SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- perfect_guy
#1201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
svi ovi komentari mi djeluju kao da ste svi bili na licu mjesta i svi odlično znate šta se desilo....
ono što sam ja čuo od ljudi iz 3. gimnazije je da je ona lampa s rasvjete više kriva za ovakav ishod od vozača...
ono što sam ja čuo od ljudi iz 3. gimnazije je da je ona lampa s rasvjete više kriva za ovakav ishod od vozača...
- Sunrise00
#1202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kako ti uopste mozes znati je li on divljao? Suzdrzi se od komentarisanja stvari o kojima nista ne znasjohntra wrote:- Vjerovatno je brže ušao u krivinu, vozilo je bilo staro, tako da je izgubio kontrolu. Udario je o ivičnjak sa desne strane, to ga je odbacilo, te je udario u stub sa lijeve strane", kazao je jedan od policajaca, koji je istakao da na mjestu nesreće nije bilo tragova kočenja automobila.
Nezvanično saznajemo da je vozač stare folksvagen bube Nino Bilajac položio vozački ispit prije dva mjeseca.
žali Bože još jednog mladog života...za ove što vozača pravdaju, dovoljna je prva izjava policajca na uviđaju...znači ČINJENICA je da je prebrzo ušao i krivinu, kao što je isto tako činjenica da ga je udar u trotoar malo usporio, ali nedovoljno...kombinacija zadnje vuče i klizavog kolovoza je dala pogubne rezultate...kad se sve podvuče, još jedno mladalačko divljanje je završilo kobno...nikoga ne pravdam, niti napadam, svi smo bili mladi, ali većina nas je znala gdje se može voziti brzo ili, ako baš želite, divljati...
nek je vječni rahmet momku, a drugom želim psihološki oporavak, uz oduzimanje vozačke doživotno...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Fazlinovica zuta buba je moja...VW 1300, 1971..godiste.
Ja na benzinskoj, nausla gorivo, upalila bibi, ubacila u prvu, lagano dotakla gas, u momentu se otkaci leptir (nesto na motoru za gas), propade pedala u materinu, ode auto naprijed ko spejs satl. Kocnica ne fata, rucna ne fata, ugasim bubu na kljuc.
Poenta? Kod starih auta cesto mogu biti tako sitni kvarovi koji te mogu odvest u nezeljeno.
Da li se vozac snasao ili ne, to nije poenta. Nije divljao glavnom dzadom vec je isao cestom kojom malo ko vozi 60 jer je u krug i ima parkiranih vozila na obe strane ceste, pa najcesce ima jedna traka koja je upotrebljiva. Nek je vozacu Bog na pomoci, valja mu se psihicki izboriti sa ovime.
A suvozacu nek je pokoj.

Ja na benzinskoj, nausla gorivo, upalila bibi, ubacila u prvu, lagano dotakla gas, u momentu se otkaci leptir (nesto na motoru za gas), propade pedala u materinu, ode auto naprijed ko spejs satl. Kocnica ne fata, rucna ne fata, ugasim bubu na kljuc.
Poenta? Kod starih auta cesto mogu biti tako sitni kvarovi koji te mogu odvest u nezeljeno.
Da li se vozac snasao ili ne, to nije poenta. Nije divljao glavnom dzadom vec je isao cestom kojom malo ko vozi 60 jer je u krug i ima parkiranih vozila na obe strane ceste, pa najcesce ima jedna traka koja je upotrebljiva. Nek je vozacu Bog na pomoci, valja mu se psihicki izboriti sa ovime.
A suvozacu nek je pokoj.
-
AdnanSA
#1204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pa niko nije kreten da divlja u staroj bubi. Brzina od 40 km/h je sasvim dovoljna da se pogine i u puno modernijem autu od bube.
Siguran sam da nije vozio brzo uostalom auto i nije puno razlupano sprijeda.Nesretni splet okolnosti je odnjeo jedan mladi život.
Siguran sam da nije vozio brzo uostalom auto i nije puno razlupano sprijeda.Nesretni splet okolnosti je odnjeo jedan mladi život.
