Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post Reply
kakonako

#1201 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by kakonako »

JThomas wrote:i feral je preživio tuđmana, da bi se ugasio pod demokratskom, "tržišnom" represijom otkazivanja oglašavanja.

a istovremeni uzrok i rezultat tih kretanja je da u današnjoj hrvatskoj, u odnosu na tuđmanovo vrijeme, ferala nema a srednjovjekovne ideje imaju veći prostor i bolju prođu. mi idemo u istom smjeru, a ovo je samo eklatantan simptom.

naravno, kritičari kritike vlasti će ono u komšijskoj avliji nazvati ustaštvom, fašizmom i ultradesnicom, a ovo kod nas slobodnom uređivačkom politikom u okolnostima tržišne privrede. a isto je u pitanju.
Sad je Tomas i "nacrtao" i svaka dalja diskusija je "mlacenje prazne slame"
The 51st State

#1202 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by The 51st State »

samo sto primjer ne navede nijedan da poktrijepi pandan markicki i slicnin posljedicama, whisfull thinking.
tandmand

#1203 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by tandmand »

Šta je, još ga niste prežalili. Pa nije Tito.
Edin H.

#1204 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Edin H. »

tandmand wrote:Šta je, još ga niste prežalili. Pa nije Tito.

Mladja verzija :oops:
JThomas

#1205 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by JThomas »

mirza_15 wrote:Kakva ba crna cenzura. Mozes vala pljunuti po kome god hoces i kako god hoces. Nema teme o kojoj ne mozes da pises. E sada, to sto ce ti pljuvanje po Radoncicu objaviti Stav i Faktor, a pljuvanje po Baketu Avaz je druga stvar. Postoji cenzura na nivou samog lista, portala ili cega vec. To je prica o tome postoji li nezavisni medij. Ja mislim da ne postoji ne kod nas nego u svijetu. I taj isti Dezulovic je u Oslobodjenju objavio najmanje 350 tekstova i kada mu je samo jedan odbijen pise se o nekakvoj cenzuri. On da hoce moze danas objaviti taj tekst negdje drugo. Cenzura je kada u kafani opsujes partiju pa zavrsis u zatvoru ili za "crk'o marsal" na informativnom razgovoru u miliciji. Generalno mi se ova medijska zabokrecina i bosanski lonac gadi kao i mnoge druge stvari u drustvu, ali pricati o nekoj globalnoj cenzuri je presmjesno.
e to je isto eklatantan primjer sloboda i različitosti koje mi uživamo. u stvarnosti oni nama zajedno u talu kroje kapu i sukob i jeste samo na naslovnicama avaza, stava i faktora. isto rat u orvelovoj 1984...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1206 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by sabina1 »

Sad je sve logicnije i jasnije , naime postoje dva Dezulovica...

http://www.kolumneinfo.com/2018/06/bori ... pravo.html
piupiu

#1207 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by piupiu »

The 51st State wrote:
piupiu wrote:
The 51st State wrote:dezulovic je drag gost ali ipak gost, red je da izuje cipele.
super je sto se parcijalna cenzura nametnula kao glavni drustveni problem, "progresivni" forumasi su uvijek znali identifikovati goruce probleme, keep going.
sad iz glave makar deset stvari mozes nabrojati koji imaju direktno los uticaj na drzavu i drustvo ali nisu intelektualno preseravajuce te zahtjevaju stvaran angazman pa nisu atraktivne
Ta reakcija, koja se tebi čini pretjeranom, je samo reakcija na svakodnevno ukidanje svih ostalih prava i obaveza civlizovanog društva u ovoj sociopatskoj vukojebini.

Znaš ko je ovdje 'gost'? Ta predmoderna plemenska etika (vrijedjaš moja vjerska osjećanja kad pljuneš po Bakiru i Redžepu). Ona nikako ne može biti gradjanska norma zdravog društva. Može biti samo norma jednog autoritarnog, agresivnog i sociopatskog društva. Što mi, kao što rekoh, i jesmo.
Kojih prava I obaveza konkretno?

Za drugi dio, jesi li imala prilika procitati tekst, ako ne, insinuiras iz pogresne premise.
Razna prava i obaveze. Tipa obaveze civilizovanog društva da obezbijedi jednakost svih gradjana. Ne samo konstitutivnih imaginarnih zajednica, zvanih 'narod', već svih gradjana. Eto jedno malo pravce i jedna mala obavezica.

