JOHN UPDIKE - IN THE BEAUTY OF THE LILIES

Po preporuci dobre prijateljice....pocetak malo zeznut....i knjiga poteska, nekih 500 stranica
Moderator: Chloe

vidis bas ti zavidim. rat i mir je fantazija. ja sam je zadnji put procitao negdje 93-94, i citajuci tvoj post nekako ti zavidim, kad covjek ostari postane svjestan da vise nikada nece imati vremena da se vrati i iznova uziva u tako nekim knjigama.davor81 wrote:evo vec desetak dana citam rat i mir... dosao sam do epilogaa onda na neku laksu literaturu...

New York Times
Intense is the word for Ender's Game. Aliens have attacked Earth twice and almost destroyed the human species. To make sure humans win the next encounter, the world government has taken to breeding military geniuses -- and then training them in the arts of war... The early training, not surprisingly, takes the form of 'games'... Ender Wiggin is a genius among geniuses; he wins all the games... He is smart enough to know that time is running out. But is he smart enough to save the planet?
ja sam tu knjigu ostavila nakon 5 stranica_sa_ wrote:hahaha mene je zahir napatio momacki, moje saucesce mamice![]()
![]()
![]()
nisi nista propustilaanais_nin wrote:
ja sam tu knjigu ostavila nakon 5 stranicasto mi se rijetkooooo desava, obicno se zainatim pa se borim do kraja
![]()
evo sad se ubijam ovom Updike-ovom (In the beauty of the lilies), dobra je, ali 500 strana i to teskih filozofskih 500 strananecu do Amena
utjesi me pravo_sa_ wrote:nisi nista propustilaanais_nin wrote:
ja sam tu knjigu ostavila nakon 5 stranicasto mi se rijetkooooo desava, obicno se zainatim pa se borim do kraja
![]()
evo sad se ubijam ovom Updike-ovom (In the beauty of the lilies), dobra je, ali 500 strana i to teskih filozofskih 500 strananecu do Amena
![]()
razocarenje od knjige..
Rania wrote:mozda ti ne lezi taj zanr...ja sam je "progutala"mamica 31 wrote:ljudi, jel do mene ili do neceg drugog, ali ja se pravo mucim sa knjigom Istanbul
Ali ja sam zaljubljena u Istanbul i Tursku uopce.
Ako ti se ova svidjela obavezno procitaj naredne 3 (Speaker for the Dead, Xenocide i Children of The Mind)pitt wrote:malo SF. Druze komi, preporucujem D:D:D
New York Times
Intense is the word for Ender's Game. Aliens have attacked Earth twice and almost destroyed the human species. To make sure humans win the next encounter, the world government has taken to breeding military geniuses -- and then training them in the arts of war... The early training, not surprisingly, takes the form of 'games'... Ender Wiggin is a genius among geniuses; he wins all the games... He is smart enough to know that time is running out. But is he smart enough to save the planet?
ooohhhh STAMBOL benim STAMBOL...Rania wrote:mozda ti ne lezi taj zanr...ja sam je "progutala"mamica 31 wrote:ljudi, jel do mene ili do neceg drugog, ali ja se pravo mucim sa knjigom Istanbul
Ali ja sam zaljubljena u Istanbul i Tursku uopce.