Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post Reply
horkesh

#1201 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by horkesh »

farisovo wrote:Dobro nam dosao, Sultane.

Pjenite li jos???? A nista promijeniti ne mozete. :izet:
Pa znaš kako je rekao naš presposobni preCjednik Izetbegović, ovo smeta samo iskompleksiranim Bošnjacima. Tvoja replika je pravi odraz mudre SDA-ovske bošnjačke državničke politike - dan poslije pokušaja državnog udara (ups, jesu li to preteške riječi? Nećemo da se zamjerimo Srbima i Hrvatima ipak), red je da se obračuna s pravim neprijateljima, komunjarama i FGR-ovcima koji, a šta bi drugo, pjene i kmeče :D

A sad vi fino u Vils, neće se oni autobusi sami parkirati. Domet državnosti je upravo to, da se parkiraju turski autobusi. Hajd' hajd', potrčite, samo se nemojte zaletjeti preko Ivana.
Last edited by horkesh on 19/05/2018 16:40, edited 2 times in total.
sadie_forever

#1203 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by sadie_forever »

najgori su ovi sto govore okupator,pa jel i austrija onda okupator? zasto se zamjeri turskoj sto je bilo prije 500 godina i plus turci danas obozavaju Ataturka odmah POSLIJE Allaha,a Ataturk protjerao sultana i porodicu mu u FRANCUSKU
farisovo

#1204 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by farisovo »

horkesh wrote:
farisovo wrote:Dobro nam dosao, Sultane.

Pjenite li jos???? A nista promijeniti ne mozete. :izet:
Pa znaš kako je rekao naš presposobni preCjednik Izetbegović, ovo smeta samo iskompleksiranim Bošnjacima. Tvoja replika je pravi odraz mudre SDA-ovske bošnjačke državničke politike - dan poslije pokušaja državnog udara (ups, jesu li to preteške riječi? Nećemo da se zamjerimo Srbima i Hrvatima ipak), red je da se obračuna s pravim neprijateljima, komunjarama i FGR-ovcima koji, a šta bi drugo, pjene i kmeče :D

A sad vi fino u Vils, neće se oni autobusi sami parkirati. Domet državnosti je upravo to, da se parkiraju turski autobusi. Hajd' hajd', potrčite, samo se nemojte zaletjeti preko Ivana.
Da ti pravo kažem, išao sam i Papi poželjeti dobrodošlicu. Zašto ne bi otišao i sutra. Ili misliš da zato što je Erdogan musliman ne trebam?
farisovo

#1205 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by farisovo »

smijesni_ste wrote:Aha..evo ukidaju se vec 20+ godina :roll:

Druga je to tema, ali ovo je početak kraja. Nema nove srpske krvi koja bi to sve naselila a i ekonomija je na dnu. Ako ti vidiš ovo kao procvat srpstva u BiH, ja ti mišljenje ne želim mijenjati.
horkesh

#1206 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by horkesh »

farisovo wrote: Da ti pravo kažem, išao sam i Papi poželjeti dobrodošlicu. Zašto ne bi otišao i sutra. Ili misliš da zato što je Erdogan musliman ne trebam?
Papina posjeta i Erdoganov predizborni miting tebi isto :shock:
Janjicar

#1207 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Janjicar »

horkesh wrote:
farisovo wrote: Da ti pravo kažem, išao sam i Papi poželjeti dobrodošlicu. Zašto ne bi otišao i sutra. Ili misliš da zato što je Erdogan musliman ne trebam?
Mah de jest ja sta je nek :D Njemu je sve isto :D
Il korida u cevljanovicima, il Erdogan il Papa. Bitan je sendvic u desnoj ruci a u lijevoj zastavice Turske i maši
sadie_forever

#1208 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by sadie_forever »

horkesh wrote:
PAPA je katolik a dosao je u SA koje je 90% muslimansko,sto je dosao ako ne kao predstavnik neceg politickog? Da je dosao iz vjerskih razloga dosao bi u mostar ili ljubuski
Janjicar

