Marvel Cinematic Universe
Moderator: _BataZiv_0809
- alibaba_i_30_godina
#1201 Re: Marvel Cinematic Universe
Black Panther je meni jedan od najgorih koje sam do sada pogledao. I Thor 2 je također onako, ništa posebno.
- beni-bu-man
#1202 Re: Marvel Cinematic Universe
Dodao bi Iroman 3 na listu, usrlai su mi Mandarinaalibaba_i_30_godina wrote:Black Panther je meni jedan od najgorih koje sam do sada pogledao. I Thor 2 je također onako, ništa posebno.
- bunk
#1203 Re: Marvel Cinematic Universe
Mozda to i ne bude slucaj.beni-bu-man wrote:Dodao bi Iroman 3 na listu, usrlai su mi Mandarinaalibaba_i_30_godina wrote:Black Panther je meni jedan od najgorih koje sam do sada pogledao. I Thor 2 je također onako, ništa posebno.
Suska se da ce the real deal Mandarin biti dio phase 4 MCU...
- beni-bu-man
#1204 Re: Marvel Cinematic Universe
ne znam, meni su ga usrali i njegovih 10 prstenovabunk wrote:Mozda to i ne bude slucaj.beni-bu-man wrote:Dodao bi Iroman 3 na listu, usrlai su mi Mandarinaalibaba_i_30_godina wrote:Black Panther je meni jedan od najgorih koje sam do sada pogledao. I Thor 2 je također onako, ništa posebno.
- spree
#1205 Re: Marvel Cinematic Universe
Kapetanica je zlatna sredina u mcu, mozda i malo vise od toga, a to gledajući ukupno znaci top film. To sto sredovjecni bijelci blate film zbog desavanja koja nisu u filmu je drugi par cipela.
- alibaba_i_30_godina
#1206 Re: Marvel Cinematic Universe
Jest' i Ironman 3, zaboravio sam na njega koliko je vremena prošlo od njega.beni-bu-man wrote:ne znam, meni su ga usrali i njegovih 10 prstenovabunk wrote:Mozda to i ne bude slucaj.beni-bu-man wrote: Dodao bi Iroman 3 na listu, usrlai su mi Mandarina
U svakom slučaju ne mogu se porediti Marvelovi i DC filmovi, za nekoliko klasa su ovi prvi bolji.
- Sanjarko
#1207 Re: Marvel Cinematic Universe
Sta kaze zavrsnica. Svi smo sa manama cak i superheroji.
-
90minut
#1208 Re: Marvel Cinematic Universe
Šta kazu bijelci?spree wrote:Kapetanica je zlatna sredina u mcu, mozda i malo vise od toga, a to gledajući ukupno znaci top film. To sto sredovjecni bijelci blate film zbog desavanja koja nisu u filmu je drugi par cipela.
- Gandalf
#1209 Re: Marvel Cinematic Universe
Meni je Captain Marvel sasvim ok film, nije mi jasno zbog chega su svi navalili na Bree, ona je fino odigrala svoju ulogu, fine role furya i colsona, sve u svemu film je bio odlichan uvod za Endgame.
- Bloo
- Globalna šefica
#1210 Re: Marvel Cinematic Universe
Da sumiramo, problem su crnci i žene u glavnim ulogama 
-
90minut
#1211 Re: Marvel Cinematic Universe
https://pics.me.me/ei-brie-larson-rober ... 333418.pngGandalf wrote:Meni je Captain Marvel sasvim ok film, nije mi jasno zbog chega su svi navalili na Bree, ona je fino odigrala svoju ulogu, fine role furya i colsona, sve u svemu film je bio odlichan uvod za Endgame.
https://img.buzzfeed.com/buzzfeed-stati ... wnsize=360:*
Da ne pricamo o cinjenici da ne zna glumiti dakle ne zna cura je prosjecna glumica u najboljem slucaju.
