NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Van Halen
#1201 Re: NBA na OBN-u
Želim opet gledati najjači duel u historiji NBA lige Boston Celtic-LA Lakers. Nadam se tome, samo mogu reć da mi je žao Phoenixa, dobra su ekipa ali će najvjerovatnije ispasti.
- boston_c
#1202 Re: NBA na OBN-u
Stvarno sam se i ja razočarao u Celticse, kad su završili treću četvrtinu sa 10 razlike prednosti, mislio sam da će to biti lagano privođenje utakmice kraju, to je bar bio običaj kroz čitavu sezonu...Ali umjesto toga prorađuje Jo Johnson i pobjeđuje moćni Boston, i to jedno 4-5 napada u zadnje 3-4 minute zabija na isti jeftini fazon...Bibby blokira Allena, i ostavlja Jo-a jedan na jedan sa malehnim Rondom koji nema šanse da ga odbrani i Johnson lagano poentira...glupi Doc nije imao rješenje za to
Bez obzira na sve mislim ta će se Boston sada uozbiljiti i pobjedtit 4-2, a ko zna možda im je ova serija i dobro došla za buduće...
- hik--meta
#1203 Re: NBA na OBN-u
jos bolja utakmica nego ona treca. atmosfera super, jos glasnije, towel waving i sve ostalo...
bibby je konacno proradio u prvom poluvremenu, mada je kasnije skroz stao.
pa onda zabava prava kad zamalo izbi tuca izmedju gruzijca zaze i garnetta, odnosno cassella i jj-a. mislim da je uvodjenje housea kad je rivers izveo ronda na +10 za celticse presudilo, jer pri kraju trece cetvrtine hawksi nisu mogli ni prici kosu. pocetkom 4/4 atlanta je igrala sa childressom kojeg je cuvao house, a allen (ni)je cuvao johnsona koji je poludio. onda je rivers probao igrati sa jos manjom postavom, pa je ubacio poseya umjesto perkinsa koji nije nista mogao protiv horforda i smitha.
par ofanzivnih skokova childressa na kraju je bilo jako vazno.
josh smith fenomenalan, i to ne samo u odbrani. onako dijeliti babane nije znao ni stojko vrankovic.
jedva cekam 6.tekmu.
bibby je konacno proradio u prvom poluvremenu, mada je kasnije skroz stao.
pa onda zabava prava kad zamalo izbi tuca izmedju gruzijca zaze i garnetta, odnosno cassella i jj-a. mislim da je uvodjenje housea kad je rivers izveo ronda na +10 za celticse presudilo, jer pri kraju trece cetvrtine hawksi nisu mogli ni prici kosu. pocetkom 4/4 atlanta je igrala sa childressom kojeg je cuvao house, a allen (ni)je cuvao johnsona koji je poludio. onda je rivers probao igrati sa jos manjom postavom, pa je ubacio poseya umjesto perkinsa koji nije nista mogao protiv horforda i smitha.
par ofanzivnih skokova childressa na kraju je bilo jako vazno.
josh smith fenomenalan, i to ne samo u odbrani. onako dijeliti babane nije znao ni stojko vrankovic.
jedva cekam 6.tekmu.
-
arze
#1204 Re: NBA na OBN-u
bostonovim "zvjezdicama" svaka cast al bibby joe j. i josh smith Bogami nisu daleko od all stara.Nakon 2-2 bez obzira koje ekipe igraju sve je moguceLSD wrote:Stvarno je nevjerovatno šta Boston dopušta sebi (ovim ne podcijenjujem Atlantu ni sekunde,svaka im cast na brobenosti)....ali ekipa koja ima 3 all-star igraca,koja ostvari najbolji omjer u sezoni (66-16) nebi trebala u prvoj rundi doigravanja dopuštati sebi da se dovede u ovakvu situaciju...opet mislim da ce Boston proci.
-
arze
#1205 Re: NBA na OBN-u
moze po kol.???Neelix wrote:hos se kladit?arze wrote:suns will advance 100%
ja tebi 20 ako prode san ant. a ti 100 ako phoenix smijes li?
ako si tako samouvjeren
- Neelix
#1206 Re: NBA na OBN-u
cek cek cek, ti si taj koji je samouvjeren, jelde? ti rece 100% ? 
