Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 15:44, edited 1 time in total.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Prenj wrote:
Sarafcina wrote:Prenj ;) mene cudi da ti ne vidis kada znanje napada sagovornike ;)
ali vidis kada sagovornici napadaju njega ;)
Znam da si principijelan ;), pa rekoh da ti nije dosadno da citas postove od znanja, a drugi su interesantni ;) :D
Cini mi se da sam samo principijelno izrazio svoje protivljenje kritici licnosti diskutanata, umjesto da se drzimo teme ...
Kako ti se svidja ideja da se dvije sukobljene strane opklade?
Ulog bi bila donacija knjiga za biblioteke ...

Pa da na proljece kupujemo i dijelimo knjige ... :)

Ne znam u koju me stranu svrstavas ;)
ali ja svoje opklade uvijek dobijam :D
rijetko tvrdim nesto sto ne znam ;) .... pa ako si propustio ili pogresno shvatio .... ja nisam ni tvrdio da piramida postoji ili ne postoji. :)
Ja sam tvrdio da se NE ZNA ;) dok se ne dokaze :)
a onda sam malo pobijao pisanje koje znanje iznosi ;). Pri tome nisam isao na stranice faxa ;) i rekao vam .. znanje ime/nema referenci, nisam ga degradirao kao licnost, nisam ga nazivao podsmjesljivim imenima nisam mu se podsmijavao :)
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 15:45, edited 1 time in total.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Naravno da necu :)
ali me onda cudi da se ne valjas od smijeha onome sto znanje iznosi ;)
jer je na istom naucnom nivou (pogresno ;)), samo strucnije napisano da odaje "naucnika s glasom" ;)

Izvini ;), tek mi sad naumpade ;) ... mogao bi te oboriti na godinu (znam ja da to nije bila prijetnja meni :D, nego indirektna ostalima :), a i da se provuce kroz usi da je na faxu :P)
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 15:46, edited 1 time in total.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Za demokratiju je u pravu.
Mozemo svi izglasati da nema zakona gravitacije ;), ali ...
Nauka radi sa dokazima ... ali . floskule same za sebe ne sluze nicemu ;)
leek

Post by leek »

daj ba sta vam je :D

Image
dugi

Post by dugi »

Prenj wrote:
Onog trenutka kada je postalo vaznije diskutovati o samim diskutantima umjesto o njihovim argumentima, diskusija je prestala imati smisao.
I ti tu nisi izuzetak, naprotiv.
Zar je moguce izvuci bilo kakav statisticki zakljucak iz licnog primjera?
U pravu si, a taj trend je zapoceo upravo znanje sa svojim komentarima o intelektualnom nivou vecine forumasa koji se ne slazu sa njim.

Ja ne izvlacim statisticke zakljucke vec sam samo odgovorio na tvoje pitanje u vezi diploma!!
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 15:46, edited 2 times in total.
Sensei

Post by Sensei »

Prenj

Post by Prenj »

dugi wrote:
Prenj wrote:
Onog trenutka kada je postalo vaznije diskutovati o samim diskutantima umjesto o njihovim argumentima, diskusija je prestala imati smisao.
U pravu si, a taj trend je zapoceo upravo znanje sa svojim komentarima o intelektualnom nivou vecine forumasa koji se ne slazu sa njim.

Ja ne izvlacim statisticke zakljucke vec sam samo odgovorio na tvoje pitanje u vezi diploma!!
Zar je uopste bitno ko je prvi poceo?
Sarafcina

Post by Sarafcina »

znanje wrote:
Sarafcina wrote:
Stavljanjem svog komentara da kugle nisu "cakre" nego municija za katapult ti si prihvatio Semirove kugle da postoje.
Nestavljanjem primjedbe na Semirove navode o njima, npr. njihovoj masi i dimenzijama uveo si ih kao takve u raspravu.
Ja sam morao da eliminisem pretpostavku da si to slucajno zaboravio, da bih time dokazao svoju tvrdnju da ti cak ne shvatas ni oblast koju navodno izucavas . Ti si se sjetio da u pitanje dovedes izvor i tih 25T, tek nakon su ti nataknute na nos u pet citiranja . Dakle, 25T su dokaz da ne shvatas oblast koju izucavas .

