Mislim da neki standovi postuju red, tj. da se sjeda uvijek ovome na prvom mjestu.Bimmer_ wrote:Naravno da mozes, tvoje je pravo da se vozis u sigurnom autu a ne u krsu... Njemu normalno nece biti drago sto neces u njegovo auto, ali nema se tu sta lijepo kazes hocu da se vozim u novijem autu i caoEntropio wrote:Bimmer, jedno pitanje... Recimo da dolazim na neki štand i vidim 10 taxija parkirano. Prva četiri su neki krševi (tipa Passat lubeničar, Mercedes iz 1990. i slično), a na 5. mjestu je neko novo i dobro auto. Da li je normalno da ja preskočim ova prva četiri i uđem kod ovog na broju 5? Naravno, ja mogu birati jer ja plaćam, logično... ali me interesuje kako to taksisti između sebe tumače.Desava se to cesto i sam kad nisam sa svojim autom, sjedam u auto koje meni odgovara
Necu se vozit u Golfu 2 po ovom kijametu da se istopim u njemu, ili po snijegu ili kisi da ne moze zakocit
Sarajevski taksisti- dno dna
- dzeno123
#1201 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
-
--usnee--
#1202 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jel mercedes kojim slucajem bio ?burek_in_space wrote:Samo da prenesem iskustvo od prekjuche - doshao mi rodjak sa suprugom, dijasporci from Amerikai uzeli taksi na aerodromu i relacija koju su preshli ni feninga vishe nije naplacena.
Taxista je sa shtanda na aerodromu, regularan skroz, table, firma na krovu i ostale dzidza midze.
- seln
#1203 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ovo je tako tipicno i autohtono bosanski, kao tornjak i stecci.S@din wrote:Ma dajte ljudi citam i ne mogu da vjerujem sta sve pisete protiv taksista, imam osjecaj da prozivke dolaze od ljudi koji sjednu u taxi jednom godisnje i za tih svojih 5 km ocekuju ne znam ti ni ja sto, vozam se taksijem citav zivot nikad problema, ako hocu kracu relaciju i ptica na grani zna da sjedas u zadnje auto na standu ...
a da ti neko naplati vise od otkucanogi i to je, ne znam, ali u vecini slucajeva pisete nebuloze, eto ...
Ta fcking potreba da se svako na neki nacin stigmatizira, a sve da bi se opravdala vlastita nestrucnost, nesposobnost i neljubaznost.
Cak i ako neko sjeda u taksi jednom u 10 godina, cak i ako se vozi za dvije marke, taksista se ima ponasati ljubazno i profesionalno.
-
mahalas505
#1204 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da nije ovo onaj Joe Spencer trol. Mislim odavno neko ne napisa vise gluposti i nebuloza na ovoj temi. Ne mozes ni iskomentirati nista, jer nijedna recenica s drugom nema smisla.S@din wrote:Ma dajte ljudi citam i ne mogu da vjerujem sta sve pisete protiv taksista, imam osjecaj da prozivke dolaze od ljudi koji sjednu u taxi jednom godisnje i za tih svojih 5 km ocekuju ne znam ti ni ja sto, vozam se taksijem citav zivot nikad problema, ako hocu kracu relaciju i ptica na grani zna da sjedas u zadnje auto na standu ...
a da ti neko naplati vise od otkucanogi i to je, ne znam, ali u vecini slucajeva pisete nebuloze, eto ...
-
FKSarajevo
#1205 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
taxisti kod hotela central najgori u historiji.
kratka mu voznja od centrala do trece gimnazije. kaze imam pauzu (pusi). napusio se qrca, a onda se zali da nema posla..
crveni najjaci definitivno.
kratka mu voznja od centrala do trece gimnazije. kaze imam pauzu (pusi). napusio se qrca, a onda se zali da nema posla..