-
arze
#1207 Re: NBA na OBN-u
neznam al Bogami mi nba postaje sve iritantnija pojavom ovog san antonia!!
pa to je nevjerovatno kako ljudi pobjeduju eo i sinoc phoenix u zadnjoj minuti ima 3 napada za vodstvo i prave lafo turnovere ccc
a duncanu su dovoljne 3 sec. da rjesi utakmicu tricom......bjazi
pa to je nevjerovatno kako ljudi pobjeduju eo i sinoc phoenix u zadnjoj minuti ima 3 napada za vodstvo i prave lafo turnovere ccc
-
LSD
#1208 Re: NBA na OBN-u
A jarane ne znam sta si ti ocekivao?? da ti San Antonio igra lijepo na oko ko Sunsi?? pa tako nebi nikad naslov uzeli....Spursi su poznati vec godinama kao najneatraktivnija ekipa u NBA, a vec osvojili 4 naslova u zadnjih 10 godina...mozemo bi pricati "kosarkaski liverpool,ubice košarke i sl" ali ljudi odraše sve redom,pa ti sad kontaj kako i zašto...ne znam ko,ali neko je tvrdio da ce se Sunsi vratiti u seriju i to nakon 1-3 ,pa mozda i bi da ne igraju protiv aktuelnog šampiona...Sunsi su pukli poslije prve (kad je SA imao svu srecu svijeta te veceri)...pri rezultatu 3-1 su vec jednom nogom na Barama,a sa Bara se niko ne vracaarze wrote:neznam al Bogami mi nba postaje sve iritantnija pojavom ovog san antonia!!
-
shadow
#1209 Re: NBA na OBN-u
Celticsi veceras puno prisebniji u odbrani, turbo trojac ucinkovit u napadu i pobjeda nije mogla doci u pitanje. Sad je 3:2, trebalo bi ovo zatvoriti u Atlanti u petak.
- jasko_ba
#1210 Re: NBA na OBN-u
treba OBn pod hitno prenositi klivlend - vasington
7 utakmica sto posto
7 utakmica sto posto
- Van Halen
#1211 Re: NBA na OBN-u
Evo i Detroit ode u polufinale.
- jasko_ba
#1212 Re: NBA na OBN-u
reče Avdić maloprije na vijestima, večeras tj. subota ujutru 02.00 Atlanta - Boston, 6 utakmica
treba pogledati
treba pogledati
-
LSD
#1213 Re: NBA na OBN-u
Da...maloprije je Avdic rekao na vijestima iako ne piše na teletextu...uglavnom,ovo ce biti odlicna utakmica...Atlanta se pokazala kao dostojan protivnik Bostonu i svaka im cast,ali mislim da ce Boston veceras završiti posao što se tice ove serije...veceras u Salt Lake City-ju igraju i 6 utakmicu Jazzeri i Rocketski (trenutno 3-2 za Utah)-mislim da ce se i tu okoncanti ta serija...u Washingtonu ce Wizardsi pokušati da izjednace na 3-3 protiv Clevelanda,teško ce to ici bez Arenasa i rovitog Butlera ali nikad se ne zna.jasko_ba wrote:reče Avdić maloprije na vijestima, večeras tj. subota ujutru 02.00 Atlanta - Boston, 6 utakmica
treba pogledati
-
NNneko
#1214 Re: NBA na OBN-u
Boston - Atlanta 3:3
Kakva igra Hawks-a, pogotovo u zadnjoj cetvrtini.
- jasko_ba
#1215 Re: NBA na OBN-u
koja utakmica u pmNNneko wrote:Boston - Atlanta 3:3
ipak sedma utakmica mora biti, što mislim da niko nije očekivao
-
NNneko
#1216 Re: NBA na OBN-u
Sta ce biti u utakmici 7 ?
Sve je moguce, iako je Boston prilicno lagano dobio utakmice kod kuce mislim da ce ovaj puti mnogo veci pritisak biti na njih.
Mozda je ovo neko revansiranje Atlante Bostonu za onu famoznu seriju prije nekih dvadeset godina kad je Atlanta sa Wilkinsom imala Boston na koljenima da bi na kraju izgubila u zadnjoj utakmici kada su briljirali Wilkins i Bird. Sigurno da sam pristrasan u ovoj seriji jer su Hawksi moj omiljeni klub, ali bi volio da pobjede i zbog svih onih koji im nisu dali nikakve sanse pa da pobjede i jednu utakmicu, a oni evo dogurali i do sedme. Zaista i ja nisam vjerovao da se ovako nesto moglo dogoditi. Vjerujem da ce Atlanta imati vise navijaca od Bostona, ali Boston je ipak favorit.
Sve je moguce, iako je Boston prilicno lagano dobio utakmice kod kuce mislim da ce ovaj puti mnogo veci pritisak biti na njih.
Mozda je ovo neko revansiranje Atlante Bostonu za onu famoznu seriju prije nekih dvadeset godina kad je Atlanta sa Wilkinsom imala Boston na koljenima da bi na kraju izgubila u zadnjoj utakmici kada su briljirali Wilkins i Bird. Sigurno da sam pristrasan u ovoj seriji jer su Hawksi moj omiljeni klub, ali bi volio da pobjede i zbog svih onih koji im nisu dali nikakve sanse pa da pobjede i jednu utakmicu, a oni evo dogurali i do sedme. Zaista i ja nisam vjerovao da se ovako nesto moglo dogoditi. Vjerujem da ce Atlanta imati vise navijaca od Bostona, ali Boston je ipak favorit.
