Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

Fudo Bosna

#1201 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

incognito071 wrote:
Fudo Bosna wrote:Valjda ovdje raspravljamo o cevapima/cevabdzinicama u Sarajevu?

Ili ovdje nema ni jednog rodjenog/prijeratnog sarajlije na temi?

Ne kazem, da se npr. "Zeljo", nije iskvario u odnosu na prijeratne cevape, ili " 5-ca Ferhatovic" , da su danas cevapi slabiji, jesu, ali tradicija je tradicija, nije cevap "gulas", pa da je sto veci i sto masniji?

Ali ako raspravljamo o tradiciji, kvalitetu i sarajevskom cevapu, tu su; Ferhatovic, Mrkva, Zeljo, Kurto, Galata ili sl, necemo valjda forsirati neke "grilove" ili "fastfudove" poput nekih ; Zmajeva, Brajlovica i sl?

Ljudi moji, nije poenta kod cevapa da je velik poput sudjuke i da pliva u masnoci , da se najedes od porcije pa ne mozes vise nista ni okusiti , jer je lola , "pomastio" i nije stedio, pojam je u tradiciji i na kvalitetu, "grebem ti " cevape velike 8-9 cm, u grilu kod Nove Stanice ili Robota, izuzev ako mi rodjeni u Rajvosa i nasi roditelji i dede/nane, "ne znamo" sta je cevap, a nasi , postovani, ali novi sugradjani, eto samo oni, to kao "znaju" i "uce nas", jer gdje ce "valjati " , Mrkva ili Ferhatovic, koji ih pravi pola stoljeca kada su u grilu veliki ko sudjukice i dobro namasceni... :-)

Cevap je ceif i tradicija, ako hoces da se "nakrhas", druze, idi u gril ili restoran ... :(

Znaci, dodje ti frend iz Zagreba, Dubrovnika, Beograda, hoce da se izadje i proba sarajevski cevap, ti ga vodis na Zeljeznicku, u Robot ili Brajlovicu, haloo?
Momak, pise ti Rogatica na celu sudeci po toj nakaradnoj prici.

I da te prosvjetlim, cevabdzinica Zmaj u Hrasnom je otvorena '87. Cevabdzinica Besko u neposrednoj blizini postoji jos duze i ima pravu tradiciju sarajevskog cevapa.

Opcenito, razlika u cevapu tada (prije rata) i sada je ogromna kao i svakoj drugoj cevabdzinici. Gleda se samo profit. Puca im ona stvar za kvalitetom jer znaju da ce im radnje uvijek pune zbog ogromnog broja turista koje godisnje posjete Sarajevo.

Najbolji ti je savjet da ih nikako ne jedes.

Izvini , "malo" si se zeznuo, rodjen sam u Sarajevu, nana i dedo mi sa Vratnika i odlicno znam sta je sarajevski cevap, a Dajdja rahmetli mi se druzio sa Hasetom rah, tako da godinama znam i izvorni recept za cevape...

Imam mnogo starijih od mene u familiji, ali vjeruj mi, (ovo za Zmaja ti vjerujem, a to sto je otvoren 87' nije nesto sto ga uopste daje u poziciju poredjenja sa npr. Ferhatovicem/Mrkvom), za Beska izvini, nikad cuo, a niti niko od mojih to znam 90%, izuzev ovih pred rat i iza rata rodjenih, ali ja licno i mnogi iz moje familije , (izuzev ove posljeratne raje), nikad cuo, (kao za neki bitan prijeratni brend), niti nesto sto je u Sarajevu bilo bitno, a pogotovu za tradicija cevapa prije rata, znaci, ne podcjenjujem, ali porediti ta imena; (Brajlovic,Zmaj, Beskoi slicno...sa Ferhatovicem, Mrkvom , Zeljom , kao brendom) , je vjeruj mi, za svakog prijeratnog sarajliju , smijesno.

