ExNihilo wrote:Reci mi da si sarkastičan?arzuhal wrote:A nisi uzeo u obzir da je možda to do tebe, tvog načina kretanja, primicanja ljudima, blizina, disanjem za vratom, izraza lica i sl. Nemoj, molim te, samo ponavljat kako se normalno krećeš i te priče...ExNihilo wrote: Ljudi su postali paranoični i nervozni. Kao zvijeri u kavezu. U zadnjih mjesec dana dva puta mi se desilo da najnormalnije hodam nekoliko koraka iza osobe, samo da bi osoba ispred mene naglo stala, demonstrativno se okrenula i sačekala da prođem kraj nje.
Jednom curica, drugi put odrastao čovjek. Pretpostavljam da pričaju kako ih je neko pratio.![]()
Totalno ludilo.
Ilegalni migranti u BiH
- arzuhal
#1201 Re: Migranti
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1202 Re: Migranti
sekskastriran

- Connaisseur Karlin
#1203 Re: Migranti
postavila sma link juceR:Black swan wrote:tema su MIGRANTI
molimo otvorite temu o izbjeglicama
mislim da vam niko neće prigovoriti kako ljudima treba pomoći
tema sa linka je o ileglanim Blkanaskim migrantima, a ne o izjbelgicama
Last edited by Connaisseur Karlin on 17/05/2018 14:10, edited 1 time in total.
- ExNihilo
#1204 Re: Migranti
Šta je smiješno?arzuhal wrote:ExNihilo wrote:Reci mi da si sarkastičan?arzuhal wrote: A nisi uzeo u obzir da je možda to do tebe, tvog načina kretanja, primicanja ljudima, blizina, disanjem za vratom, izraza lica i sl. Nemoj, molim te, samo ponavljat kako se normalno krećeš i te priče...![]()
-
invincible1921
#1205 Re: Migranti
Rasisti i fasisti nismo mi nego vi koji stajete u odbran migranata, zanima vas zasto?
Dajete prednost jednoj, a diskriminirate drugu grupu grupu ljudi iskljucivo zbog njihovog porijekla, boje koze i etnicke pripadnosti. Ja kao bijelac jer sam iz Evrope moram sve po zakonu, a neko ko je arap za njega ne treba da vaze ta pravila i njemu se treba pustit da radi sta pozeli jer je arap iz "siromasne zemlje"...e to je dragi moji cisti rasizam a ne ovo za sta vi nas optuzujete.
Dajete prednost jednoj, a diskriminirate drugu grupu grupu ljudi iskljucivo zbog njihovog porijekla, boje koze i etnicke pripadnosti. Ja kao bijelac jer sam iz Evrope moram sve po zakonu, a neko ko je arap za njega ne treba da vaze ta pravila i njemu se treba pustit da radi sta pozeli jer je arap iz "siromasne zemlje"...e to je dragi moji cisti rasizam a ne ovo za sta vi nas optuzujete.
- arzuhal
#1206 Re: Migranti
Karlin priča o ilegalnim balkanskim migrantima, ne o afričkim ili azijskim, skoncentrišite se malo 
- Thorgerson
#1207 Re: Migranti
Otisli smo predaleko od teme.CPT wrote:Fasisti grabe vlast populizmom i fasizom. Cak i tamo gdje izbjeglice ne zele. Svaka sa slicnost za dehumizacijom prije WWII sasvim slucajna... U Evropu nam cak dolaze i fasisti iz SAD popovati. Sve za novac i vlast. A Bosnju zakljucava dijete u kuci da mu ne dodje izbjeglica iz Sirije. Gadan smo narod, gadan...
Nego da te pitam.
- Koliko ih je trazilo azil?
- Zasto nece da idu u kolektivne centre koji su namjenjeni za njih?
Eto. Dakle, nudi im se pomoc - nece. Sta hoce? Da ih najedemo, napijemo, malo da se odmore, damo im dzeparac za dalje? Pa ok, evo uradit ce se i to na neki nacin. Ali moraju suradjivati. Ne mozes usred grada doci, razapeti sator i ponasati se ko da si u sumi. I govoriti da neces ni cm maknuti odatle.
Najhumanije im se ponudilo. Centri ovi za strance, ako nista imace ok higijenske uslove.
