Konzul i Mato medju selefijama...

Post Reply
Cassius Longinus

#1201 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Cassius Longinus »

mO k3 wrote:
SmokingMan wrote:Jeko sada ovak Kasijus Allaha vam'? :D
Splicanin koji se brine za Bosnu :mrgreen:
Ne razumijem čemu to opetovano potenciraš a sam živiš i radiš u Njemačkoj ako sam dobro upratio. Naravno da se brinem za Bosnu, za početak, ako Bosna grune ni jedan turist više neće doći u Split, doći će samo izbjeglice kao i u zadnjem ratu. I ovo u najboljem slučaju.

Uostalom što tebe smeta to toliko?
SmokingMan

#1202 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by SmokingMan »

mO k3 wrote:
Niam čitao sve što je pisao,ali se nadam da je za zdravu multkulturalnu,jedinstvenu i nedjeljivu BIH. :D :thumbup: :bih:
Matzan

#1203 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Matzan »

Eno MVP priprema protestnu notu.
K'o da vidim da će Hrvatska odgovoriti: "SOA nije špijunirala BiH i s prijezirom odbacujemo vaše tvrdnje."
nKrkan

#1204 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by nKrkan »

Premalo su dobijali ovi sto su radili za njih , mislim sta dobiju da uzvrat koji q poslije toga kad im daju informacije ? Da su sa mnom htjeli surađivat npr , trazio bih Hr pasoš pa tek onda mozemo radit.
horkesh

#1205 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by horkesh »

Cassius Longinus wrote: A u k, ovo ako je skroz točno je siebano u 3pm.

Što se tiče preglasavanja, tamo gdje je reguliran "etnički princip" 3/3 onda je " u redu" da dva preglasaju jednoga, zar nije tako? Tj ko brani Bošnjacima i Srbima da preglasaju Hrvate ili Boš i Hr da preglasaju Srbe. Tako je i zamišljeno namjerno i baš s tim ciljem, nije li? Pada mi na pamet ustavni sud BiH(za kojeg mi opet nije jasno zašto se ignoriraju njegove presude, tj kako je to točno moguće). Dakle govorimo o mogućnosti a ne o trendu da su Hrvati i Srbi u političkom savezništvu u nekim poljima.
Ne, to je trend. Opet ponavljam, HDZ i SNSD, dvije stožerne stranke srpskog i hrvatskog naroda, već 13 godina su u čvrstoj koaliciji.

Što se tiče Ustavnog suda BiH, u njemu sjede po dva predstavnika svakog naroda, plus troje međunarodnih sudija.

Presude se ne poštuju jer već 20 godina nema nikakvih sankcija za one koji ne poštuju odluke Suda. To, naravno, vodi k tome da i drugi kažu "a zašto bih baš ja poštovao presude kad ih i drugi ignoriraju bez ikakvih sankcija?". Zatvoreni krug.

Cassius Longinus wrote:
Predsjedništvo SFRJ npr je bilo dizajnirano baš s tom svrhom i mehanizmom, problem je nastao kad je Slobo instalirao dva svoja i Momu u CG, Slovenci su se tad praktički prestali pojavljivati tamo, da se Bogić Bogićević nije ispostavio kao superstar vjerojatno bismo ovo ovdje pisali ćirilicom.
Predsjedništvo BiH ima relativno ograničene mogućnosti. Zbig njihove statičke funkcije je u prošlosti više puta predlagano da Predsjedništvo bude zamijenjeno predsjednikom s dva potpredsjednika, obzirom da uglavnom igraju ceremonijalne uloge.
Cassius Longinus wrote:
Ugl, šta više čitam o Bih to mi je manje toga jasno, da budem potpuno iskren. I sve sam skloniji mišljenju da to sve treba ukinuti, da treba ukinuti sve nacionalne stranke i formirati jednu vladu, jednog predsjednika, premijera i ministarski kabinet, ukinuti entitete. A ono gdje se ostavi autonomija bili bi kantoni. Naravno, nemoguće, ali bilo bi praktično. Otprilike.
A čuj. Jedino što je betonirano u BiH je Dejton, sa svim svojim kontradikcijama. Svaki od 10 kantona već sad ima skoro jednake ingerencije poput Republike Srpske, plus Domovi naroda u Parlamentu FBiH i Parlamentarnoj skupštini BiH... Suštinski, svaki narod jeste zaštićen.