Opet ovaj broji koliko je puta ko odgovorio ili propustio odgovoriti na neèije ludosti. Kada bih ja odgovarao na svaku besmislenost tvoju jal' amaterovu, pa ja ni¹ta drugo ne bih ni radio. Ovako, posvetim vam 10 minuta dnevno u sklopu svog prosvjetiteljskog rada na poduèavanju narodnih masa, i vi se odmah popalite kao da ste centar Svemira i da se ba¹ vama mora odgovarati na eto svaku koju poserete.
[/quote]

Ako neces da se dopisujes sa Semirom (a on to nudi) ne kontam sto se onda iko zali da im se Semir nije obracao....
;) .... ja sam mislio da smo prepucavanja ostavili za drugu temu ;)

- Ti si pokrenuo razgovor o kuglama.
- Ti si vise puta citirao tih 25T ;), pa podrazumijevam da si procitao ono na sto odgovaras ;).

- Ti nigdje nisi dovodio u pitanje postojanje kugli ;), a ja ne citam misli ;) :P. Stavise, stavio si alternativnu hipotezu za njihovu namjenu. (predstavljajuci to kao dokazani fakt i to na prvi pogled izgleda i logicno i vjerovatno).
- Ti nigdje nisi sporio ono sto je Semir napisao o samim kuglama, nego si se smijao ;) govoreci da je to municija za katapult.

To znaci, da si procitao Semirove navode i onda to "ozbiljno i s visoka, naucno" pobio svojim tvrdnjama. Ja ti trazio dokaz za hipoteze ti se ljutis na mene.
I onda mene jos optuzujes da lupam gluposti, a ja samo TVOJE informacije uzimam i propustam kroz formule (to moze i bilo koji drugi srednjskolac, a pocesto i osnovac...naveo sam ti gdje se te formule nalaze). To sto se tebi ne svidja to sto fizika kaze ;) ... je nesto drugo ;). Ubijanje pismonose ;).

Hvala ti sto izdvajas svoje cijenjeno vrijeme ;), ali ti si trazio "nauku i naucnu argumentaciju" :D. U medjuvremenu si vrijedjao i degradirao sve neistomisljenike :( (iako sam recimo ja bio medju prvima koji je rekao da nasi historicari i arheolozi vrijedno rade samo sto se to malo zna). To nek ti je na dusu ;), a ja samo konkretno pokazujem sta si pogrijesio u svojoj "naucnoj argumentaciji" ;) :D.
Sad kada smo poceli s naukom ;), ti odlazis u zabavljace koji dodju ovdje na deset minuta :) i s neke "akademske visine" bi da podjebaju ;). I naravno sve nazivas gluposcu :), a argument ti je ocito "zato sto JA to kazem". Kod nekog to pije vode ;), ali kod mene... ako neces dijalog dokazima, onda se ne ukljucuj :).

Posto si kasnije, naveo gomilu hipoteza o namjeni kugli, pa onda doveo u pitanje i njihovo postojanje, ja ne kontam na osnovu cega ti sporis Semiru pravo da istrazuje.
Ako ti hipotezama odgovaras na hipoteze, onda je jedini nacin saznavanja KOPANJE ;). QED :).
znanje

Post by znanje »

O IRACIONALNOM NASUPROT RACIONALNOM (O neobrazovanom nasuprot obrazovanom)

Logika sljedbenika kulta bosanske piramide je iracionalna. Isto kao i amaterova: "ono vam na grani nije ptica nego krokodil koji još nije prošao kroz evoluciju, ja to znam sto posto a to vam je već i opšte poznata stvar u nauci u kojoj ja nemam ni jedan dan obrazovanja ali to nije važno jer ja znam da je to tako i vi meni sad dajte milione u obliku fondacije da ja imam za sljedećih 5 godina da se bavim svojim istraživanjima o kojima nemam pojma kako to drugi rade a nije ni važno pošto sam ja putopisac s referencom koje nema ni na Amazon.com međutim ni to nije važno jer sam ja svoju knjigu na koju sam dodo 'disertacija' stavio na svoju web stranicu pa prema tome ja sam bolji naućnik od tih vaših u Bosni na koje se ufatila prašina jer oni nemaju svoje web stranice sa svoim disertacijama koje jest da su objavljene u relevantnim naučnim institucijama ali to nema veze jer je ta sva nauka ionako pogrešna a moje otkriće ruši cjelokupnu dosadašnju nauku kao što su japanski podvodni gradovi već srušili svjetsku nauku jer nije bilo tektonskih poremećaja u zadnjih 12000 godina iako zvanična nauka tvrdi suprotno ali oni ne znaju jer ja znam pošto sam ja na osnovu onih malih križića u pravcu četiri glavne strane svijeta na geodetskim mapama te satelistkih snimaka koji pokazuju petostrano brdo jednakopovršinskih strana koje odstupa od pravca glavnih strana svijeta za 40 stepeni što nema veze jer geofizičke bušotine pokazuju geološke anomalije za koje pustite vi šta vam Imamović i muzejuša prićaju da su neke nadgrobne ploće međutim ja znam sto posto da je to stepenica piramide pošto pomenuta geodetska mapa tj njeni križići jasno dokazuju istok-zapad čime sam ja otkrio prvu piramidu u Evropi koja je u Visokom a poznato je da kad stavite tup žilet u piramidu da se on sam naoštri a kad stavite kilu mesa da se ono nikad ne pokvari jer su vam piramide energetske ćakre iz ćega zaključujem da su drevne civilizacije kao npr. Maje koje sam ja već proglasio civilizacijom u svojoj neobjavljenoj disertaciji bez referenci bile na višem stupnju razvoja od današnje takozvane savremene civilizacije koja jest da mi je napravila avione da ja mogu ić lećat po dunjaluku i kameru da mogu slikat piramide i još svašta nješta drugo kao npr ovaj moj šešir i čizmice od krokodilske kože što vam sve skupa dokazuje moju hipotezu da je ptica koju vidite na grani zapravo krokodil kako sam ja u mom naučnom radu i pretpostavio".
Prenj

