Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Skyfox

#1201 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Skyfox »

s koje strane ce biti staza...
hakazvaka

#1202 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

Deriguz wrote:Poceli radovi na pjesackoj i biciklistickoj stazi uz Miljacku... od Vilsa preko Cwille do AP
:(
hakazvaka

#1203 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

ljudi, nosite kacige ako idete preko 30 na sat, za vase dobro. nemojte se saliti sa tim.

ja sam juce pao na Skakavcu, i da nisam imao kacige, ko zna bi li sada pisao ovdje.
Još jedan forumas je na Trebevicu udario glavom od granu i da nije imao kacige sigurno ne bi vise ustao.

i jos cijela hrpa slucajeva. bolje malo se strpiti i nosati kacigu (mada ne vidim sta vam smeta kod kacige, valjda niste "cool" kad je stavite), nego vise nikad ne stati na noge ili ostati lezati negdje.
Deriguz

#1204 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Deriguz »

hakazvaka wrote:
Deriguz wrote:Poceli radovi na pjesackoj i biciklistickoj stazi uz Miljacku... od Vilsa preko Cwille do AP
:shock:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1205 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by dr.gog »

Deriguz wrote:
hakazvaka wrote:
:shock:
:D
Abacija

#1206 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Abacija »

Ko voli film Rat zvijezda moze si nabaviti sljedece kacige. :D

Image

Image

Cijena? Sitnica... :-)
dr.gog

#1207 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by dr.gog »

Pogled sa bicikla od prije 10 minuta

Image

:-)
cute poison

#1208 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cute poison »

babyline wrote:je li ovo peru ves na milji :razz:
Nije nego traze ove sto ne nose kacige :lol:
radijator

#1209 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by radijator »

Danas je na Bjelasnici biciklista imao direktan sudar sa passatom.
Biciklista se spustao niz Bjelasnicu putem za Krupac, a na njega je naletio kreten u passatu koji je preticao kolonu automobila.
Isti vozac passata je biciklistu koji je bio sav krvav i u kriticnom stanju (daj Boze da prezivi) odveo u bolnicu. Sta je dalje bilo Bog dragi zna...
Eto. Otvorite svecetvere oci.
munevera44

#1210 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by munevera44 »

Dragi prijatelji,

Danas sam išla do Vrela Bosne onako rekreativno. Negdje na početku Velike aleje, pridružio mi se jedan bajker i mi onako lagano krenuli prema Vrelu.

U jednom trenutku gospodin trubi li ga trubi. Izgleda žuri mu se. Okrenemo se kad ono BMW crni i ha ha diplomatske tablice.
A nas dvoje bajkera onako laganice i ignoriramo njegovo trubljenje. Pa zaboga miloga u Velikoj Aleji smo. Čovjek trubi li ga trubi, uzmem mobitel i slikam ga. ( imam sliku ali neznam vam ja to presnimiti i staviti na forum) I tako frajer svira a mi lagano pa skoro do kraja.
U neko doba pustimo ga i polako za njim. Frajer je sam u BMWu došao do stajališta fijakera, lijepo se okrenuo i opet natrag kroz aleju. Nebude mi mrsko i zabilježim registarsku tablicu 332 A oo2.

PS. Od početka do kraja Velike Aleje, tri vozila i ovaj diplomatski su prošli Alejom. :dance:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1211 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Romeo 80 »

Frajer je sam u BMWu došao do stajališta fijakera, lijepo se okrenuo i opet natrag kroz aleju.
Hjoj, kako bi ja to poslao da tuca kamenje! :x Bože, da mi je vlast samo par dana...
cute poison

#1212 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cute poison »

vesna55 wrote: PS. Od početka do kraja Velike Aleje, tri vozila i ovaj diplomatski su prošli Alejom. :dance:
mah to ti je normalno u aleji, navecer zna biti guzva da se stalno moras sklanjati da prodju :)
hakazvaka

#1213 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

vesna55 wrote:Dragi prijatelji,

Danas sam išla do Vrela Bosne onako rekreativno. Negdje na početku Velike aleje, pridružio mi se jedan bajker i mi onako lagano krenuli prema Vrelu.

U jednom trenutku gospodin trubi li ga trubi. Izgleda žuri mu se. Okrenemo se kad ono BMW crni i ha ha diplomatske tablice.
A nas dvoje bajkera onako laganice i ignoriramo njegovo trubljenje. Pa zaboga miloga u Velikoj Aleji smo. Čovjek trubi li ga trubi, uzmem mobitel i slikam ga. ( imam sliku ali neznam vam ja to presnimiti i staviti na forum) I tako frajer svira a mi lagano pa skoro do kraja.
U neko doba pustimo ga i polako za njim. Frajer je sam u BMWu došao do stajališta fijakera, lijepo se okrenuo i opet natrag kroz aleju. Nebude mi mrsko i zabilježim registarsku tablicu 332 A oo2.