#1209 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Janjicar »

sadie_forever wrote:
horkesh wrote:
PAPA je katolik a dosao je u SA koje je 90% muslimansko,sto je dosao ako ne kao predstavnik neceg politickog? Da je dosao iz vjerskih razloga dosao bi u mostar ili ljubuski
:lol:
Nije dosao sto je SA glavni grad ?
farisovo

#1210 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by farisovo »

Janjicar wrote:
horkesh wrote:
Mah de jest ja sta je nek :D Njemu je sve isto :D
Il korida u cevljanovicima, il Erdogan il Papa. Bitan je sendvic u desnoj ruci a u lijevoj zastavice Turske i maši
Kakva, ba, zastavica? Šta pričaš. "Nacija je tvor koji smrdi" - kaže Resulullah, s.a.v.s.
Ja zadnji put klanjam ikindiju u Carevoj pored mene brat Redžep. Prost i jednostavan, skroz.

Zastave? Ja nikada u životu nisam vidio više hrvatskih i vatikanskih zastava nego onda na stadionu. I neka su, meni ne smeta. Samo se vama vid pomutiti, zavisno od gosta i situacije.
sadie_forever

#1211 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by sadie_forever »

Janjicar wrote: Nije dosao sto je SA glavni grad ?

ma sta ima dolaziti u glavni grad ? on treba vjernike da obilazi,znaci spotice se reisovima mjesanje u politiku a papa dodje u drzavni posjet
MarlboroGold

#1212 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by MarlboroGold »

sadie_forever wrote: PAPA je katolik a dosao je u SA koje je 90% muslimansko,sto je dosao ako ne kao predstavnik neceg politickog? Da je dosao iz vjerskih razloga dosao bi u mostar ili ljubuski
:facepalm:

Veću glupost do sad nisam pročitao na ovom forumu...
sadie_forever

#1213 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by sadie_forever »

MarlboroGold wrote:
sadie_forever wrote: PAPA je katolik a dosao je u SA koje je 90% muslimansko,sto je dosao ako ne kao predstavnik neceg politickog? Da je dosao iz vjerskih razloga dosao bi u mostar ili ljubuski

a jbg tvoj stav :thumbup: :bih:
farisovo

#1214 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by farisovo »

Vatikan i Papa, posebno Ivan II, je prijatelj kakvog se Bošnjaci sa najvećim simpatijama sjećaju. Malo je takvih prijatelj BiH imala. Uz njega, moram spomenuti i Kardinala Kuharica.

Slava im i hvala.
Janjicar

#1215 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Janjicar »

farisovo wrote: Kakva, ba, zastavica? Šta pričaš. "Nacija je tvor koji smrdi" - kaže Resulullah, s.a.v.s.
Ja zadnji put klanjam ikindiju u Carevoj pored mene brat Redžep. Prost i jednostavan, skroz.

Zastave? Ja nikada u životu nisam vidio više hrvatskih i vatikanskih zastava nego onda na stadionu. I neka su, meni ne smeta. Samo se vama vid pomutiti, zavisno od gosta i situacije.
Pored tebe tvoj brat Sultan Erdogan. Masalah
A poslije Ikindije ti hajdi kući a on ode izdat naredbu da potamane ono Kurdi sto je ostalo.

"Boga se bojim malo, sultana nimalo, a vezira ko dorata svog "
sadie_forever

#1216 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by sadie_forever »

Janjicar wrote:
farisovo wrote: Kakva, ba, zastavica? Šta pričaš. "Nacija je tvor koji smrdi" - kaže Resulullah, s.a.v.s.

A poslije Ikindije ti hajdi kući a on ode izdat naredbu da potamane ono Kurdi sto je ostalo.

hajde da ti objasnim par stvari

Husein beg je za ono vrijeme bio nesto poput danasnjih konzervativaca iz akp ,borio se protiv fes branio turban? jel to turban mozda nas? ne on je tada predstavljao nesto islamsko a fes sekularno

Bosna je u to vrijeme bila nesto kao turtski istok danas
MarlboroGold

#1217 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by MarlboroGold »

sadie_forever wrote:
MarlboroGold wrote:

a jbg tvoj stav :thumbup: :bih:
Da je otišao u Mostar, a ne u Sarajevo, ti bi bio prvi koji bi ga popljuvao što nije došao u glavni grad naše države, čime bi smatrao da i on podržava politiku podjela... mani me se tih gluposti.

