Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mali jomu

#1201 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali jomu »

Henry Chinaski wrote:
Hindusi su najgori. :mrgreen:

jesu kurac....... nemas ni ti pojma
The 51st State

#1202 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by The 51st State »

dokad ce se ta slova dodavati, hoce li abecedu prekucati :lol:
Henry Chinaski

#1203 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

mali jomu wrote:
Henry Chinaski wrote:
Hindusi su najgori. :mrgreen:

jesu kurac....... nemas ni ti pojma
Nisu hindusi kurac. I oni su ljudi kao ti i ja...
sumirprimus

#1204 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

mali jomu wrote:
sumirprimus wrote:
mali jomu wrote: odmah svasta na muslimane............ a hocete demokratiju, ne stima nesto :mrgreen:
kod muslimana nema demokratije, samo ćitab i šerija :D

onda ti nemas pojma o muslimanima.....

ja sam musliman, procitaj sta pisem......

znam i katolike i pravoslavce, i jevreje, i hinduse i rome........... i dosta toga

i sta sad...... to sto ti nemas pojma nista ne znaci
ne ne de prosvijetli me, fino laganini argumentovano, kad vec sve znas.
sta je tebi tapija svetinja tako rec?
sta je tebi glavna vodilja i tako rec set praivla koja moras postovat da bi se mogao smatrat pripadnikom te zajednice, populacije kako god?
sta je njima glavni zakon?
S4mpion

#1205 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Vitezanin wrote:
S4mpion wrote:
A čemu sad to udaranje po zamotanim ženama?
Dvostruki aršini i klasično licemjerje. Samra Ćosović-Hajdarević je npr osula po paradi na način koji nije samo neslaganje nego poziv za linč. Tako vjerovatno dio političara npr u Njemačkoj govori o zamotanim ženama i poziva da se one "maknu" i nestanu s ulica jer one nisu "naše", nisu "njemačke". Dotična bi se onda sigurno bunila i pozvala se na gaženje ljudskih prava (sasvim opravdano) kad bi joj neko zabranio da se kreće ulicom u Njemačkoj jer je zamotana, a ne konta da onda upravo isto radi ovdje ono što radikalni političari rade u govoru protiv muslimana u Njemačkoj ili bilo gdje drugo u EU.
Ali dotična nije osula po Hajdarević, već po pokrivenim ženama uopšteno, ne možeš to opravdati.
sumirprimus

#1206 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

znaci nismo na sijelu, argument nemas ti pojma ne pije vode moj mali mujo
Hakiz

#1207 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

S4mpion wrote:Stani malo, je li i pedofilija urođena kao i homoseksualnost?
Jeste, zašto pitaš?
mariamaria

#1208 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mariamaria »

Henry Chinaski wrote:
statixx wrote:Nakon parade imacemo nezapamceni rast gay populacije na ovim prostorima.
Upamtite ljudi ovaj proročanski glas. Ne volim geyove i paradiranje ali, na čemu ti zasnivaš svoju izjavu?
Da bi takva izjava bila relevantna, svi mi pismeni očekujemo neku elaboraciju na kojoj se to zasniva. Barem neku statističku analizu drugih država gdje se parada održala prvi put ili neku sociološko demografsku analizu koja se odnosi na ovu pojavu. Možda da barem podastreš tvoje lične kompetencije koje bi davale ozbiljnost ovoj tezi?

Ako nema ništa od toga, tvoja rečenica će se smatrati običnom neobrazovanom glupošću koja je prenesena sa neke bauštelske pauze izrečena između dva zalogaja hašeta.

Možda bi se mogao prijaviti za uvodničara na sesiji Kruga 99. Poslije Zahiragića teško da mogu dublje pasti.

Naravno da je glupost da ce doci do porasta gay populacije zbog parade ponosa. I sada ih ima jako mnogo ali nemaju hrabrosti da to javno kazu ili pokazu. Mozda ce nakon parade izaci iz "ormara" i postati "vidljivi i sretni".
Homoseksualnost nije bolest , poremecenost ili psihicka deformacija. Niti je nesto cega se treba stidjeti. Pjesma kaze: "neka ljubi ko god koga hoce, a ko nece nek se ne namece"
Uostalm bilo bi mi draze da mi je predsjednik drzave homoseksualac umjesto nezgrapnog i nekulturnog Dodika (i ostale dvojice) koji vole samo sebe.
S4mpion

#1209 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Vitezanin wrote:
mali Ninja wrote:Nema gdje nema pederluka i to im je malo, hoce da setaju cernobilci... Hoce da sutra u skolama drze nastavu pederi, da budu primjer svojim ucenicima, ljudi to ne moze tako, nemojte to dozvoliti...
Pederi ti drže sad nastavu, rade u bankama, kod njih kupuješ u prodavnici, voze taksi, čekaju na birou isto k'o i 25% drugih u ovoj državi, rade u kafanama, prave ti makijato, rade na fakultetima itd. To što ti ne znaš da su pederi ne znači da ih nema. Sad ćeš izaći na ulicu i svaka deseta osoba koju sretneš je peder ili lezba pa eto, čuvaj se...
Ne znam Bgm možel' ti se vjerovat', ovi pederi se kunu da ne rade i da su diskriminisani i izloženi kamenovanju. :mrgreen:
Henry Chinaski