Pazi, to sto je '87" cak" otvorena, da i ja tebe "prosvjetlim", vjeruj mi, ne znaci puno. I cevabzinica 5 -ca
je isto otvorena tek osamdesetih, tek decenijama iza 9 -ke, Mrkve, Zelje i sl, ali on je u startu imao tradiciju Ferhatovica, a Zmaj je tada bio inkognito, ne govorim o ukusu, jeo nedavno, dobri su, ali su kao brend , nula bodova za ove, ranije navedene..

O ukusima se ne raspravlja, ali ako cemo govoriti o brendu i tradiciji, koji covjece; Zmaj, Brajlovic i slicno , pored Carsije, ali svak ima svoje i neka jede gdje hoce i sta hoce...

Hvala ti na savjetu, ali ja znam gdje cu jesti i ne treba mi savjet. :kiss:
beni-bu-man

#1202 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

bitanga_sa_otesa wrote:
beni-bu-man wrote: onu zelenu stevia fazoni ili obicnu :mrgreen:
obicnu,moze i cocta ako ti se ne gadi
cuj ako mi se ne gadi, ja orasto na cockti ( pijača vaše in naše mladosti ) :mrgreen:
Fudo Bosna

#1203 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

pustopoljina wrote:
Fudo Bosna wrote:U pravu si, o ukusima se ne raspravlja, samo ne moze , sa tim se ne slazem, neko sa strane, bolje od sarajlije znati sta je pravi sarajevski cevap, moze mu Zmajev ili Brajlovicev biti ukusniji od Mrkvinog npr; ali ne zna ta osoba, koja nije iz Sa sta je tradicionalni cevap i koji je orginalniji, a ukus je baska...

Moze u Hadzicima npr, biti bolji cevap nego u centru Carsije, ali ako je sarajevski cevap, a ne , "ukusno pecenje", samo naziva, "cevap", veliko 9 cm, koji je , "nidje veze" sa izvornim receptom, mozda kombinacija travnickog i sarajevskog cevapa, znaci , ukus baska, a izvorno jelo, baska .

P.S.
Glede Travnika, banjalucki cevap i sl.

Sarajevski , banjalucki i travnicki cevap, spaja ime, ali se radi o razlicitim jelima i , " koji je bolji" to nije za poredjenje, jer sarajevski i travnicki se razlicito prave, a ukus je individualna stvar, ali su to dva razlicita jela...
slazem se da neko sa strane ne moze bolje znati od nekog kome je to nesto domace i tradicija.
kad sam nekog odvela na pitu, i krompirusa bila, za kupovnu, predobra...stranac je pitao sto se preko toga ne stavi sir, pa zapece...bilo bi jos ukusnije, sigurno...
nije poenta u tome kako bi bilo da se napravi jos ovako ili onako, poenta je u krompirusi i jogurtu!
ja kad vidim u bosni da stave pomfri uz cevape, zlo mi bude...pa nisam u hrvatskoj na moru, gdje se rostilja za nijemce.

:thumbup: !

Bravo! Upravo je to bila poenta mojih zadnjih postova, a ukusi su baska i o njima se ne raspravlja !
wewa

#1204 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by wewa »

pa nije jedan lokalac mjerna jedinica za tradiciju.
ili sad svaki ucesnik i ucesnica na temi moraju isukati porodicno stablo da bi ih se ozbiljno shvatilo :-)
ultima_palabra

#1205 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

E nek je Željo brend u pm... grozan ćevap i još gora usluga u atmosferi narodne kuhinje.

