Izborna svaštara - 2018

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
mirzadelibasic

#1201 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by mirzadelibasic »

last mohicans wrote: Odmah sam progledao čim si mi objasnio. Nevjerovatno. :D Slazem sa samo u drugoj konstataciji, ni u jednoj drugoj.
Apsolutno nije nemoguce da lijevo orijentisane opcije koje ce zajedno imati dosta više glasova od SDA, makar kada govorimo o KS, koaliraju sa NB, kiflom, pa ostalim desno orijentiranim. To je i kifla veceras govorio na Face. Po tvojoj logici ce u takvom odnosu snaga SDP biti potlačen. Zašto onda SDA nije sada potlačena kada čini vlast na KS sa više stranaka i preletačevića? Ta vlada ni sada nije stabilna, ali opet funkcionise. Tako da ovaj argument ne pije vode.
Opcija da koaliraju sa SDA je nemoguca, makar iz dosadasnjih izjava, ponašanja čelnika i još uvijek svjezih rana posljednje koalicije.
Četvrto, to SDA ima kvalitetnije ponuditi, tipa Zolja koji je nakon Konakovica, s konja na magarca, Fadila and comp. Nikšić kakav god da je neelokventan i nekarazmatičan se pokazao kao uspješniji premijer od jednog Fadila, zvani provala.
Konkretno gostovanje koje smpominjes, mislim da nismo gledali isto. Momak kojeg se dotičeš je odlično vladao materijom i veoma je dobro predstavio partiju iz koje dolazi. Na kraju krajeva, sigurno nece biti nikakav nosilac određene funkcije, vec zastupnik u parlamentarnoj skupstini FBIH.
1. Vlast više stranaka dovodi u potlačen položaj vodeću koalicionu stranku, a koja nema jak koalicioni kapacitet, zato što svi puno traže i njihove ručice u parlamentima su jako skupe. Očito da ti to ne znaš. SDA iz opozicije bi sav SDP-ov kriminal i kriminal SDP-ovih koalicionih partnera prikačila SDP-u, a istovremno bi ih iz dana u dan rušila i možda na kraju i srušila i obrukala.

2. Ti sada spominješ Konakovića u vidu konja i onda se ne moramo raspravljati šta bi isti učinio SDP-u ako uđu u vlast.

3. 2010. su poručili SDA par stihova iz pjesme Dubioze Kolektiv, ono vratiće se Valter... pa nakon par mjeseci sa SDA u koaliciju. Da smo tada vodili razgovor, ti bi rekao da je ta koalicija nemoguća.

4. Budući da sam pratio kadrove SDP-a onda mogu reći šta i mislim, bez da ih upoređujem sa kadrovima SDA. Od kadrova SDA se svakako očekuje kriminal, a od kadrova SDP-a baš i ne, a budući da se SDP još uvijek nije riješio par kompromitovanih kadrova, onda je jasno kao dan šta od njih možemo doživjeti.

5. Osoba koja u javnoj debati pomiješa PDV i direktne i indirektne poreze, te ne zna puni naziv Ministarstva za rad i socijalnu politiku, te ne zna da postoji federalno ministarstvo za boračka pitanja čija je nadležnost grupa spcijalno ugroženih boračkih populacija, baš i ne vlada materijom. I možda si u pravu, možda ne mislimo na isto gostovanje.
invincible1921

#1202 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by invincible1921 »

MaksprotivMarksa wrote:Danas su Bosnjaci izabrali put Srba iz 1986. godine, danasnje, trece biranje Komsica na poziciju hrvatskog clana predsjednistva je direktna poruka ostalim narodima u BiH kakvu drzavu Bosnjaci zele, presica SDA je samo potvrdila u kojem mulju se nalazi bosnjacki nacionalni um.

Bosnjaci su odlucili da jedan dio BiH bace u blokadu zarad slanja simbolicne poruke najmalobrojnijim Hrvatima. Ko ne vidi problem u ovome je veci protivnik BiH nego pedeset Dodika.