-
AdnanSA
#1205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Idi kući Jedan 001
-
Aduu
#1206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne znam bas, ja sam danas razmisljao o tome vozeci 40 km/h(novije auto), i jednostavno mi je nevjerovatno izgledalo da bi se mogao teze ozlijediti, a ne poginuti pri toj brzini. Realno, 40 je dosta, dosta spora voznja, manjeg ogranicenja brzine i nema. Necu da grijesim dusu, ali meni se cini da je ona buba isla znatno brze od 40 km/hAdnanSA wrote:Pa niko nije kreten da divlja u staroj bubi. Brzina od 40 km/h je sasvim dovoljna da se pogine i u puno modernijem autu od bube.
Jesu li oni uopste ustanovili koliko je tacno brzo vozio??
-
mIRCerka
#1207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Zar je uopste bitno?Aduu wrote:Ne znam bas, ja sam danas razmisljao o tome vozeci 40 km/h(novije auto), i jednostavno mi je nevjerovatno izgledalo da bi se mogao teze ozlijediti, a ne poginuti pri toj brzini. Realno, 40 je dosta, dosta spora voznja, manjeg ogranicenja brzine i nema. Necu da grijesim dusu, ali meni se cini da je ona buba isla znatno brze od 40 km/hAdnanSA wrote:Pa niko nije kreten da divlja u staroj bubi. Brzina od 40 km/h je sasvim dovoljna da se pogine i u puno modernijem autu od bube.
Siguran sam da nije vozio brzo uostalom auto i nije puno razlupano sprijeda.Nesretni splet okolnosti je odnjeo jedan mladi život.![]()
-
starac
#1208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
SUDBINA JE HTJELA DA I PORED RELATIVNO SPORE VOŽNJE JEDAN MLADI ŽIVOT SE UGASI.DJECO MOJA TUGA JE U DVIJE KUĆE U KUČAMA DJEČAKA POGINULOG I DJEČAKA KOJI JE VOZIO AUTO. I IZ POŠTOVANJA PREMA TIM PORODICAMA NIJE LIJEPO DA VI SADA BUDETE SUDIJE I SUDITE KO JE I ŠTA JE KRIVO.SUDBINA JE TAKO HTJELA I TO SE NEMOŽE ISPRAVITI .malom EMIRU neka je RAHMET ,NJEGOVOJ PORODICI SABUR
NINI I NJEGOVOJ PORODICI TAKOĐE SABUR I NINI BRZ OPORAVAK
NINI I NJEGOVOJ PORODICI TAKOĐE SABUR I NINI BRZ OPORAVAK
-
Aduu
#1209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Normalno da su bitne okolnosti pod kojima se to dogodilo...mIRCerka wrote:Zar je uopste bitno?Aduu wrote:Ne znam bas, ja sam danas razmisljao o tome vozeci 40 km/h(novije auto), i jednostavno mi je nevjerovatno izgledalo da bi se mogao teze ozlijediti, a ne poginuti pri toj brzini. Realno, 40 je dosta, dosta spora voznja, manjeg ogranicenja brzine i nema. Necu da grijesim dusu, ali meni se cini da je ona buba isla znatno brze od 40 km/hAdnanSA wrote:Pa niko nije kreten da divlja u staroj bubi. Brzina od 40 km/h je sasvim dovoljna da se pogine i u puno modernijem autu od bube.
Siguran sam da nije vozio brzo uostalom auto i nije puno razlupano sprijeda.Nesretni splet okolnosti je odnjeo jedan mladi život.![]()
To je isto kao da kazes "zar je bitno da li je vozac pijan, zar je bitno je l' isao 20 ili 120 km/h, zar je bitno je l' prosao kroz crveno, zar je bitno je l' vozilo bilo tehnicki ispravno itd..."
Sta da je kojim slucajem neko stajao ispred one bandere, kako bi onda sve ovo shvatili...
Normalno je da je tragedija to sto se desilo, ali se isto tako mora utvrditi zbog cega ili koga se ta tragedija desila...
Zao mi je mladog zivota...
