haha... pilula nije definitivno ravna abortusu tako da ne mijesaj kruske i jabuke, a da mi zivimo u savrsenom svijetu ljudi bi se odgovorno i zrelo ponasali i sto se tice sex-a i svega ostalog, nazalost mi zivimo realnosti gdje se ljudi ponasaju neodgovorno i sexaju se i mladi i svakakvi i zato imamo ovoliki broj abortusa, a ako se moze taj abortus sprijeciti uzimajuci 1 pilulu onda ih treba korisiti. Ali eto svaka zena ima praov da donese tu odluku za sebe, takodjer ne moze svaka zena znati kad su joj plodni dani, mene jedan mjesec ne boli nista zivo sve mi je super i dobijem, a drugi 7 dana prije menstruacije ne mogu ustati iz kreveta, tako da je to individualna stvar i ne mozes da procjenis bas tacno kojeg dana ti je pocela ovulacija jer se to moze desiti odmah prvog dana poslije zavrsetka menstruacije, nije cesto ali moze desiti...tako da to nije exact science kao sto je 2+2=4, a nije ni svaka zena udata a i ona koja je udata mozda ne zeli dijete odmah. Zivi i pusti druge da zive kako oni hoce!Bellydancesuperstar wrote:Upravo tako. Piti pilulu ili ići na abortus je isto.kolobok wrote:Nisam ja ništa govorio o raku grlića maternice, nego o tome da malo ljudi razmišlja o tome na kojem principu djeluje kontracepcijsko sredstvo koje koriste i da mnoga sredstva poput pilula ili spirale djeluju upravo na principu da unište zametak ako dođe do začeća.male_okice wrote: Antibebi pilule NE DOVODE DO RAKA GRLICA MATERICA ONE GA CAK SRJECAVAJU! nemoj siriti dezinformacije!
druga stvar, pa valjda spolno aktivna žena može procijeniti kad su joj plodni dani? Nije potrebno čak ni to brojanje dana, nego nekakvi mali bolovi, vlažnost područja, rastezljivost sluzi, izrazita želja za sexom. Svršavaj unutra kad nisu, kad jesu NEMOJ ni pod koju cijenu i to je to. S tim da bih napomenula da je bolje svršavati pred menstruaciju nego nakon.
Ok, ako nije ozbiljna veza - u tom slučaju mislim da je bolji kondom i ne svršavanje, ali ako je ozbiljna veza ne vidim problem.
Abortus nije kontracepcija nego ubojstvo vlastitog djeteta i to je činjenica.
Onaj tko nije u stanju prihvatiti rizik djeteta, taj se ne treba uopće sexati. Nijedna kontracepcija nije 100% sigurna, pa čak ni abortus.
Zato ženite se, udajte se i rizik neće biti toliko strašan.
Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
- male_okice
#1201 Re: Re:
- madnessa
#1202 Re: Ginekologija i vagine....
ja prosto ne mogu da vjerujem u sta sve ljudi vjeruju! molim one koji se nisu potrudili da procitaju makar dva naucna clanka o pilulama, abortusu, plodnim danima i drugome da prvo to urade prije nego ovdje pocnu pricati o tome kako eto zene koje ne mogu da zatrudne jer ne potrefe plodne dane ili da su pilule jedan vid abortusa i sl. ovdje zene dolaze po savjete i davanje netacnih i neprovjerenih informacija nanosi stetu ljudima koji uistinu zele nesto da saznaju. i, kao sto rece @male_okice, svi imamo pravo izbora sta zelimo koristiti. ukoliko neko tripuje oko koristenja pilula i u glavi ima milion kobnih scenarija proizaslih iz straha od uzimanja bilo kakve hemije nek ih ne koristi, ali i nek svoje strahove ne prenose na druge. uz dobru hormonalnu analizu i dobrog ginekologa se moze naci idealan omjer potrebnih hormona da se ne osjete nikakve posljedice. cak stavise zivot moze biti mnogo bolji kada hormoni divljaju, a pilule ih smire. jedna sam od onih koje su ih morale uzimati u pubertetu i da ih nije bilo ne znam gdje bih sada bila. to sto vecina zena ode u apoteku i dozvoli da sama izabere pilule bez doktora je totalno druga stvar ili sam doktor se ne potrudi da da prave pilule. takve imaju vecu sansu da imaju komplikaciju nego one koje to urade na pravi nacin.