-
Bimmer_
#1206 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma ti kod centrala su prica za sebe, nisu njima kratke relacije, nego im se ne radi pa bezveze se vrte onuda, pola ih je i izgubilo licence...FKSarajevo wrote:taxisti kod hotela central najgori u historiji.
- poznanik
#1207 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Među njima je jedan primitivac koji na štandu redovno sluša Cecine pjesme pojačanog zvuka do max. i svih vrata otvorenih do kraja, ulica odjekuje...Bimmer_ wrote:Ma ti kod centrala su prica za sebe, nisu njima kratke relacije, nego im se ne radi pa bezveze se vrte onuda, pola ih je i izgubilo licence...FKSarajevo wrote:taxisti kod hotela central najgori u historiji.
-
HM 2011
#1208 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ima svega
neki dan mi nije naplatio vožnju nije imao sitno....
ima i pozitivnih i negativnih strana -
negativne kritikovati,
pozitivne - ispravne hvaliti....
auto ne ide na havu - a nije mi naplatio vožnju - i to je nagitvno - ali u neku ruku i simpatično (kad bi vozio za džaba ne bi dugo vozio)....
Sve što trebaju jeste biti profesionalci i to je to....
negativne kritikovati,
auto ne ide na havu - a nije mi naplatio vožnju - i to je nagitvno - ali u neku ruku i simpatično (kad bi vozio za džaba ne bi dugo vozio)....
-
Bimmer_
#1209 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa u rijetkim slucajevima, ako nemam sitno da vratim kusur, ne naplatim voznju, jbg ti si sjeo sa namjerom da platis, imas novac, a ja nemam da vratim kusur. Halalim voznju i odem rasitnit pareHM 2011 wrote:Ima svega
negativne kritikovati,
Odoh ja radit
- Saraj`vo
#1210 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jučer vidim "KVRGA-TAXI" auto, sad ne znam da li je iz Sarajeva, il` baš svaki hrsuz može osnovati taxi firmu?!
-
Vertig0
#1211 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Prije 3-4 dana se vracam kuci relacija je bila Titova-Vrbanjusa-Breka. Cim sam usao u taksi pitam ga hoce li mi imati vratiti posto sam imao samo 50KM ... I kad smo dosli na odrediste cijena je bila 4.50KM i ja mu kazem 5KM. Izadjem ja iz auta kad vidim da mi je vratio 35KM, a ne 45KM koliko je trebao... Nazalost kad sam to primjetio vec je bilo prekasno, sjecam se samo da je bila crna skoda octavia i mislim da je bio Sarajevo taxi.
Odmah sam nazvao direkciju, ispricao im kako je bilo, ali posto nisam imao nikakvih podataka sumnjam i da su mogli sta da urade.
U svakom slucaju neugodno iskustvo, nije vise ni radi para koliko mi je krivo sto me je napravio budalom
. Opali me po usima ko da sam neki stranac... Od sada uvijek prebrojati kusur u autu da se slicna stvar ne bi ponovoila.
Odmah sam nazvao direkciju, ispricao im kako je bilo, ali posto nisam imao nikakvih podataka sumnjam i da su mogli sta da urade.
U svakom slucaju neugodno iskustvo, nije vise ni radi para koliko mi je krivo sto me je napravio budalom
-
Bimmer_
#1212 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Mozda nije namjerno, ali koliko je njegova i tvoja je greska.Vertig0 wrote:Prije 3-4 dana se vracam kuci relacija je bila Titova-Vrbanjusa-Breka. Cim sam usao u taksi pitam ga hoce li mi imati vratiti posto sam imao samo 50KM ... I kad smo dosli na odrediste cijena je bila 4.50KM i ja mu kazem 5KM. Izadjem ja iz auta kad vidim da mi je vratio 35KM, a ne 45KM koliko je trebao... Nazalost kad sam to primjetio vec je bilo prekasno, sjecam se samo da je bila crna skoda octavia i mislim da je bio Sarajevo taxi.