Ovo sam napisao trezvenog uma, kao Bosnjak, da bi barem jedan citalac ovih redova iz redova drugih naroda BiH shvatio da nisu svi Bosnjaci na pozicijama ocajne emulacije velikosrpske ideje iz posljednje dvije decenije. Sve sto se dogodi u BiH, Bosnjaci moraju da preuzmu odgovornost za takvo stanje.
Nista mi nismo izabrali nego Hrvati. Ne postujes drzavu, pljujes je na svakom koraku, hoces da rusis ustavni poredak, sviras tudje himne na skupovima ,,,a apsurda li kandidujes se za tu drzavu. Komsic je smijesan lik, ali to nije ni bitno on je vise simbol. Hrvati su svoje davno rekli i govore nam svkai dan, a to je da drzavu BiH ne priznaju ni u kom obliku. Pa bolan gdje ima da manjina ucjenjuje vecinu ...gdje si to vidio?

I sad bi kao ja trebao rec pa eto neka ih imaju svoj dio? Kome ba da se mi prilagodjavamo? Ovo je nasa zemlja i nece nas ucjenjivati manjine. Nasa drzava je za razliku od Hrvatske dala svojim narodima sva prava, dok je ta divna hrvatska svima koji nisu hrvati uzela sva prava i nogirala ih iz drzave. Svaki hrvat je dobro dosao da zivi ovdje, ali nek postuje to gdje zivi. Jesi ti svjestan cinjenice da na jednog hrvata u BiH ima 10 bosnjaka i 7 srba...a oni se kofrce ko da ih je bar 50%. I da se takvom fasistickom jadu dodvoravam i pustam ga da radi sta hoce....dosta je bilo. Covic je sam izabrao svoju sudbinu. Da je makar malo radio u intresu BiH ja ti garantujem da bi pobjedio.

Evo sjetimo se nekih njegovih ekcesa:

-Hoce neku EU, a daje podrsku UZP koji je taj isti UZP osudio sud i EU

-Omalovazvanje BiH na svakom koraku

-Koketiranje sa Dodikom i pokusaj rusejna ustavnopravnog poretka

-Docek Darija Kordica, osudjenog ratnog zlocnica za najteza djela

itd itd

Gledam na pressu mu puna usta Bosne i Hercegovine, a nesto se ne sjecam da je spomenuo nesto u kampanji. Ustvari tolko je spominjao da se nije udostojio ni da joj himnu pusti. :bih:

Veci problem po drzavu je ponovna pobjeda SDA , a Dzaferovica necu ni komentarsiat. Covic nek gusla
duminjo

#1203 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by duminjo »

Faraon i covic popisani.. Nije lose za jedne izbore. Pašce i jebena SDA, kad tad.
Kod onih anamo Imamo dodika i ivanica. Oba zla. Jedno koje voli samo sebe i boli ga Kita zä eres. Pokro Boga oca i Od eresa će napravit prosijacki entitet. Neka će. Jebe mi se. Kao takav, za mene, je bolja opcija što je uzeo nego namazni, pametniji i podmukliji Ivanic.
Nije ovo tolko ni lose, kakva smo govna. Nadat se samo još da hdz nece moci sve što pozeli. Vidjecemo narednih dana.

47% ljudi nije izaslo na izbore. Dabogda svaki mjesec jedva platu cekali i sa pet deka se po cijelu noc pokrivali.
TRANCE

#1204 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by TRANCE »

Mislim da su po prvi put izbori namješteni. Evo i zašto:

Izbori 2006.:

Vlast:
- SDA - 25,5%
- Stranka za BiH - 23,0%

Opozicija:
- SDP - 15,4%

Procenti su za parlament BiH.
Njihovu vladavinu od 2006.-2010. je obilježila recesija 2008. i posljedično masovno povećanje nezaposlenosti, kao i premijer Nedžad "hapanje po zakonu" Branković, tako da je kazna uslijedila 2010.

