Bosanska piramida Sunca vol.4

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Thyl

Post by Thyl »

kekec wrote:Nego prisjetih se :D
Sta bi sa onim lesom, ustvari ljudskim kostima koji
su poslati na "analizu" u Split, London...
Nesto dugo traje ta "analiza", ima li kakvih rezultata, Ha piramidasi? :-)
@kekec, jel na ovaj skeleton mislis: http://apwr.fotopic.net/p36168986.html (viri malo i gdja. nadja nukic) :D

bome djegod da su ga poslali, tamo nesto pravo dugo rade te analize :roll:

@chupo, chupo... :roll: ja stobom sve fino hocu diskusiju, a ti ko kaka trebica strpljenja pa strpljenja :D pa daj sad malo, ko ce proljece docekat :D
Shoshana

Post by Shoshana »

Thyl wrote:
kekec wrote:Nego prisjetih se :D
Sta bi sa onim lesom, ustvari ljudskim kostima koji
su poslati na "analizu" u Split, London...
Nesto dugo traje ta "analiza", ima li kakvih rezultata, Ha piramidasi? :-)
@kekec, jel na ovaj skeleton mislis: http://apwr.fotopic.net/p36168986.html (viri malo i gdja. nadja nukic) :D

bome djegod da su ga poslali, tamo nesto pravo dugo rade te analize :roll:

@chupo, chupo... :roll: ja stobom sve fino hocu diskusiju, a ti ko kaka trebica strpljenja pa strpljenja :D pa daj sad malo, ko ce proljece docekat :D
Ma te su dvije-tri koscice fol otisle u London (ciji li se ker obradov'o?) :( Mene vise zanima sta se desi onom citavom citavcijatom osusenom tijelu sto se nekad davno moglo vidjeti na visoko.co.ba pod naslovom 'groblje' (nema vise tog linka)...

Pojela maca :?
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Gospon Macola wrote:
Helem wrote:Da ne bi Miljenko Jergovic vise srao
porucujem mu
da je piramida Srpska.
Kakve to ima veze sa najnovijom izjavom fondacije da su piramide stare oko 5.000 godina, ako uopce i postoje?

Eh, piramidasi, zao mi vas je ... onoliko krampali uzalud, a Semke 'ladio jajca po visockim kaficima i hotelima. :lol:
fakat je onaj semir ucer'o ljudima :D

al dobro ko radi taj i grijesi, ljudi dzaba kopali on se zajebavo i promoviro po medijima i nista.

Pa dobro, piramidasi su vjerovali u to sto su radili i vjerovali semiru, on ih izlevatio i sta sad. svakome se moze desiti da vjeruje pogresnoj osobi...

nego, kako sad izlijeciti ljude, da oni priznaju da su se zajebali. to je jebeno.
pitt

Post by pitt »

Semke mi je pao na pamet citajuci ovo :D:D

Archaeology in the Balkans

Looting history
Nov 23rd 2006 | MARVINCI AND BUTRINT
From The Economist print edition

A Balkan battle is on to save the past

Image

THE crime scene is a hole in the ground at Marvinci, in a remote corner of south-western Macedonia. Last month looters dug up a bronze figurine of Apollo and sold it for €20,000 ($26,000) to a Greek dealer. “I know everything, but even the police and customs are involved, so there is nothing I can do,” says Goran Karapetkov, a local archaeologist. “It rips my heart in two.”

Since the break-up of Yugoslavia in 1991, Macedonia's rich archaeological sites have been plundered wholesale. A burly dealer-digger in Marvinci says that poverty has turned looting, chiefly of jewellery, from ancient Greek and Roman tombs into a “fight for survival”. Aided by fake certificates of origin, his finds go to collectors in America, Germany, Greece and Japan. Ill-paid local archaeologists are involved too, he says. A police source in Skopje readily lists the names of some ardent but untouchable collectors, including that of a former senior ambassador.

Ilce Bojcevski, an official trying to stop the looting, hopes that a new law will help. Another good sign was a recent conference in Macedonia that brought officials from ex-Yugoslav countries and Albania together with experts from UNESCO and Interpol. A haul of looted ancient Macedonian treasures was recently seized on the Slovene-Croatian border. Yet, although political will is vital, hard cash is also needed.

Some 300km (190 miles) from Marvinci, at the southern tip of Albania, lies Butrint (Bouthroton in ancient times), which has a theatre and the remains of an early Christian basilica. It used to be a wretched place, submerged by undergrowth and with a looted, derelict museum. Now local schoolchildren, Austrian holidaymakers, Dutch bikers and day-trippers from Corfu all mingle happily in the cleaned-up site. Butrint's revival owes much to two British lords, Jacob Rothschild and John Sainsbury.

Their foundation has raised millions of dollars, mainly from America, to restore the site and pay for new digging. Some locals find its style a bit colonial. But topping up the salaries of Albanian archaeologists means they are paid three times as much as their Macedonian counterparts—and so are keener to protect their country's heritage.

