Nego trebal i ja koju da bacim glede ovog volilenja?
Raskid veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
PalaSa Marsa
#1201 Re: Raskid veze
To je apsurdno ispravljanje. Nem're se pjevat, volila meee jedna Vranjankaaaaa
Pusti ti njih sto te ispravljaju ti si Burek.

- ljubav_aha
#1202 Re: Raskid veze
ni voljela,ni volilaPalaSa Marsa wrote:Il' nazovimo mi to utjehom (privremenom) naravno.![]()
btw: Bureke, nije volila, nego je voljela, ako je uopste voljela.
-
PalaSa Marsa
#1203 Re: Raskid veze
Ko ga sisa, nek' se nesto desava, ha ja!ljubav_aha wrote:ni voljela,ni volilaPalaSa Marsa wrote:Il' nazovimo mi to utjehom (privremenom) naravno.![]()
btw: Bureke, nije volila, nego je voljela, ako je uopste voljela.
- nellington
#1204 Re: Raskid veze
Ima nas tako programiranih. Uostalom, želje, ambicije projektovane u sanjarenja, maštanja - vidovi su blagog oblika laganja sebe, jer tad onaj emotivni 'ja' racionalnom 'ja' nameće nešto čime utiče na rasuđivanje - osnovnu djelatnost racionalnog 'ja'. U ljubavi je to još jače, jer je maštanje bitan dio romanse - ako nije, onda se i ne radi o romansi, radi se o formi bez suštine.ljubav_aha wrote:lagati sebe ,ako i druge je dolsovno uzasnellington wrote:Ako krenemo od teze da ne postoji samo jedno 'ja', nego bar dva - racionalno i emotivno, laganje je neizbježno.
Maštanje neminovno muti razum i laže mu. Pitanje je samo koliko toga dopustimo/želimo dopustiti.
Ja počeo filozofirati
-
PalaSa Marsa
#1205 Re: Raskid veze
More bit' da je bilo kak'e druge privlacnosti, al' pazi privlacnosti. A da je ljubav virila i nadala se. Nego ne smijem ove teme tabirit plaho na Ramazanu.ljubav_aha wrote:burek_in_space wrote:Znachi, nije bilo ljubavi, bar po mojim parametrima, da se tako izrazim.ljubav_aha wrote: kod mene se desio dogovor,nakon jedne duze veze,odvagali vlasitie prioritete, i skontali sto uzitinu zelimo![]()
nisam nikoga voljela vise od sebe,to je malo suludo
Tako neshto sam i mislio.
svako dozviljava ljubav onako kako njemu ili njoj odgovora![]()
stoga,reci da nije bio ljubavi je takodjer suludo
- burek_in_space
#1206 Re: Raskid veze
Onda ne pokushavaj objasniti nekome ko ima svoje dozhivljaje ljubavi da ne treba biti tuzhan shto je ostavljen, ni 48 sati nakon tog china.ljubav_aha wrote:
Cura se javila, podijelila svoju muku sa nama, mi probali pomoci, a ostalo je na njoj.
Ono shto ti govorish jednostavno nije zdravo, opet po mom mishljenju.
- wewa
#1207 Re: Raskid veze
izadji, prosetaj, godice tinellington wrote:Ima nas tako programiranih. Uostalom, želje, ambicije projektovane u sanjarenja, maštanja - vidovi su blagog oblika laganja sebe, jer tad onaj emotivni 'ja' racionalnom 'ja' nameće nešto čime utiče na rasuđivanje - osnovnu djelatnost racionalnog 'ja'. U ljubavi je to još jače, jer je maštanje bitan dio romanse - ako nije, onda se i ne radi o romansi, radi se o formi bez suštine.ljubav_aha wrote:lagati sebe ,ako i druge je dolsovno uzasnellington wrote:Ako krenemo od teze da ne postoji samo jedno 'ja', nego bar dva - racionalno i emotivno, laganje je neizbježno.
Maštanje neminovno muti razum i laže mu. Pitanje je samo koliko toga dopustimo/želimo dopustiti.