Izbori 2010.:

Vlast:
- SDP - 26,1% (promjena +10,7 procentnih poena)

Prethodna vlast:
- SDA - 19,4%
- Stranka za BiH - 7,3%
(promjena -21,8 procentnih poena)

I onda u periodu 2010.-2014. SDP osim 40 km autoputa i povećanja penzija za 10% nije uradio apsolutno ništa. Uhljebili desetine hiljada svojih na budžet, povećali cijenu struje 40%, podržali povećanje akciza, uveli dodatni porez na plate i penzije nakon poplava, jer je negdje ispario namjenski novac za te namjene, nezaposlenost ostala ista, mladi počeli masovno odlaziti. Kazna opet uslijedila na izborima 2014.

Izbori 2014.:

Vlast:
- SDA - 27,9% (promjena +8,5 procentnih poena)

Prethodna vlast:
- SDP - 9,5% (promjena -16,6 procentnih poena)

Narod kaznio na izborima SDP i izabrao opet SDA. Međutim u periodu 2014.-2018. nisu napravili nijedan kilometar autoputa, povećali penzije za svega 3% u čitavom mandatu, lagali narodu za reviziju presude protiv Srbije, imali aferu sa Zukićem, postavili Sebiju za direktoricu bolnice, vrijeđali inteligenciju s Fadilovim izjavama o autoputevima koji se još ne vide i narodu koji ima dovoljno novca, samo troši na gluposti, odvojilo se bruku članstva od njih i formirali nove stranke (Konaković, Šepić, Kukić), povećali akcize, uveli porez freelancerima, uputili u proceduru i povećanje poreza na dohodak, za predsjednika kandidovali krezavog Šefika. I kada su svi očekivali totalni pad, desio se, doduše na osnovu još nepotvrđenih rezultata, totalni obrat:

Izbori 2018.:

Prethodna vlast:
- SDA - 33,2% (promjena +5,3 procentnih poena)

Znači prvi put u istoriji nije bilo nikakve kazne na izborima, već su čak i poboljšali rezultat za 5 procentnih poena. Ko je ovdje lud? CIK je također prije objave rezultata, gle slučajnosti, ukinuo pristup rezultatima prošlih izbora na njihovoj web stranici, tako da sam ove postotke kupio s wikipedije.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1205 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by KatarinaKosaca »

Znas sta? Ocito autoput nije ni vazan glasacima. Jako malo ljudi je svjesno vaznosti autoputa, a ni po ovo malo sto imamo ne znaju voziti. Kad prelaze iz trake u traku priblize se autu kao da po mahali voze pa ga "preteknu". Dalje, SDP je vladao bahato i drsko. Cerio se u lice i javno krao i nezakonito se ponasao. Bio servilan Dodiku. Tu su mozda i partizani izgubuli nadu u SDP kao alternativu. E, sad... 2014 ocekivano i zasluzeno gube. Od 2014 do danas SDA ima svoj najgori mandat u svakom pogledu. A, ja mislim da glasaci vole diktaturu, jer kako drukcije objasniti odibravanje dinastije. Ipak, ovdje su, mislim i mediji napravili uslugu Sebiji, jer bolnica nije bila nista bolja nego gora u doba Mesihivica i Aganovica, a sistematski demoniziraju Sebiju. To mogu prihvatiti. Ali, rezultat id DANAS nikako! Jer nema komentara, osobe, nika, profila koji se veseli SDA pobjedi. Nemoguce prosto da bas svi lazu. Tako da je vrlo moguce da su izbori pokradeni.
invincible1921

#1206 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by invincible1921 »

Nema SDA ko da kazni. Ti si obrazovan izadjes glasad na dva nivoa sdp na jednom DF lupam.

Sda tijelo glasa vazda isto. Ha bio bakir kandidat, sefik, spiderman...totalno svedno. Pa pogledaj samo sta su uradili 2006. I izgubili jedva 5% dok se sbih ugasila maltene.