Nemoguće je bilo šta promijeniti bez saglasnosti sva tri naroda, tako da... To je što je.
mO k3

#1206 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by mO k3 »

Cassius Longinus wrote:
mO k3 wrote:
Ne razumijem čemu to opetovano potenciraš a sam živiš i radiš u Njemačkoj ako sam dobro upratio. Naravno da se brinem za Bosnu, za početak, ako Bosna grune ni jedan turist više neće doći u Split, doći će samo izbjeglice kao i u zadnjem ratu. I ovo u najboljem slučaju.

Uostalom što tebe smeta to toliko?
suza suzu goni koliko sam srecan da se brines o mojoj bih ....
Novak20

#1209 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Novak20 »

Ubio se za svjedoka protiv kjafira i njihovih službi. :D

Baš me interesuje šta ima od dokaza.

Image
Image
Image
SmokingMan

#1210 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by SmokingMan »

Matzan wrote:Eno MVP priprema protestnu notu.
K'o da vidim da će Hrvatska odgovoriti: "SOA nije špijunirala BiH i s prijezirom odbacujemo vaše tvrdnje."
Vidiš kako su jake te neraskidive veze između SDA i HDZ.a.Adil je to najbolje dočarao svojim emotivnim govorom. :thumbup:
seln

#1211 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by seln »

Hoce li onda popiti Praljkovacu?
Matzan

#1212 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Matzan »

seln wrote:
Hoce li onda popiti Praljkovacu?
:thumbup:
BHCluster

#1213 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:Ubio se za svjedoka protiv kjafira i njihovih službi. :D

Baš me interesuje šta ima od dokaza.

Image
Image
Image
Odes pitas Matinu rodicu u Tuziteljstvo. :lol: 2017 hajde daj sta das valj dnevnicu uzeti. :lol:
Haman2

#1214 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Haman2 »

Da li je konzul Mato postao selafija, da li mu je narasla trata, koliko dana boravi u Dubnici, da li ceslja brad itd.
Hafis

#1215 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Hafis »

A jebote afere. Nitko nikome ni šamara na kraju da udari, a ne da još nekoga privelo. Lik iz trećerazrednog portala, odranije poznat po sličnim stvarima objavio priču koja se naslanja na iskaz nekakvog polupismenog vehabije...selafije, ili kako im se već tepa....i nekakvih ''škakljivih'' fotografija + nešto rodbinskih veza. Pink folk ministar na odlasku jedva dočekao da izvali koju pametnu, a tužiteljstvo ustanovilo da se radi o klasičnoj amaterskoj ujdurmi, i još poteglo istragu protiv pink folk ministra...k'o biva neozbiljno se ponaša :lol: a i diploma mu je možda šuveli :D
Ali ne lezi vraže: delegati iz predsjedništva više vjeruju ovom istraživačkom novinaru i onoj smiješnoj Facebook zvijezdi tzv. HČ i poteglo još FIS notu.
Bit će tu još smijurije.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1216 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by un1ted »

BIH je nula od drzave, ali ce im barem zlovenci sve naplatiti :) :)
Hafis

#1217 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Hafis »

un1ted wrote:BIH je nula od drzave, ali ce im barem zlovenci sve naplatiti :) :)
Aha, i ja sam to čuo jutros u kafiću.
General War

#1218 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by General War »