Da završim s rijecima da mogu gledati svaki film u kojem glumi i ne okrecem kanal kad vidim neki film gdje glumi to su samo neki od razloga što je ne mogu ljudi.
http://oyster.ignimgs.com/wordpress/stg ... .47-PM.png
- KB9
#1212 Re: Marvel Cinematic Universe
Bloo wrote:Da sumiramo, problem su crnci i žene u glavnim ulogama
- Bloo
- Globalna šefica
#1213 Re: Marvel Cinematic Universe
Meni je Black Panther dobar film. Cpt. Marvel je srednja žalost, ali nije odron. Očekivala sam fun and games i dobila to...funny moments (mačka zakon!). A sad neku dramu i method acting...daj baKB9 wrote:Bloo wrote:Da sumiramo, problem su crnci i žene u glavnim ulogama
- KB9
#1214 Re: Marvel Cinematic Universe
meni je panter ispo ko ok dokumentarac jer su mi ga usrali crnci koji su ga fakticki dozivili ko svoj historijski film o kojem ce se pricat dok je svijeta, rosa parks i princ tchallaBloo wrote:Meni je Black Panther dobar film. Cpt. Marvel je srednja žalost, ali nije odron. Očekivala sam fun and games i dobila to...funny moments (mačka zakon!). A sad neku dramu i method acting...daj baKB9 wrote:Bloo wrote:Da sumiramo, problem su crnci i žene u glavnim ulogama
- Bloo
- Globalna šefica
#1215 Re: Marvel Cinematic Universe
Erm svjestan si patriotske propagande i origina (pričam o stripovima) iza Cpt. America, Supermana i još par opskurnijih za gledače filmova koji imaju za cilj identifikaciju prosječnog bijelog čitača stripova sa likom, državom, iskazanim patriotizmom et cetera...?KB9 wrote:
meni je panter ispo ko ok dokumentarac jer su mi ga usrali crnci koji su ga fakticki dozivili ko svoj historijski film o kojem ce se pricat dok je svijeta, rosa parks i princ tchalla
Fenomen identifikacije je fascinatan fenomen za analizu (u stripovima (a nakon toga u filmovima) i obuhvata čitavu lepezu od rodnih, spolnih, statusnih (mislim na našu verziju društvenih kasti), patriotskih i inih kategorija - spominjem samo stripovie i filmove zbog teme), te je logično da će postojati neslaganje u interpretaciji i prihvaćanju. Čak i između mene i tebe iako smo bijelci, ali smo različitog spola.
Isto kao što je Cpt. America postao dio kulturnog naslijeđa bjelačkog američkog naroda, Black Panther se možda tretira kao mala pobjeda američkih crnaca na polju filma/stripa, uzevši u obzir broj bijelih super junaka versus crnih, te broj crnih likova i junaka koji su imali ikakav position of power.
Pogotovo kad uzmeš u obzir čitav historijat američkog stripa i jednu vrstu rasizma koja je postojala u prikazivanju crnaca - Luke Cage npr..
- Averus
#1216 Re: Marvel Cinematic Universe
@bloo ti si preracionalna za ovaj forum
Ovdje rijetko ko razumije ista dalje od "AL JA MRZIM TO I ONO NE VALJA!!!"
Jos ako mozes kakvu toljagu ubaciti, ekstra!
