SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Michun
#1202 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nisam probala, nisam cak ni primjetila.
-
mala vojcica
#1203 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nema problema draga *mima*, sve za vas koji ste zeljni informacija!
Michun, ok, ja sam se slucajno zadesila u BBI, pa su promoterke objasnile i rekle gdje jos ima. Pretpostavljam da je nesto sasvim novo!!
Michun, ok, ja sam se slucajno zadesila u BBI, pa su promoterke objasnile i rekle gdje jos ima. Pretpostavljam da je nesto sasvim novo!!
- kmirsad
#1204 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
babyline wrote:mi volimo samo staro
-
BJB
#1205 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Izvjestaj..Revlon Foundation nigdje nisam nasla..
Kupila tri ArtDeco sjene 289 antique lavender,79 pearly steel blue,214- ne znam ime ali je na ka[cima prelijepa
Olovku za oke Essence Almost Famous i bijeli Manhattan eyeliner waterproof.

Ovisnica
Kupila tri ArtDeco sjene 289 antique lavender,79 pearly steel blue,214- ne znam ime ali je na ka[cima prelijepa

Ovisnica
- _EMA_
#1206 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ako ce ti biti lakse,nisi sama, ista sam ti...BJB wrote:Izvjestaj..Revlon Foundation nigdje nisam nasla..
Kupila tri ArtDeco sjene 289 antique lavender,79 pearly steel blue,214- ne znam ime ali je na ka[cima prelijepa![]()
Ovisnica
- Ma.Le.Na
#1207 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
za sta koristis ovaj bijeli eyeliner?BJB wrote:Izvjestaj..Revlon Foundation nigdje nisam nasla..
Kupila tri ArtDeco sjene 289 antique lavender,79 pearly steel blue,214- ne znam ime ali je na ka[cima prelijepa![]()
Ovisnica
- Michun
#1208 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel ti ova plava iz novogodisnje kolekcije?
Ja uzeh tamno zelenu kao sto znate...kad se sminkam sve mi spada se cetkice na lice i razmelja me.
Moram probat spuzvicom, mada sumnjam da ce biti bolje.
Ja uzeh tamno zelenu kao sto znate...kad se sminkam sve mi spada se cetkice na lice i razmelja me.
Moram probat spuzvicom, mada sumnjam da ce biti bolje.
- _EMA_
#1209 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I ja sam to htjela pitatiMa.Le.Na wrote:za sta koristis ovaj bijeli eyeliner?BJB wrote:Izvjestaj..Revlon Foundation nigdje nisam nasla..
Ovisnica
ebemu misha sad kad skontam da ne mogu bez njega
![]()
- Michun
#1210 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sto bi rekli za "U oko" bijeli se stavlja.
Ja nisam ljubitelj toga al' nekom stoji.
Ja nisam ljubitelj toga al' nekom stoji.
-
No_oNe__
#1211 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jel to ima efekat tj daje efekat vecih ociju???
- Ma.Le.Na
#1212 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja u oko stavljam crnu olovku...i to mi ..bar mislim
stoji
ta bijela u oko...totalna suprotnost ovome mome...nesto sumnjam da je za mene
mada sad me kopka da isprobam
prokleto zensko
ta bijela u oko...totalna suprotnost ovome mome...nesto sumnjam da je za mene
mada sad me kopka da isprobam
prokleto zensko
- Michun
#1213 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Moze biti lijepo al' njoj stoji sve

A moze biti i pogadno
Kazu da povecava oci za razliku od crne i da su ti oci "vesele"
Boze, imam li ja kuci neku. Moram imat'

A moze biti i pogadno
Kazu da povecava oci za razliku od crne i da su ti oci "vesele"
Boze, imam li ja kuci neku. Moram imat'
-
somethings
#1214 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja stavljam u unutrašnji ugao oka, ono stavim crnu skoro do kraja donjeg dijela i onda "dovršim" crtu bijelom.
Meni se sviđa, nekako osvježavajuće djeluje. 
- _EMA_
#1215 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I evo...na kraju radnog vremena
..def.znam da zelim i ja ovu bijelu olovku...
svidja mi se ta kombinacija sa crnom..
-
Gospoda Ministarka
#1216 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
A imate li kakvih prijedloga za sminkanje, jer sam si vec dosadila sa smedim sjenama i tusem povremeno?
- Michun
#1217 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Imamo.
Oci oblik, boja, ten boja, usne mazes ili ne, sta imas od pribora?
-
Gospoda Ministarka
#1218 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michun wrote:Imamo.
Oci tamno smede, bademaste, boja tena hmmmm (zadevera me) tamniji (poomaze li), usne sjajilo, od pribora imam sve uobicajeno a sto nemam nabavicu.... a sad slusam
- Michun
#1219 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Krasno, ljepotica 
To mozes ici i na zelene i na ljubicaste. Ali kako mi nisi uzivo onda se mozes drzati smedjih ali recimo da ih malo dotjeras i osvjezis
Sad je moda malo sjajnijih sjena. Pa jes' vala je i ova zima tmurna pa da se sjajimo ako nema sunca. Uzmi neku boju zlata (ja sam kupila na ebay one NYX u prahu za smjesne pare a super su, srebrne dvije). Nanesi to na cijeli kapak, malo jaci sloj na kapak a ispod obrva samo malo da se sjaji. Tu neku smedju koju imas, nanesi od pola oka prema vani. Uzmi cistu cetkicu za razmazivanje i onda to smudge/razmazi krajeve da se ne vidi prelaz. Nesto ovako
E onda tankom cetkicom ili spuzvicom, ispod oka natapkaj istu sjenu, tu tamnu. Tus izvuci. Maskara naravno.
Vidis ovu cetkicu ko lepeza...e nju umoci u istu zlatnu sjenu i stavi na jagodice (najvisi dio), tacno ispod ociju i na krajeve cela. To ti je ovako stos koji te osvjezi i citav dan izgledas fresh.