#1210 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

Pitajmo djecu šta ona žele?
Beba Ane Brnabić ima četiri sise. Ko to može nadmašiti?
mali jomu

#1211 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali jomu »

sumirprimus wrote: ne ne de prosvijetli me, fino laganini argumentovano, kad vec sve znas.
sta je tebi glavna vodilja i tako rec set praivla koja moras postovat da bi se mogao smatrat pripadnikom te zajednice, populacije kako god?

:lol: :lol: :lol:

e vidis kako to ide, hoces demokratiju (svoju neku demokratiju....) i sve okolo polomi :lol:
sumirprimus

#1212 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

mali jomu wrote:
sumirprimus wrote: ne ne de prosvijetli me, fino laganini argumentovano, kad vec sve znas.

e vidis kako to ide, hoces demokratiju (svoju neku demokratiju....) i sve okolo polomi :lol:
ma demokratija je sloboda izbora carko moj..
a kod muslimana i nije bas. reci da grijesim. argumentovano naravno.
evo smijem se i ja bez napetosti :lol: :thumbup:
S4mpion

#1213 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Haris.ba wrote:
Pa to je ono što jeste. Ima nešto drugo što utiče na to da je ljudima odbojna ideja parade po cesti? Moguće. Šta je to? Urođena homofobija? Možemo ići i tim putem. Onda hajde da se borimo za prava homofoba. Ipak je to urođeno, a ne - nema veze sa religijom. :D
To je ono što jeste-pretpostavka-majka. :mrgreen:
Nadzornik

#1214 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Nadzornik »

The 51st State wrote:dokad ce se ta slova dodavati, hoce li abecedu prekucati :lol:
Kako stoje stvari u The 51st State po ovom pitanju...???
Hakiz

#1215 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

S4mpion wrote:
Vitezanin wrote:
mali Ninja wrote:Nema gdje nema pederluka i to im je malo, hoce da setaju cernobilci... Hoce da sutra u skolama drze nastavu pederi, da budu primjer svojim ucenicima, ljudi to ne moze tako, nemojte to dozvoliti...
Pederi ti drže sad nastavu, rade u bankama, kod njih kupuješ u prodavnici, voze taksi, čekaju na birou isto k'o i 25% drugih u ovoj državi, rade u kafanama, prave ti makijato, rade na fakultetima itd. To što ti ne znaš da su pederi ne znači da ih nema. Sad ćeš izaći na ulicu i svaka deseta osoba koju sretneš je peder ili lezba pa eto, čuvaj se...
Ne znam Bgm možel' ti se vjerovat', ovi pederi se kunu da ne rade i da su diskriminisani i izloženi kamenovanju. :mrgreen:
To što ti peder donosi kafu u kafani ne znači da smije reći da je peder.

Nije ugrožeš sve dok niko ne zna da je peder. Kada se sazna, onda je ugrožen.

I protiv toga se borimo.
statixx

#1216 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by statixx »

Henry Chinaski wrote:
statixx wrote:Nakon parade imacemo nezapamceni rast gay populacije na ovim prostorima.
Upamtite ljudi ovaj proročanski glas. Ne volim geyove i paradiranje ali, na čemu ti zasnivaš svoju izjavu?
Da bi takva izjava bila relevantna, svi mi pismeni očekujemo neku elaboraciju na kojoj se to zasniva. Barem neku statističku analizu drugih država gdje se parada održala prvi put ili neku sociološko demografsku analizu koja se odnosi na ovu pojavu. Možda da barem podastreš tvoje lične kompetencije koje bi davale ozbiljnost ovoj tezi?

Ako nema ništa od toga, tvoja rečenica će se smatrati običnom neobrazovanom glupošću koja je prenesena sa neke bauštelske pauze izrečena između dva zalogaja hašeta.

