Ljubav je....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Daphna

#1201 Re: Ljubav je....

Post by Daphna »

Bond_JaneBond wrote: U zadnjih mjesec dana moja vjera u ljubav i sve ostalo za sto vrijedi zivjeti je ozbiljno poljuljana pa dolazim ovdje da se hranim mrvicama nade. :roll:
A znaš i sama Bondice da se nadanja uvijek ostvare! U biti, svi mi to više ili manje znamo... Ali nam se s vremena na vrijeme dese tako, neke, malo manje lijepe stvari koje nam poljuljaju vjeru u sve, ne samo ljubav... Pa se pitamo postoji li uopšte smisao, šta je svrha svega pa i života kao takvog...

No proći će, znaš to, samo ti treba neko vrijeme da predahneš, odmoriš se od svega, postaviš ponovo prioritete i prigrliš život i ljude oko tebe...

Veličina čovjeka poznaje se u dizanju nakon pada... :)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1202 Re: Ljubav je....

Post by ladyblue18 »

[Matrix] wrote: Kad ja kazem da volim osobu koju cesto spominjem,to proizvodi mnoga znacenja,citavu jednu stvarnost u toj zbilji
ja sam spreman bezuvjetno uciniti za nju bilo sta i bilo kada ,bez naknade,bez uvjetovanja.
Ako ovo zaista mislis... :thumbup: :)

DaphnO ne bih se slozila da se nadanja uvijek ostvare, jer ljudi se obicno nadaju necemu nerealnom i idealnom, sto je danas skoro pa nemoguce ostvariti.
Kazu uvijek da nada umire zadnja po pitanju bilo cega, ali necemo se nadati cijeli zivot necemu sto je nemoguce.
Nadas se jedno vrijeme, a nada nekada zna biti jako bolna, jer mislis bit ce, sace, a nikada da to docekamo...na kraju shvatis da je to samo ubleha. I nada umre prije ili kasnije.
zenicaone

#1203 Re: Ljubav je....

Post by zenicaone »

[Matrix] wrote:
E moj sine,onog trenutka kad je covjek poceo da govorti,sigurno je primjetio da moze na jednostavan nacin,ubjedjivanjem
utjecati na ponasanja i osjacanja drugih,da moze lagati.Najvaznije sto je ili sto nauculi,mnogo kasnije,je da cutimo.Zaista u dve reci
moze stati svaka laz,samo istina moze stati u cutanje.Vec beskrajno puta sam rekao ljubav nije moguce izreci,ali moguce
je pokazati.Istina lijepo je kad neko adresisra na vase ime tih par rijeci ali to je tek parola na jednoj vecem vasaru.
Kad ja kazem da volim osobu koju cesto spominjem,to proizvodi mnoga znacenja,citavu jednu stvarnost u toj zbilji
ja sam spreman bezuvjetno uciniti za nju bilo sta i bilo kada ,bez naknade,bez uvjetovanja.Da,ljubav je zaista beskornisna i
u tome je njena stvarna moc.
kao sto sam rekao vec ranije dozivljaj ljubavi je cisto subjektivan i varira od covjeka do covjeka - tako da ono sto je za tebe ljubav ne mora biti i za mene.

lijepo je govoriti velike i lijepe rijeci ali rijeci su cesto uskracene za djela pa ih nema nekad smisla ni izgovarati. a ja sam se izjasnio sta mi je bila namjera u gornjem slucaju ali je problem ocito veci nego sto sam pretpostavio (moja greska) tako da ga jedna simpaticna izjava s moje strane nije uspjela poljuljati vec mozda i produbiti - jebi ga ljudski je i pogresiti al nije nikom glava pala s ramena ;-)
[Matrix]

#1204 Re: Ljubav je....