Ja počeo filozofirati
-
Zoya
#1208 Re: Raskid veze
Ne trebaju tebi sad crnjaci neki, za tebe su ovako ljubavni filmovikomi wrote:čuj kakav je pa zar ne znaš?Zoya wrote: I kakav je? Jel tebi pomogao?
prije 5 godina je bio na SA film festivalu
meni je bio dobar tada mada ga odavno nisam gledao
P.S. pojma nemam koji je to film
- nellington
#1209 Re: Raskid veze
1. Napolju je 33°Cwewa wrote: izadji, prosetaj, godice ti
2. Ne volim sam šetati
3. Pišem knjigu, neće se poglavlje samo napisati
4. Nisam ni ja zadovoljan što sam 'vaki
- ljubav_aha
#1210 Re: Raskid veze
zdrava doza maste je potrebna,razumljivonellington wrote: Ima nas tako programiranih. Uostalom, želje, ambicije projektovane u sanjarenja, maštanja - vidovi su blagog oblika laganja sebe, jer tad onaj emotivni 'ja' racionalnom 'ja' nameće nešto čime utiče na rasuđivanje - osnovnu djelatnost racionalnog 'ja'. U ljubavi je to još jače, jer je maštanje bitan dio romanse - ako nije, onda se i ne radi o romansi, radi se o formi bez suštine.
Ja počeo filozofirati
za,mene,ljubav,je prvenstveno,iskreno prijateljstco zacinjeno odlicnom hemijom
ocevidno nisam romanticna
-
PalaSa Marsa
#1211 Re: Raskid veze
To su mastanja nelli, to su planovi sa samim/om sobom glede te persone koja je tu kraj tebe. Ljubav je hemija i ljubav je neopipljiva u fizickom kontekstu, te nam preostaje da mastamo. Mislim jel' ne bih ja to nazvala lazima a i ako bi', nazvala bih ih bijelim lazima (al' samog sebe) jer vecinom o tim i takvim stvarima, mastamo sami sa sobom, naravno ako je situacija takva da nismo otvorili karte drugoj polovini.nellington wrote:Ima nas tako programiranih. Uostalom, želje, ambicije projektovane u sanjarenja, maštanja - vidovi su blagog oblika laganja sebe, jer tad onaj emotivni 'ja' racionalnom 'ja' nameće nešto čime utiče na rasuđivanje - osnovnu djelatnost racionalnog 'ja'. U ljubavi je to još jače, jer je maštanje bitan dio romanse - ako nije, onda se i ne radi o romansi, radi se o formi bez suštine.ljubav_aha wrote:lagati sebe ,ako i druge je dolsovno uzasnellington wrote:Ako krenemo od teze da ne postoji samo jedno 'ja', nego bar dva - racionalno i emotivno, laganje je neizbježno.
Ja počeo filozofirati
- wewa
#1212 Re: Raskid veze
1. u hladu ipak nije losenellington wrote:1. Napolju je 33°Cwewa wrote: izadji, prosetaj, godice ti
2. Ne volim sam šetati
2. ko kaze da moras sam
3. i nobelovcima su trebale povremene pauze
4. mozda ti nisi, ali nama (meni) si drag
-
PalaSa Marsa
#1213 Re: Raskid veze
De sta ces, niko nije savrsen.nellington wrote:1. Napolju je 33°Cwewa wrote: izadji, prosetaj, godice ti
2. Ne volim sam šetati
- nellington
#1214 Re: Raskid veze
Mah, na šta bi svijet ličio da smo svi romantični? Bilo bi krvi do koljena od raznih Werthera, Karenjina, Jesenjina...ljubav_aha wrote:
zdrava doza maste je potrebna,razumljivo
za,mene,ljubav,je prvenstveno,iskreno prijateljstco zacinjeno odlicnom hemijom![]()
@wewa:
1. posjekli su drveće u mom kraju, asfaltirali su mi sve hladove...
2. Mama sprema iftar, neće sa mnom
3. Pauziram cijeli dan
4. Hvala
- ljubav_aha
#1215 Re: Raskid veze
meni nije zdravo zeljeti nekoga nazad, a tip je jasno reako da je vise ne zeliburek_in_space wrote:Onda ne pokushavaj objasniti nekome ko ima svoje dozhivljaje ljubavi da ne treba biti tuzhan shto je ostavljen, ni 48 sati nakon tog china.ljubav_aha wrote:
Cura se javila, podijelila svoju muku sa nama, mi probali pomoci, a ostalo je na njoj.