Pa sto hiljaditi put. Dok se ne napravi koalicija ko u RS ili dok se izlaznost ne poveca na bar 60% ne moze se skinut SDA.
TRANCE

#1207 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by TRANCE »

KatarinaKosaca wrote:Znas sta? Ocito autoput nije ni vazan glasacima. Jako malo ljudi je svjesno vaznosti autoputa, a ni po ovo malo sto imamo ne znaju voziti. Kad prelaze iz trake u traku priblize se autu kao da po mahali voze pa ga "preteknu". Dalje, SDP je vladao bahato i drsko. Cerio se u lice i javno krao i nezakonito se ponasao. Bio servilan Dodiku. Tu su mozda i partizani izgubuli nadu u SDP kao alternativu. E, sad... 2014 ocekivano i zasluzeno gube. Od 2014 do danas SDA ima svoj najgori mandat u svakom pogledu. A, ja mislim da glasaci vole diktaturu, jer kako drukcije objasniti odibravanje dinastije. Ipak, ovdje su, mislim i mediji napravili uslugu Sebiji, jer bolnica nije bila nista bolja nego gora u doba Mesihivica i Aganovica, a sistematski demoniziraju Sebiju. To mogu prihvatiti. Ali, rezultat id DANAS nikako! Jer nema komentara, osobe, nika, profila koji se veseli SDA pobjedi. Nemoguce prosto da bas svi lazu. Tako da je vrlo moguce da su izbori pokradeni.
Pa baš to, na izborima 2014. se moglo naći i u stvarnosti i u internet svijetu ljudi koji će glasati za SDA, jer su bili nezadovoljni prethodnom vladavinom SDP-a, tako da su rezultati bili manje-više realni. Međutim za ove izbore niko živ nije rekao da će glasati za SDA, čak je i dosta uhljeba koje znam počelo prelaziti u druge stranke očekujući totalni krah i šta se desi, povećaju broj glasova s 28% na 33%. Imaju oni svoje uhljebe i nepismene nane i dede koji će uvijek glasati za njih, ali oni nisu dovoljni da zadrže isti broj glasova, a ne da ga i povećaju, jer ipak je na prethodnim izborima glasalo za njih i dosta ljudi mimo uhljeba, deda i nana. Nisu se ni zatvorila biračka mjesta i počeli brojati glasovi kako treba, Šefik izašao i smješkajući se izjavio da je ubjedljivi pobjednik. Gosti u tv studiju na BHT čitavo veče predviđali krah SDA kao i svi, nakon objave rezultata ostali bez teksta, onaj Slavo Kukić govori kako ne zna kako su mogući ovakvi rezultati, naravno ne smije čovjek javno reći da je moguće da su pokrali izbore. Ako im prođe sad ova otimačina, namjestit će i svake naredne izbore. A proći će, jer kako kaže ona izreka, znam ja nas, hebo ti nas... :run:
Boemica

#1208 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Boemica »

KatarinaKosaca wrote:Znas sta? Ocito autoput nije ni vazan glasacima. Jako malo ljudi je svjesno vaznosti autoputa, a ni po ovo malo sto imamo ne znaju voziti. Kad prelaze iz trake u traku priblize se autu kao da po mahali voze pa ga "preteknu". Dalje, SDP je vladao bahato i drsko. Cerio se u lice i javno krao i nezakonito se ponasao. Bio servilan Dodiku. Tu su mozda i partizani izgubuli nadu u SDP kao alternativu. E, sad... 2014 ocekivano i zasluzeno gube. Od 2014 do danas SDA ima svoj najgori mandat u svakom pogledu. A, ja mislim da glasaci vole diktaturu, jer kako drukcije objasniti odibravanje dinastije. Ipak, ovdje su, mislim i mediji napravili uslugu Sebiji, jer bolnica nije bila nista bolja nego gora u doba Mesihivica i Aganovica, a sistematski demoniziraju Sebiju. To mogu prihvatiti. Ali, rezultat id DANAS nikako! Jer nema komentara, osobe, nika, profila koji se veseli SDA pobjedi. Nemoguce prosto da bas svi lazu. Tako da je vrlo moguce da su izbori pokradeni.