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#1210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nema sigurne brzine, svaka brzina kretanja je sama po sebi dovoljna da napravi neki belaj. Dovoljno je kretati se puzevom brzinom po recimo ledu, okliznes se i klepis glavom o beton i nema te vise. Pa koliko samo ljudi pogine kuci u kadama gdje se okliznu o sapun i zveknu glavom o plocice.
A da ne spominjem kako mozes mirno stajati na mjestu a da nesto naleti na tebe.
Nezgode se nazalost svakodnevno desavaju, ova pravo pogadja jer su dva mlada zivota u pitanju. Jednog nazalost vise nema a drugi ce citav zivot nositi biljeg na dusi zbog toga.
Pravi crnjak !
Nezgode se nazalost svakodnevno desavaju, ova pravo pogadja jer su dva mlada zivota u pitanju. Jednog nazalost vise nema a drugi ce citav zivot nositi biljeg na dusi zbog toga.
Pravi crnjak !
- Robyn
#1211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Apsolutno se slazem s tobom, zao mi je momka sto je nastradao. R.I.P.Big Boy wrote:Nema sigurne brzine, svaka brzina kretanja je sama po sebi dovoljna da napravi neki belaj. Dovoljno je kretati se puzevom brzinom po recimo ledu, okliznes se i klepis glavom o beton i nema te vise. Pa koliko samo ljudi pogine kuci u kadama gdje se okliznu o sapun i zveknu glavom o plocice.![]()
Pravi crnjak !
-
mIRCerka
#1212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
onda da preimenujemo temu u CSI SA-X...svi nesto ko Horatio...Aduu wrote:
Normalno da su bitne okolnosti pod kojima se to dogodilo...
To je isto kao da kazes "zar je bitno da li je vozac pijan, zar je bitno je l' isao 20 ili 120 km/h, zar je bitno je l' prosao kroz crveno, zar je bitno je l' vozilo bilo tehnicki ispravno itd..."
Sta da je kojim slucajem neko stajao ispred one bandere, kako bi onda sve ovo shvatili...
Normalno je da je tragedija to sto se desilo, ali se isto tako mora utvrditi zbog cega ili koga se ta tragedija desila...
Zao mi je mladog zivota...
nego...
tesko je prihvatiti istinu da je zivot tako okrutan i surov....da je sudbina dopustila da nas napustiš u cvijetu svoje mladosti....svima nam je jako tesko...od onih najstarijih do onih najmladjih...jednostavno niko ne moze da vjeruje...ni jedna proba više nece biti ista...ni jedan nastup...turneja....
sutra....sutra u 15 sati skupicemo se i posljednji put se oprostiti s Tobom...necemo Ti mahati jer znamo da ne ides nigdje na turneju...ali....znamo da ides u neki bolji svijet...i ma koliko da nam je tesko znamo da ce Ti tamo biti bolje...a u isto vrijeme znamo da tamo idu samo najbolji...a TI to i jesi...
Dragi naš Emire malo smo imali vremena da te upoznamo...ali sasvim dovoljno da spoznamo kakav si bio i da ces zauvijek ostati u nasim srcima...nikada TE necemo zaboraviti....
Dženaza će se obaviti na Vlakovu u 15 sati...prevoz obezbijeđen ispred RTV doma u 14 h, a autobus staje u nedzarićima i na stupu.. :-(((
-
AdnanSA
#1213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pogledaj sta se desava sa najmodernijim automobilima pri crash testovima koji se obavljaju pri 60 km/h. Budu slupani totalno naprijed ali ako je vozač vezan i airbag se otvori ne dolazi do zežih povreda.Aduu wrote:Ne znam bas, ja sam danas razmisljao o tome vozeci 40 km/h(novije auto), i jednostavno mi je nevjerovatno izgledalo da bi se mogao teze ozlijediti, a ne poginuti pri toj brzini. Realno, 40 je dosta, dosta spora voznja, manjeg ogranicenja brzine i nema. Necu da grijesim dusu, ali meni se cini da je ona buba isla znatno brze od 40 km/hAdnanSA wrote:Pa niko nije kreten da divlja u staroj bubi. Brzina od 40 km/h je sasvim dovoljna da se pogine i u puno modernijem autu od bube.
