Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Vodenjak

Post by Vodenjak »

kafana wrote:zalosno je ovo ovde prepucavanje i ismijavanje covjeka koji se trudi da dokaze nesto sto bi nasoj drzavi a i svijetu znacilo istorijski dogadjaj . mnogi ovde nadriznalci i ljubomorni glupani komentarisu bez veze i bez dokaza.u federaciji je postotak onih koji vjeruju da je ovo piramida ispod 50% a u rs oko 87 % . ZALOSNO. Nego ja bih preporucio ovima sto pljuju po covjeku ,koji pokusava da donese kapital svima, da pocnu da prave stvari sto lice na piramidu (slike, razne predmete itd) i da kupuju zemlju i kuce oko visokog dok ne bude kasno. Medjugorje je imalo 3 kuce kad se desilo "ono" i iako svi znaju da je to laz ,jer vatikan to nikad nije potvrdio i priznao, i sad zaradjuju puno para. a osman ima i dokaze a i dokazat ce da je to piramida. Steta da ovi glupani antipiramidasi mrze sve koji imaju snage i para. LJubomora i zavist su neizljecive bolesti na radost moju a ovi antipiramidasi ,ocito je, pate od toga.
PIRAMIDA SUNCA JE PIRAMIDA MA STA VI ANTIPIRAMIDASI MISLILI:
Sa "onim" je ko i sa bogom!
Nit ga vidis nit ga cujes vec samo vjerujes!
S toga se ta ubleha sa "onim" moze prodavati koliko hoces i kako hoces!

Ali, piramide ima ili nema i u tome je ta "mala" razlika!
Svi arheolozi svijeta i svi Osmanagici je mogu priznati, ali ako ne postoji, onda to znaci da je nema.
I obrnuto! :oops:
Propast1

Post by Propast1 »

Pa jeste li vi normalni,

vi bi da covjek otkrije skroz piramidu samo da bi se vi uvjerili da ona postoji.

A sto bi poslije toga nastao smak svijeta, vas nije ni briga.

Eto kakav ste vi narod.

Samo me interesuje bili samo nestao sa lica zemlje Visoko i sve dolinom Bosne ili je u pitanju nesta ozbiljnije?

Piramidasi, moze odgovor?
edosman

Post by edosman »

Murat Sabanovic wrote:
edosman wrote:
Ja znam da piramide nema i svakim danon sve vise dokaza imam na dlanu.

.
hajde navedi 1 dokaz
Vec sam ih naveo, idi natrag i procitaj.
bosan

Post by bosan »

Znate li koliko zemlja upije vode kisnice ili prilikom otapanja snijega? .Ako ne bi bilo te zemlje sva kolicina kisnice bi zavrsila u gradu. sigurno je na to mislio .A ne bi bilo ni iznenadjenje ako se sad prilikom ovih iskopavanja pojave klizista.
edosman

Post by edosman »

bosan wrote:Znate li koliko zemlja upije vode kisnice ili prilikom otapanja snijega? .Ako ne bi bilo te zemlje sva kolicina kisnice bi zavrsila u gradu. sigurno je na to mislio .A ne bi bilo ni iznenadjenje ako se sad prilikom ovih iskopavanja pojave klizista.
Klizista se pojavljuju kada svo drvece uklonis. A POPLAVE su nesto sasvim drugo.

Samo sto Semir moze Bosnjama sve u facu lagati, a ovi opet vjeruju. :lol:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

bosan wrote:Znate li koliko zemlja upije vode kisnice ili prilikom otapanja snijega? .Ako ne bi bilo te zemlje sva kolicina kisnice bi zavrsila u gradu. sigurno je na to mislio .A ne bi bilo ni iznenadjenje ako se sad prilikom ovih iskopavanja pojave klizista.
Znaci, izvukao se Osmanaga...
Dokaz da piramida postoji je njegova rijec!
Nama i ne treba vise, ha? :-) :-)

Sjajno! :roll:
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

edosman wrote:
Murat Sabanovic wrote:
edosman wrote:

.
hajde navedi 1 dokaz
:lol: :lol: :lol:
sto me slatko nasmija....hajde pa sretno u pobijanju argumenata sa tvoje strucne strane
pozdrav
novel

Post by novel »

Murat Sabanovic wrote:
edosman wrote:
Murat Sabanovic wrote: hajde navedi 1 dokaz
sto me slatko nasmija....hajde pa sretno u pobijanju argumenata sa tvoje strucne strane
pozdrav
Pointa je u tome da mi svi sve unaprijed zanmo....pitam se za koji krac' zivimo...cak nam trebaju i tokazi da je brdo samo brdo....svi sve znaju, niko nista ne radi, svi sve imaju :-) a niko ne krade...
dzanum

Post by dzanum »

edosman wrote:
Pogresno si shvatila.