U svakom slucaju neugodno iskustvo, nije vise ni radi para koliko mi je krivo sto me je napravio budalom. Opali me po usima ko da sam neki stranac... Od sada uvijek prebrojati kusur u autu da se slicna stvar ne bi ponovoila.
Ja uvijek vracam prvo kovanice koje ti prebrojim na ruku, pa papirne novcanice koje ti takodjer izbrojim na ruku da ne bi bilo takvih situacija
-
Vertig0
#1213 Sarajevski taksisti- dno dna
Vjeruj mi ne sumnjam da je namjerno uopste. Nije to bas neka komplikovana matematika 
Moja je greska sto nisam prebrojao novac u autu...ali jednostavno nemam taj obicaj ni kad kupujem u granapu
Izgleda da se to mora promjeniti
Moja je greska sto nisam prebrojao novac u autu...ali jednostavno nemam taj obicaj ni kad kupujem u granapu
Izgleda da se to mora promjeniti
- xamp
#1214 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ti si pravi svetac...Bimmer_ wrote:Mozda nije namjerno, ali koliko je njegova i tvoja je greska.Vertig0 wrote:Prije 3-4 dana se vracam kuci relacija je bila Titova-Vrbanjusa-Breka. Cim sam usao u taksi pitam ga hoce li mi imati vratiti posto sam imao samo 50KM ... I kad smo dosli na odrediste cijena je bila 4.50KM i ja mu kazem 5KM. Izadjem ja iz auta kad vidim da mi je vratio 35KM, a ne 45KM koliko je trebao... Nazalost kad sam to primjetio vec je bilo prekasno, sjecam se samo da je bila crna skoda octavia i mislim da je bio Sarajevo taxi.
U svakom slucaju neugodno iskustvo, nije vise ni radi para koliko mi je krivo sto me je napravio budalom. Opali me po usima ko da sam neki stranac... Od sada uvijek prebrojati kusur u autu da se slicna stvar ne bi ponovoila.
Ja uvijek vracam prvo kovanice koje ti prebrojim na ruku, pa papirne novcanice koje ti takodjer izbrojim na ruku da ne bi bilo takvih situacija
-
Bimmer_
#1215 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nisam svetac, nego se pazim takvih stvari i cuvam svoj obraz. Obrazovan sam i kulturan i skladno tome se ponasam prema svim ljudima bilo da radim ili ne.xamp wrote:Ti si pravi svetac...Bimmer_ wrote:Mozda nije namjerno, ali koliko je njegova i tvoja je greska.Vertig0 wrote:Prije 3-4 dana se vracam kuci relacija je bila Titova-Vrbanjusa-Breka. Cim sam usao u taksi pitam ga hoce li mi imati vratiti posto sam imao samo 50KM ... I kad smo dosli na odrediste cijena je bila 4.50KM i ja mu kazem 5KM. Izadjem ja iz auta kad vidim da mi je vratio 35KM, a ne 45KM koliko je trebao... Nazalost kad sam to primjetio vec je bilo prekasno, sjecam se samo da je bila crna skoda octavia i mislim da je bio Sarajevo taxi.
To vracenje kusura radim i radi sebe i musterije jer kako je moguce da vratim manje, moguce je i vise da vratim. Zato ako je krupna novcanica ostavim je na tablu (da ne bi rekao da mi je dao jos krupniju) i vracam kusur tako sto ti prebrojim na ruku i lijepo zamolim da prebrojis jos jednom, da ne bi zakinuo ni sebe ni tebe. Lahko se desi od umora jbg pocnes mehanicki raditi i greske se dese
- kockica_kockica
#1216 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Drugi put prebroj kusur koji dobijes...Vertig0 wrote:Prije 3-4 dana se vracam kuci relacija je bila Titova-Vrbanjusa-Breka. Cim sam usao u taksi pitam ga hoce li mi imati vratiti posto sam imao samo 50KM ... I kad smo dosli na odrediste cijena je bila 4.50KM i ja mu kazem 5KM. Izadjem ja iz auta kad vidim da mi je vratio 35KM, a ne 45KM koliko je trebao... Nazalost kad sam to primjetio vec je bilo prekasno, sjecam se samo da je bila crna skoda octavia i mislim da je bio Sarajevo taxi.