Kad smo kod insinuacija, baš mi dade dobar šlagvort. Ne znam zašto misliš da znaš šta sve 'progresivni forumaši' (osjećam zeru sarkazma) svrstavaju u spektar gorućih problema kojima se aktivno bave? A kad već pitaš, bilo bi pristojno da prvo ti s nama podijeliš kako izgleda tvoj aktivni angažman. :)

Eh, da se sad vratimo Borisu. Pročitah njegovu oproštajnu kolumnu. I još koju drugih o toj prvoj Borinoj, kontroverznoj. Originalnu nisam pročitala. A i gledala sam to Bakirovo, za mene uvredljivo iz više razloga, obraćanje u Zetri. To njegovo političko koketiranje, manipulacija vrlo ozbiljnim stvarima (ukuljučujući i ideju Božjeg poslanja) bi trebalo biti tema ove emisije. A ne Boris koji je o tome, vrlo lucidno (sudeći po dostupnim odlomcima), napisao kolumnu.
Banksy

#1208 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Banksy »

The 51st State wrote:
dezulovic je drag gost ali ipak gost, red je da izuje cipele.
Ovo bi značilo šta? To 'da izuje cipele'. Baš me zanima.

I ko je taj koji uspostavlja kriterije i koji su to kriteriji prema kojima možemo razlikovati gosta i domaćina?
Banksy

#1209 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Banksy »

General War wrote:
Jos ce ispasti da sarajevo nije bilo pod opsadom, jelo se , pilo...a i benzin se s'ipo :mrgreen:
Risto djogo ispade ipak po nekima ovdje u pravu :lol:
Naravno da je u pravu. Ujutro smo jeli, pili i sipali benzin, a popodne sjedali na granate i dizali se u zrak.
John Cleese

#1210 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by John Cleese »

Banksy wrote:
The 51st State wrote:dezulovic je drag gost ali ipak gost, red je da izuje cipele.
Da obuje pape :| :D
The 51st State

#1211 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by The 51st State »

Banksy wrote:
The 51st State wrote:

I ko je taj koji uspostavlja kriterije i koji su to kriteriji prema kojima možemo razlikovati gosta i domaćina?
malo senzibiliteta nista vise, znam da je tip beskompromisan i da mu to nije stil ali onda je valjda svjestan da ce nekad i na rampu udariti, inace bi volio da nastavi objavljivati u bh medijskom prostoru jer mu je stil od onih novinara i kolumnista koji izumiru mada mi je posto mrzak odkako je potkacio FKS :D .
Fudo387

#1212 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Fudo387 »

Banksy wrote:
The 51st State wrote:

Izuje i noge opere, pa nije oslobodjenje kojesta da pise budalastine. De to malo jarane, kulturno, nisi u feralu ili nekom drugom satiricnom preduzecu, u ozbiljnoj si kuci.
General War

#1213 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by General War »

:lol:
...Komšić je u politici upravo ono što su manje-više izvikani domaći lijevo orijentirani građani obećavali da će biti, a nekako im ne ide. A nije ni korumpiran. Afera nema, a nema ni ambicije da se obogati preko noći i(li) postane jedinica mjere ovdašnje (malo)građanštine. Hoće samo da se bori za normalniji život svoje kćeri i ostale djece u ovoj zemlji. A to danas baš nije na cijeni. Ni na jednoj strani.
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolu ... vih-371525
Oslobodjenje je ozbiljna novina sa ozbiljnim kolumnisitma :lol:
Fudo387

#1214 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Fudo387 »

Naravno da je ozbiljna kuca, sa pristojnom tradicijom.
Sta je tu smijesno?
sabina1

#1215 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote: Izuje i noge opere, pa nije oslobodjenje kojesta da pise budalastine. De to malo jarane, kulturno, nisi u feralu ili nekom drugom satiricnom preduzecu, u ozbiljnoj si kuci.
Niti je pisao niti pise budalestine , Dezulovic je sjajan pisac i novinar.
Ako Oslobodjenje mora biti politicki servilno neka to drugacije kaze...neka kaze da je prvi u hijerarhiji Erdogan (kog je sami Bog poslao Bosnjacima - Izetbegovic B.) a da je prvi ispod njega Izetbegovic pa onda sta ja znam....urednice ili urednici.. i da je to - to kome god se to svidjalo ili ne pa da konacno stavimo tacku na ovu jadnu i cemrenu pricu gdje se crvenimo i pred Dezulovicem i pred samim sobom makar mi koji jos uvijek imamo obraza i ne zivimo ni blizu skuta Poljina a ne da se kukakvicki , jadno i bijedno pravdaju"vjerskim osjecajima"...