Mrkva je poznatiji po drugim jelima, nego po ćevapima.
Niemand

#1206 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Niemand »

Moracu probati ovu pljeskavicu u bosni sto wewa spominje, a tu su mi i cevapi stvarno fini.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1207 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

zeljo je nekad bio brand,ali odavno cevapi nisu ni slicni prijeratnim...
zateznistub

#1208 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

zateznistub wrote:Kako se ono zvao onaj sto je imao radnju pored ABC-a? Čovjek je imao najraznovsniju ponudu onoga sto ide na roštilj.
Bila je extra klopa
De metuzalemi, pomozite...nešto je sa N stvarno je imao extra ponudu i bilo uvijek ko šipak puno
wewa

#1209 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by wewa »

Niemand wrote:Moracu probati ovu pljeskavicu u bosni sto wewa spominje, a tu su mi i cevapi stvarno fini.
a ako se potrefis vani na iftaru, preporuka od srca :)
sve povrce im je domace, u sarajevskom sahanu se osjeti okus svake od namirnica i sve je spremljeno s ljubavlju
a cisto i uredno, iskustvo za 10
zateznistub

#1210 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

bitanga_sa_otesa wrote:zeljo je nekad bio brand,ali odavno cevapi nisu ni slicni prijeratnim...
Šahin nikad nije bio brend. Koliko znam, uzima od hodzica meso i još ga upisani nečim svojim da dobije na masi
Fudo Bosna

#1211 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

wewa wrote:pa nije jedan lokalac mjerna jedinica za tradiciju.
ili sad svaki ucesnik i ucesnica na temi moraju isukati porodicno stablo da bi ih se ozbiljno shvatilo :-)

U pravu si...

Pogotvu za okus, o tome razliciti ljudi, imaju razlicito misljenje, pa se o okusima, zato i ne raspravlja...

Ali aki si rodjen u Beogradu, valjda ces; sarajliju , zenicaka, ili zagrebcanina, odvesti na Kalemegdan ili Dorcol, da vidi Be , a ne u Zemun ili Novi Beograd, a njemu je, nebeogradjaninu, mozda cak Novi Beograd i ljepsi...
(Meni su lijepi i cevapi sa ajvarom , ali to nije sarajevski cevap, o tome sam pisao, ne o okusima...)

Tradicija je baska, a ukusi, pa i kad su cevapi u pitanju, su razliciti...
Last edited by Fudo Bosna on 18/04/2018 10:49, edited 1 time in total.
bitanga_sa_otesa

#1212 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

zateznistub wrote: Šahin nikad nije bio brend. Koliko znam, uzima od hodzica meso i još ga upisani nečim svojim da dobije na masi
ok
wewa

#1213 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by wewa »

Fudo Bosna wrote:

U pravu si...

Pogotvu za okus, o tome razliciti ljudi, imaju razlicito misljenje i o ukusima se zato ne raspravlja...

Ali aki si rodjen u Beogradu, valjda ces sarajliju , zenicaka, ili zagrebcanina, odvesti na Kalemegdan ili Dorcol, da vidi Be , a ne u Zemun ili Novi Beograd, a njemu je, nebeogradjaninu, mozda cak Novi Beograd i ljepsi...(Meni su lijepi i cevapi sa ajvarom , ali to nije sarajevski cevap, o tome sam pisao, ne o okusima...)

Tradicija je baska, a ukusi, pa i kad su cevapi u pitanju su razliciti...
pa i jest tuga sto ne mozes nikoga odvesti na carsiju na dobre cevape
prava tuga
incognito071

#1214 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by incognito071 »

Fudo Bosna wrote:
incognito071 wrote:
Fudo Bosna wrote:Valjda ovdje raspravljamo o cevapima/cevabdzinicama u Sarajevu?

Ne kazem, da se npr. "Zeljo", nije iskvario u odnosu na prijeratne cevape, ili " 5-ca Ferhatovic" , da su danas cevapi slabiji, jesu, ali tradicija je tradicija, nije cevap "gulas", pa da je sto veci i sto masniji?

Ali ako raspravljamo o tradiciji, kvalitetu i sarajevskom cevapu, tu su; Ferhatovic, Mrkva, Zeljo, Kurto, Galata ili sl, necemo valjda forsirati neke "grilove" ili "fastfudove" poput nekih ; Zmajeva, Brajlovica i sl?