Na temu..
Vozim se cesto i do sada nikad nisam imala neko lose iskustvo sa taxi vozacima. vecina njih je uljudna, odvezu te od tacke A do tacke B. Kad hocu kratku relaciju obicno zaustavim one taxi-je koji su u pokretu. Na stand rijetko idem kad znam da racun nece biti vise od 2-3 KM. Na aerodoromu kome se ne daje puno love nek izadje sa podrucja aerodroma na cestu i zaustavi prvi taxi.
Sve neka gospoda. Za 2-3 KM bi da im prostiru crveni tepih sto se voze taxi-jem.
- drndalo
#1217 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne nego bi za te svoje 2-3 marke kolike su cijene, zeljeli da dobiju uslugu prevoza, kojom se ovi prevoznici, jel'te, bave... Ili bi bar trebali da se bave...
-
Ambrozija
#1218 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Neki dan se dogovorila sa prijateljicama da odemo na rucak u Ilidzis. Parking pun, nemas gdje auto ostaviti. I izmedju ostalog pored je taxi stand medjutim sva su se auta tu "naredala" i uvijek su "naredana"
jer NIKADA nema taxija, ali taj dan na moje iznenadjenje odmah do znaka za taxi stand, stoji taxista
. Pored dva mjesta slobodna...Kontam, taxista stoji, vjerovatno ce ih doci jos, neobicno mi sve puno a tu dva slobodna mjesta. Reko cekat cu da se neko drugi isparkira da ja upadnem, glupo mi tu stati iako SVI STOJE. Kad dolazi jedan momak sa dvojicom prijatelja i parkira na mjesto blize znaku. Taxista nista, pogleda ih, ali ignorise. Reko ovo mjesto sto je ostalo dalje je od znaka, ovim momcima nije nista rekao iako su blize, reko nece ni meni, i ja lijepo u rikverc i na to mjesto. Kad sam izasla iz auto, verbalno me napade, poce se derati na mene, ja mislim najjace sto je mogao, svi se okrecu, ja stala, zaledila se. Moja prijateljica mu govori, da li je normalan, sto se dere i objasnjava mu da su se maloprije momci parkirali i da im nista nije rekao, da nema mjesta i da se necemo dugo zadrzavati. Covjek je prvo nasrnuo na mene, FIZICKI, pa na moju prijateljicu, unosio nam se u facu i zamahivao rukama... da nismo brzo otisle u automobil, ubio bi nas
zezam se...
ali fkt, udario bi nas - u tom trenutku je izgledalo kao da ce izvaditi noz i zaklati nas sve tri 
Sve u svemu, muskarcima nista ne smiju, ali su hrabri da fizicki napadnu djevojke od 20 i kusur godina...Shvatam ja, ni nase nije posteno, parkirale smo se na mjesto koje nije predvidjeno za parking, ali SVI se parkiraju, cak i pred nama..i s obzirom da nije nista rekao momcima prije nas, logicno mi je bilo da nece ni nama POGOTOVO sto je nase mjesto DALJE od standa pa sam ocjenila da je uredu stati uz objasnjenje da se necemo dugo zadrzavati....
Kada smo napokon nasle mjesto na parkingu, dobacivao je za nama i dalje se derao...horor..reko pratit ce nas do kuce
Uglavnom u pitanju je sivi stariji mercedes...Broj nisam zapamtila, ali kada je shvatio da moja prijateljica gleda njegov automobil, sjecam se da je prokomenarisao da je sve legalno (valjda je znao sta trazimo) i da smo mi glupace i balavice
Stariji ciko, procelav, sive kosa...niceg vise se ne sjecam, valjda od soka...