- Michun
#1203 Re: Ginekologija i vagine....
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about th’universe!
- madnessa
#1204 Re: Ginekologija i vagine....
Ziv'jo Einstein!Michun wrote:Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about th’universe!
-
kolobok
#1205 Re: Ginekologija i vagine....
Neka kontracepcijska sredstva poput pilule, spirale i sl. mogu djelovati na način da spriječavaju razvoj oplođene stanice (kad je do začeća već došlo, dakle imaju abortivan učinak). To nije nikakva glupost nego činjenica.madnessa wrote:pricati o tome kako eto zene koje ne mogu da zatrudne jer ne potrefe plodne dane ili da su pilule jedan vid abortusa i sl.
Netko smatra da je to jedan oblik abortusa. Zdravstveno gledano, to nije isto što i abortus, ali o etičkim aspektima bi se dalo raspravljati ali ovo nije tema za takvu raspravu. O korištenju tih sredstava svatko odlučuje osobno, ali mislim da svatko treba biti informiran.
- madnessa
#1206 Re: Ginekologija i vagine....
ono sto sam ja uspjela guglajuci da nadjem je da pilule rade tako sto sprecavaju ovulaciju. ukoliko se pak desi da jajna celija bude oslobodjena pilule se potrude da ne dodje do oplodnje.
mozda postoje situacije kada dodje do oplodnje jajne celije, kada pilule ne uspiju zaustaviti ovulaciju, ali ta ista celija ne moze da udje u zid materice i biva izbacena. zato je jako bitno pilulu redovno i u isto vrijeme uzimati kako ne bi doslo do ovulacije.
nemojte pricati o toj trudnoci kao da je to osnovni princip rada pilula. to su rijetki slucajevi da se ovulacija ipak desi, te da se bas tada oplodnja i desila. tek tada mozemo pricati o tome da li je abortus ili ne. svaka zena koja je ikad pokusala da zatrudni zna da se trudnoca ne desava svaki put kada dodje do odnosa u plodnim danima nego da je potrebno vise pokusaja. tako da je vjerovatnoca zaceca unutar jajne celije pri koristenju pilula jako mala, a pogotovu nije osnovni princip funkcionisanja pilula.
mozda postoje situacije kada dodje do oplodnje jajne celije, kada pilule ne uspiju zaustaviti ovulaciju, ali ta ista celija ne moze da udje u zid materice i biva izbacena. zato je jako bitno pilulu redovno i u isto vrijeme uzimati kako ne bi doslo do ovulacije.
nemojte pricati o toj trudnoci kao da je to osnovni princip rada pilula. to su rijetki slucajevi da se ovulacija ipak desi, te da se bas tada oplodnja i desila. tek tada mozemo pricati o tome da li je abortus ili ne. svaka zena koja je ikad pokusala da zatrudni zna da se trudnoca ne desava svaki put kada dodje do odnosa u plodnim danima nego da je potrebno vise pokusaja. tako da je vjerovatnoca zaceca unutar jajne celije pri koristenju pilula jako mala, a pogotovu nije osnovni princip funkcionisanja pilula.
-
kolobok
#1207 Re: Ginekologija i vagine....
Da, to nije osnovni princip rada pilula, ali se itekako može desiti. To isto vrijedi i za spiralu i još neka kntracep. sredstva, a malo žena to zna i trebale bi biti informirane, pa tek onda odlučiti da li će to sredstvo koristiti.madnessa wrote:ono sto sam ja uspjela guglajuci da nadjem je da pilule rade tako sto sprecavaju ovulaciju. ukoliko se pak desi da jajna celija bude oslobodjena pilule se potrude da ne dodje do oplodnje.
- Mis mekinjas
#1208 Re: Ginekologija i vagine....
Jeste l' se i ovdje zavadili?
Nek pije ko šta hoće...
Nek pije ko šta hoće...
- Bellydancesuperstar
#1209 Re: Ginekologija i vagine....
Naravno...i odmah religija i nacija budu krive za sve. 
-
dona
#1210 Re: Ginekologija i vagine....