- savrseni krug
#1217 Re: NBA na OBN-u
kakva tekma
cijelu utakmicu atlanta nije ubola tricu
i onda u zadnjoj minuti joe johnson nekako,ni on sam ne zna kako frljokne i osmijeh do poda
go hawks go
cijelu utakmicu atlanta nije ubola tricu
i onda u zadnjoj minuti joe johnson nekako,ni on sam ne zna kako frljokne i osmijeh do poda
go hawks go
- Comrad
#1218 Re: NBA na OBN-u
Gotovo uvijek navijam za underdogs, pa bih volio da Hawksi prodju dalje...Go ej-ti-el
Moji favoriti Istok - Cleveland, Zapad - Lakers. 
-
zoka213
#1219 Re: NBA na OBN-u
Zahvaljujući digitali i satelitima evo već petnaest godina pratim uživo NBA. Desetine puta sam Jordana gledao i druge velikane, ali ovo što radi Lebron je vrhunac. Gledao sam i prošlu utakmicu koju su igrali kući i kad je fulio šut za pobjedu, međutim ovo što im sinoć čovjek uradi je za antologiju. Razigrao je čitavi tim a on sam je postigao 27 koševa, trinaest skokova isto toliko asistencija. A ubiše ga brate svim i svačim. Svaka čast.
-
glog
#1220 Re: NBA na OBN-u
Ovdje kod mene dopire miris rostilja - Mekgrejdi vrti hamburgere citav dan...
-
glog
#1221 Re: NBA na OBN-u
Ovo sto radi Lebron je cirkus, koji najcesce nije vidio k od kosarke, i prvi ozbiljniji tim ce razbiti Lebrona i Klivilend kao dijete
zvecku. Povremeno Lebron odigra odlicnu partiju, kao sinoc, ali premalo je to da bi se smatrao za nekog koga se moze porediti sa
Dzordanom - za sada mu nedostaje sest prstenova za poredjenje, a i dvije zlatne olimpijske medalje.... Pusti ti "boljeg" od
Dzordana koji gleda u ledja nekog tamo Delfina...
zvecku. Povremeno Lebron odigra odlicnu partiju, kao sinoc, ali premalo je to da bi se smatrao za nekog koga se moze porediti sa
Dzordanom - za sada mu nedostaje sest prstenova za poredjenje, a i dvije zlatne olimpijske medalje.... Pusti ti "boljeg" od
Dzordana koji gleda u ledja nekog tamo Delfina...
- sesalmir
#1222 Re: NBA na OBN-u
Da bi se osvajali trofeji potrebno je imati dobru ekipu, tako da sigurno ni jordan s ovim cavsima nebi bio u stanju titule osvajati, a btw jordan je prvu titulu osvojio sa 28 godina, dok nije oko sebe uspio okupiti dobru ekipu u kojoj su bili pipp i horace koji su duplo bolji nego ijedan lebronov suigrac ikada, od titule nije bilo nista. Tako da porediti osvajanje trofeja u ovoj situacij je totalno smijesno, a usput treba jos reci da lebron ima 24 god. tako da je pred njim jos oko 10 strasnih nba godina izuzev ako ga neke povrede ne zaustave u tome. Nisam nikakav navijac cavsa ili slicno pa da se moze reci da sam neobjektivan, cak me jako nervirala sva euforija oko lebrona jos u njegovoj rookie sezni iako do tada nije bio nista pokazao, ali je cinjenica da igrac ovakvih fizickih predispozicija ( ove kombinacije snage, visine i brzine) nikada u nba nije postojao i smatram da se vec sada moze porediti sa najboljim nba igracima svih vremena, mali je zvjer i potpuno se slazem sa izjavom zoke.
-
shadow
#1223 Re: NBA na OBN-u
Atlanta u prve 3 tekme ovdje nije imala nikakve sanse, sve su bile ubjedljive pobjede Celticsa. Nadam se da ce i danas tako biti iako je sad pritisak puno veci. Nisam mislio ici na ovu seriju nikako (nadao sam se laganom prolazu), ali odnio vrag salu, mogla bi ovo biti zadnja tekma sezone
. Jedva nadjoh karte kod preprodavaca, pljacka opstenarodna. Odoh laganini, GO CELTICS!
- Epitop
#1224 Re: NBA na OBN-u
Hajd i nas povedi sad ćemo se mi katapultirati iz BiH pravac Boston.shadow wrote:Atlanta u prve 3 tekme ovdje nije imala nikakve sanse, sve su bile ubjedljive pobjede Celticsa. Nadam se da ce i danas tako biti iako je sad pritisak puno veci. Nisam mislio ici na ovu seriju nikako (nadao sam se laganom prolazu), ali odnio vrag salu, mogla bi ovo biti zadnja tekma sezone. Jedva nadjoh karte kod preprodavaca, pljacka opstenarodna. Odoh laganini, GO CELTICS!
- Neelix
#1225 Re: NBA na OBN-u
i ja bih da hawksi prodju, to bi bio najveci "upset" u historiji playoffa