Mnogi kod nas nisu svjesni šta znaći brzina. Probaj se dočekati na ruke pri slobodnom padu sa nivoa zemlje to ti je 7 km/h i tada se mozes zaustaviti snagom ruku. Popni se na stolicu i pusti se da padas i docekaj na ruke brzina je samo 14 km/h ali niko nema šanse da se zadrži na rukama. Razbićeš nos i bradu zasigurno. Pri 40 km/h i direktnom sudaru ako nisi vezan i nemas airbag teske tjelesne povrede a mozda i smrt su zagarantovane.
- johntra
#1214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
to samo ljudi koji zatvaraju oči na činjenice mogu misliti da nije divljao...znam više od tebe i o toj ulici i o tom automobilu...odrastao sam tamo i znam kakva je krivina i prođem dnevno deset puta tuda...znači, opet TVRDIM, nabrao je brzine na pravcu i naglo ušao u krivinu, a udar u trotoar ga je usporio prije udarca u banderu...sa onakvim autom brzina od 40 kmh je ko sa nekim novim autom 80...i šta ga ja sad trebam žaliti???šta bi da je neko dijete pokupio, pošto je škola samo 100 metara odatle???Sunrise00 wrote:Kako ti uopste mozes znati je li on divljao? Suzdrzi se od komentarisanja stvari o kojima nista ne znasjohntra wrote:- Vjerovatno je brže ušao u krivinu, vozilo je bilo staro, tako da je izgubio kontrolu. Udario je o ivičnjak sa desne strane, to ga je odbacilo, te je udario u stub sa lijeve strane", kazao je jedan od policajaca, koji je istakao da na mjestu nesreće nije bilo tragova kočenja automobila.
Nezvanično saznajemo da je vozač stare folksvagen bube Nino Bilajac položio vozački ispit prije dva mjeseca.
žali Bože još jednog mladog života...za ove što vozača pravdaju, dovoljna je prva izjava policajca na uviđaju...znači ČINJENICA je da je prebrzo ušao i krivinu, kao što je isto tako činjenica da ga je udar u trotoar malo usporio, ali nedovoljno...kombinacija zadnje vuče i klizavog kolovoza je dala pogubne rezultate...kad se sve podvuče, još jedno mladalačko divljanje je završilo kobno...nikoga ne pravdam, niti napadam, svi smo bili mladi, ali većina nas je znala gdje se može voziti brzo ili, ako baš želite, divljati...
nek je vječni rahmet momku, a drugom želim psihološki oporavak, uz oduzimanje vozačke doživotno...
nek mu uzmu vozačku doživotno i nek se vozi tramvajem...ali, što je najgore, takvi uvijek kasnije opet naprave neko njesra...žalim samo momka koji je poginuo, ni kriv ni dužan...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Sikjuriti čuvari Gama sigurnosti pokrali Wisu - Konzum i uhvaćeni na (ne)djelu!

- Skyfox
#1216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
PipiDugaDevetka wrote:Sikjuriti čuvari Gama sigurnosti pokrali Wisu - Konzum i uhvaćeni na (ne)djelu!
![]()
![]()
auuu nisu odolili prilici...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
mi bi mogli samo šleper onoga...Skyfox wrote:PipiDugaDevetka wrote:Sikjuriti čuvari Gama sigurnosti pokrali Wisu - Konzum i uhvaćeni na (ne)djelu!
![]()
![]()
auuu nisu odolili prilici...
- furija Strašna
#1218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Šta je ono bilo danas blizu Vječne vatre? Oko 14:00, tramvaju stali, policija nešto mjerila od tramvaja prema trotoaru kroz prolaz onaj...
- Cholina_Lokica
#1219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ja prolazila oko 15 do 3, nist nisam vidjela da se nest desava...furija Strašna wrote:Šta je ono bilo danas blizu Vječne vatre? Oko 14:00, tramvaju stali, policija nešto mjerila od tramvaja prema trotoaru kroz prolaz onaj...
