđenju)
Zdravko Tolimir (trenutno na suđenju)
Ljubiša Beara (osuđen)
Vujadin Popović (osuđen)
Drago Nikolić (osuđen)
Milan Gvero (osuđen)
Radislav Krstić (osuđen, prva presuda za Genocid)

+ Ljubomir Borovčanin, Radivoje Miletić & Vinko Pandurević (svi osudjeni za pomaganje i ucestvovanje u Genocidu).
udrch

#1208 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by udrch »

harisl wrote:
udrch wrote:karadžić je već osuđen za genocid, samo čeka presudu..
Ide sve po redu, riba se u ovom slucaju cisti od repa. Lanac komandne odgovornosti oko Srebrenice (od vrha do dna):
Radovan Karadzić (trenutno na suđenju)
Ratko Mladić (trenutno na suđenju)
Zdravko Tolimir (trenutno na suđenju)
Ljubiša Beara (osuđen)
Vujadin Popović (osuđen)
Drago Nikolić (osuđen)
Milan Gvero (osuđen)
Radislav Krstić (osuđen, prva presuda za Genocid)

+ Ljubomir Borovčanin, Radivoje Miletić & Vinko Pandurević (svi osudjeni za pomaganje i ucestvovanje u Genocidu).
od svih nabrojanih najviše mrzim Vinka Pandurovića..
on je početkom 1993. godine perfidnom igrom i otvaranjem koridora omogućio ofanzivu koja je dovela do demilitarizacije Srebrenice..
u to vrijeme četnici su bili na koljenima, stotinjak četnika u Bratuncu samo su čekali tekbir sa Čauša pa da se presele u Ljuboviju..ista situacija je bila i u Drinjači..
vrlo malo nas je dijelilo da uspostavimo granicu na Drini od Diviča do Skelana u dužini od oko 40 kilometara..poslije bi mogli samo pjevati borbene..
valterbranisarajevo

#1209 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by valterbranisarajevo »

Učenicima osnovne škole ljekari ne prepisuju lexiliume. Đole, odigraj malo Play Station pa onda knjigu u šake...Inače, znaš ono nađemo tvoj profil na facebooku uz pomoć e-mail adrese...pa te onda malo prc prc... :D
valterbranisarajevo

#1210 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Vidićemo Đole vidićemo..Bilo je takvih heroja pa su kasnije molili da im se skine slika sa You Tube... :dance:
valterbranisarajevo

#1211 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Čućemo se kada dobijemo tvoju IP i e-mail adresu. Sada pa pa...Uči sine trebaće ti... :dance:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1212 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by dr.gog »

crni djordje wrote:radim u zajednickim institucijama :-D :-D .
:bih: dragutindimitrijevićapis :D

Nema strejtera, samo montipajtonovci...
duh_sa_sjekirom

#1213 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by duh_sa_sjekirom »

crni djordje wrote:Evo me i ovdje da se malo ponavljam.
HaHahahaah.Ne znam samo da li ste vise patiticni ili smjesni sa ovim svojim pricama tipa "genocid".Da vam nacrtam jednom za sva vremena:apsolutno nas ne tangira bilo kakav prica o nekavim "genocidima",prvim,petim ili stotim(ne znam koliko ste ih dosad prezivjeli).i ne samo da nas ne tangira,nego nam je i smjesna sta vise.posto je i zabavna,ja cu sad redovno da posjecujem ove stranice(prvi put ovvdje),da pokupim dnevnu dozu smjeha(da se ne uvrijede ostali,ali najjaca je pipi).a posto znam da vas frustrira svako "negiranje"istog,javno kazem da negiram "genocid"(i to ne samo ovaj osmi,nego i one prethodne ali i buduce).I STA SAD?
Mislim da ti je i posljednji.... :lol:
Nije ni vama budalama lahko, na ovim vremenskim promjenama... :D
%tacno*

#1214 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by %tacno* »

Izgleda da su i sudije uvidjele cime se sluzi ovaj zlocinac i nece dozvoliti ''srbovanje''...

Hag: Dukićevo svjedočenje nerelevantno?!