Ali hajde, imaš naravno pravo na svoj stav...
Ajatolah_

#1218 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Ajatolah_ »

arzuhal wrote:Sa'š vi't kada Redžep izjavi na mitingu da i on odustaje od kandidature... :shock:
Vidjet ćemo šta kaže teren.
sadie_forever

#1219 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by sadie_forever »

MarlboroGold wrote:
Da je otišao u Mostar, a ne u Sarajevo, ti bi bio prvi koji bi ga popljuvao što nije došao u glavni grad naše države, čime bi smatrao da i on podržava politiku podjela... mani me se tih gluposti.

Ali hajde, imaš naravno pravo na svoj stav...

Ma ne ja samo ne mogu duple standarde,svi ovi koji bi reisu svaku rijec koja nema veze s vjerom zacepili su podrzavali dolazak pape i mahali...sad im smeta i erdogan ,koji je dokazani prijatelj.meni nije smetao ni papa ne smeta ni erdogan

zensko sam
farisovo

#1220 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by farisovo »

Janjicar wrote:

Ja ne nosim njegov posao na svojim leđima i njegovu savjesti. Sve što loše uradi svjestan svoje odluke - on će za to odgovarati ; ne ja.

Pričao mi je Haris Silajdzic, prije par godina, na sohbetu da niko u istoriji novije Turske povijesti nije uključio i integrirao Kurde u društveno - politički život Turske kao Erdogan. I pored toga, susretao se sa terorističkim napadima, a kako velika zemlja odgovara na terorističke napade ja ne znam. Ali, može biti zeznuto.
spreca

#1221 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by spreca »

Hocel biti kakve dzake za Bakira
Janjicar

#1222 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Janjicar »

farisovo wrote:
Janjicar wrote:

Ja ne nosim njegov posao na svojim leđima i njegovu savjesti. Sve što loše uradi svjestan svoje odluke - on će za to odgovarati ; ne ja.

Pričao mi je Haris Silajdzic, prije par godina, na sohbetu da niko u istoriji novije Turske povijesti nije uključio i integrirao Kurde u društveno - politički život Turske kao Erdogan. I pored toga, susretao se sa terorističkim napadima, a kako velika zemlja odgovara na terorističke napade ja ne znam. Ali, može biti zeznuto.

S obzirom da sam musliman a ujedno i postim ne mogu nikako da u svom odgovoru ne miješam politiku i vjeru. Mnogi će pogresno skontati zato sam i odustao :D
Kako god sretno tebi sutra bilo i poselami Sultaniju našu Seku.
BarbaDue

#1223 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by BarbaDue »

farisovo wrote:Zastave? Ja nikada u životu nisam vidio više hrvatskih i vatikanskih zastava nego onda na stadionu. I neka su, meni ne smeta. Samo se vama vid pomutiti, zavisno od gosta i situacije.
Tako je. Kako im odmah pjena na usta pođe!
Janjicar

#1224 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Janjicar »

Jel se sad mora i Rusija voljeti ? Brko i Putine Bosanske gazije (Y)
rz brzotrz

#1225 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by rz brzotrz »

sadie_forever wrote:najgori su ovi sto govore okupator,pa jel i austrija onda okupator? zasto se zamjeri turskoj sto je bilo prije 500 godina i plus turci danas obozavaju Ataturka odmah POSLIJE Allaha,a Ataturk protjerao sultana i porodicu mu u FRANCUSKU
Jeste, i austrija je bila okupator, ali ja ne vidjeh da je ijedan austrijski političar ovdje održao svoj predizborni miting niti ikoga da je mahao austrijskim zastavama.
Ne zamjeram Turskoj ono što je bilo prije 500 godina, nego zamjeram kako se sada prema nama odnosi, isto kao da smo još uvijek jedna od turskih pokrajina.
Post Reply