-
medisa
#1220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Moj rodjak (23g) je poginuo na sličan način.Nije brzo vozio,samo se udario u sljepoočnicu i ostao na mjestu mrtav.Dvije cure koje su bile s njim nisu imale ni ogrebotinu.Iako je bilo davno još ne mogu vjerovati da ga nema.
Zato vas molim ne sudite o nečemu,a ne znate činjenice.Žao mi je dečka,iskreno.Sabur njegovim roditeljima.
A ne daj Bože nikome i da nosi čitav život nekog na savjesti.
Zato vas molim ne sudite o nečemu,a ne znate činjenice.Žao mi je dečka,iskreno.Sabur njegovim roditeljima.
A ne daj Bože nikome i da nosi čitav život nekog na savjesti.
- Skyfox
#1221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
hm... mislim ako bi nas klepili sa 1-om flasicom onogChmoljo wrote:mi bi mogli samo šleper onoga...Skyfox wrote:PipiDugaDevetka wrote:Sikjuriti čuvari Gama sigurnosti pokrali Wisu - Konzum i uhvaćeni na (ne)djelu!
![]()
![]()
auuu nisu odolili prilici...![]()
![]()
ili voz šećera
![]()
![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kako piše najstariji dnevni list u BiH, krali sanitarije, pa trpali u crne vreće, a ovaj što je bio slobodan tu noć došao vozilicom i to potrpali.Skyfox wrote:auuu nisu odolili prilici...PipiDugaDevetka wrote:Sikjuriti čuvari Gama sigurnosti pokrali Wisu - Konzum i uhvaćeni na (ne)djelu!
![]()
![]()
Prvi od ove gamadi, što je po noći dežurao, isključio alarm i otvorio vrata, priznao je i dvije ranije noćne seanse.
Da je odjeću, hranu, igračke, nešto za kuće sebi,...Mogao bih razumjeti, svima fali para, pa i njima, ali on je to tušio/utaljivao, nekome,....Sanitarije,...Domestos valjda, deterdžente,...šta li,...Uglavnom, nije ono svačega pomalo, pa da čovjek konta da mu je to za kuće.
#1223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pucnjava u Sarajevo, jedno povrijeđeno
SARAJEVO - U ulici Topal Osman-paše do broja 26, općina Novo Sarajevo, u subotu oko 2.15 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja kada je K.S. (1981) iz Sarajeva zadobio lakšu tjelesnu povredu u predjelu desne noge.
Povrijeđenoj osobi liječnička pomoć je pružena na CUM-U bolnice Koševo, odakle je otpušten na kućno liječenje.
Policijski službenici su indicirali osobu koja je pucala i nakon toga se udaljila s mjesta događaja vozilom audi A8 reg. broja 434-T-189.
Oko 3 sata, po nalogu dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, uhićen je G.A. (1988) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje kako je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu poslije učinjenja krivičnog djela i predat u prostorije Odjela za zadržavanje lica lišenih slobode.
A8 i 88 godiste tu nesto ne stima na sta smo spali sigurno je neki guzonja...
SARAJEVO - U ulici Topal Osman-paše do broja 26, općina Novo Sarajevo, u subotu oko 2.15 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja kada je K.S. (1981) iz Sarajeva zadobio lakšu tjelesnu povredu u predjelu desne noge.
Povrijeđenoj osobi liječnička pomoć je pružena na CUM-U bolnice Koševo, odakle je otpušten na kućno liječenje.
Policijski službenici su indicirali osobu koja je pucala i nakon toga se udaljila s mjesta događaja vozilom audi A8 reg. broja 434-T-189.
Oko 3 sata, po nalogu dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, uhićen je G.A. (1988) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje kako je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu poslije učinjenja krivičnog djela i predat u prostorije Odjela za zadržavanje lica lišenih slobode.
A8 i 88 godiste tu nesto ne stima na sta smo spali sigurno je neki guzonja...
-
dimu
#1224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa A8 mozes kupit za 20 hiljada, ne mora znacit da je nov 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
odakle 21godišnjaku 20000dimu wrote:pa A8 mozes kupit za 20 hiljada, ne mora znacit da je nov