Rumenilo obavezno roze...za tmurne dane (smedje samo za ljeto). Nasmij se i na loptice koje ti se napravis kad se nasmijes stavi rumenilo, opusti lice i malo prema kosi razmazi/stavi.
Obrve, cetkica ovnak vitez sinteticka dlaka, 1 KM. Umoci je u tamno smedju ili crnu sjenu i popravi ako sta treba.
Sjaj po zelji...
Eto ako sam ista pomogla. Malo 'vako neobicno opisati.
Ako su ti oci tamno tamno smedje defintivno bi mogla ici na ljubicaste sjene. Jedan set od neke 4 pa malo promjeniti.
To mozes ici i na zelene i na ljubicaste. Ali kako mi nisi uzivo onda se mozes drzati smedjih ali recimo da ih malo dotjeras i osvjezis
Sad je moda malo sjajnijih sjena. Pa jes' vala je i ova zima tmurna pa da se sjajimo ako nema sunca. Uzmi neku boju zlata (ja sam kupila na ebay one NYX u prahu za smjesne pare a super su, srebrne dvije). Nanesi to na cijeli kapak, malo jaci sloj na kapak a ispod obrva samo malo da se sjaji. Tu neku smedju koju imas, nanesi od pola oka prema vani. Uzmi cistu cetkicu za razmazivanje i onda to smudge/razmazi krajeve da se ne vidi prelaz. Nesto ovako

E onda tankom cetkicom ili spuzvicom, ispod oka natapkaj istu sjenu, tu tamnu. Tus izvuci. Maskara naravno.
Vidis ovu cetkicu ko lepeza...e nju umoci u istu zlatnu sjenu i stavi na jagodice (najvisi dio), tacno ispod ociju i na krajeve cela. To ti je ovako stos koji te osvjezi i citav dan izgledas fresh.

Rumenilo obavezno roze...za tmurne dane (smedje samo za ljeto). Nasmij se i na loptice koje ti se napravis kad se nasmijes stavi rumenilo, opusti lice i malo prema kosi razmazi/stavi.
Obrve, cetkica ovnak vitez sinteticka dlaka, 1 KM. Umoci je u tamno smedju ili crnu sjenu i popravi ako sta treba.
Sjaj po zelji...
Eto ako sam ista pomogla. Malo 'vako neobicno opisati.
Ako su ti oci tamno tamno smedje defintivno bi mogla ici na ljubicaste sjene. Jedan set od neke 4 pa malo promjeniti.
- Ma.Le.Na
#1220 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja bi voljela da me Michun nasminka 
- Michun
#1221 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hocem bona...ja to vuolim 
Cak sam rodicu sminkala za svadbu. Ja mislila ona me zeza, kad ona ozbiljna. Kaze, samo ti
Cak sam rodicu sminkala za svadbu. Ja mislila ona me zeza, kad ona ozbiljna. Kaze, samo ti
- Ma.Le.Na
- swirl
#1223 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Imam jedno pitanje, jako volim stavljati crni kreon na oci, tj. na donji dio, medjutim nikako da skontam kako da razmazem ispod oka, a da ne izgleda kao da sam to namjerno uradila, nesto kao na ovoj slici:

- Ma.Le.Na
#1224 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja obicno stavim olovku (crnu) koja se razmazuje i onda je ili razmazem obicnim stapicem za usi....ili ako mi nije dovoljno tamna razmazem je tamno sivom sjenom 
- swirl
#1225 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Koju olovku koristis? Razmisljam da odem da kupim ovu surmu u stiku sto je neko gore spominjao, sve mi se cini da bi ona dala pravi efekatMa.Le.Na wrote:ja obicno stavim olovku (crnu) koja se razmazuje i onda je ili razmazem obicnim stapicem za usi....ili ako mi nije dovoljno tamna razmazem je tamno sivom sjenom