Granice zatvoriti i pustati samo osobe sa dokumentima. I odmah ih registrovati na licu mjesta i odvuci u centre i tu ih smjestiti dok se ne rijesi sta dalje s njima.
Hoce li ostati ovdje, ici dalje u Njemacku, Svedsku - to uopste nije nasa briga. Ali ne mozes bolan ilegalno traljati po drzavama okolo i upadati gdje se tebi dopada. Razapeti satorsko naselje usred grada, vrsiti nuzde okolo, bacati smece, nije dobro ni za njih, a ni za nas.
Pa smjesnija mi je nasa policija i odgovorni koji su to uopste dopustili. Pa prvi koji je dosao tu, trebalo ga je odmah legitimisati i odprasiti u ove centre. I tako i sa sljedecim. Oni skontali i sazivaju sjednice nakon sto im 5 jebenih mjeseci ljudi ilegalno ulaze u drzavu. Smijurija.
- Truba
#1208 Re: Migranti
kao i mome rođaku što je ilegalno radio prije 30 godina u njemačkoj
zabraniti ulazak u njemačku 5 godina i protjerati ga iz njemačke
samo luđak danas radi ilegalno u takvim zemljama
zabraniti ulazak u njemačku 5 godina i protjerati ga iz njemačke
samo luđak danas radi ilegalno u takvim zemljama
- Connaisseur Karlin
#1209 Re: Migranti
naredjuj svojoj zeni , odjebausanimals wrote:Curo ostavi se onoga o cemu pojma nemas..Connaisseur Karlin wrote:
poanta je link koji sam juce postavila:
postoji ilegalna migracija sa Balkana u EU![]()
rade na crno
ponkad koriste tudje dokumente
tuzno je da nema teme o ilegalnim migrantima sa Balkana u EU , mozda bi vam doslo iz guzice u glavu da nema razlike izmejdu Balkanskih i ostlaih ilegalnih migranta !!!
- arzuhal
#1210 Re: Migranti
Ništa, ništaExNihilo wrote: Šta je smiješno?
- Connaisseur Karlin
#1211 Re: Migranti
reci him aroznjaarzuhal wrote:Karlin priča o ilegalnim balkanskim migrantima, ne o afričkim ili azijskim, skoncentrišite se malo
- Connaisseur Karlin
#1212 Re: Migranti
Jer su pretprapani i lice na otpad automobilaThorgerson wrote: - Zasto nece da idu u kolektivne centre koji su namjenjeni za njih?
pitaj EU UN i IOM
- Thorgerson
#1213 Re: Migranti
A znaci ok je da budu u centru grada, bez ikakvih zivotnih, higijenskih uslova - pod otvorenim nebom?Connaisseur Karlin wrote:Jer su pretprapani i lice na otpad automobilaThorgerson wrote: - Zasto nece da idu u kolektivne centre koji su namjenjeni za njih?
![]()
pitaj EU UN i IOM
Nudimo im sta imamo. Neki drzavljani ove drzave nemaju to sto se njima nudi.
- animals
#1214 Re: Migranti
Postajes agresivna..pitam se zasto..Connaisseur Karlin wrote:naredjuj svojoj zeni , odjebausanimals wrote:Curo ostavi se onoga o cemu pojma nemas..Connaisseur Karlin wrote:
poanta je link koji sam juce postavila:
postoji ilegalna migracija sa Balkana u EU![]()
rade na crno
ponkad koriste tudje dokumente
tuzno je da nema teme o ilegalnim migrantima sa Balkana u EU , mozda bi vam doslo iz guzice u glavu da nema razlike izmejdu Balkanskih i ostlaih ilegalnih migranta !!!
ko te nasekirao
- Connaisseur Karlin
#1215 Re: Migranti
pa to obrati svojima u drzavi , a koji su odgovorni na nivou drzaveThorgerson wrote:A znaci ok je da budu u centru grada, bez ikakvih zivotnih, higijenskih uslova - pod otvorenim nebom?Connaisseur Karlin wrote:Jer su pretprapani i lice na otpad automobilaThorgerson wrote: - Zasto nece da idu u kolektivne centre koji su namjenjeni za njih?
