Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bumerangss

#1201 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by bumerangss »

Tomahawk11 wrote:Kome se gadi ovdje - nek ide.
Prosto i jednostavno.
Prodavati to pod opštu situaciju - ne ide.
Nismo nikakav Burundi.
Bravo! :thumbup:

Ako nekoga nije sreća poslužila i ne zna se snaci u BiH, on sad sve blati i pljuje i niko mu i nista ne valja!
Idi slobodno, niko ti ne brani, okušaj sreću i u Njemackoj, možda te krene...

Ja ovdje sa SSS radim dinamican, odgovoran posao, volim to sto radim za platu od 1200 KM i zadovoljan sam i za sad ne mislim napustati posao i ići vani
bumerangss

#1202 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by bumerangss »

Edin H. wrote: :D
Jooooj gdje me nadjeeee, režem vene :janpi:
bumerangss

#1203 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by bumerangss »

Tomahawk11 wrote:Šta se hvalite, ima i kod nas regres i trinesta.
Ja 13-te nemam a regres je svega 428 KM tako da samo poklopi registraciju
madner

#1204 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

Ma samo dividenda. :D
muha_sa

#1205 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

što to ne pišete :?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1206 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

bumerangss wrote:
Tomahawk11 wrote:Šta se hvalite, ima i kod nas regres i trinesta.
Ja 13-te nemam a regres je svega 428 KM tako da samo poklopi registraciju
Ma nema ni vani svako.
Bitno da si ti zadovoljan.
cendlerbing

#1207 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by cendlerbing »

Čuj samo za registraciju. :lol:
Dosta. :mrgreen:
stakasa

#1208 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

bumerangss wrote:
Kikibombona wrote:
stakasa wrote:Samoca je najgora na Zapadu
Upravo. Jaran dosao na odmor nakon sest mjeseci iz Dormunda. Izgleda kao fosil. Ka'e, sjednem na trg i gledam ljude kako prolaze, da sam postavio sesir na plocnik ljudi bi ubacivali sitnis. :D

On i ovdje ima malo prijatelja, samozatajan tip.

Jebes pare ako nemas drustveno ispunjen zivot.
Ako ti je posao rad sa ljdima onda nisi željan društvenog života. Ja sam samac u tridesetim i posao mi je takav da za 7 sati rada iskomuniciram sa 50-ak ljudi i vjeruj da poslije posla ne želim vidjeti poznanika u busu jer jedva cekam da se docepam kuće i samoće. Sa rodjakom nisam popio kafu ima dvije godine. Tetkama odem od bajrama do bajrama... nismo svi zainteresovani toliko za društvenim životom.
Samoca se lakse podnosi u BiH nego na Zapadu, vjeruj mi. Bez obzira na posao
zlajapravaraja

#1209 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zlajapravaraja »

Nije ni samoća toliko problem, koliki je sve više rastući fašizam prema svemu što je iole drugačije.

Ne valja ako nisi integriran i ne znaš jezik, još veći je problem ako si integriran, imaš dobar posao i govoriš jezik bolje od domicilnog stanovništva. Tek to ne valja.
stakasa

#1210 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

zlajapravaraja wrote:Nije ni samoća toliko problem, koliki je sve više rastući fašizam prema svemu što je iole drugačije.

Ne valja ako nisi integriran i ne znaš jezik, još veći je problem ako si integriran, imaš dobar posao i govoriš jezik bolje od domicilnog stanovništva. Tek to ne valja.
To su skoro pa slatke brige za ove sto sada idu, taj rastuci sovinizam njih ne dotice. Verbalni je, nije strukturalan, to pocne smetati nakon par stepenica na Maslowljevoj piramidi
Bluemore

#1211 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

zlajapravaraja wrote:Nije ni samoća toliko problem, koliki je sve više rastući fašizam prema svemu što je iole drugačije.

Zasto uopce spominjete Samocu Kad toga u Bosni Nema :-D

I Jesi li integriran? Smeta ti sto to ne valja? Razlog da se vratis???
stakasa

#1212 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Bluemore wrote:

Manje je izrazena nego vani
mousstapha

#1213 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mousstapha »

Dok je klix foruma nema samoce.
Bluemore

#1214 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

stakasa wrote:
Bluemore wrote:

Aha zanimljivo
stakasa

#1215 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Bluemore wrote:
stakasa wrote:
Bluemore wrote: Zasto uopce spominjete Samocu Kad toga u Bosni Nema :-D

Aha zanimljivo
Nije ti zar ovo sva nauka, imas li stav neki, tezu...?
madner

#1216 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

Mislim da je stav jasan, samo smetaju disidenti.

