Na onoj drugoj temi , koju si zapoceo sa istim ovim tekstom a koja ti je zakljucana pa ne mogu tu da odgovorim , si izjavio sljedecu laz :patriot_1 wrote:Ovo bi pasalo ovdje,sa teme koja je zaključana jer se forumaši nisu držali iste:
Kako sam ja lično doživeo raspad Jugoslavije i kasnije "Oluju"!
Prvo,raspad Jugoslavije,,,
Pa kad je Slobo počeo galamiti da je "Istorijska nepravda što se Srbija sastoji od TRI dela,pa Vojvodini i Kosovu treba ukinuti autonomiju",i kad je "Jogurt revolucijom" u tome uspio,pitao sam se,dali će na tome stat!Onda su počele priče tipa "Svi Srbi u jednoj državi" i linija razgraničenja ,Virovitica-Karlovac-Karlobag e tu sam se već uplašio"Bit će oružanih sukoba koji nisu isključeni"(Gazimestan).Da budem iskren,volio sam donekle Jugoslaviju ali Hrvatsku puno više!
Vuk Drašković danas kaže da se trebalo prihvatiti savez država ili konfederaciju ali Srpsko vodstvo to tada nije htjelo i tako je napravilo najveće zlo samim Srbima!
"Oluja",,meni kao Hrvatu jedan od najsretnijih dana u životu!Konačno se prestalo naše gradove i sela granatirati,konačno smo mogli nakon Oluje putovati po cjeloj Hrvatskoj,konačno smo postali svoji na svome!Konačno se moglo vratiti 200 000 Hrvata u svoja sela i gradove!U Rijeku gdje živim,putovao sam jednom iz Zagreba vlakom preko Ljubljane,nije se moglo preko Karlovca jer su ga zasipale Srpske granate,!BTW konačno sam mogao otići u svoj rodni kraj,obići svoja sela,svoju kuću!Prizor koji sam vidio , šokirao me!Sve popaljeno,crkve i škole porušene,nema moje kuće,zapaljena,mama i sestra ubijene,pa spaljene u istoj kući(nađene čahure),ostaci zakopani u polju,ne groblju!Ono što me iznenadilo,nisam mislio da će Krajiški Srbi pobjeći ko zečevi u TRI dana,a dobro su bili naoružani!
Nek su,bolje i za nas i njih,manje je bilo žrtava na obje strane!Nisam očekivao a će naši ubijati civile.Doista,kako rekoh prije,puno je toga manje bilo nego što su Srbi iz Krajine činili nama!
Mi Hrvati slavimo Oluju kao dan oslobođenja Hrvatske,vi galamite da slavimo progon Srba,NE, nismo ni mislili da će većina otići!Na to su ih naveli vaši,nisu ih potjerali naši!Nisu Hrvatsku vojsku ni vidjeli,većina!Usporedite u kakvom stanju je bio Vukovar nakon "oslobađanja" i Knin nakon oslobođenja!I sve će vam biti jasno,,tko je tkoi tko je kakav!
Ovo je apsolutna, apsolutna laz , pogotovo jer je usmjerena protiv dvojice oficira Armija Republike Bosne i Hercegovine koji su bili u operaciji " Oluja " i od kojih je jedan ( rahmetli Nanic ) poginuo na teritoriji Hrvatske. Niti je rahmetli Nanic ikada bio u nekom napadu na Vukovar , niti je Dudakovic bio u nekom napadu na Split.No ostaje još nešto meni upitno,mnogi oficiri,Muslimani,ostaju u JNA i sudjeluju u ratu protiv Hrvata,Izet Nanić čak u Vukovaru ratuje protiv nas,Dudaković u Splitu i još mnogi!
I ovako iznositi lazi kako su oni napadali Vukovar ili Split je jedna obicna, podla, hinjska laz.