Pozdrav forumasicama 
Da li je neka od vas imala problema da konstantnim krvarenjem ( u mom slucaju traje vec 1.5 mjesec ) koje se ne zaustavlja ni upotrebom ergometrina, ni dabrostona...
imam policistican jajnik, i koristila sam caj od vrkute, nevena, uvin caj..ali krvarenje ne prestaje. Ako je neko imao slican problem neka mi odgovori, postala sam ocajna
Da li je neka od vas imala problema da konstantnim krvarenjem ( u mom slucaju traje vec 1.5 mjesec ) koje se ne zaustavlja ni upotrebom ergometrina, ni dabrostona...
imam policistican jajnik, i koristila sam caj od vrkute, nevena, uvin caj..ali krvarenje ne prestaje. Ako je neko imao slican problem neka mi odgovori, postala sam ocajna
- vesna555
#1211 Re: Ginekologija i vagine....
Jesi išla bona doktoru? Ne mozes to na forumu rješavati! Ne igraj se s tim!dona wrote:Pozdrav forumasicama
- minjonja
#1212 Re: Ginekologija i vagine....
upravo ovdje se moze vidjeti jedna negativna strana interneta. svako moze pisati sta hoce. ne mogu da vjerujem da neko preporucuje "vadjenje na vrijeme" i brojanje plodnih dana kao dobar metod za sprjecavanje trudnoce. pa jesil ti svjesna sta pises?! bolan doci ce neka 13-14 godina i pomislice da si u pravu, a u isto vrijeme govoris da si protiv abortusa. pa upravo zbog takvih stvari postoje milioni nezeljenih trudnoca i abortusa sirom svijeta.
ako je neko u braku ili ozbiljnoj vezi, nek igra na rizik sa tim vadjenjem, ali shvati da ne mozes pricati kako se moze na brojanje plodnih dana bilo ko osloniti. valjda se to trebalo na biologiji u 7. razredu nauciti.
ako je neko u braku ili ozbiljnoj vezi, nek igra na rizik sa tim vadjenjem, ali shvati da ne mozes pricati kako se moze na brojanje plodnih dana bilo ko osloniti. valjda se to trebalo na biologiji u 7. razredu nauciti.
- vesna555
#1213 Re: Ginekologija i vagine....
I ja sam se evo začudila kada sam pročitala šta ova cura piše. Pa ja sam s mamom imala razgovor o seksu u drugom srednje. Pošli ona i tata na more, starija sestra i ja ostale kuci. Tata sišao snijeti stvari u auto, a mama nama, de dođite ovamo. Mi u wc, ona izvadi kondome ispod peškira. Djeco, ako zatreba, ovdje kondomi stoje. Vi ste već velike, pamet u glavu, ja kad sam rađala mogla sam sama sebe izdržavati i svoje dijete, bez ikoga. Ako ćete imati odnose, ponašajte se zrelo. I puf na vrata. Sestra i ja frapirane ostaleminjonja wrote:upravo ovdje se moze vidjeti jedna negativna strana interneta. svako moze pisati sta hoce. ne mogu da vjerujem da neko preporucuje "vadjenje na vrijeme" i brojanje plodnih dana kao dobar metod za sprjecavanje trudnoce. pa jesil ti svjesna sta pises?! bolan doci ce neka 13-14 godina i pomislice da si u pravu, a u isto vrijeme govoris da si protiv abortusa. pa upravo zbog takvih stvari postoje milioni nezeljenih trudnoca i abortusa sirom svijeta.
Mama uvijek bila kraljica, i danas je
I čisto ne mogu da vjerujem da neko u 21. stoljeću preporučuje metodu "skretanja u krivini" kao kontracepciju.
To se dešava kad nemamo seksualno obrazovanje u školi... Čuj bolje rađati djecu ako se zalomi, a ne koristiti kondom. U Njemačkoj u trećem osnovne ti učiteljica donese vazu u školu, da ti kondom i opleti uči kako se navlači
Također, mislim da su ovakva razmišljanja produkt konzervativne sredine. Ako ti nikad u životu nisi vidio kondom i otišao ginekologu, ako su ti roditelji prebacivali kanal svaki put kad se dvoje poljube i govorili boze sacuvaj, normalno da nećeš znati...