Post by [Matrix] »

zenicaone wrote:
[Matrix] wrote:
E moj sine,onog trenutka kad je covjek poceo da govorti,sigurno je primjetio da moze na jednostavan nacin,ubjedjivanjem
utjecati na ponasanja i osjacanja drugih,da moze lagati.Najvaznije sto je ili sto nauculi,mnogo kasnije,je da cutimo.Zaista u dve reci
moze stati svaka laz,samo istina moze stati u cutanje.Vec beskrajno puta sam rekao ljubav nije moguce izreci,ali moguce
je pokazati.Istina lijepo je kad neko adresisra na vase ime tih par rijeci ali to je tek parola na jednoj vecem vasaru.
Kad ja kazem da volim osobu koju cesto spominjem,to proizvodi mnoga znacenja,citavu jednu stvarnost u toj zbilji
ja sam spreman bezuvjetno uciniti za nju bilo sta i bilo kada ,bez naknade,bez uvjetovanja.Da,ljubav je zaista beskornisna i
u tome je njena stvarna moc.
kao sto sam rekao vec ranije dozivljaj ljubavi je cisto subjektivan i varira od covjeka do covjeka - tako da ono sto je za tebe ljubav ne mora biti i za mene.

lijepo je govoriti velike i lijepe rijeci ali rijeci su cesto uskracene za djela pa ih nema nekad smisla ni izgovarati. a ja sam se izjasnio sta mi je bila namjera u gornjem slucaju ali je problem ocito veci nego sto sam pretpostavio (moja greska) tako da ga jedna simpaticna izjava s moje strane nije uspjela poljuljati vec mozda i produbiti - jebi ga ljudski je i pogresiti al nije nikom glava pala s ramena ;-)
Jasno je svakome ko hoce da vidi da se moderni svijet ,cak i na istoku (veliki gradovi Kine,Tajvan ,Japan is l) koriste tzv zapadni simulakrum.Zapad je u postmoderni uspio da simulira svoju realnost a to znaci da iza proizodjenja stvarnosti ne stoje nikave objektivne referencije,rijeci ne odrazavju stvari niti stanja vec se kao kopije bez originala transportuju do konzumenta,ljudi.Kad ja kazem , "volim te" ili sta god da napisem ovdje djelo je simulakra,nema zbilje koja odrazava ovo sto govorim a posebno nema svijeta iz kojeg i o kojem govorim.Cak i praksa dokazivanja ljubavi je samo simulacija iz holivudskih filmova,tamo se cesto kaze :"Dokazi mi koliko me volis...".Masovna konzumacija interneta,socijalnog inzenjeringa (facebook i sl) tog vrela simulakruma,
ucunila je da ljudi sami proizvode iluzije (iluzija je dakako ono se se empirijski ne moze opravdati).Ljubav se tako uspjesno kopira ,mjesaju se stara i nova znacenja da bi se dobio jedan kohezivni element sasvim izmisljenje "zajednice" (virtual comminity).Ona je izmisljena utoliko jer ne moze "prstom" ukazati na elemente svoje zbilje,ljubav kao reprezentacija,kao slika,u krajnjoj namjeri da postane dovoljno stvarna ,poput pinokia stalno u potrazi za nacinima da
bude Ziva ,da bude Realna.

Nasa osjecanja jesu stvarna ,ali pogledajte u njihov svijet i vidjet cete da nisu ona ta koja proizvode zbilju ljubavi
vec da se ta stvarnost poput svih novih potreba projecira iz simuliranog izvora masovne konzumacije znacenja.
Rijeci "volim te" mogu proizvesti blazeni osjecaj necije paznje ali zar isti isjecaj ne izazivaju slike umiruce djece u Africi !
Jucer je receno na vjestima da svake godine od gladi umre 84.000 djece,kako to da ste plakali za M.J-em a niste ni suze
pustili ni trunke pijeteta i zaljenja za desetine tisuca umorene djece ! Kako to ?! Ne zavaravajte se,objasnjenje nije u vama,naprosto
zato jer se i opravdanja projeciraju.Kako bi rekao Lacan,pojedincano mi smo djelo jednog Velikog Drugog.
zenicaone

#1205 Re: Ljubav je....