S time je htio kazati da se sprema da zbrise za Ameriku u dogledno vrijeme. :D
ode on danas u ameriku :P

(tako pise na piramidalnom sajtu)
edosman

Post by edosman »

Murat Sabanovic wrote:
edosman wrote:
Murat Sabanovic wrote: hajde navedi 1 dokaz
pozdrav

Sta ti ja mogu, kad si lijen pa neces da procitas moje starije postove.

Ali, hajde, evo ti razlozi, pa razmisli:

1.) prije 12.000 godina je Evropa bila pod ledom
dokaz: http://en.wikipedia.org/wiki/Holocene

2.) prije 12.000 godina su ljudi bili zabavljeni mnogo jednostavnijim stvarima.
dokaz: http://en.wikipedia.org/wiki/Holocene_extinction_event

3.) ljudi u to vrijeme nisu samo potrebavali alat, nego i matematicko znanje, a najranije civilizacije su stare oko 5 do 7.000 godina
dokaz: http://en.wikipedia.org/wiki/Civilisation
edosman

Post by edosman »

dzanum wrote:
edosman wrote:
Pogresno si shvatila.

S time je htio kazati da se sprema da zbrise za Ameriku u dogledno vrijeme. :D
ode on danas u ameriku :P

(tako pise na piramidalnom sajtu)
Na kojem od brojnih sajtova i gdje tacno, ako mozes napisati.
Murat Sabanovic

kakve to veze ima sa semirovom piramidom...
edosman

Post by edosman »

Murat Sabanovic wrote:kakve to veze ima sa semirovom piramidom...
Jesam li tebe ista pitao?
dzanum

Post by dzanum »

Prvomajski praznici će značiti pauzu (1. i 2. maj) za istraživački tim, ekipa za ekskavacije i volontere. Glavni istraživač projekta Semir Osmanagić će provesti u Houstonu dvije sedmice (30.04. do 15.05.) da bi se ponovno vratio sredinom mjeseca maja.
http://www.piramidasunca.ba/indexbh.htm

evo tu

nego, gledah na ftv potragu za piramidom, te je tu neko objasnio da ce se visoko poplaviti ako skinu svu zemlju sa piramide, jer ce kise i snjegoviti liti directly na grad...... :-)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

bosan wrote:Znate li koliko zemlja upije vode kisnice ili prilikom otapanja snijega? Ako ne bi bilo te zemlje sva kolicina kisnice bi zavrsila u gradu.
Ako su prije 12.000 godina ljudi napravili tako golem gradjevinski poduhvat i napravili piramidu tih razmjera, onda .... yebesh danasnje gradjevinske strucnjake, ako ne mogu rijesiti problem kisnice i otapanja snijega sa piramide.
bosan wrote: Sigurno je na to mislio.
Vjerovatno ce objasniti na sta je mislio.
bosan

Post by bosan »

Svako ima pravo da vjeruje ili da ne vjeruje . Osmanagic dosad sto je napravio je za mene legalno.Tip je trazio dozvolu za istrazivanje i dobio .Nisam mu je ja izdao nego gospoda koja je zaduzena za to.Nikog nije natjerao da ga sponzorise ,nikog nije natjerao da kopa .Znaci sve na dobrovoljnoj bazi. A ne vjerujem ni da ce kod nas zaradit silnu lovu na knjigama . Njegove izjave ne prihvatam zdravo za gotovo.I sam sam se zapitao kako moze dati izjave o izgledu piramide ,o poplocanom prilazu jos i dimenzije koje cega a da se nije ni pocelo kopati i jos knjigu izdati .Tip je 100% opicen ili genije .Ja ga necu ocjenjivati .To cemo fala bogu vidjeti.
Ali te nase kvazi strucnjake ne razumijem nikako. Neko pokrece tako jedan projekat a oni ni da mrdnu .Trebali su se prikljucit ovom ako ne radi pomoci a onda radi zastite tog podrucja.Ali lakse je cesati medjunozje od 8 do 15 sati i kukati kako nema para ni za plate ni za projekte.Bem ti strucnjake takve.
edosman

Post by edosman »

dzanum wrote:
Prvomajski praznici će značiti pauzu (1. i 2. maj) za istraživački tim, ekipa za ekskavacije i volontere. Glavni istraživač projekta Semir Osmanagić će provesti u Houstonu dvije sedmice (30.04. do 15.05.) da bi se ponovno vratio sredinom mjeseca maja.
Heheheh ... ode Semiraga na odmor ... i to onaj vanredni ... heheheh ...