- minjonja
#1214 Re: Ginekologija i vagine....
vesna555 wrote:I ja sam se evo začudila kada sam pročitala šta ova cura piše. Pa ja sam s mamom imala razgovor o seksu u drugom srednje. Pošli ona i tata na more, starija sestra i ja ostale kuci. Tata sišao snijeti stvari u auto, a mama nama, de dođite ovamo. Mi u wc, ona izvadi kondome ispod peškira. Djeco, ako zatreba, ovdje kondomi stoje. Vi ste već velike, pamet u glavu, ja kad sam rađala mogla sam sama sebe izdržavati i svoje dijete, bez ikoga. Ako ćete imati odnose, ponašajte se zrelo. I puf na vrata. Sestra i ja frapirane ostaleminjonja wrote:upravo ovdje se moze vidjeti jedna negativna strana interneta. svako moze pisati sta hoce. ne mogu da vjerujem da neko preporucuje "vadjenje na vrijeme" i brojanje plodnih dana kao dobar metod za sprjecavanje trudnoce. pa jesil ti svjesna sta pises?! bolan doci ce neka 13-14 godina i pomislice da si u pravu, a u isto vrijeme govoris da si protiv abortusa. pa upravo zbog takvih stvari postoje milioni nezeljenih trudnoca i abortusa sirom svijeta.
ako je neko u braku ili ozbiljnoj vezi, nek igra na rizik sa tim vadjenjem, ali shvati da ne mozes pricati kako se moze na brojanje plodnih dana bilo ko osloniti. valjda se to trebalo na biologiji u 7. razredu nauciti.![]()
Mama uvijek bila kraljica, i danas je![]()
I čisto ne mogu da vjerujem da neko u 21. stoljeću preporučuje metodu "skretanja u krivini" kao kontracepciju.
To se dešava kad nemamo seksualno obrazovanje u školi... Čuj bolje rađati djecu ako se zalomi, a ne koristiti kondom. U Njemačkoj u trećem osnovne ti učiteljica donese vazu u školu, da ti kondom i opleti uči kako se navlači![]()
Također, mislim da su ovakva razmišljanja produkt konzervativne sredine. Ako ti nikad u životu nisi vidio kondom i otišao ginekologu, ako su ti roditelji prebacivali kanal svaki put kad se dvoje poljube i govorili boze sacuvaj, normalno da nećeš znati...
ako je neko paranoican i nece da pije pilule, bujrum. nek ona koristi bilo koju drugu kontracepcijsku metodu. to je njena odluka, samo nek ne prica da je vadjenje i brojanje dana pouzdano kad nije.
-
dona
#1215 Re: Ginekologija i vagine....
Ma naravno da jesamvesna555 wrote:Jesi išla bona doktoru? Ne mozes to na forumu rješavati! Ne igraj se s tim!dona wrote:Pozdrav forumasicama
- vesna555
#1216 Re: Ginekologija i vagine....
Aha. Ok, ok, bitno je da si išla ljekaru.dona wrote:Ma naravno da jesamvesna555 wrote:Jesi išla bona doktoru? Ne mozes to na forumu rješavati! Ne igraj se s tim!dona wrote:Pozdrav forumasicama
imam policistican jajnik, i koristila sam caj od vrkute, nevena, uvin caj..ali krvarenje ne prestaje. Ako je neko imao slican problem neka mi odgovori, postala sam ocajnaon mi je dao tu terapiju koja nije djelovala i trebam opet da idem na pregled...samo sam htjela da vidim je li bilo slicnih slucajeva i sta bi na kraju
Znam za dva takva slučaja, ali su obje žene bile u menopauzi, ne znam koliko ti je godina.
Ne znam kako su riješile tačno to, ali znam da su obje bile bolnički liječene i da su sad dobro.
-
dona
#1217 Re: Ginekologija i vagine....
26 godina
uvijek sam imala neredovne cikluse, probleme s cistama ali nekako uvijek krvarenje stane, nakon uzimanja ergometrina. Sad nista ne djeluje ni hormonska terapija... valjda bude bolje uskoro
Uglavnom, hvala na odgovoru
- vesna555
#1218 Re: Ginekologija i vagine....
Sretno ti, mogu misliti kako je to zeznuto.dona wrote:26 godinauvijek sam imala neredovne cikluse, probleme s cistama ali nekako uvijek krvarenje stane, nakon uzimanja ergometrina. Sad nista ne djeluje ni hormonska terapija... valjda bude bolje uskoro
![]()
- Bellydancesuperstar
#1219 Re: Ginekologija i vagine....
nije pouzdano 100%, ali tako nisu ni druga konc sredstva.minjonja wrote: ako je neko paranoican i nece da pije pilule, bujrum. nek ona koristi bilo koju drugu kontracepcijsku metodu. to je njena odluka, samo nek ne prica da je vadjenje i brojanje dana pouzdano kad nije.
ja mogu reći iz svog iskustva da mi se nikad nije dogodila neželjena trudnoća na taj način.