Eto, moje zadnje iskustvo...a bilo ih je mnogo iako je vise onih pozitivnih, o cemu sam ovdje vec govorila
Sve u svemu, muskarcima nista ne smiju, ali su hrabri da fizicki napadnu djevojke od 20 i kusur godina...Shvatam ja, ni nase nije posteno, parkirale smo se na mjesto koje nije predvidjeno za parking, ali SVI se parkiraju, cak i pred nama..i s obzirom da nije nista rekao momcima prije nas, logicno mi je bilo da nece ni nama POGOTOVO sto je nase mjesto DALJE od standa pa sam ocjenila da je uredu stati uz objasnjenje da se necemo dugo zadrzavati....
Kada smo napokon nasle mjesto na parkingu, dobacivao je za nama i dalje se derao...horor..reko pratit ce nas do kuce
Uglavnom u pitanju je sivi stariji mercedes...Broj nisam zapamtila, ali kada je shvatio da moja prijateljica gleda njegov automobil, sjecam se da je prokomenarisao da je sve legalno (valjda je znao sta trazimo) i da smo mi glupace i balavice
Eto, moje zadnje iskustvo...a bilo ih je mnogo iako je vise onih pozitivnih, o cemu sam ovdje vec govorila
- _Saša_
#1219 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A ima tu svega sa tim likovima mada su 90% regularni ako su i klijenti takvi. A neki dan mi se desilo prilazim taksiju (na standu) kad lik otvorio sirom vrata 5 sati poslijepodne) i stoji i piša pored vrata, kao niko ga ne vidi! Naravno, na lijevo krug rekoh da ne smetam. 
-
Bimmer_
#1220 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Parkiranje na TAXI stajeliste je zabranjeno, cak i taksistima sa drugih standova. Policija je zaduzena da odmah zove pauka ukoliko neko stoji na standu i u sto kracem vremenu uklone vozila sa stajalista.Ambrozija wrote:Neki dan se dogovorila sa prijateljicama da odemo na rucak u Ilidzis. Parking pun, nemas gdje auto ostaviti. I izmedju ostalog pored je taxi stand medjutim sva su se auta tu "naredala" i uvijek su "naredana"jer NIKADA nema taxija, ali taj dan na moje iznenadjenje odmah do znaka za taxi stand, stoji taxista
. Pored dva mjesta slobodna...Kontam, taxista stoji, vjerovatno ce ih doci jos, neobicno mi sve puno a tu dva slobodna mjesta. Reko cekat cu da se neko drugi isparkira da ja upadnem, glupo mi tu stati iako SVI STOJE. Kad dolazi jedan momak sa dvojicom prijatelja i parkira na mjesto blize znaku. Taxista nista, pogleda ih, ali ignorise. Reko ovo mjesto sto je ostalo dalje je od znaka, ovim momcima nije nista rekao iako su blize, reko nece ni meni, i ja lijepo u rikverc i na to mjesto. Kad sam izasla iz auto, verbalno me napade, poce se derati na mene, ja mislim najjace sto je mogao, svi se okrecu, ja stala, zaledila se. Moja prijateljica mu govori, da li je normalan, sto se dere i objasnjava mu da su se maloprije momci parkirali i da im nista nije rekao, da nema mjesta i da se necemo dugo zadrzavati. Covjek je prvo nasrnuo na mene, FIZICKI, pa na moju prijateljicu, unosio nam se u facu i zamahivao rukama... da nismo brzo otisle u automobil, ubio bi nas
zezam se...
ali fkt, udario bi nas - u tom trenutku je izgledalo kao da ce izvaditi noz i zaklati nas sve tri
Uglavnom u pitanju je sivi stariji mercedes...Broj nisam zapamtila, ali kada je shvatio da moja prijateljica gleda njegov automobil, sjecam se da je prokomenarisao da je sve legalno (valjda je znao sta trazimo) i da smo mi glupace i balaviceStariji ciko, procelav, sive kosa...niceg vise se ne sjecam, valjda od soka...