![]()
pitaj EU UN i IOM
ma slabo i vi nudite, i ne smeta vam sirotinja dvije decenije
-
invincible1921
#1216 Re: Migranti
Daj im hotel sa 5 zvijezda....kao prvo i osnovno otkud tebi kao migrantu ideja da mozes da biras? HOCES-NECES?NE MORAS...al onda ljudino fino napusti drzavu.Thorgerson wrote:A znaci ok je da budu u centru grada, bez ikakvih zivotnih, higijenskih uslova - pod otvorenim nebom?Connaisseur Karlin wrote:Jer su pretprapani i lice na otpad automobilaThorgerson wrote: - Zasto nece da idu u kolektivne centre koji su namjenjeni za njih?
![]()
pitaj EU UN i IOM
- Šunj
#1217 Re: Migranti
Koliko ja znam Njemacka vraca migrante sa Kosova, iz BiH, Makedonije, Albanije, Srbije i Crne Gore.arzuhal wrote:Karlin priča o ilegalnim balkanskim migrantima, ne o afričkim ili azijskim, skoncentrišite se malo
- Truba
#1218 Re: Migranti
nije nahranila mačkeanimals wrote:
ko te nasekirao
- Connaisseur Karlin
#1219 Re: Migranti
Šunj wrote:Koliko ja znam Njemacka vraca migrante sa Kosova, iz BiH, Makedonije, Albanije, Srbije i Crne Gore.arzuhal wrote:Karlin priča o ilegalnim balkanskim migrantima, ne o afričkim ili azijskim, skoncentrišite se malo
- mad_max_ba
#1220 Re: Migranti
Pa normalno da smetaConnaisseur Karlin wrote:
pa to obrati svojima u drzavi , a koji su odgovorni na nivou drzavekontaktriarj Eu i IOM , da dobace satore i novac
![]()
ma slabo i vi nudite, i ne smeta vam sirotinja dvije decenijea sad bi pravili revolciju radi migranta sa satorima fuj
Šatorovanje predviđeno samo za BiH stanovništvo......
- Connaisseur Karlin
#1221 Re: Migranti
ma grozno kako ljudi mogu biti surovi i selektivni , a drzave su jos odvratnije ka migrantimamad_max_ba wrote:Pa normalno da smetaConnaisseur Karlin wrote:
pa to obrati svojima u drzavi , a koji su odgovorni na nivou drzavekontaktriarj Eu i IOM , da dobace satore i novac
![]()
ma slabo i vi nudite, i ne smeta vam sirotinja dvije decenijea sad bi pravili revolciju radi migranta sa satorima fuj
- Connaisseur Karlin
#1222 Re: Migranti
animals, ti i ekipaBlack swan wrote:nije nahranila mačkeanimals wrote:
ko te nasekirao
Crni Labudane , ne pada mi na pamet biti sluzavka kucnim ljubimcima
- animals
#1223 Re: Migranti
Jel tebi jasno sta sam ja dozivio kad sam dosao u Austriju..Connaisseur Karlin wrote:ma grozno kako ljudi mogu biti surovi i selektivni , a drzave su jos odvratnije ka migrantimamad_max_ba wrote:Pa normalno da smetaConnaisseur Karlin wrote:
![]()
bio je rat u Bosni..niti sam mogao dobiti radno dozvolu, niti ista .
socijalu nisam trazio, niti sam ikada dobio ista od drzave..samo posao..
ovi dobiju sve, i nista ne rade, samo socijala..
- Truba
#1224 Re: Migranti
karlinka de ba spasi nekog od forumskih mladića bijede na balkanu
uvežite se i pomnožite jedni druge
uvežite se i pomnožite jedni druge
- mad_max_ba
#1225 Re: Migranti
Bio sam i ja u Slovenacaanimals wrote:
Jel tebi jasno sta sam ja dozivio kad sam dosao u Austriju..
bio je rat u Bosni..niti sam mogao dobiti radno dozvolu, niti ista .
socijalu nisam trazio, niti sam ikada dobio ista od drzave..samo posao..
ovi dobiju sve, i nista ne rade, samo socijala..
skontali da nam je bolje opsadno ozračje već njihovo mirnodobsko....
svuda je ista priča yoni....