Možda bi se mogao prijaviti za uvodničara na sesiji Kruga 99. Poslije Zahiragića teško da mogu dublje pasti.
Mislio sam da malo sarkazma nece skoditi... :D
Henry Chinaski

#1217 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

sumirprimus wrote:
mali jomu wrote:

ma demokratija je sloboda izbora carko moj..
Malo si polupao lončiće carko moj. Kenjaš o muslimanima i državnom uređenju što nema veze jedno s drugim. Drugim riječima, glup si. Ne znam šta si prije pisao u svojim postovima jer nisam čitao ali ovo mi je dovoljno da shvatim da si indoktrinirani kloc sa predrasudama.
The 51st State

#1218 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by The 51st State »

Nadzornik wrote:
The 51st State wrote:dokad ce se ta slova dodavati, hoce li abecedu prekucati :lol:
Kako stoje stvari u The 51st State po ovom pitanju...???
kojem pitanju?
Henry Chinaski

#1219 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

statixx wrote:
Henry Chinaski wrote:

Mislio sam da malo sarkazma nece skoditi... :D
Izvini, ne skontah.
mali jomu

#1220 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali jomu »

sumirprimus wrote: ma demokratija je sloboda izbora carko moj..

pa imas izbor..... potrudi se da saznas, demokratija i da mozes sve sam saznati sta hoces i kad hoces, sve ti je otvoreno, pa pici gdje hoces

tako svako pici gdje hoce...... a ne kako mu neko kaze, (kao sto ti sad mene navlacis da ti ja kazem gdje ces....) demokratija je pa pici sam
sumirprimus

#1221 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

:lol: :thumbup:
ja fino rece de argumentovano lik mi veli demokrtaija kako moze u vjeri biti demokratija?
dobili su knjigu i po njoj treba da zive, nema malo da zive po njoj, malo da zaobidju nego bas po njoj.
i ovo ti i nije bas neki argument nazivat ljude klocevima jer se ne slazu s vaim misljenjem :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1222 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Velkoski »

KO je to ubijen jer je peder? Ko je dobio otkaz jer je peder? Jedan slučaj da li postoji?

Parada onakva kakve inače budu stvaraju samo kontraefekat, za prava se bori na drugačiji način

I daj ba, dosta o vjeri svega vam, u Sarajevu ionako postoji 2% pravih vjernika :mrgreen:
S4mpion

#1223 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

džakailibu wrote:ljudi stavljaju najnevjerovatnije slike -ako ste vidjeli kako to izgleda u beogradu zagrebu ljubljani i ne znam gdje to je to. ljudi ce biti u razlicitim bojama sa zastavama neka muzika i puno radosti i smijeha. ono nadjete najgore slike sa interneta i nesto se furate o sodomi i gomori. meni je veca sodoma i gomora sda i svi ostali zatucani likovi-suceske zahiragici i ini. pa prije bi gledao ove tajlandzane sa kitama na gotovs neko prikaze koje gledate svaki dan.
A sada nesto sasvim ozbiljno- ko je protiv gey populacije? Navijaci koji se skinu do pasa i zagrljeni skakucu i gledaju fudbalere ili kosarkase koji se tapsaju po guzicama -to sam vidio jedno milion puta. cini mi se da je bila tekma -navijaci rada- koji su se skinuli do gola i tako malo skakutali. ali ne oni su zestoki momci ne mogu oni biti latentni homolikovi.
Osim navijaca ja primjetim jaku skupinu ovih okrenuti vjeri- opet muska populacija koja se nadje sama i nesto sami rade svaki dan zajedno , ono zatvore se u neki objekat i rade nesto svoje, pravo bratstvo- nema zena nigdje. Mislim salu na stranu, meni je to latentni pederluk.i nije mi iznenadjenje da su ove dvije skupoine najradikalnije - strah da sebi priznas da ti je super biti do pasa gol sa jos hiljadu muzjaka oko tebe je zaista nesto posebno!
E vidiš, ja sam uvijek mislio da je latentni pederluk kad paradu podržavaš samo iz udobne fotelje, preko tastature, a ne smiješ da izađeš iz ormara i za svoja prava se boriš na ulici sa ostalim pride-ovcima.
Last edited by S4mpion on 04/04/2019 13:45, edited 1 time in total.
mali jomu

#1224 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali jomu »

sumirprimus wrote: :lol: :thumbup:
ja fino rece de argumentovano lik mi veli demokrtaija kako moze u vjeri biti demokratija?
dobili su knjigu i po njoj treba da zive, nema malo da zive po njoj, malo da zaobidju nego bas po njoj.
i ovo ti i nije bas neki argument nazivat ljude klocevima jer se ne slazu s vaim misljenjem :lol:

pa vidis sad.... ti po demokratiji mozes da ides i budes sta hoces, i sad ti ja "demokratski" smetam...... i nedas meni demokratiju :lol:
mariamaria

#1225 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mariamaria »

Henry Chinaski wrote:Pitajmo djecu šta ona žele?
Beba Ane Brnabić ima četiri sise. Ko to može nadmašiti?
Djeca se naviknu na dvije mame, kao sto se naviknu i na samo jednu mamu bez tate i obrnuto. Znam momka koji je imao dvije mame, kasnije su se razisle i svaka nasla drugu partnericu... znaci odrastao je bukvalno sa 4 mame. Divna, otvorena , visoko obrazovana i nadarena osoba. koja usput receno nije homoseksualac. Nema nikakav problem sto je rodjen i odrastao u istospolnoj zajednici.
Ljudi trebaju da pocnu zivjeti svoj zivot umjesto tudjeg.
Locked