Ono shto ti govorish jednostavno nije zdravo, opet po mom mishljenju.
ti si mene pitao,stoga ne zelim razumijeti tvoje uzrujavanje , lakse malo
- ljubav_aha
#1216 Re: Raskid veze
nellington wrote:Mah, na šta bi svijet ličio da smo svi romantični? Bilo bi krvi do koljena od raznih Werthera, Karenjina, Jesenjina...ljubav_aha wrote:
za,mene,ljubav,je prvenstveno,iskreno prijateljstco zacinjeno odlicnom hemijom![]()
i sve prilicno umarajuci likovi
- wewa
#1217 Re: Raskid veze
@ljubav_aha: jedva cekam da probas pravu ljubavnellington wrote:Mah, na šta bi svijet ličio da smo svi romantični? Bilo bi krvi do koljena od raznih Werthera, Karenjina, Jesenjina...ljubav_aha wrote:
@wewa:
1. posjekli su drveće u mom kraju, asfaltirali su mi sve hladove...
2. Mama sprema iftar, neće sa mnom
3. Pauziram cijeli dan
4. Hvala
@Nellington:
1. promjena godi
2. vidi sta je fit curica online
3. treba ponekad i tako
4.
- burek_in_space
#1218 Re: Raskid veze
Koliko se meni chini, cura je fino rekla da je nju strah novog pochetka, bez njega, ali nije nigdje izrazila zhelju da joj se on vrati.ljubav_aha wrote:
meni nije zdravo zeljeti nekoga nazad, a tip je jasno reako da je vise ne zeli![]()
ti si mene pitao,stoga ne zelim razumijeti tvoje uzrujavanje , lakse malo
Kakvo crno uzrujavanje, ne laskaj si bash toliko.
-
zelenashica
#1219 Re: Raskid veze
Ljubav valjda doživljavamo srcem a ne razumomljubav_aha wrote:burek_in_space wrote:Znachi, nije bilo ljubavi, bar po mojim parametrima, da se tako izrazim.ljubav_aha wrote: kod mene se desio dogovor,nakon jedne duze veze,odvagali vlasitie prioritete, i skontali sto uzitinu zelimo![]()
nisam nikoga voljela vise od sebe,to je malo suludo
Tako neshto sam i mislio.
- ljubav_aha
#1220 Re: Raskid veze
wewa wrote:@ljubav_aha: jedva cekam da probas pravu ljubavmada ni ova tvoja varijanta nije losa dok se prava ceka
![]()
a sto je to prava ljubav
-
zelenashica
#1221 Re: Raskid veze
Haj bona ne pitaj svaštaljubav_aha wrote:wewa wrote:@ljubav_aha: jedva cekam da probas pravu ljubavmada ni ova tvoja varijanta nije losa dok se prava ceka
![]()
a sto je to prava ljubav
- nellington
#1222 Re: Raskid veze
1. Za promjenu, pustit ću neku tihu muzikuwewa wrote: @Nellington:
1. promjena godi
3. treba ponekad i tako
4.
2. Ma ja sam raspar porculanska figurica, nema meni para online
3. Zato ja imam 4 započeta romana, nikad završena
4.
-
zelenashica
#1223 Re: Raskid veze
Ako je ljuBavna tematika pošalji koji da ja dozavšimnellington wrote:
1. Za promjenu, pustit ću neku tihu muziku
3. Zato ja imam 4 započeta romana, nikad završena![]()
4.
- ljubav_aha
#1224 Re: Raskid veze
zelenashica wrote:Ljubav valjda doživljavamo srcem a ne razumom![]()
(čuj kako njemu ili njoj odgovara
) ja eto želim da ne volim....moRe l' se to ikako
ljubav se dozivaljava i srcem i razumom,iskljuciti mozak a voljeti nekoga je prosto nemoguce
svako voli drugacije,defitivno
- wewa
#1225 Re: Raskid veze
emocija, potreba, zudnja, pripadanje koje prevazilazi prijateljstvo s dodatkom hemije - stanje u kojem nemas izbora nego ciniti sve da onaj koga volis bude sretan. pa cak i ako to podrazumijeva zivot bez njega.ljubav_aha wrote:wewa wrote:@ljubav_aha: jedva cekam da probas pravu ljubavmada ni ova tvoja varijanta nije losa dok se prava ceka
![]()
a sto je to prava ljubav
1. svidja mi se tvoj izbor - preporucujem melodie gardotnellington wrote:1. Za promjenu, pustit ću neku tihu muzikuwewa wrote: @Nellington:
1. promjena godi
3. treba ponekad i tako
4.
3. Zato ja imam 4 započeta romana, nikad završena![]()
4.
2. razlog vise za vise vremena offline
3. super, zamisli koju ce cijenu neobjavljeni radovi dostici nakon silnih objavljenih romana
4.