Many looted items have been returned, including a sculpture found in the possession of Robert Hecht, a dealer now on trial in Rome for allegedly dealing in stolen antiquities. Butrint's good fortune is that Lord Rothschild's holiday home is on Corfu. Sadly, landlocked Macedonia is less likely to attract such a benevolent patron.
Thyl

Post by Thyl »

Svemirski_Jebach wrote:nego, kako sad izlijeciti ljude, da oni priznaju da su se zajebali. to je jebeno.
jest. i sta je jos jebeno, cak i da raja prizna da ih je semke izlevatio, to nista ne mjenja. eto, tamo pise bila njihova koordinatorica u albaniji pa promovisala piramide salihu berisi. a ona tamo isla po poslovnoj liniji, kao sluzbenik vanjskotrgovinske komore bih. pa hajd nek sad neko rekne koga ona predstvlja il vise nema razlike izmedju fondacije i te komore. presjednik komore clan upravnog odbora fondacije. a komora sponzor piramida. kaze semke mjesecno za istrazivanja se trosi 50.000 eura. halo bing kako brat jel jos istrazuje piramide u bosni.

zato bi ja jako volio da meni chupo lijepo rekne otvoreno, jel i u njega krov na cetri vode podsvjesno ;)
Thyl

Post by Thyl »

pa naravno. cim se pocnu prave stvari spominjat, odmah muk. jelde, chupo. :D joj kad se sjetim one suplje "semir to sve svojim parama placa" :lol: ma jah djebi on uzeo :D :lol:

dobro je, jasno je sve. 8-)
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Svi smo mi Sem.

Svi smo mi Prajiliri.

Svi mi plaćamo ceh.

Svi.

Svi.

Svi.
kekec

Post by kekec »

Prodajem zemljiste u Visokom (na Visocici)
Prodajem 17 dunuma zemljista na platou Visocice u Visokom.
Cijena 60.000 /dulum.
http://www.market.ba/oglas/7160

17 X 60000 = 1.020.000 , ako je i klikera, mnogo je.
Ima li ovo veze sa piramidom? :? :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Svemirski_Jebach wrote:nego, kako sad izlijeciti ljude, da oni priznaju da su se zajebali. to je jebeno.
Haj' bolan... ni prvi ni poslednji koji se zajeb'o. Ni ovaj ispod jos nije priznao... i nece bogumi.

Image

Jules Verne je rodjen 1828. u Nantu, Francuska. Njegova porodica je posjedovala bogatu pomorsku tradiciju, koja je kasnije prilicno uticala na njegovo pisanje. Kao djecak, pobjegao je od kuce da bi bio pomocnik na jednom trgovackom brodu, ali je uhvacen i vracen kuci. Godine 1847. odlazi u Pariz na studije prava. Tamo se, medjutim, zainteresovao za pozoriste. 1850. objavljen je Vernov prvi pozorisni komad. Njegov otac je bio bijesan kada je cuo da Vern nece nastaviti studije prava, tako da je prestao da mu salje novac. Tako je Vern morao da se izdrzava prodajuci svoje price.

Posto je proveo puno vremena u biblioteci proucavajuci geologiju, inzinjerstvo i astronomiju, objavio je 1863. svoj prvi roman Pet nedelja u balonu. U godinama potom, objavljuje svoja najcuvenija dela: Put u srediste zemlje (1864), Od Zemlje do meseca (1866), 20.000 milja pod morem (1870), Put oko sveta za 80 dana (1873), Misteriozno ostrvo (1874), Gospodar sveta (1904). Preminuo je 1905. godine u gradu Amnu.

Gdje bi njemu bio kraj da je kojim slucajem rodjen u Visokom... ? Ih!
Thyl

Post by Thyl »

kekec wrote:
Cijena 60.000 /dulum.

jok, kekec, nema garant nista s piramidom :D :faraon1:
ja dobra oglasa... 60 hiljada cega? jena? :lol:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Thyl wrote:
kekec wrote:
Cijena 60.000 /dulum.

jok, kekec, nema garant nista s piramidom :D :faraon1:
ja dobra oglasa... 60 hiljada cega? jena? :lol:
KONVERTIBILNIH MARAKA (KM)
Legolas

Post by Legolas »

U srijedu 6. 12. 2006. na Radiju 202 u terminu od 21:00 - 22:30 h, u emisiji humanističkog otpora Mišljen obrađuje se tematika piramidalne prevare sa aspekta istorije, arheologije te sociopsihologije i psihopatologije new age površnosti.