Ljudi moji, nije poenta kod cevapa da je velik poput sudjuke i da pliva u masnoci , da se najedes od porcije pa ne mozes vise nista ni okusiti , jer je lola , "pomastio" i nije stedio, pojam je u tradiciji i na kvalitetu, "grebem ti " cevape velike 8-9 cm, u grilu kod Nove Stanice ili Robota, izuzev ako mi rodjeni u Rajvosa i nasi roditelji i dede/nane, "ne znamo" sta je cevap, a nasi , postovani, ali novi sugradjani, eto samo oni, to kao "znaju" i "uce nas", jer gdje ce "valjati " , Mrkva ili Ferhatovic, koji ih pravi pola stoljeca kada su u grilu veliki ko sudjukice i dobro namasceni... :-)

Cevap je ceif i tradicija, ako hoces da se "nakrhas", druze, idi u gril ili restoran ... :(

Znaci, dodje ti frend iz Zagreba, Dubrovnika, Beograda, hoce da se izadje i proba sarajevski cevap, ti ga vodis na Zeljeznicku, u Robot ili Brajlovicu, haloo?

I da te prosvjetlim, cevabdzinica Zmaj u Hrasnom je otvorena '87. Cevabdzinica Besko u neposrednoj blizini postoji jos duze i ima pravu tradiciju sarajevskog cevapa.

Opcenito, razlika u cevapu tada (prije rata) i sada je ogromna kao i svakoj drugoj cevabdzinici. Gleda se samo profit. Puca im ona stvar za kvalitetom jer znaju da ce im radnje uvijek pune zbog ogromnog broja turista koje godisnje posjete Sarajevo.

Izvini , "malo" si se zeznuo, rodjen sam u Sarajevu, nana i dedo mi sa Vratnika i odlicno znam sta je sarajevski cevap, a Dajdja rahmetli mi se druzio sa Hasetom rah, tako da godinama znam i izvorni recept za cevape...

Imam mnogo starijih od mene u familiji, ali vjeruj mi, (ovo za Zmaja ti vjerujem, a to sto je otvoren 87' nije nesto sto ga uopste daje u poziciju poredjenja sa npr. Ferhatovicem/Mrkvom), za Beska izvini, nikad cuo, a niti niko od mojih to znam 90%, izuzev ovih pred rat i iza rata rodjenih, ali ja licno i mnogi iz moje familije , (izuzev ove posljeratne raje), nikad cuo, (kao za neki bitan prijeratni brend), niti nesto sto je u Sarajevu bilo bitno, a pogotovu za tradicija cevapa prije rata, znaci, ne podcjenjujem, ali porediti ta imena; (Brajlovic,Zmaj, Beskoi slicno...sa Ferhatovicem, Mrkvom , Zeljom , kao brendom) , je vjeruj mi, za svakog prijeratnog sarajliju , smijesno.

Pazi, to sto je '87" cak" otvorena, da i ja tebe "prosvjetlim", vjeruj mi, ne znaci puno. I cevabzinica 5 -ca
je isto otvorena tek osamdesetih, tek decenijama iza 9 -ke, Mrkve, Zelje i sl, ali on je u startu imao tradiciju Ferhatovica, a Zmaj je tada bio inkognito, ne govorim o ukusu, jeo nedavno, dobri su, ali su kao brend , nula bodova za ove, ranije navedene..

O ukusima se ne raspravlja, ali ako cemo govoriti o brendu i tradiciji, koji covjece; Zmaj, Brajlovic i slicno , pored Carsije, ali svak ima svoje i neka jede gdje hoce i sta hoce...

Hvala ti na savjetu, ali ja znam gdje cu jesti i ne treba mi savjet. :kiss:
Veze ti sa zivotom nemas.

Sto se tice carsije, dok je AFH bio ziv rahmetli imao je najbolju cevabdzinicu u gradu, devetku. Petica je samo blijeda kopija te devetke.