Mi placamo TAXI stajaliste na mjesecnom nivou i ono uvijek mora biti dostupno nama. Zato je rezervisano i fino obiljezeno.
To sto drugi prakiraju nije nikakvo opravdanje da parkiras u zabranu. Nije posao taksista da tjeraju ljude sa standa nego posao policije. Tako da je njegova rasprava sa vama potpino nepotrebna, a takav postpak i verbalni napad u najmanju ruku neukusan, te je i sam kriv za tu scenu.
Ja da sam bio, samo bih vam rekao da je tu zabranjeno parkiranje, kao i tim momcima, nakon sto me ignorisu zvao policiju. Oni bi odmah uklonili auta i to je to
Moras shvatit da je to njegovo radno mjesto, ne znam sta radis ali zamisli da ja sad dodjem na tvoje radno mjesto i legnem da nemozes radit
I da ako je to onaj stariji cikica sa sivom E klasom starom, neku noc je i mene nesto verbalno napao, iz auta u auto, ali ja nisam htio da mu otvorim prozor samo mu se smijao
-
Bimmer_
#1221 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bimmer_ wrote:Parkiranje na TAXI stajeliste je zabranjeno, cak i taksistima sa drugih standova. Policija je zaduzena da odmah zove pauka ukoliko neko stoji na standu i u sto kracem vremenu uklone vozila sa stajalista.Ambrozija wrote:Neki dan se dogovorila sa prijateljicama da odemo na rucak u Ilidzis. Parking pun, nemas gdje auto ostaviti. I izmedju ostalog pored je taxi stand medjutim sva su se auta tu "naredala" i uvijek su "naredana"jer NIKADA nema taxija, ali taj dan na moje iznenadjenje odmah do znaka za taxi stand, stoji taxista
zezam se...
Uglavnom u pitanju je sivi stariji mercedes...Broj nisam zapamtila, ali kada je shvatio da moja prijateljica gleda njegov automobil, sjecam se da je prokomenarisao da je sve legalno (valjda je znao sta trazimo) i da smo mi glupace i balaviceStariji ciko, procelav, sive kosa...niceg vise se ne sjecam, valjda od soka...
Mi placamo TAXI stajaliste na mjesecnom nivou i ono uvijek mora biti dostupno nama. Zato je rezervisano i fino obiljezeno.
To sto drugi prakiraju nije nikakvo opravdanje da parkiras u zabranu. Nije posao taksista da tjeraju ljude sa standa nego posao policije. Tako da je njegova rasprava sa vama potpino nepotrebna, a takav postpak i verbalni napad u najmanju ruku neukusan, te je i sam kriv za tu scenu.
Ja da sam bio, samo bih vam rekao da je tu zabranjeno parkiranje, kao i tim momcima, nakon sto me ignorisu zvao policiju. Oni bi odmah uklonili auta i to je to
Moras shvatit da je to njegovo radno mjesto, ne znam sta radis ali zamisli da ja sad dodjem na tvoje radno mjesto i legnem da nemozes radit![]()
I da ako je to onaj stariji cikica sa sivom E klasom starom, neku noc je i mene nesto verbalno napao, iz auta u auto, ali ja nisam htio da mu otvorim prozor samo mu se smijao, imao sam musterije u autu, sreca nekakvi stranci
-
Bimmer_
#1222 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Koji stand, koji taksista, to nekakav idiot bas_Saša_ wrote:A ima tu svega sa tim likovima mada su 90% regularni ako su i klijenti takvi. A neki dan mi se desilo prilazim taksiju (na standu) kad lik otvorio sirom vrata 5 sati poslijepodne) i stoji i piša pored vrata, kao niko ga ne vidi! Naravno, na lijevo krug rekoh da ne smetam.