=================================================================================================

Svjedokinji Radojki Pandurević, koja je četiri godine bila pritvorena u logoru Silos u sarajevskom naselju Tarčin, raspravno vijeće nije, međutim, dozvolilo da svjedoči o tome šta je tamo preživjela, zato što to nije predmet procesa.

a to je majka Aleksandre Pandurevic

:dance: :dance:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1215 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

valterbranisarajevo wrote:Čućemo se kada dobijemo tvoju IP i e-mail adresu. Sada pa pa...Uči sine trebaće ti... :dance:
Čini mi se da poznajemovog crnog, jaran moj bivši. Dobar moj drug bio. U Rogatici sada stanuje. Trebali ste ga pripaziti i sačuvati od banovanja. Javiće se on opet, ali pod drugim nickom.
ellaxaz

#1216 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by ellaxaz »

Svjedok odbrane tvrdi da Vojska RS nije izazvala stradanje civilnih žrtava

http://www.klix.ba/vijesti/bih/svjedok- ... /121203181
%tacno*

#1217 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by %tacno* »

ellaxaz wrote:Svjedok odbrane tvrdi da Vojska RS nije izazvala stradanje civilnih žrtava

http://www.klix.ba/vijesti/bih/svjedok- ... /121203181

Bez obzira na sve fashisticke izjave i svjedocenja, Sud ce na kraju da kaze svoje :wink:
Toffee karamela

#1218 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Toffee karamela »

Možemo li očekivati da se uskoro u Agu pojavi i njena baba Tomana, ona koja je (tvrde Hadžićani) držala robinju u kući ?
Zna li se šta je sa muškim članovima ove erojske srpske vamilije, ovdje izgleda sve najgore iz genetskog materijala isplivalo u ženskadiji. Fuj četnikuše!
zović

#1219 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by zović »

Karadžić predstavlja sam vrh duhovne bijede jednog naroda i mjesto mu je u Haggu ,pa kada bi taj sud trajao sve do vječnosti!Svaki Srbin koji se identificira s njim nije nornalan,no na žalost sa Karadžićem i Šešeljem se solidilizira više od jedne trećine njihovog naroda!
Naravno da je to presedan u novijoj povijesti ljudske gluposti.
PipiDugaDevetka

#1220 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Kokošar lopov, nikad mi neće biti jasno kako je srpski narod izabrao LOPOVA KOJI JE OSUĐEN ZA KRAĐU ELEMENATA ZA SVOJU VIKENDICU. Niti jednog dana nije odležao za ovu krađu.
Image
Chisum

#1221 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Chisum »

PipiDugaDevetka wrote:Kokošar lopov, nikad mi neće biti jasno kako je srpski narod izabrao LOPOVA KOJI JE OSUĐEN ZA KRAĐU ELEMENATA ZA SVOJU VIKENDICU. Niti jednog dana nije odležao za ovu krađu.
Image

Pa uzimajuci u obzir da je u pozadini srpske nacionalne "istorije" i price o "hrabrim hajducima" stvarnost najcesce bivala potpuno drugacija, te su "odvazni hajducki pohodi" najcesce bili upravo to - kradja kokosijih jaja i goveda, paljevina sijena i napastvovanje zena i djece, dok su muske glave negdje u ratovima, onda ne cudi da.... ima neka tajna veza...
mO k3

#1222 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by mO k3 »

PipiDugaDevetka wrote:Kokošar lopov, nikad mi neće biti jasno kako je srpski narod izabrao LOPOVA KOJI JE OSUĐEN ZA KRAĐU ELEMENATA ZA SVOJU VIKENDICU. Niti jednog dana nije odležao za ovu krađu.
Image
ono mislis nece jaBka daleko od drveta
Nekako s proljeća

#1223 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Nekako s proljeća »

Image

Brčko
MuaDib

#1224 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by MuaDib »

Image
Nije ga izabrao, on mu je nametnut od strane KOS i velikosrpskih struja u JNA. A kasnije dolazi propaganda i ideologija u strahu su velike oči, koja od njega pravi eroja.
BHCluster

#1225 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by BHCluster »

Ova presuda Tolimiru vraca nazad 1. tacku optuznice jer je u njoj dokazan genoci i u Zepi.
Post Reply