Slušajte "Mišljen"
Last edited by Legolas on 04/12/2006 18:22, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

Eto sad.....najlakse semmya sad nazvati varalicom, prevarantom, sarlatanom, oportunistom, i sl........gdje ce vam dusa :D :D
Legolas

Post by Legolas »

pitt wrote:Eto sad.....najlakse semmya sad nazvati varalicom, prevarantom, sarlatanom, oportunistom, i sl........gdje ce vam dusa :D :D
SAD??? Pregledaj stare postove.
Shoshana

Post by Shoshana »

Legolas wrote:U srijedu 6. 12. 2006. na Radiju 202 u terminu od 21:00 - 22:30 h, u emisiji humanističkog otpora Mišljen obrađuje se tematika piramidalne prevare sa aspekta istorije, arheologije te sociopsihologije i psihopatologije new age površnosti.

Slušajte "Mišljen"
Bil' to ko mogao skinuti pa nam nabaciti link, da se i mi, dusmani iz dijaspore, razveselimo?
pitt

Post by pitt »

cccccc zlobnici i izdajice :D :D
burekodsira

Post by burekodsira »

jeste li vidjeli najnoviji snimak sa abc televizije

http://video.google.com/videoplay?docid ... feed&hl=en
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

dok se mi zajebajemo i svasta svljamo, semke se slika i sam sebe reklamira..
Thyl

Post by Thyl »

Murat Sabanovic wrote:dok se mi zajebajemo i svasta svljamo, semke se slika i sam sebe reklamira..
murate, murate, ne reklamira semke samo sebe, nije on tako sebićan. on to sve radi za naše dobro u budućnosti kaćemo mi bit svi bogati od turizma, a niz piramide će teć med te mljeko. evo vidiš kako oni rade zajedno da bi tebi i meni sutra bilo bolje, ćak i ako mi to još nismo svijesni:

Image

a mi nezahvalnici, nećemo da im damo para za projekt da bi nama sutra bilo bolje. dajte, narode, sve para šta imate, sve za piramide! ko nedadne izdajica roda svoga!
Thyl

Post by Thyl »

sve za bolju budućnost:

Image

i ne dajte da ovo abu hamza vidi, mislim da bi mogo reis za širk odgovarat. :D
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Rezultati geoarheološke kampanje koju smo uradili u proteklih godinu dana, govore da su zidovi Bosanske piramide Sunca građeni od betonskih blokova, terase piramide Mjeseca od blokova pješčara povezanih identičnim materijalom kao prethodna piramida, a cijeli kompleks povezan je podzemnim tunelima, izjavio je sinoć u Zenici Semir Osmanagić, predsjednik Upravnog odbora Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".
Sve ovo dokazuje da se posljednja hipoteza o postojanju prvog piramidalnog kompleksa u Evropi polako ostvaruje, siguran je Osmanagić.

Osmanagić je sinoć na Fakultetu za metalurgiju i materijale Univerziteta u Zenici gostovao na prezentaciji naučnih rezultata geoarheološke kampanje koju je Fondacija «Arheološki park: Bosanska piramida Sunca» vodila tokom 2006. godine.

Prezentaciju su organizovali Rektorat Univerziteta u Zenici i Fondacija, a rektor Univerziteta u Zenici prof.dr. Sabahudin Ekinović i prorektor za naučnoistraživački rad prof.dr. Darko Petković, istakli su da će ova visokoškolska ustanova nastaviti saradnju s Fondacijom «Arheološki park: Bosanska piramida Sunca».

Isto je tokom svog obraćanja potvrdio i Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona.

Posjetioci prezentacije imali su priliku pogledati dokumentarni film «Međunarodna verifikacija projekta za 2006. godinu».
Tesssa

Post by Tesssa »

znaci Semke ne odustaje? :lol:
Thyl

Post by Thyl »

bc_chupo wrote:Rezultati geoarheološke kampanje koju smo uradili u proteklih godinu dana, govore da su zidovi Bosanske piramide Sunca građeni od betonskih blokova...

. . .

Posjetioci prezentacije imali su priliku pogledati dokumentarni film "Međunarodna verifikacija projekta za 2006. godinu".
Chupo, nedaj se, neodustaji sad, kad smo tako blizu našeg tridesethiljadugodišnjeg sna! Nemoj da bi ko slućajno pito a oklen se iz kojeg kamenoloma povadilo toliko materjala za tolko betona ljevanog za piramide i kako nije poravnato sve odavde do mora. Mora da je to nevidljivim lopatama kopano iz nevidljivih kamenoloma. :lol:

Nisam znao da se projekt verifikuje putem dokumentarnog filma i to za određenu godinu. Znači sljedeće godine sve opet ispocetka? :lol: :D
bc_chupo

Post by bc_chupo »

thyl.......... uz ne duzno postovanje....... sisaj ga ;)
Thyl

Post by Thyl »

bc_chupo wrote:thyl.......... uz ne duzno postovanje....... sisaj ga ;)
chupo, chupo... psovka je znak nemoći, zar te to nisu naučili. nego, slušaš li radio? :D
Post Reply