Post by zenicaone »

[Matrix] wrote:
zenicaone wrote:

Jasno je svakome ko hoce da vidi da se moderni svijet ,cak i na istoku (veliki gradovi Kine,Tajvan ,Japan is l) koriste tzv zapadni simulakrum.Zapad je u postmoderni uspio da simulira svoju realnost a to znaci da iza proizodjenja stvarnosti ne stoje nikave objektivne referencije,rijeci ne odrazavju stvari niti stanja vec se kao kopije bez originala transportuju do konzumenta,ljudi.Kad ja kazem , "volim te" ili sta god da napisem ovdje djelo je simulakra,nema zbilje koja odrazava ovo sto govorim a posebno nema svijeta iz kojeg i o kojem govorim.Cak i praksa dokazivanja ljubavi je samo simulacija iz holivudskih filmova,tamo se cesto kaze :"Dokazi mi koliko me volis...".Masovna konzumacija interneta,socijalnog inzenjeringa (facebook i sl) tog vrela simulakruma,
ucunila je da ljudi sami proizvode iluzije (iluzija je dakako ono se se empirijski ne moze opravdati).Ljubav se tako uspjesno kopira ,mjesaju se stara i nova znacenja da bi se dobio jedan kohezivni element sasvim izmisljenje "zajednice" (virtual comminity).Ona je izmisljena utoliko jer ne moze "prstom" ukazati na elemente svoje zbilje,ljubav kao reprezentacija,kao slika,u krajnjoj namjeri da postane dovoljno stvarna ,poput pinokia stalno u potrazi za nacinima da
bude Ziva ,da bude Realna.

Nasa osjecanja jesu stvarna ,ali pogledajte u njihov svijet i vidjet cete da nisu ona ta koja proizvode zbilju ljubavi
vec da se ta stvarnost poput svih novih potreba projecira iz simuliranog izvora masovne konzumacije znacenja.
Rijeci "volim te" mogu proizvesti blazeni osjecaj necije paznje ali zar isti isjecaj ne izazivaju slike umiruce djece u Africi !
Jucer je receno na vjestima da svake godine od gladi umre 84.000 djece,kako to da ste plakali za M.J-em a niste ni suze
pustili ni trunke pijeteta i zaljenja za desetine tisuca umorene djece ! Kako to ?! Ne zavaravajte se,objasnjenje nije u vama,naprosto
zato jer se i opravdanja projeciraju.Kako bi rekao Lacan,pojedincano mi smo djelo jednog Velikog Drugog.
lijepo si ti to sve objasnio al (barem meni ) je izvan kontexta konkretnog pocetka price - tako da ovo dodje nesto kao prica radi price a ne prica koja treba rijesiti ili ponuditi rjesenje na dati problem ili sta vec - mozda da si se direktno s ovom pricom obratio na bondicu koja je dosla sa namjerom da nadje" mrvice nade " il sta je vec rekla to bi imalo vise smisla .
licno se ne pridruzujem masovnoj histeriji ili kako je vec nazvati oko smrti jacksona tako da ni to ne stoji kod mene . takodje sam i van uticaja (koliko se to moze biti danas ) medija u odredjivanju sopstvenih mjerila prioriteta u bilo cemu pa tako i u povodjenju za danasnjim moralnim i drustvenim standardima - mozda neke stvari cak i radim koje su lose a danas se smatraju "normalnim " ali nikad necu drugom reci - to je ok jer to danas svi rade i to je normalno da se radi - jednostavno ne nastojim opravdavati lose (pa cak i ako ga ja cinim).

„Da je đavo poželeo da se bavi biznisom, sigurno bi se bavio muzičkim biznisom“
Bili Džoel link: http://nasdvoje2.blogspot.com/2009/07/p ... kruma.html

ps: ovo je totalno van price al u googlanju pojma simulakrum - naisao sam na ovo a interesantno mi je jer me interesovalo uvijek zasto vecina ucenih u Islamu smatra i govori da je muzika u Islamu zabranjena (samo mezheb koji mi slijedimo ovde u Bosni tolerise i nije toliko strog prema muzici a svi ostali je osudjuju kao sejtanski biznis)
ladyblue18

#1206 Re: Ljubav je....