Hafis wrote:A jebote afere. Nitko nikome ni šamara na kraju da udari, a ne da još nekoga privelo. Lik iz trećerazrednog portala, odranije poznat po sličnim stvarima objavio priču koja se naslanja na iskaz nekakvog polupismenog vehabije...selafije, ili kako im se već tepa....i nekakvih ''škakljivih'' fotografija + nešto rodbinskih veza. Pink folk ministar na odlasku jedva dočekao da izvali koju pametnu, a tužiteljstvo ustanovilo da se radi o klasičnoj amaterskoj ujdurmi, i još poteglo istragu protiv pink folk ministra...k'o biva neozbiljno se ponaša :lol: a i diploma mu je možda šuveli :D
Ali ne lezi vraže: delegati iz predsjedništva više vjeruju ovom istraživačkom novinaru i onoj smiješnoj Facebook zvijezdi tzv. HČ i poteglo još FIS notu.
Bit će tu još smijurije.
:lol: :-)
Leti Hafiz da nadoknadi gol razliku :lol:
Image
Hafis

#1219 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Hafis »

Inače, mene čudi da Hrvatska dopušta ikako ulazak u zemlju likovima poput HČ, obzirom na jasno izražene stavove i podršku radikalnom islamskom pokretu. To se može odraditi potpuno legalno, postoje stavke i sigurnosni razlozi...vidimo kako ih iz Njemačke i Slovenije deportiraju... pa nek se žali u Strasbourg zbog onemogućavanja slobode kretanja.
General War

#1220 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by General War »

Hafis wrote:Inače, mene čudi da Hrvatska dopušta ikako ulazak u zemlju likovima poput HČ, obzirom na jasno izražene stavove i podršku radikalnom islamskom pokretu. To se može odraditi potpuno legalno, postoje stavke i sigurnosni razlozi...vidimo kako ih iz Njemačke i Slovenije deportiraju... pa nek se žali u Strasbourg zbog onemogućavanja slobode kretanja.
Ih ima toga, eno decenijama Austrija dozvoljava ustaski pir po Blajburgu pa nikom nista.
BHCluster

#1221 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
un1ted wrote:BIH je nula od drzave, ali ce im barem zlovenci sve naplatiti :) :)
Aha, i ja sam to čuo jutros u kafiću.
Suti dobro je da imas i taj posao u kafiću.
Maraschino

#1222 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Maraschino »

Hafis wrote:A jebote afere. Nitko nikome ni šamara na kraju da udari, a ne da još nekoga privelo. Lik iz trećerazrednog portala, odranije poznat po sličnim stvarima objavio priču koja se naslanja na iskaz nekakvog polupismenog vehabije...selafije, ili kako im se već tepa....i nekakvih ''škakljivih'' fotografija + nešto rodbinskih veza. Pink folk ministar na odlasku jedva dočekao da izvali koju pametnu, a tužiteljstvo ustanovilo da se radi o klasičnoj amaterskoj ujdurmi, i još poteglo istragu protiv pink folk ministra...k'o biva neozbiljno se ponaša :lol: a i diploma mu je možda šuveli :D
Bit će tu još smijurije.
:thumbup:

Isto tako Avaz vazi po narudzbi Draganceta. Diskreditujes svjedoka i zatvoris fasciklu ali sto notu uputise i sve uz saglasnost Dodika.
Kao da ima i dima i vatre.
Hafis

#1223 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Hafis »

General War wrote:
Hafis wrote:Inače, mene čudi da Hrvatska dopušta ikako ulazak u zemlju likovima poput HČ, obzirom na jasno izražene stavove i podršku radikalnom islamskom pokretu. To se može odraditi potpuno legalno, postoje stavke i sigurnosni razlozi...vidimo kako ih iz Njemačke i Slovenije deportiraju... pa nek se žali u Strasbourg zbog onemogućavanja slobode kretanja.
Ih ima toga, eno decenijama Austrija dozvoljava ustaski pir po Blajburgu pa nikom nista.
Tako je. S tim da je ovaj pir je već pomalo i tradicija...folklor...bio sam jedne godine. A u slučaju ovoga delegata je malo zajebanije. Nikad se ne zna kad će krenuti u akciju. To treba govnjikavom motkom odbiti od granice.... kući mu je s rajom najbolje.
General War

#1224 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by General War »