Ako se on vrati, onda ne samo da cu vjerovati u piramide, nego i u vanzemaljce.... hehehehehe

Ali, sto se ne bi vratio, kada ima toliko mnogo idolopoklonika, koji u njemu vide neku vrstu "bosanskog babe".

nego, gledah na ftv potragu za piramidom, te je tu neko objasnio da ce se visoko poplaviti ako skinu svu zemlju sa piramide, jer ce kise i snjegoviti liti directly na grad...... :-)
hehehehehe ... pa sta bi trebali ljudi iz Bosanske Posavine da rade?

Da prave mozda camce?

heheh ... ma pravi "visocki mornar" je ovaj sarlatan.
bosan

Post by bosan »

Pape to je neka moja pretpostavka a ne njegova tvrdnja.
edosman

Post by edosman »

bosan wrote:Svako ima pravo da vjeruje ili da ne vjeruje . Osmanagic dosad sto je napravio je za mene legalno.Tip je trazio dozvolu za istrazivanje i dobio .Nisam mu je ja izdao nego gospoda koja je zaduzena za to.Nikog nije natjerao da ga sponzorise ,nikog nije natjerao da kopa .Znaci sve na dobrovoljnoj bazi. A ne vjerujem ni da ce kod nas zaradit silnu lovu na knjigama . Njegove izjave ne prihvatam zdravo za gotovo.I sam sam se zapitao kako moze dati izjave o izgledu piramide ,o poplocanom prilazu jos i dimenzije koje cega a da se nije ni pocelo kopati i jos knjigu izdati .Tip je 100% opicen ili genije .Ja ga necu ocjenjivati .To cemo fala bogu vidjeti.
Ali te nase kvazi strucnjake ne razumijem nikako. Neko pokrece tako jedan projekat a oni ni da mrdnu .Trebali su se prikljucit ovom ako ne radi pomoci a onda radi zastite tog podrucja.Ali lakse je cesati medjunozje od 8 do 15 sati i kukati kako nema para ni za plate ni za projekte.Bem ti strucnjake takve.
U pravu si 100% sto se nasih "strucnjaka i naucnika" tice. Nisu oni nista bolji od ovog sarlatana.

Ali, ma kakvi bilio nasi naucnici i ma kakva vlada i bila, nema tog prava da neki SARLATAN ovdje izvodi nestrucne radove.

Ali sta ces, takva nam (sadasnja) drzava, pa i sljedbenici teorija o vanzemaljcima se mogu prodavati kao naucnici.
Last edited by edosman on 30/04/2006 14:41, edited 1 time in total.
Sinapsa

Post by Sinapsa »

edosman wrote:

.
Evo, recimo ti ovim konkretno dokazujes da si slabiji od Osmanagica.... :(
@Murat te fino pita za dokaz....hajde sada navedi na osnovu cega ZNAS i idi to objasni Lovrenovicu, Imamovicu...I oni su ZNALI da onih ploca i blokova nema :(
edosman

Post by edosman »

Sinapsa wrote:
edosman wrote:

.
@Murat te fino pita za dokaz....hajde sada navedi na osnovu cega ZNAS i idi to objasni Lovrenovicu, Imamovicu...I oni su ZNALI da onih ploca i blokova nema :(
Ti ili si nepismen ili se pravis glup.

Vidi GORE da sam OPET postavio linkove ka DOKAZIMA.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Sinapsa wrote:
edosman wrote: Ja znam da piramide nema i svakim danon sve vise dokaza imam na dlanu.
.
.... idi to objasni Lovrenovicu, Imamovicu...I oni su ZNALI da onih ploca i blokova nema :(
Nisu ni Imamovic, a ni Lovrenovic tvrdili da "onih ploca i blokova nema".
Oni su tvrdili da na tom lokalitetu nema piramida.
Murat Sabanovic

Sinapsa wrote:
edosman wrote:

.
edosman

Post by edosman »

Murat Sabanovic wrote:
Sinapsa wrote:
edosman wrote:

.
Vidim, znas se smijati, a ne znas citati moje navedene dokaze.

Postavio sam ti TRI linka ka enciklopedijskim podacima, a ti ko fol, smijuckas se ...
Murat Sabanovic

pape wrote:
Sinapsa wrote:
edosman wrote: Ja znam da piramide nema i svakim danon sve vise dokaza imam na dlanu.
.
.... idi to objasni Lovrenovicu, Imamovicu...I oni su ZNALI da onih ploca i blokova nema :(
Nisu ni Imamovic, a ni Lovrenovic tvrdili da "onih ploca i blokova nema".
Oni su tvrdili da na tom lokalitetu nema piramida.
oni su citavo vrijeme mislili a mozda i danas misle da su to stechci..
ma semir je za njih izmislio arheologiju
Locked