Post by ladyblue18 »

Sta bi sa temom :?
zenicaone

#1207 Re: Ljubav je....

Post by zenicaone »

ladyblue18 wrote:Sta bi sa temom :?
malo se zachatala :D ko i svaka druga uostalom al slobodno ti vrati na pravi smjer :arrow:
JThomas

#1208 Re: Ljubav je....

Post by JThomas »

ima stara istočnjačka izreka, koja kaže da prst koji pokazuje mjesec nije mjesec sam.

tako i sa ljubavi...ko shvati, razumjeće :D
Zoya

#1209 Re: Ljubav je....

Post by Zoya »

.
Last edited by Zoya on 01/02/2013 23:17, edited 1 time in total.
Daphna

#1210 Re: Ljubav je....

Post by Daphna »

... kada nekome dozvoliš da ima tu moć da te uništi a ipak vjeruješ da to neće uraditi...

... kada se osloniš na osobu i znaš da te u teškim trenucima neće pustiti uz riječi "dok dođeš sebi"...

... kada ti kaže sve što misli i osjeća, čak i loše stvari, a da se pri tome ne osjećaš bijedno...

... kada te iznenadi sitnicom, čokoladom koju je kupio samo za tebe i donio je iako ste se rastali prije 15ak minuta...

Ako već nije, nadam se da će ovo jednoga dana biti moja ljubav, onakva kakvom bih je ja voljela doživjeti! Intenzivnom ali nježnom... Uz uspone i padove jer ništa u životu nije ravna linija.
River_isle

#1211 Re: Ljubav je....

Post by River_isle »

Daphna wrote:... kada nekome dozvoliš da ima tu moć da te uništi a ipak vjeruješ da to neće uraditi...

... kada se osloniš na osobu i znaš da te u teškim trenucima neće pustiti uz riječi "dok dođeš sebi"...

... kada ti kaže sve što misli i osjeća, čak i loše stvari, a da se pri tome ne osjećaš bijedno...

... kada te iznenadi sitnicom, čokoladom koju je kupio samo za tebe i donio je iako ste se rastali prije 15ak minuta...

Ako već nije, nadam se da će ovo jednoga dana biti moja ljubav, onakva kakvom bih je ja voljela doživjeti! Intenzivnom ali nježnom... Uz uspone i padove jer ništa u životu nije ravna linija.
mnogo dobro
Drina Light

#1212 Re: Ljubav je....

Post by Drina Light »

...je jedna velika stvar, posebno u onim trenucima kada mislis da stvari oko tebe gube vrijednost...kada ugledas oci koje u sebi nose skrivenu tajnu buducnosti. Kada shvatis, da kada bi te neko istrgnuo iz zagrljaja, nista vise ne bi bilo vazno. Kada pokusas da ne volis a svakim pokusajem volis sve vise. Kada pokusas da napises nesto sto ce imati smisla a i dalje opisujes samo nju. Kada nisi siguran da ce ona shvatiti sve ono sto zelis da kazes, a ipak govoris. Kada provodis nocne sate, prohladne, kisovite, tuzne, u razmisljanju da li ona tebe voli bar djelimicno koliko ti volis nju. Kada se izgubis jer zelis da napises sta je to ljubav. Kada procitas sta si napisao i jos uvijek mislis da ljubav je jedna velika stvar......
Zoya

#1213 Re: Ljubav je....

Post by Zoya »

.
Last edited by Zoya on 01/02/2013 23:18, edited 1 time in total.
tech10

#1214 Re: Ljubav je....

Post by tech10 »

...kad se zbarish na proslavi godisnjice mature, a prije je nisi ni zarezivao. :-D
Zoya

#1215 Re: Ljubav je....

