Nemam pojma... ali vidio si snimak pretpostavljam ... i nisam jedini koji je tako prošao...denimb wrote:
A to sto pricas Travnicki da si sisao desno kod tunela vjerovatno je vanredna situacija, nema sanse ondje dva vozila da se mimoidju ako ti naidje nesto sa druge strane...bas je usko.
18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
#1201 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
- Travnički Noćni Šetač
#1202 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Dolazim iz Travničke na kružni tok i vidim ovaj znak- ne vodi prema Tetovu već u grad... tu noć nema nijedan znak okrenut prema Tetovu, vidio bih ga jer sam tuda i želio ići...Throttle wrote:Znakovi kad vozis kroz Zenicu prema Travnickoj vode prema Tetovu a onaj znak na koji si ti naisao na kruznom koji vodi kroz Zenicu a ne kroz Tetovo je ustvari za one koji idu iz smjera Tetova obilaznicom i da se ukljuce na M17 prema Sarajevu. Trebali su u Travnickoj prije kruznog stavot znak obilaznica lijevo da usmjeri saobracaj s Vjetrenica prema Tetovu, ne znam ima li tog, vjerovatno ne ako nisi vidio, nisam gore isaoTravnički Noćni Šetač wrote:Ma jasno mi je ... ali zato se i pitam zašto znakovi obilaznica iz Zenice vode na magistralni put ako će se tamo zaglaviti između kamiona, jer ovo nisam ja samovoljno išao već sam pratio znakove...

...
Na slijedećem kružnom odmah ispod ovo:

...
Na slijedećem ovo:

...
i tako sve do magistrale... uredno postavljene strelice sa natpisom "obilaznica"...
...
Na snimku se vidi da me policija poziva i upućuje desno poslije rampe potpuno normalno, bez pitanja otkud ja tu i slično...
...
Nemam pojma da li je to redovna situacija ili ne...
- Optimist
#1203 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
To sve ok, ali sigurno gore na mostu u Blatusi nisi inao znak da nastavis prema Doboju.
- Travnički Noćni Šetač
#1204 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Na Blatuši nije bilo znaka "obilaznica" ni za jedan pravac... no hajde sad zamisli da ne znaš put da si stranac... zasto bi imao znakove "obilaznica" ako ćeš ići prema Lašvi... logično je da su postavljeni radi tunela...
...
Shvatam ja o čemu vi pričate da su postavljeni radi ljudi koji dolaze od Tetova prema Zenici... ali očigledno niko nije mislio da će stranci koje navigacija dovede preko Vjetrenica i Travničkom takođe vidjeti iste znakove i logično pratiti ih...
...
Več sam rekao da sam čisto krenuo da vidim kuda će me odvesti i prošao sam onako kako sam snimio, nikad brže i nikad kraće i nisam jedini ... a kao što već rekoh ne znam je li to normalna ili vanredna procedura...
...
Shvatam ja o čemu vi pričate da su postavljeni radi ljudi koji dolaze od Tetova prema Zenici... ali očigledno niko nije mislio da će stranci koje navigacija dovede preko Vjetrenica i Travničkom takođe vidjeti iste znakove i logično pratiti ih...
...
Več sam rekao da sam čisto krenuo da vidim kuda će me odvesti i prošao sam onako kako sam snimio, nikad brže i nikad kraće i nisam jedini ... a kao što već rekoh ne znam je li to normalna ili vanredna procedura...
- Optimist
#1205 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Vanredna nije sigurno, jer niko ne okrece znakove da pokazuju jedno u toku dana a drugo u toku noci. To sto si ti tako prosao nije pravilo vec izuzetak.
Vjerovatno je bila obustava u tunelu, ti imao srecu da dodjes na pocetak kolone, vidio te policajac i skrenuo te desno da ides dalje, da ne cekas. I to je to.
Vjerovatno je bila obustava u tunelu, ti imao srecu da dodjes na pocetak kolone, vidio te policajac i skrenuo te desno da ides dalje, da ne cekas. I to je to.
- Bakir1
#1206 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Ma ujutro kada nije guzva i ako nema puno kamiona pustaju oni odmah male aute s početka kolone
- Travnički Noćni Šetač
#1207 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Moguće... kao što rekoh ne znam razloge ali ovo je definitivno bio moj najbrži prolazak od kako su počeli radovi...
-
veliki_ah
#1208 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Znalo mi se ovo desiti kao travničkom čak i u toku dana ako policija zaustavi kolonu neposredno ispred mene ili ako budu 3-4 kamiona ispred. Poprilično znam taj put, pa sam znao zaobići te kamione i otići kroz vranduk (u oba smjera) uz blagoslov policije.
Što se tiče plavog mosta, nekada je bila zabrana sada je nema. Sada kada se imaju 2-3 opcije, auta se rasporede pa ni na jednoj strani ne bude velika gužva. Za mene je preko ljeta uglavnom bilo ok. Pitanje je sta ce biti preko zime ako ne otvore tunel.
Obilaznica je u zenici loše označena i zbunjujuća je iz kojeg god smjera da se ide. Mislim da je trebalo staviti jasnije znakove i mnogo više njih u smislu da se zna šta je obilaznica prema doboju, a šta prema vitezu, a šta prema sarajevu. Vidio sam da su u doboju stavili velike table za obilaznicu i saobraćaj se upućuje na tuzlu, ista je stvar i u vogošći. U zenici na svakom kružnom ima tabla obilaznica koja vodi u krug.
Što se tiče plavog mosta, nekada je bila zabrana sada je nema. Sada kada se imaju 2-3 opcije, auta se rasporede pa ni na jednoj strani ne bude velika gužva. Za mene je preko ljeta uglavnom bilo ok. Pitanje je sta ce biti preko zime ako ne otvore tunel.
Obilaznica je u zenici loše označena i zbunjujuća je iz kojeg god smjera da se ide. Mislim da je trebalo staviti jasnije znakove i mnogo više njih u smislu da se zna šta je obilaznica prema doboju, a šta prema vitezu, a šta prema sarajevu. Vidio sam da su u doboju stavili velike table za obilaznicu i saobraćaj se upućuje na tuzlu, ista je stvar i u vogošći. U zenici na svakom kružnom ima tabla obilaznica koja vodi u krug.
- Travnički Noćni Šetač
#1209 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Da...veliki_ah wrote: Obilaznica je u zenici loše označena i zbunjujuća je iz kojeg god smjera da se ide. Mislim da je trebalo staviti jasnije znakove i mnogo više njih u smislu da se zna šta je obilaznica prema doboju, a šta prema vitezu, a šta prema sarajevu.
- notsure
#1210 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Ona cesta od banloza do Vranduka... uska brate.
Bilo je dovoljno mjesta da se asfaltira bar još metar širine, ovako je uvijek lutrija kad se mimoilaziš, niko neće desnim točkovima na pijesak.
Izgleda baš ko da je neko ukrao metar širine asfalta.
U Nemili neko ukrao putokaz, ko prvi put prolazi ne zna kuda se vraća na M17, može produžiti do Topčić polja
Bilo je dovoljno mjesta da se asfaltira bar još metar širine, ovako je uvijek lutrija kad se mimoilaziš, niko neće desnim točkovima na pijesak.
Izgleda baš ko da je neko ukrao metar širine asfalta.
U Nemili neko ukrao putokaz, ko prvi put prolazi ne zna kuda se vraća na M17, može produžiti do Topčić polja
-
kakavdanakneiskustvu
- Travnički Noćni Šetač
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1213 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
kakva je situacija na ormanici, trebam u gradačac ovih dana 
- Travnički Noćni Šetač
- mk ultra
#1215 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Između ostalog
Jbt patak evo zadnjih mjesec nisam kafe usput popio
Jbt patak evo zadnjih mjesec nisam kafe usput popio
- Libyano
#1216 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Na Ormanici se ne ceka dugo, maksimalno 10 min.
- mk ultra
#1217 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Libyano wrote:Na Ormanici se ne ceka dugo, maksimalno 10 min.
- van Basten
#1218 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
ide li dvosmjerno kroz tunel od sutra? 
- ZonFon
#1219 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Juce sam prosao kroz tunel sumnjam da ce uskoro biti pusteno dvosmjerno.
- Travnički Noćni Šetač
- ZonFon
#1221 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Travnički Noćni Šetač wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/na-odus ... /191031102
Dobra je odluka sto se ne kladim
- xoklix
#1222 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Jutros prošao, 30-40 kroz tunel, dvosmjerno.
Nek ništa ne barču
Nek ništa ne barču
- Travnički Noćni Šetač
- Travnički Noćni Šetač
#1224 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Kad već pričamo o zastojima, evo i jedna priča koja bi bila smiješna da nije tužna:
https://avaz.ba/vijesti/bih/526765/reno ... jne-cepove
https://avaz.ba/vijesti/bih/526765/reno ... jne-cepove
-
Throttle
#1225 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Trebali opalit sto veci kruzni tok i nema zastoja, svi se krecu