Hafis wrote:
General War wrote:
Tako je. S tim da je ovaj pir je već pomalo i tradicija...folklor...bio sam jedne godine. A u slučaju ovoga delegata je malo zajebanije. Nikad se ne zna kad će krenuti u akciju. To treba govnjikavom motkom odbiti od granice.... kući mu je s rajom najbolje.
Ne znam drug gdje je razlika; oni kolju-ovi kolju, oni ruse-ovi ruse...kad bi poceli odbijati od granice svakoga po tim tvojim standardima s govnjivu motku...Bosna bi bila prilicno nenaseljeno mjesto i oaza mira.
Novak20

#1225 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Novak20 »

Baš jaka "afera" i svjedoci iste.

https://avaz.ba/vijesti/bih/481653/ko-j ... m-jatacima
Osoba koja je krajem marta u Ambasadi BiH u Ljubljani prijavila da ju je navodno pokušala vrbovati Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) Hrvatske je Fahrudin Hasanpahić, vozač iz Zenice koji se nalazi na privremenom radu u Sloveniji, saznaje „Dnevni avaz“ iz izvora bliskih Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) BiH.

Izjava u Tužilaštvu

Hasanspahić je, kao i Harun Čelenka, koji je ranije tvrdio da ga je u aferi „Selefije“ SOA vrbovala za prenošenje naoružanja u mesdžide na području Zeničko-dobojskog kantona, pripadnik selefijske zajednice u BiH, zbog čega je i bio operativno interesantan nadležnim policijskim i obavještajnim službama Hrvatske.

Nelvir Duraković: Protjeran prije mjesec
S tim su upoznate i bh. policijske agencije, ali i Tužilaštvo BiH, koje je dobilo Hasanspahićevu izjavu putem Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Saznajemo da je je Hasanspahić tražio pomoć od Ambasade BiH u Ljubljani zbog, kako je rekao, višesatnog zadržavanja i maltretiranja na granici Hrvatske i Slovenije, ali bez jasnih dokaza o pokušaju bilo kakvog vrbovanja, osim sigurnosnih provjera država članica EU.

Njegov iskaz navodno su potvrdila dva bh. državljanina (identiteti poznati „Avazu“) koja su s njim bila u autu. Ali, jedan od njih također je pripadnik selefijske zajednice u BiH, koji je bio podvrgnut provjerama.

No, ni Ambasadi ni nadležnim službama Hasanspahić nije prijavio da je povezan s braćom Selvirom i Nelvirom Durakovićem iz Bužima, koji su nedavno protjerani iz Slovenije zbog „ugrožavanja sigurnosti države, javne sigurnosti i javnog reda“.

Postao zanimljiv

Na teret im je stavljeno da su bili u kontaktu s Huseinom Bilalom Bosnićem, vođom vehabija iz BiH, kojeg je Sud BiH osudio za vrbovanje boraca za rat u Siriji, a navodno su komunicirali i s nekim od selefija na sirijskom ratištu.

Prema informacijama „Avaza“, Hasanspahić je s Durakovićima, koji su, također, bili vozači kamiona, a u Sloveniji su imali stalni boravak, često obavljao poslovne rute te je zbog toga postao zanimljiv službama. Upravo zbog tih činjenica Hrvatska je Hasanspahića i držala pod nadzorom i o svemu obavještavala nadležne bh. policijske agencije, kako bi, kao i nad Čelenkom, imale sigurnosnu kontrolu.

Šta će uraditi Tužilaštvo BiH

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, koji je u aferi „Selefije“ prvi optužio Hrvatsku za vrbovanje bh. državljana, suočava se sada s ozbiljnom istragom Tužilaštva BiH, prije svega zbog davanja lažnog iskaza. Mektićev ključni svjedok iz afere, kako smo prije nekoliko dana ekskluzivno objavili, jeste selefija i opasni radikal Harun Čelenka, također iz Zenice.

Mektić je, kada je u pitanju pokušaj vrbovanja Hasanspahića, kazao da „SOA prijeti i ucjenjuje bh. građane bez ikakvih jasnih dokaza, čime narušava ugled i sigurnost BiH“.
Post Reply