Post by Zoya »

.
Last edited by Zoya on 01/02/2013 23:19, edited 1 time in total.
zenicaone

#1216 Re: Ljubav je....

Post by zenicaone »

Zoya wrote:
tech10 wrote:...kad se zbarish na proslavi godisnjice mature, a prije je nisi ni zarezivao. :-D
To se ti indirektno hoces pohvaliti da si "metn'o"? :lol: :lol:
nije covjek ni reko da je metno vec se zbario - a ne znam sto vi imate problema s tim da se covjek pofali u vezi toga -pogotovo ako je anonimno - i pogotovo ako je momak mladji - ma nek se malo pofali red je , jos ako ce pocastit raju heeeeeeeej :D :D :D :D :D :D :D
ladyblue18

#1217 Re: Ljubav je....

Post by ladyblue18 »

Daphna wrote:... kada nekome dozvoliš da ima tu moć da te uništi a ipak vjeruješ da to neće uraditi...

I ja se nadam za tebe. :mrgreen:
Ova zadnja stavka mi je posebno simpaticna. :)
Drina Light wrote:...je jedna velika stvar, posebno u onim trenucima kada mislis da stvari oko tebe gube vrijednost...kada ugledas oci koje u sebi nose skrivenu tajnu buducnosti. Kada shvatis, da kada bi te neko istrgnuo iz zagrljaja, nista vise ne bi bilo vazno. Kada pokusas da ne volis a svakim pokusajem volis sve vise. Kada pokusas da napises nesto sto ce imati smisla a i dalje opisujes samo nju. Kada nisi siguran da ce ona shvatiti sve ono sto zelis da kazes, a ipak govoris. Kada provodis nocne sate, prohladne, kisovite, tuzne, u razmisljanju da li ona tebe voli bar djelimicno koliko ti volis nju. Kada se izgubis jer zelis da napises sta je to ljubav. Kada procitas sta si napisao i jos uvijek mislis da ljubav je jedna velika stvar......
No comment. :)
kolega

#1218 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

ladyblue18 wrote:Ova zadnja stavka mi je posebno simpaticna. :)
ljubav nije za poguzije :D
ladyblue18

#1219 Re: Ljubav je....

Post by ladyblue18 »

kolega wrote:
Muskarci. :roll: :mrgreen:
Ne radi se o cokoladi uopste. :mrgreen:
kolega

#1220 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

znam, i zato bih te sad izgnjavio od dragosti :D
ladyblue18

#1221 Re: Ljubav je....

Post by ladyblue18 »

kolega wrote:znam, i zato bih te sad izgnjavio od dragosti :D
:lol: :lol: :lol:
Ma bjez tamo :mrgreen:
Daphna

#1222 Re: Ljubav je....

Post by Daphna »

kolega wrote:
Jah kolega, sjetio se i ti pa donio čokoladu pred ispit, da dižemo malo nivo glukoze :-) :P
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#1223 Re: Ljubav je....

Post by Šeherzada »

Sta je uopste ljubav?
Da li se to dira?
Da li je divlja il puna mira?
Sta je uopste ljubav?
Slici li to cvijecu?
Da li je to nesto sto donosi srecu?
Sta je uopste ljubav?
Da li to iko znade?
Da li je to dusa sto mi snove krade?
Sta je uopste ljubav?
Recite mi ,molim!
Ako je to sto kazu-osjecxam da ga volim! :-D
zenicaone

#1224 Re: Ljubav je....

Post by zenicaone »

uh valja ovo sve popisat pa pretocit u jednu finu suplju za ove curice danas - :D :D :D :D :D :D :D
ladyblue18

#1225 Re: Ljubav je....

Post by ladyblue18 »

zenicaone wrote:uh valja ovo sve popisat pa pretocit u jednu finu suplju za ove curice danas - :D :D :D :D :D :D :D
Jelda :mrgreen:
Post Reply