Cevapi bljutavi, Wurst odlican. Ko drugacije kaze, klevece i laze. :D
zlajapravaraja

#1217 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zlajapravaraja »

stakasa wrote:

To su skoro pa slatke brige za ove sto sada idu, taj rastuci sovinizam njih ne dotice. Verbalni je, nije strukturalan, to pocne smetati nakon par stepenica na Maslowljevoj piramidi
I to što kažeš. Mada će sve to uslijediti, kad tad. A onda, zid.
zlajapravaraja

#1218 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zlajapravaraja »

mousstapha wrote:Dok je klix foruma nema samoce.
Gut für dich.
zlajapravaraja

#1219 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zlajapravaraja »

Bluemore wrote:

Ne kontam.
Bluemore

#1220 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

stakasa wrote:
Bluemore wrote:
stakasa wrote: Manje je izrazena nego vani
Aha zanimljivo
Pa zanimljivo Kako tvrdis nesto a vjerovatno kreces od subjektivnog osjecaja i Eto ga univerzalno vazi
I da li bi tebi to bio razlog da se vratis :?:
A ne mora biti tako uopce
Bluemore

#1221 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

madner wrote:Mislim da je stav jasan, samo smetaju disidenti.

Cevapi bljutavi, Wurst odlican. Ko drugacije kaze, klevece i laze. :D
Mi Sva sreca ima nesto i izmedju cevapa i wursta
:-D
Thorgerson

#1222 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Thorgerson »

Iskreno nekad pomislim da bi mi bio drazi i taj kulturni zapadni fašizam, nego stoka koja se nakotila ovdje. :lol:
stakasa

#1223 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Bluemore wrote:
stakasa wrote:
Bluemore wrote: Aha zanimljivo
Pa zanimljivo Kako tvrdis nesto a vjerovatno kreces od subjektivnog osjecaja i Eto ga univerzalno vazi
I da li bi tebi to bio razlog da se vratis :?:
A ne mora biti tako uopce
Ok, ali sta ti tvrdis, to je pitanje, imas li izgraden stav ili da se kaze pa sta - sta bilo.
Ne znam bi li meni bio razlog da se vratim, ja nisam sam ali znam za slucajeve sto im je to bio razlog da se vrate i nisu se pokajali
uglavnomja

#1224 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

bumerangss wrote:
Ako ti je posao rad sa ljdima onda nisi željan društvenog života. Ja sam samac u tridesetim i posao mi je takav da za 7 sati rada iskomuniciram sa 50-ak ljudi i vjeruj da poslije posla ne želim vidjeti poznanika u busu jer jedva cekam da se docepam kuće i samoće. Sa rodjakom nisam popio kafu ima dvije godine. Tetkama odem od bajrama do bajrama... nismo svi zainteresovani toliko za društvenim životom.

nije u pitanju samo fizicka samoca, u pitanju je druga vrsta samoce, kad niko ne zna ko si i sta si (bio).
kad ne mozes ucestvovati u razgovoru jer nisi bio na nekim kultnim mjestima i dogadjima, kad ne znas ko su njihovi brega, cola, merlin, ceca ...

svaki poznanik kojeg sretnes kod kuce ima vasu zajednicu istoriju, bilo da te zna kad si u drugom osnovne pao na glavu ili u gimnaziji preravljao ocjene ili bio odlikas ... nebitno
stvari koje znaju ljudi koji te znaju, o kojim ne morate pricati
a tek rodbina :-)

vani si samo ljustura, bez proslosti
i kad bi sreo nekoga koga to zanima - ne mozes objasniti, opisati ... nikad niko nece skontati
plus sto je bosna ilitiga balkan za njih samo jedna od istocoevropskih vukojebina

i naravno, sto je coj'k stariji ima vec betorinano drustvo u koje ce tesko uci cak i domaci, a kamoli neko tatrane
stakasa

#1225 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

uglavnomja wrote:
bumerangss wrote:

nije u pitanju samo fizicka samoca, u pitanju je druga vrsta samoce, kad niko ne zna ko si i sta si (bio).
kad ne mozes ucestvovati u razgovoru jer nisi bio na nekim kultnim mjestima i dogadjima, kad ne znas ko su njihovi brega, cola, merlin, ceca ...

svaki poznanik kojeg sretnes kod kuce ima vasu zajednicu istoriju, bilo da te zna kad si u drugom osnovne pao na glavu ili u gimnaziji preravljao ocjene ili bio odlikas ... nebitno
stvari koje znaju ljudi koji te znaju, o kojim ne morate pricati
a tek rodbina :-)

vani si samo ljustura, bez proslosti
i kad bi sreo nekoga koga to zanima - ne mozes objasniti, opisati ... nikad niko nece skontati
plus sto je bosna ilitiga balkan za njih samo jedna od istocoevropskih vukojebina

i naravno, sto je coj'k stariji ima vec betorinano drustvo u koje ce tesko uci cak i domaci, a kamoli neko tatrane
Tako je ali se vecina vremenom uspije okrenuti sebi/resetirati/krenuti dalje. Odlazak vani je novi pocetak, nemoguce je nastaviti po istom tragu. Sto se prije uradi to bolje. Egzistencijalna kriza i kroz to je svako prosao ali nakon toga dolazi novi smisao, zivot zna biti i bolji. Mada nije pravilo.
P.S.
U stvari nije pravilo, nije svako kroz to prosao, ima ljudi koji nista ne promjene ali mi je to neshvatljivo pa se necu na tome zadrzavat
Post Reply