1. Vlast više stranaka dovodi u potlačen položaj vodeću koalicionu stranku, a koja nema jak koalicioni kapacitet, zato što svi puno traže i njihove ručice u parlamentima su jako skupe. Očito da ti to ne znaš. SDA iz opozicije bi sav SDP-ov kriminal i kriminal SDP-ovih koalicionih partnera prikačila SDP-u, a istovremno bi ih iz dana u dan rušila i možda na kraju i srušila i obrukala.last mohicans wrote: Odmah sam progledao čim si mi objasnio. Nevjerovatno.Slazem sa samo u drugoj konstataciji, ni u jednoj drugoj.
Apsolutno nije nemoguce da lijevo orijentisane opcije koje ce zajedno imati dosta više glasova od SDA, makar kada govorimo o KS, koaliraju sa NB, kiflom, pa ostalim desno orijentiranim. To je i kifla veceras govorio na Face. Po tvojoj logici ce u takvom odnosu snaga SDP biti potlačen. Zašto onda SDA nije sada potlačena kada čini vlast na KS sa više stranaka i preletačevića? Ta vlada ni sada nije stabilna, ali opet funkcionise. Tako da ovaj argument ne pije vode.
Opcija da koaliraju sa SDA je nemoguca, makar iz dosadasnjih izjava, ponašanja čelnika i još uvijek svjezih rana posljednje koalicije.
Četvrto, to SDA ima kvalitetnije ponuditi, tipa Zolja koji je nakon Konakovica, s konja na magarca, Fadila and comp. Nikšić kakav god da je neelokventan i nekarazmatičan se pokazao kao uspješniji premijer od jednog Fadila, zvani provala.
Konkretno gostovanje koje smpominjes, mislim da nismo gledali isto. Momak kojeg se dotičeš je odlično vladao materijom i veoma je dobro predstavio partiju iz koje dolazi. Na kraju krajeva, sigurno nece biti nikakav nosilac određene funkcije, vec zastupnik u parlamentarnoj skupstini FBIH.
2. Ti sada spominješ Konakovića u vidu konja i onda se ne moramo raspravljati šta bi isti učinio SDP-u ako uđu u vlast.
3. 2010. su poručili SDA par stihova iz pjesme Dubioze Kolektiv, ono vratiće se Valter... pa nakon par mjeseci sa SDA u koaliciju. Da smo tada vodili razgovor, ti bi rekao da je ta koalicija nemoguća.
4. Budući da sam pratio kadrove SDP-a onda mogu reći šta i mislim, bez da ih upoređujem sa kadrovima SDA. Od kadrova SDA se svakako očekuje kriminal, a od kadrova SDP-a baš i ne, a budući da se SDP još uvijek nije riješio par kompromitovanih kadrova, onda je jasno kao dan šta od njih možemo doživjeti.
5. Osoba koja u javnoj debati pomiješa PDV i direktne i indirektne poreze, te ne zna puni naziv Ministarstva za rad i socijalnu politiku, te ne zna da postoji federalno ministarstvo za boračka pitanja čija je nadležnost grupa spcijalno ugroženih boračkih populacija, baš i ne vlada materijom. I možda si u pravu, možda ne mislimo na isto gostovanje.