- vesna555
#1220 Re: Ginekologija i vagine....
Koristiš metodu "skretanja u krivini"?Bellydancesuperstar wrote:nije pouzdano 100%, ali tako nisu ni druga konc sredstva.minjonja wrote: ako je neko paranoican i nece da pije pilule, bujrum. nek ona koristi bilo koju drugu kontracepcijsku metodu. to je njena odluka, samo nek ne prica da je vadjenje i brojanje dana pouzdano kad nije.
ja mogu reći iz svog iskustva da mi se nikad nije dogodila neželjena trudnoća na taj način.
Dijete drago... Nemoj se igrati s tim stvarima, pa šta fali kondomu, jadna ne bila? Hajd OK, imaš principe vezano za pilule, poštujem to, ali kondom ti je isto što i skretanje u krivini, tj. vađenje, samo što umjesto negdje sa strane da svrši, svrši u gumu i to je to.
Kako ti momak pristaje na to da imate nezaštićene odnose?
Znaš li da možeš ostati trudna i koristeći metodu prekinutog snošaja?
Meni je moj ginekolog rekao da se jedna trećina neželjenih trudnoća dešava tako što se dijete začne spermom koja izlazi prije ejakulata, to su tzv. nepokretni spermiji, kako je on meni objasnio, ali se zna dogoditi da bude i neki pokretni i da žena ostane trudna. Zato ti i piše na kutiji kondoma da se kondom stavlja prije kontakta vagine i penisa, a ne pred svršavanje.
Pa ja sam odmah poslije prvog odnosa otišla ljekaru i imala razgovor o kontracepciji i odgovornom seksualnom ponašanju.
-
doggy
#1221 Re: Ginekologija i vagine....
u 10 godina veze i sad braka, moj dragi i ja nikada nismo koristili kondom i nikada nisam ostala trudna na taj nacin
kada smo htjeli dijete, dobili smo ga
ne znam da li je to sreca ili sta, ali poznajem mnoge zene koje ne koriste kondom, tj on "izvadi prije" i nema problema
znam da to nije uredu, ali vecina ljudi kod nas to i radi
ne volim kondome, a ni pilule mi se ne piju
ali iskreno, uvijek sam bila u strahu nakon sexa da li sam trudna, radila sam i testove cesto
bila sam zabrinuta iz razloga sto su me na forumima i internetu generalno, zene isprepadale
kada smo htjeli dijete, dobili smo ga
ne znam da li je to sreca ili sta, ali poznajem mnoge zene koje ne koriste kondom, tj on "izvadi prije" i nema problema
znam da to nije uredu, ali vecina ljudi kod nas to i radi
ne volim kondome, a ni pilule mi se ne piju
ali iskreno, uvijek sam bila u strahu nakon sexa da li sam trudna, radila sam i testove cesto
bila sam zabrinuta iz razloga sto su me na forumima i internetu generalno, zene isprepadale
-
LaCici
#1222 Re: Ginekologija i vagine....
Ma dajte koje crno zatrudnjivanje ako se vadi na vrijeme. To se moze desiti samo idiotu, znam dosta parova koji su na taj nacin izbjegavali trudnocu i sve bilo ok. Muz i ja se na isti nacin "cuvamo" vec godinu i pol i bebe nema.
Jezim se od toga kad cujem ko fol vadio ga na vrijeme a ostala trudna.
- male_okice
#1223 Re: Ginekologija i vagine....
2Bez obzira što se radilo o prekinutom snošaju trudnoća je moguća. Naime, i pre punog ejakulata iz polnog organa partnera ističe tzv. predsemena tečnost koja je prožirna i ne identičnog sastava kao sperma ali takođe sadrži spermatozoide. Obzirom da je dovoljan samo 1 spermatozoid da dovede do oplodnje , ovaj odnos smatramo rizičnim. Zato ovaj oblik zaštite u praksi rezultuje sa čak 20-25 neplaniranih tudnoća među 100 devojaka koje se na ovaj način štite."LaCici wrote:Ma dajte koje crno zatrudnjivanje ako se vadi na vrijeme. To se moze desiti samo idiotu, znam dosta parova koji su na taj nacin izbjegavali trudnocu i sve bilo ok. Muz i ja se na isti nacin "cuvamo" vec godinu i pol i bebe nema.Jezim se od toga kad cujem ko fol vadio ga na vrijeme a ostala trudna.