PS. Od početka do kraja Velike Aleje, tri vozila i ovaj diplomatski su prošli Alejom. :dance:
ja sam dole pri pocetku aleje naletio na nekakvog lolu u caddyu koji je prestizao fijaker. ja sam nesrecom isao nekih 45 na sat i nisam mogao izbjeci ih nikako jer su zauzeli cijelu cestu, pa sam skrenuo sa strane i prevrnuo se dole sa strane aleje, kod one ograde. ni meni ni bajku nista nije bilo, jer sam dovoljno usporio prije pada ;)
zecko_kupuz

#1214 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by zecko_kupuz »

dr.gog wrote:Pogled sa bicikla od prije 10 minuta

Image

Ljudi su bili na raftingu i izgubili čamac. Istraga još uvijek ne daje željene rezultate. :-D
dr.gog

#1215 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by dr.gog »

U Aleji stanuju neki "ugledni" građani Sarajeva tako da je prolazak auta tipa BMW sa diplomatskim tablicama (onaj Vesnin je imao BH registraciju kako ja kontam, a možda samo CD naljepnicu), raznih džipova i slično...za očekivati.
Abacija

#1216 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Abacija »

zecko_kupuz wrote:
dr.gog wrote:Pogled sa bicikla od prije 10 minuta

Image

Ljudi su bili na raftingu i izgubili čamac. Istraga još uvijek ne daje željene rezultate. :-D
Ma to se garant neki BanjOlucani pozelili Vrbasa pa probali sa dajakom po Miljacki. Samo su izgleda izgubili camac. :D

http://static.panoramio.com/photos/orig ... 206428.jpg
Truba
Grijem se na: Plin i struju

#1217 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

@hakazvaka

riječima Del Boja ti samo nisi padao u crnu rupu :lol: :lol: :lol: :lol:
Abacija

#1218 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Abacija »

Boris Tadic si nabavio najnoviji GT. Uskoro u Ciklocentru. :-)

Image
hakazvaka

#1219 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

radijator wrote:Danas je na Bjelasnici biciklista imao direktan sudar sa passatom.
Biciklista se spustao niz Bjelasnicu putem za Krupac, a na njega je naletio kreten u passatu koji je preticao kolonu automobila.
Isti vozac passata je biciklistu koji je bio sav krvav i u kriticnom stanju (daj Boze da prezivi) odveo u bolnicu. Sta je dalje bilo Bog dragi zna...
ljudi zna li iko kako je momak !? !?
cappy_tempo

#1220 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

hakazvaka wrote:
radijator wrote:Danas je na Bjelasnici biciklista imao direktan sudar sa passatom.
ja danas koliko sam shvatio po mahali taj momak zivi u mahali mi pa ako saznam sta javim.

usput prije pola mjeseca isao sam za rumuniju i sad kroz srbiju kad smo prolazili nisam mogao da vjerujem,selo Kikinda ima biciklisticku stazu i to bas pored ceste asfaltirano u jednom pravcu a sa druge strane za drugi pravac i to asfaltirano kao da je autoput i to ne samo kikidan,nego sva sela u srbij i aj da je u selima nego i van njih one ceste koje spajaju sela.a glavni grad BiH nema ni 10m prave staze :S
hakazvaka

#1221 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

cappy_tempo wrote:
hakazvaka wrote:
ja danas koliko sam shvatio po mahali taj momak zivi u mahali mi pa ako saznam sta javim.

usput prije pola mjeseca isao sam za rumuniju i sad kroz srbiju kad smo prolazili nisam mogao da vjerujem,selo Kikinda ima biciklisticku stazu i to bas pored ceste asfaltirano u jednom pravcu a sa druge strane za drugi pravac i to asfaltirano kao da je autoput i to ne samo kikidan,nego sva sela u srbij i aj da je u selima nego i van njih one ceste koje spajaju sela.a glavni grad BiH nema ni 10m prave staze :S
procitah negdje, fraktura kicme, operisan.
Mikado

#1222 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Mikado »

Evo jedna vijest djelimicno vezana uz ovu temu.

Selimović: Primamo žalbe građana zbog zatvaranja cesta

Biciklijade, maratoni i slično mogu se odvijati i na Stojčevcu i drugim mjestima, kaže komandir saobraćajne policije

Obustave saobraćaja zbog manifestacija, radova na cesti i održavanja drugih događaja na javnim mjestima često prouzrokuju kolaps saobraćaja, zagušenja i kolone vozila. Kako nam je kazao komandir Saobraćajne policije KS Nusret Selimović, često u kratkom vremenskom periodu bude previše događaja za koje nadležni odobre obustave.

- S obzirom na našu cestovu infrastrukturu, gužve su neminovne! U stanicama primimo mnogo žalbi sugrađana zbog zatvaranja cesta. Smatram da se maratoni, biciklijade i slični događaji mogu odvijati i na Stojčevcu i drugim mjestima. Oni ne zavređuju da se ugroze prava drugih ljudi i zatvori skoro pola grada te paralizira saobraćaj. Nadležni bi trebali postaviti bolje kriterije i analitički razmotriti zahtjeve za obustave - mišljenja je Selimović.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć saznajemo da im obustave ponekad otežavaju obavljanje posla.