Post by Prenj »

Vi ljudi zaista ne znate staviti tacku ... ucumuraste
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Prenj wrote:Vi ljudi zaista ne znate staviti tacku ... ucumuraste
jedna :D nana rahmetli :( je jednom trogodisnjaku :D govorila:
"ubi u glavu ko cumur" ;)

I nemoj 1000km za semirove knjige ;), bolje bi bilo da povedes 100 djece da obidju piramidu ;) :D
dugi

Post by dugi »

Prenj wrote:
dugi wrote:
Prenj wrote:

Zar je uopste bitno ko je prvi poceo?
Itekako je bitno ko je prvi poceo!! Pogotovo kad ne zeli prestati :-)
Ja upravo prestajem sa raspravom na ovu temu u koju se nisam puno mijesao a ucesnicima koji nastavljaju zelim puno srece :D
A-ZO

Post by A-ZO »

ljudi, vala da je od zlata, dosta je bilo 50 stranica :zzzz:

Image
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

Prenj wrote:Vi ljudi zaista ne znate staviti tacku ... ucumuraste
zasto da stave tacku?zasto da ubijaju nedovrsenu misao?
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

El-bosniaco wrote:Da imaju i malo pameti i znanja i sposobnosti odma bi poceli kpati i prokapato cijelo brdo , dok ne izadje na vijdelo cijela piramida, pa covjce neke bi drzave sve i svasta da nadju u svojoj drzavi tako nesto kao sto je piramida

to bi bio pravi turisticki bum u bosni, jer kad se zna da je to jedina piramida u evropi, eto turista trceci :-D sto bi bio ogroman profit ako znaju da izvuku korist iz toga
Sta vam je ljudi.. pa to je srpska piramida koju su gradili srpski inzinjeri prije 3000 godina.

Ako su Ban Boric, Stjepan Kotromanic, Kulin Ban, Emir Nemanja Kusturica, Mesa Selimovic, Ivo Andric, Alija Izetbegovic, Mustafa Ceric, Adnan Terzic, Zlatko Lagumdjija i td bili i ostali glavom i bradom Srbi, ne moze ni piramida pored srpskog Viskogo biti nista drugo nego srpska piramida.
kekec

Post by kekec »

E samo si jos ti trebao. :shock:

Tema je PIRAMIDA. :-)

A Srbe, inzinjere, bosanske velikase, politicare...
"obradjuj" na drugim temama ili svom sajtu. :zjev:
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

kekec wrote:E samo si jos ti trebao. :shock:

Tema je PIRAMIDA. :-)

A Srbe, inzinjere, bosanske velikase, politicare...
"obradjuj" na drugim temama ili svom sajtu. :zjev:
Daj Boze da si u pravi, ali ipak sacekaj bar dok je iskopaju...bas me zanima hoce li se i ovaj puta historija ponoviti. Ja sam 100% ubjedjen da hoce...
Semiramida

Post by Semiramida »

Jesam li dobro čula jutros na radiju: piramida i kod Maglaja?!? :shock:
Fair Life

Post by Fair Life »

Semiramida wrote:Jesam li dobro čula jutros na radiju: piramida i kod Maglaja?!? :shock:
Piramida Magle !!

Ama... ima toga... rodilo.
Locked