Ko zeli neka se igra sa svojim zdravljem (tipa eto vadio je na vrijeme ipak sam ostala trudna sad idem na abortus) ali neka poslije ne kuka kako sa 40 mora ici na vadjenje materice. Ili sto poslije ne moze da zatrudni. Svako je dovoljno star da procjeni sam za sebe i brine se o sebi, ali kad postoje toliki nacini zastite uopste mi nije jasno kako se nekome da, da svaki put razmislja jesam li trudna ili nisam, mozda ipak jesam i blabla...cisto taj stres kojim se svaki put suocis prije nego treba doci menstruacija...meni bi taj stres uzeo svaku volju i za sexom i za bilo cime slicnim.
Last edited by male_okice on 20/06/2011 12:15, edited 1 time in total.
- Zovem se Zelena
#1224 Re: Ginekologija i vagine....
Plus ponovljeni snošaj i spremići koji zaostaju... Još ako se zagondžija ne "podapere" eto belajamale_okice wrote:Bez obzira što se radilo o prekinutom snošaju trudnoća je moguća. Naime, i pre punog ejakulata iz polnog organa partnera ističe tzv. predsemena tečnost koja je prožirna i ne identičnog sastava kao sperma ali takođe sadrži spermatozoide. Obzirom da je dovoljan samo 1 spermatozoid da dovede do oplodnje , ovaj odnos smatramo rizičnim. Zato ovaj oblik zaštite u praksi rezultuje sa čak 20-25 neplaniranih tudnoća među 100 devojaka koje se na ovaj način štite.LaCici wrote:Ma dajte koje crno zatrudnjivanje ako se vadi na vrijeme. To se moze desiti samo idiotu, znam dosta parova koji su na taj nacin izbjegavali trudnocu i sve bilo ok. Muz i ja se na isti nacin "cuvamo" vec godinu i pol i bebe nema.Jezim se od toga kad cujem ko fol vadio ga na vrijeme a ostala trudna.
- vesna555
#1225 Re: Ginekologija i vagine....
Može tvoj muž izvadit na vrijeme, a može li dječak od 15, 16 godina? Misliš da djeca u tim godinama nemaju odnose?LaCici wrote:Ma dajte koje crno zatrudnjivanje ako se vadi na vrijeme. To se moze desiti samo idiotu, znam dosta parova koji su na taj nacin izbjegavali trudnocu i sve bilo ok. Muz i ja se na isti nacin "cuvamo" vec godinu i pol i bebe nema.Jezim se od toga kad cujem ko fol vadio ga na vrijeme a ostala trudna.
Ti fino kad rodiš djecu, objasni im da je to sigurna metoda kontracepcije, pa onda čuvaj unuče kad ti dijete rodi dijete s 16 godina.
Bosna je konzervativna zemlja. 90% žena nikada nije razgovaralo s ginekologom o kontracepciji, niti pročitalo štagod i zato nisu dovoljno educirane i nemaju pojma o tome koliko je odgovorno seksualno ponašanje bitno i zato misle da je vađenje na vrijeme pouzdan metod i da se tako ne može ostati trudna.
Djevojka prije je objasnila kako dolazi do trudnoće čak i ako muškarac ne ejakulira u ženu, a i ja sam pisala o tome. Dakle, postoje sprermiji koji izlaze prije samog čina ejakulacije koji mogu dovesti do trudnoće, a i također ako se muškarac ne opere dobro poslije svršavanja, a nastavite sa odnosom.
Zato treba uvesti seksualno obrazovanje u škole, jer ako djeca budu slušala svoje matere o kontracepciji, bogami mislim da će ih puno gurati kolica prije mature!
Ali ovo je Bosna, mene ovdje ne čudi što žene tako razmišljaju, samo me čudi što ih nije stid da se provaljuju i tako pokazuju koliko malo znaju o sebi, svom tijelu i seksu.