- Pri prolasku kroz zatvorene dijelove grada nemamo većih problema jer nas često prati policija. Međutim, rijetko nas iz komunalnih preduzeća ili nadležnog ministarstva unaprijed obavijeste o tome koje su ulice zatvorene, a to bi nam mnogo značilo - kazao je Mahir Halilović, direktor-komandant PVB.

Prema riječima direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Alije Mulaomerovića, deset minuta puno znači kada se izgubi u putu do pacijenta, pa bi bolja komunikacija sa nadležnim bila od velike koristi. Tada bi, kako kaže Mulaomerović, dispečer znao koje su ceste zatvorene i interventnim ekipama mogao dati upute za maršrutu kojom može voziti.

Nema odobrenja u vrijeme špica

Iz Ministarstva saobraćaja tvrde kako pri analiziranju zahtjeva vode računa da ne dođe do totalne blokade dijela grada, da se analizira čitavo područje oko cesta za koje se traži obustava te da uvijek ponude alternativne pravce.

- Ne izdajemo odobrenja u vrijeme špica od sedam do osam sati ujutro i od 15.30 do 17 sati. Ovisno o procjeni dinamike radova ili vremena održavanja manifestacije odobravamo potpunu ili privremenu obustavu - kažu iz Ministarstva.

Autor: L. KAVAZOVIĆ - ČAMDŽIĆ

D.AVAZ
cappy_tempo

#1223 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

i sad ce uvest zakon da se ne smije vise praviti biciklijada,maraton nit ista slicno jer kako ce nam dragi ministri proci, a mozda i uvedu zakon da se ne smije biciklom po trotuaru voziti jer imamo stojcevac,vrelo bosne,darivu gdje samo cekam da mi izleti motor ili auto.u ovoj drzavi i gradu sta god se pokusa uraditi za bolje sutra to se osporava i odma se uvode zakoni protiv toga
tandrkalo

#1224 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by tandrkalo »

Mikado wrote:Evo jedna vijest djelimicno vezana uz ovu temu.

Selimović: Primamo žalbe građana zbog zatvaranja cesta

Biciklijade, maratoni i slično mogu se odvijati i na Stojčevcu i drugim mjestima, kaže komandir saobraćajne policije

Obustave saobraćaja zbog manifestacija, radova na cesti i održavanja drugih događaja na javnim mjestima često prouzrokuju kolaps saobraćaja, zagušenja i kolone vozila. Kako nam je kazao komandir Saobraćajne policije KS Nusret Selimović, često u kratkom vremenskom periodu bude previše događaja za koje nadležni odobre obustave.

- S obzirom na našu cestovu infrastrukturu, gužve su neminovne! U stanicama primimo mnogo žalbi sugrađana zbog zatvaranja cesta. Smatram da se maratoni, biciklijade i slični događaji mogu odvijati i na Stojčevcu i drugim mjestima. Oni ne zavređuju da se ugroze prava drugih ljudi i zatvori skoro pola grada te paralizira saobraćaj. Nadležni bi trebali postaviti bolje kriterije i analitički razmotriti zahtjeve za obustave - mišljenja je Selimović.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć saznajemo da im obustave ponekad otežavaju obavljanje posla.

- Pri prolasku kroz zatvorene dijelove grada nemamo većih problema jer nas često prati policija. Međutim, rijetko nas iz komunalnih preduzeća ili nadležnog ministarstva unaprijed obavijeste o tome koje su ulice zatvorene, a to bi nam mnogo značilo - kazao je Mahir Halilović, direktor-komandant PVB.

Prema riječima direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Alije Mulaomerovića, deset minuta puno znači kada se izgubi u putu do pacijenta, pa bi bolja komunikacija sa nadležnim bila od velike koristi. Tada bi, kako kaže Mulaomerović, dispečer znao koje su ceste zatvorene i interventnim ekipama mogao dati upute za maršrutu kojom može voziti.

Nema odobrenja u vrijeme špica

Iz Ministarstva saobraćaja tvrde kako pri analiziranju zahtjeva vode računa da ne dođe do totalne blokade dijela grada, da se analizira čitavo područje oko cesta za koje se traži obustava te da uvijek ponude alternativne pravce.

- Ne izdajemo odobrenja u vrijeme špica od sedam do osam sati ujutro i od 15.30 do 17 sati. Ovisno o procjeni dinamike radova ili vremena održavanja manifestacije odobravamo potpunu ili privremenu obustavu - kažu iz Ministarstva.

Autor: L. KAVAZOVIĆ - ČAMDŽIĆ

D.AVAZ
e svasta...
papak nema pojma sta znaci biciklijada i da istu stvar ima svaki veci grad..
no moze on sanjat...ali ne postoji zakon koji moze zabraniti ijednu manifestaciju ovog tipa
kurty

#1225 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

Blago nama pa nemamo "TOUR DE BiH"...
Mislim da bi se vozio po planinarskim stazama, livadama, i planinskim i seoskim puticima...
Post Reply