Zeljo je nekada imao cevap, sada je ono germa, soda i nekih 10% mesa.

Mrkva je imala i ima dobru pljeskavicu a cevap nikako. Vlasnik Zmaja je svoju karijeru poceo u Mrkvi na carsiji (kasnije presao kod Beska) i tamo je pokupio recept za pljeskavicu. Pljeskavica u Zmaju i dan danas je vrlo slicna onoj u Mrkvi, obrati paznju eto.

Kurto ima solidan cevap i dan danas.

Ove ostale cevabdzinice na carsiji ne bih komentarisao.

Poenta je, sve je to stroga komercijala postala i pravog cevapa nema vise.
Ako hoces pravi cevap, pravi sebi svoj.
Fudo Bosna

#1215 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

wewa wrote:
Fudo Bosna wrote:

U pravu si...

Pogotvu za okus, o tome razliciti ljudi, imaju razlicito misljenje i o ukusima se zato ne raspravlja...

Ali aki si rodjen u Beogradu, valjda ces sarajliju , zenicaka, ili zagrebcanina, odvesti na Kalemegdan ili Dorcol, da vidi Be , a ne u Zemun ili Novi Beograd, a njemu je, nebeogradjaninu, mozda cak Novi Beograd i ljepsi...(Meni su lijepi i cevapi sa ajvarom , ali to nije sarajevski cevap, o tome sam pisao, ne o okusima...)

Tradicija je baska, a ukusi, pa i kad su cevapi u pitanju su razliciti...
pa i jest tuga sto ne mozes nikoga odvesti na carsiju na dobre cevape
prava tuga
Sta fali Mrkvi, izvini, opet ona prica o razlicitim ukusima, izvini, meni su bolji od Zmajevih, mada su zmajevi ogromni i dobro se "nakrkas/sto jes' jes"... :)
Niemand

#1216 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Niemand »

wewa wrote:
Niemand wrote:Moracu probati ovu pljeskavicu u bosni sto wewa spominje, a tu su mi i cevapi stvarno fini.
sve povrce im je domace, u sarajevskom sahanu se osjeti okus svake od namirnica i sve je spremljeno s ljubavlju
Planirala sam nekad prije na iftar tu, al moras naruciti onaj iftarski meni, sto je meni previse, tako da nisam isla. A inace slazem se, jako ukusno. :)
Melo15

#1217 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Melo15 »

ultima_palabra wrote:E nek je Željo brend u pm... grozan ćevap i još gora usluga u atmosferi narodne kuhinje.

Kad ti neko sa slikom Amara ovo napise, onda znas da je istina :mrgreen: :mrgreen:

@Fudo ovo je tema za najbolju cevabdzinicu, za nas lokalne da znamo koje zaobilaziti u sirokom luku, a ne gdje ces odvesti nekog kad ti dodje u goste :mrgreen: Od "imena" se niko nije najeo...
JThomas

#1218 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by JThomas »

e evo nam i sarajlija od ameba...

ono kod želje nije više ćevap uopšte, nikakav. ono je mudo od ovce koje samo turistima i može prodavati pod tradiciju.
Fudo Bosna

#1219 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

incognito071 wrote:
Fudo Bosna wrote:
Valjda ovdje raspravljamo o cevapima/cevabdzinicama u Sarajevu?

Hvala ti na savjetu, ali ja znam gdje cu jesti i ne treba mi savjet. :kiss:[/quote]

Veze ti sa zivotom nemas.

Sto se tice carsije, dok je AFH bio ziv rahmetli imao je najbolju cevabdzinicu u gradu, devetku. Petica je samo blijeda kopija te devetke.

Zeljo je nekada imao cevap, sada je ono germa, soda i nekih 10% mesa.