-
Ambrozija
#1223 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Prvo, osim znaka da je tu taxi stand (koji je usput gotovo polomljen), NIGDJE ne pise dokle isti ide, nije obiljezeni zutom bojom po asfaltu ili kako vec to ide - ne razumijem se. Stajaliste je zapusteno i vec godinama se svi parkiraju na to mjesto. Drugo, nakon sto momku nije rekao nista, LOGICNO mi je bilo da nece ni meni. Trece, napisala sam da sam svjesna da nije uredu sto stajem na taxi stand, ali s obzirom da svi ostali to rade, s obzirom da nije oznaceno dokle ide, s obzirom da godinama nikada nema taxista i s obzirom da je taj dio zapusten, i s obzirom da pred mojim ocima momcima nije nista rekao, niti je zvao policiju ili pauka, odlucila sam i sama stati tu.Bimmer_ wrote:
Parkiranje na TAXI stajeliste je zabranjeno, cak i taksistima sa drugih standova. Policija je zaduzena da odmah zove pauka ukoliko neko stoji na standu i u sto kracem vremenu uklone vozila sa stajalista.
Moras shvatit da je to njegovo radno mjesto, ne znam sta radis ali zamisli da ja sad dodjem na tvoje radno mjesto i legnem da nemozes radit![]()
I da ako je to onaj stariji cikica sa sivom E klasom starom, neku noc je i mene nesto verbalno napao, iz auta u auto, ali ja nisam htio da mu otvorim prozor samo mu se smijao
I najvaznije, sta god sam uradila, ON NEMA PRAVO da fizicki nasrne na mene i na moje prijateljice, unoseci mi se u facu i gurajuci me svojim tijelom, to si ignorisao u cijelom postu. Nema pravo ni da me verbalno napadne a o fizickom kontaktu ne zelim ni da pricam. Trebao me pustiti i nazvati pauka ili me jednostavno na lijep nacin upozoriti.
Ja ne poricem da sam i ja kriva...Kriva sam 100% jer sam stala tu gdje sam stala, ali takvo gnusno i primitivno ponasanje u zivotu nisam vidjela.
Branis svoju firmu, i to je za svaku pohvalu, ali da nema vecih seljaka u gradu, nema (cast izuzecima). Zuti i crveni taxi je izmislio kulturu za Sarajevo taxi. Ali opet ponavljam, imala sam i pozitivnog iskustva, i tim ljudima svaka cast. Pisala sam o tome vec, i bila optuzena da radim za Sarajevo taxi
- _Saša_
#1224 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Žuti taxi, stand na alipasinu (a gdje drugo)Bimmer_ wrote:Koji stand, koji taksista, to nekakav idiot bas_Saša_ wrote:A ima tu svega sa tim likovima mada su 90% regularni ako su i klijenti takvi. A neki dan mi se desilo prilazim taksiju (na standu) kad lik otvorio sirom vrata 5 sati poslijepodne) i stoji i piša pored vrata, kao niko ga ne vidi! Naravno, na lijevo krug rekoh da ne smetam.
- Edin H.
#1225 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Podrzavam Zajku Zutog u ideji da postovi mobilne WC-e na svojim standovima s ciljem poboljsanja radnih uslova svojih vozaca_Saša_ wrote:Žuti taxi, stand na alipasinu (a gdje drugo)Bimmer_ wrote:Koji stand, koji taksista, to nekakav idiot bas_Saša_ wrote:A ima tu svega sa tim likovima mada su 90% regularni ako su i klijenti takvi. A neki dan mi se desilo prilazim taksiju (na standu) kad lik otvorio sirom vrata 5 sati poslijepodne) i stoji i piša pored vrata, kao niko ga ne vidi! Naravno, na lijevo krug rekoh da ne smetam.kod pumpe Brkic . Ma dobro... covjek vise nije mogao trpiti