bumerangss wrote:
Ako ti je posao rad sa ljdima onda nisi željan društvenog života. Ja sam samac u tridesetim i posao mi je takav da za 7 sati rada iskomuniciram sa 50-ak ljudi i vjeruj da poslije posla ne želim vidjeti poznanika u busu jer jedva cekam da se docepam kuće i samoće. Sa rodjakom nisam popio kafu ima dvije godine. Tetkama odem od bajrama do bajrama... nismo svi zainteresovani toliko za društvenim životom.
nije u pitanju samo fizicka samoca, u pitanju je druga vrsta samoce, kad niko ne zna ko si i sta si (bio).
kad ne mozes ucestvovati u razgovoru jer nisi bio na nekim kultnim mjestima i dogadjima, kad ne znas ko su njihovi brega, cola, merlin, ceca ...
svaki poznanik kojeg sretnes kod kuce ima vasu zajednicu istoriju, bilo da te zna kad si u drugom osnovne pao na glavu ili u gimnaziji preravljao ocjene ili bio odlikas ... nebitno
stvari koje znaju ljudi koji te znaju, o kojim ne morate pricati
a tek rodbina
vani si samo ljustura, bez proslosti
i kad bi sreo nekoga koga to zanima - ne mozes objasniti, opisati ... nikad niko nece skontati
plus sto je bosna ilitiga balkan za njih samo jedna od istocoevropskih vukojebina
i naravno, sto je coj'k stariji ima vec betorinano drustvo u koje ce tesko uci cak i domaci, a kamoli neko tatrane