Mrkva je imala i ima dobru pljeskavicu a cevap nikako. Vlasnik Zmaja je svoju karijeru poceo u Mrkvi na carsiji (kasnije presao kod Beska) i tamo je pokupio recept za pljeskavicu. Pljeskavica u Zmaju i dan danas je vrlo slicna onoj u Mrkvi, obrati paznju eto.

Kurto ima solidan cevap i dan danas.

Ove ostale cevabdzinice na carsiji ne bih komentarisao.

Poenta je, sve je to stroga komercijala postala i pravog cevapa nema vise.
Ako hoces pravi cevap, pravi sebi svoj.[/quote]

:D
Neka ti imas veze :-) , i neka si me "prosvjetlio", jedi gdje hoces i molim te, skini mi se vise, postedi me...

Jedi koje hoces i gdje zelis i uzivaj ...
Last edited by Fudo Bosna on 18/04/2018 11:00, edited 2 times in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1220 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote:
Ja sam nacuo da je Besko izucio posao u prijeratnom zmaju hrasno, tamo radio dok nije otvorio svoju cevabdzinicu.
zar nije obrnuto???
Ne znam stvarno, ovo sam cuo nedavno od jednog cike, moguce je da je i obrnuto. :mrgreen:
wewa

#1221 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by wewa »

Fudo Bosna wrote: Sta fali Mrkvi, izvini, opet ona prica o razlicitim ukusima, izvini, meni su bolji od Zmajevih, mada su zmajevi ogromni i dobro se "nakrkas/sto jes' jes"... :)
los cevap, suh i zilav, eto sta fali
pljeskavica je dobra, posebno s kajmakom ali ni ona nije odlicna
sudjukice upitne

a nisu ni zmajevi uvijek dobri, posebno u hrasnom... jos kad se ukaze mrkva iz vegete u mesu :cry:

eh gdje su oni prijeratni kurtini cevapi, kratki, debeli, mesnati, socni... cijeli sam ih rat sanjala.
Niemand wrote:
wewa wrote:
Planirala sam nekad prije na iftar tu, al moras naruciti onaj iftarski meni, sto je meni previse, tako da nisam isla. A inace slazem se, jako ukusno. :)
a ne mora se naruciti, mi smo samo upali prosle godine i birali s menija, odnosno dali sta god smo trazili
a dosli mozda ni 10 min do ezana
bitanga_sa_otesa

#1222 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

konektovan wrote:
Ne znam stvarno, ovo sam cuo nedavno od jednog cike, moguce je da je i obrnuto. :mrgreen:
pogresno si Ćuo :-D
Niemand

#1223 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Niemand »

wewa wrote: a ne mora se naruciti, mi smo samo upali prosle godine i birali s menija, odnosno dali sta god smo trazili
a dosli mozda ni 10 min do ezana
To mi je vec novost, gledacu da odem. Hvala. :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#1224 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Melo15 wrote:
ultima_palabra wrote:E nek je Željo brend u pm... grozan ćevap i još gora usluga u atmosferi narodne kuhinje.

Kad ti neko sa slikom Amara ovo napise, onda znas da je istina :mrgreen: :mrgreen:

@Fudo ovo je tema za najbolju cevabdzinicu, za nas lokalne da znamo koje zaobilaziti u sirokom luku, a ne gdje ces odvesti nekog kad ti dodje u goste :mrgreen: Od "imena" se niko nije najeo...
U Želji i jedu turisti, jedino oni koji se zeznu :mrgreen: (turisti koji bježe od centra, traže jeftinije), oni se iznenade sa ćevapima u Zmaju i slično.
Melo15

#1225 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Melo15 »

Tomahawk11 wrote:
Melo15 wrote:

U Želji i jedu turisti, jedino oni koji se zeznu :mrgreen: (turisti koji bježe od centra, traže jeftinije), oni se iznenade sa ćevapima u Zmaju i slično.
Ma cim ovom pise Fudo Bosna, to dolazi samo na "ljetni raspust" :mrgreen:
Post Reply