Ima, zato što se ti ne družiš sa profilom ljudi koji glasa za SDA, a baš taj profil ljudi masovno izlazi na izbore.
Evo ja sam danas radila na izborima, na našem biračkom mjestu je bilo oko 750 registrovanih glasača od kojih je 450 izašlo na izbore. Od tih 450 sigurno je 200 bilo deda, nana, starijih ljudi, stranačkih uhljeba, i njima sličnih, i oni su svi glasali za SDA, dok se onih 250 podjelilo između 301 stranke. I eto ti...
Hadzi Lojo

#1209 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Hadzi Lojo »

Nece ovo na dobro izaci, Dodik ce sve zivo opstruirati. Izgleda banjalucka i ostala dijaspora uopce ne glasaju u tom ukupiranom dijelu BiH.
SSemir

#1210 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by SSemir »

Isto tako u RS. Nezadovoljstvo nikad vece, a snsd bez problema osvoji izbore.
A listici se stampaju u laktasima, sasvim slucajno. A tender za izbor stamparije odradise vladajuci u sarajevu.
Zajednickim snagama dpbise sda i snsd izbore.
Budali je jasno da je namjesteno. Ali sta sad? Nista niko ne moze
seln

#1211 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by seln »

Hadzi Lojo wrote:Nece ovo na dobro izaci, Dodik ce sve zivo opstruirati. Izgleda banjalucka i ostala dijaspora uopce ne glasaju u tom ukupiranom dijelu BiH.
Zasto bi glasala dijaspora ako je FGR previse lijena da podigne guicu i ode do biralista?
Osim toga, redovito mi se dogadja da me neki "domicilni" forumasi pitaju zasto se ja, dijasporac, uopste petljam u bosansku politiku.
Pa, eto, ne petljam se vise.
seln

#1212 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by seln »

kakavdanakneiskustvu wrote:
seln wrote:
insomnia78 wrote: Jes’, valjda se slucajnoscu sastajo sa Karadzicem i ekipom na Palama
Idi, ba, jedi escargots.

pa nije nista insomnia tu slagao
insomnia nikad ne laze, on samo svim stvarima daje los prizvuk.
Kada bi on prepricao "Bambi", cijela BiH bi se uclanila u lovacka drustva.
Ne znam do cega je, valjda njegova unutarnja zloba farba njegove postove, ko ce ga znati...

Ako trazis Srbe koji su 100% cisti od svega, onda moras samo znati brojati do deset.
A moj post je se odnosio na Djindicev mandat premijera Srbije.
muha_sa

#1213 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by muha_sa »

prije neg ucesnik na ovoj temi krene komentirat zamolio bih da napiše jel izašo na izbore i glaso

zašto :?

zato što su najglasniji kriticari na politici apstinenti kojima je mrsko guzove pomjerit i izac do birackog mjesta :-)
Fudo387

#1214 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Fudo387 »

muha_sa wrote:prije neg ucesnik na ovoj temi krene komentirat zamolio bih da napiše jel izašo na izbore i glaso

zato što su najglasniji kriticari na politici apstinenti kojima je mrsko guzove pomjerit i izac do birackog mjesta :-)
Nisam.
Oprosti muha.
muha_sa

#1215 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by muha_sa »

Fudo387 wrote:
muha_sa wrote:prije neg ucesnik na ovoj temi krene komentirat zamolio bih da napiše jel izašo na izbore i glaso

Nisam.
Oprosti muha.
nisi se ni registrovo :?

tebi halalim jer si dobar zajebant :kiss:
apsidejzi

#1216 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by apsidejzi »

seln wrote:
Hadzi Lojo wrote:Nece ovo na dobro izaci, Dodik ce sve zivo opstruirati. Izgleda banjalucka i ostala dijaspora uopce ne glasaju u tom ukupiranom dijelu BiH.
Zasto bi glasala dijaspora ako je FGR previse lijena da podigne guicu i ode do biralista?
Osim toga, redovito mi se dogadja da me neki "domicilni" forumasi pitaju zasto se ja, dijasporac, uopste petljam u bosansku politiku.
+1 :thumbup:

Poruka od mene: glasali ste isto, ko vas jebe.
travar

#1217 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by travar »

Starijim od 60(mozda i 50) ukinuti pravo glasa
Sela totalno izolirati i ne dati im da glasaju
Za pravo glasa imati minimalno srednju skolu
Godinu dana prije izbora raditi test mentalne zrelosti
Uvesti kazne za svakoga ko ne glasa
.... itd itd

Mjere ovog i sličnog kalibra forsirati dok se država ne stabilizira, pa će možda prosječni bosnjo dva puta razmisliti o tome kakvu državu ostavlja iza sebe. :twisted:

/Satan out.
TRANCE

#1218 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by TRANCE »

apsidejzi wrote:
seln wrote:
+1 :thumbup:

Poruka od mene: glasali ste isto, ko vas jebe.
Većina gradske raje koju znam je izašla na izbore i glasala za Hadžikadića, Falatara i Našu stranku, uključujući i mene i čitavu moju porodicu. Ne znam nikoga da je glasao za SDA i da se raduje njihovoj pobjedi, zato sam ubijeđen da su izbori namješteni.
I nije izlaznost uopšte mala. Prema popisu smo imali 3.531.159 stanovnika, od toga je 692.701 osoba mlađih od 18 godina. Znači da realno 2.838.458 ima pravo glasa, a glasalo je 1.736.838 ljudi ili 61,2%. Glasovi dijaspore ne vjerujem da puno mijenjaju procenat izlaznosti. Međutim na CIK-ovom spisku birača je 3.254.717 od kojih ima par stotina hiljada umrlih, tako da postotak izlaznosti koji oni objave nije relevantan.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1219 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Tomahawk11 »

Džaferović (odnosno SDA) je pobijedila, jer protivkandidati nisu bili dovoljno jaka imena (ne u odnosu na Džaferovića nego generalno), onda imamo razjedinjeno glasačko tijelo gdje imaš previše kandidata, što odgovara SDA i na kraju ovo sa Komšićem.
Iz SDA su mogli postaviti Ziska za kandidata, prošao bi.
Biće zanimljivo na relaciji Dodik - Komšić, da vidimo kako će to funkcionisati :mrgreen:
mayab

#1220 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by mayab »

invincible1921 wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Danas su Bosnjaci izabrali put Srba iz 1986. godine, danasnje, trece biranje Komsica na poziciju hrvatskog clana predsjednistva je direktna poruka ostalim narodima u BiH kakvu drzavu Bosnjaci zele, presica SDA je samo potvrdila u kojem mulju se nalazi bosnjacki nacionalni um.

Bosnjaci su odlucili da jedan dio BiH bace u blokadu zarad slanja simbolicne poruke najmalobrojnijim Hrvatima. Ko ne vidi problem u ovome je veci protivnik BiH nego pedeset Dodika.

Ovo sam napisao trezvenog uma, kao Bosnjak, da bi barem jedan citalac ovih redova iz redova drugih naroda BiH shvatio da nisu svi Bosnjaci na pozicijama ocajne emulacije velikosrpske ideje iz posljednje dvije decenije. Sve sto se dogodi u BiH, Bosnjaci moraju da preuzmu odgovornost za takvo stanje.
Nista mi nismo izabrali nego Hrvati. Ne postujes drzavu, pljujes je na svakom koraku, hoces da rusis ustavni poredak, sviras tudje himne na skupovima ,,,a apsurda li kandidujes se za tu drzavu. Komsic je smijesan lik, ali to nije ni bitno on je vise simbol. Hrvati su svoje davno rekli i govore nam svkai dan, a to je da drzavu BiH ne priznaju ni u kom obliku. Pa bolan gdje ima da manjina ucjenjuje vecinu ...gdje si to vidio?