Kakva briga za vjernike...
Fudo387

#1216 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Fudo387 »

sabina1 wrote:
Fudo387 wrote: Izuje i noge opere, pa nije oslobodjenje kojesta da pise budalastine. De to malo jarane, kulturno, nisi u feralu ili nekom drugom satiricnom preduzecu, u ozbiljnoj si kuci.
Ako Oslobodjenje mora biti politicki servilno neka to drugacije kaze...neka kaze da je prvi u hijerarhiji Erdogan (kog je sami Bog poslao Bosnjacima - Izetbegovic B.) a da je prvi ispod njega Izetbegovic pa da konacno stavimo tacku na ovu jadnu i cemrenu pricu gdje se crvenimo i pred Dezulovicem i pred samim sobom makar mi koji jos uvijek imamo obraza i ne zivimo ni blizu skuta Poljina a ne da se kukakvicki , jadno i bijedno pravdamo "vjerskim osjecajima"...
Izvini, s tobom necu da ulazim u ozbiljan razgovor posto svaki put kad izgubis argument posezes za udbaskim metodama cinkarenja raje i slanja na goli otok.
Nerijetko ti i upali, stoga,
Srdacan alahimanet. :kiss:
kakavdanakneiskustvu

#1217 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by kakavdanakneiskustvu »

sabina1 wrote:
Ako Oslobodjenje mora biti politicki servilno neka to drugacije kaze...neka kaze da je prvi u hijerarhiji Erdogan (kog je sami Bog poslao Bosnjacima - Izetbegovic B.) a da je prvi ispod njega Izetbegovic pa onda sta ja znam....urednice ili urednici.. i da je to - to kome god se to svidjalo ili ne pa da konacno stavimo tacku na ovu jadnu i cemrenu pricu gdje se crvenimo i pred Dezulovicem i pred samim sobom makar mi koji jos uvijek imamo obraza i ne zivimo ni blizu skuta Poljina a ne da se kukakvicki , jadno i bijedno pravdaju"vjerskim osjecajima"...

:thumbup:
sabina1

#1218 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote: Izvini, s tobom necu da ulazim u ozbiljan razgovor posto svaki put kad izgubis argument posezes za udbaskim metodama cinkarenja raje i slanja na goli otok.
Nerijetko ti i upali, stoga,
Srdacan alahimanet. :kiss:
Nevjerovatno. :roll:
Ja sam kriva jer su mi indirektno rekli da :
- sam poput onih cetnika koji se izrugivaju ljudima koji obiljezavaju dan bijelih traka
i koji su mi direktno rekli :
- da sam frustrirana (vjeruj mi sve sam osim frustrirana)

Zivio ti meni fudo :thumbup:
Fudo387

#1219 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Fudo387 »

Ama, nisu ti to rekli.
Ziv’la i ti meni.
Banksy

#1220 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Banksy »

Fudo387 wrote:
nije oslobodjenje kojesta da pise budalastine. De to malo jarane, kulturno, nisi u feralu ili nekom drugom satiricnom preduzecu, u ozbiljnoj si kuci.
:lol:
kakavdanakneiskustvu

#1221 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by kakavdanakneiskustvu »

ispade feral neozbiljna novina,nesto slicno avazu
Bodkin

#1222 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by Bodkin »

I ispade oslobodjenje danas ozbiljna novina :D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1223 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by dr.gog »

sabina1 wrote:Sad je sve logicnije i jasnije , naime postoje dva Dezulovica...

http://www.kolumneinfo.com/2018/06/bori ... pravo.html
Oh herr Kaplan...pa jebi se i ti.

Nego,bi li mi vjerovali kad bih vam rekao da se Bori zivo jebe za kukanje i da vas je odjebao,te da se smije na cinjenicu da je koska zagrizena. Smijem se i ja evo danima jer klix zajednica odavno nije bila ovako podlo i hereticki rasturena.

"Jebo vas Dezulovic." :D

@dr.gog ,iz torbe Hereticke obavjestajno provokatorske sluzbe sv.Borisa abu Dezulovica.
mirza_15

#1224 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by mirza_15 »

sabina1 wrote:

Lose si ti to nesto razumjela. Nije Bosnjacima nego Turcima. E sada, ako je kod tebe znak jednakosti izmedju Turci i Bosnjaci onda je to druga stvar.

Sta mislis je li Dezulovic do sada prozvao i Erdogana i Sebiju i Baketa u istom tom Oslobodjenju? Ako je teza koju ofrlje potezete kao neku neupitnu cinjenicu tacna, kako to da je do sada mogao o njima bez cenzure? Ti prva svaki drugi komentar koji je kontra tvog misljenja, uvrjedjena prijavis. Zasto ti je onda tesko prihvatiti da je Boris u svom stilu zvanom "boli me ona stvar kome cu se familije sjetiti i koga cu uvrijediti" po procjeni urednika ovaj put ipak pretjerao?
hAZNADAR

#1225 Re: Boris Dežulović više ne piše za Oslobođenje.

Post by hAZNADAR »

Fudo387 wrote:Naravno da je ozbiljna kuca, sa pristojnom tradicijom.
Sta je tu smijesno?
Ma odustani. Ova tema treba da zavrsi jednostranim grupnim zakljuckom da je Oslobodjenje neozbiljni muslimanski rezimski list sa nepismenim kolumnistima. Pobjedu jedne strane na temi kroz takve zavrsne rijeci je trebalo davno prepustiti. Ocito su porivi za tim dublji.
Post Reply