I sad bi kao ja trebao rec pa eto neka ih imaju svoj dio? Kome ba da se mi prilagodjavamo? Ovo je nasa zemlja i nece nas ucjenjivati manjine. Nasa drzava je za razliku od Hrvatske dala svojim narodima sva prava, dok je ta divna hrvatska svima koji nisu hrvati uzela sva prava i nogirala ih iz drzave. Svaki hrvat je dobro dosao da zivi ovdje, ali nek postuje to gdje zivi. Jesi ti svjestan cinjenice da na jednog hrvata u BiH ima 10 bosnjaka i 7 srba...a oni se kofrce ko da ih je bar 50%. I da se takvom fasistickom jadu dodvoravam i pustam ga da radi sta hoce....dosta je bilo. Covic je sam izabrao svoju sudbinu. Da je makar malo radio u intresu BiH ja ti garantujem da bi pobjedio.

Evo sjetimo se nekih njegovih ekcesa:

-Hoce neku EU, a daje podrsku UZP koji je taj isti UZP osudio sud i EU

-Omalovazvanje BiH na svakom koraku

-Koketiranje sa Dodikom i pokusaj rusejna ustavnopravnog poretka

-Docek Darija Kordica, osudjenog ratnog zlocnica za najteza djela

itd itd

Gledam na pressu mu puna usta Bosne i Hercegovine, a nesto se ne sjecam da je spomenuo nesto u kampanji. Ustvari tolko je spominjao da se nije udostojio ni da joj himnu pusti. :bih:

Veci problem po drzavu je ponovna pobjeda SDA , a Dzaferovica necu ni komentarsiat. Covic nek gusla
Sve ovo stoji, a mene kod Čovića i HDZ-a posebno zabrinjava , a to im se izgleda uveliko osvetilo, ponižavanje svih drugih koji se izjasnjavaju kao (beha) Hrvati , ali posto nisu u i za HDZ i njega osobno , manje su vrijedni , bolje reći bezvrijedni i nebitni!
E pa nećemo tako Dragane, tim svojim rasističko-segregacijskim mislima i izjavama, učinio je da ga bukvalno zamrze svi sa imalo sopstvenog mozga u glavi!
Tomahawk11
Globalni moderator

#1221 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by Tomahawk11 »

Sve super, samo ironija, u stanju smo izabrati hrvatskog člana predsjedništva, a nismo u stanju skinuti SDA :roll:
problemnatravunu

#1223 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by problemnatravunu »

Zaista treba sumnjati u dosta izbornih neregularnosti o kojima se priča ,a pravih dokaza nema!
Naime sinoć pratio FACE TV i njihove goste, paznju mi privuče Batko i prica o njegovom pokusaju 2010. sa tzv. Strankom kokuza!
Kaže Batko, tada je vidio šta se i kako radi, te je on kao mala , nova i nebitna stranka, bio zatrpan pozivima velikih, u smislu trgovine da im ustupi posmatračka mjesta na izborima, na koja ima pravo!
Pri tome, kaže nisu pitali za cijenu, kaze nazvao ga HDZ i on iz zaebancije rekne, neka mu posalju dva kamiona krompira i paprika u zamjenu za mjesta, kaže u roku sat vremena stigli kamioni :lol: :lol: :lol: :lol:

:izet: :izet:
kmirsad

#1224 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by kmirsad »

muha_sa wrote:
Fudo387 wrote:

Nisam.
Oprosti muha.
nisi se ni registrovo :?

tebi halalim jer si dobar zajebant :kiss:
Ja ti ne halalim.
Iako jesi dobar zajebant.
Ovog puta si se zajebavao na račun moje egzistencije i egzistencije moje porodice.
I ti si jedan od onih koji su mi mrtvo ladno sjebali Život.
Jeli ti ovdje ostao i jedan prijatelj, iko od porodice... ako jeste, svima si im začero.
azurna_obala

#1225 Re: Izborna svaštara - 2018

Post by azurna_obala »

Nisam upratila, jel nam sultanija prošla?

Vjerujem da jeste :roll:
Locked