- Bloo
- Globalna šefica
#1217 Re: Marvel Cinematic Universe
I am just old and bitterAverus wrote:@bloo ti si preracionalna za ovaj forum
- Averus
#1218 Re: Marvel Cinematic Universe
Haj makar nisi sama, ima mas Metuzalema koliko hoces 
-
todd_smith
#1220 Re: Marvel Cinematic Universe
hajde prva dva, ali pretjera ga i ti vala kada ove druge ubacujes u istu kategorijuKB9 wrote:eto odma od thora 2 nije gori sigurno, ironmana 3 takodjer, homecominga, mozda cak ultrona, guardiansa 2![]()
itekako prave odlicne filmove, tu uopste nema rasprave
- Gandalf
#1221 Re: Marvel Cinematic Universe
Meni se black panther najmanje svidio od svih marvelovih filmova, jednostavno nije imao tu atmosferu marvelovog filma, sin apolo creeda mi je bio totalno neuvjerljiv kao bad guy, svi ti wakanda fazoni, black power priche mene iskreno nisu ni dotakeli. Svijetla tachka filma je bio Andy Serkis
Jbg kao starog LOTR-ovca uvijek me privuche uloga nekoga iz te trilogije, jesam nasao u crnachkom superherojskom filmu bijelca proglasavati za najkuljeg lika 
- Dope_Man
#1222 Re: Marvel Cinematic Universe
Sreca tvoja pa smo u BiH, u USA bi ti neko skinuo glavu za ovaj postGandalf wrote:Meni se black panther najmanje svidio od svih marvelovih filmova, jednostavno nije imao tu atmosferu marvelovog filma, sin apolo creeda mi je bio totalno neuvjerljiv kao bad guy, svi ti wakanda fazoni, black power priche mene iskreno nisu ni dotakeli. Svijetla tachka filma je bio Andy SerkisJbg kao starog LOTR-ovca uvijek me privuche uloga nekoga iz te trilogije, jesam nasao u crnachkom superherojskom filmu bijelca proglasavati za najkuljeg lika
A realno, Panter nije bio nista posebno kao film, a crnje u Americi ga digose bez razloga u nekakvu historijsku borbu za opstanak, jos haman pocese vjerovati da zaista u Africi postoji neka drzava koja je super razvijena i odakle oni naravno poticu, samo bijeli covjek ne dozvoljava da se to sazna itd. (da citao sam i takva smeca po njihovim portalima gdje su ljudi istinski uvjereni u to).
-
todd_smith
#1223 Re: Marvel Cinematic Universe
Pa mislim da je drustveni fenomen film bio jer do TChalle ko je na ovoj sferi bio junak koji ima iste crte lica i boju koze kao 1/3 Amerike?Dope_Man wrote:Sreca tvoja pa smo u BiH, u USA bi ti neko skinuo glavu za ovaj postGandalf wrote:Meni se black panther najmanje svidio od svih marvelovih filmova, jednostavno nije imao tu atmosferu marvelovog filma, sin apolo creeda mi je bio totalno neuvjerljiv kao bad guy, svi ti wakanda fazoni, black power priche mene iskreno nisu ni dotakeli. Svijetla tachka filma je bio Andy SerkisJbg kao starog LOTR-ovca uvijek me privuche uloga nekoga iz te trilogije, jesam nasao u crnachkom superherojskom filmu bijelca proglasavati za najkuljeg lika
![]()
A realno, Panter nije bio nista posebno kao film, a crnje u Americi ga digose bez razloga u nekakvu historijsku borbu za opstanak, jos haman pocese vjerovati da zaista u Africi postoji neka drzava koja je super razvijena i odakle oni naravno poticu, samo bijeli covjek ne dozvoljava da se to sazna itd. (da citao sam i takva smeca po njihovim portalima gdje su ljudi istinski uvjereni u to).
Blade? Lik koji je anti-heroj.
Tesko je shvatiti za tebe ili za mene sto je fenomen, ali nije mala stvar da dijete od 10 godina vidi istu osobu poput one koja ga gleda u ogledalo, na ekranu koja je simbol za spas ili heroj ili taj kojem se svi okrecu
Lahko je meni kada je Betmen bio bogati bijelac, ili Cpt America sa plavom kosom i plavim ocima, ili Iron Man koji ima bogate roditelje i super zivot itd itd itd
Duplje prodire BP nego sto raja razumije.
Film kao film je bio ok, slazem se, zadnji akt je imao previse CGI i to je lose bilo, ali izgleda da tome tezi MCU skoro svaki film u zadnje vrijeme.
Killmonger je do sada mozda najjaci zlikovac bio, meni licno, nakon Zemoa iz Civil Wara (mada je u Civil Waru pravi zlikovac zapravo bio Tony, no to je druga prica)
Killmonger je objasnio bit filma i zasto je toliko zaradio onom sada vec famoznom recenicom:
"Bury me in the ocean with my ancestors who jumped from the ships, because they knew death was better than bondage."
to je jebeno teska recenica za jedan Disney film
- bunk
#1224 Re: Marvel Cinematic Universe
Ja sam jedva cekao svaki naredni i jedva cekam sad Far from home..ne pravim razliku medju MCU filmovima svi su bitni za svemir
Uf kako si ovo dobro napisao za ovu recenicu i Disney,aferim.
Uf kako si ovo dobro napisao za ovu recenicu i Disney,aferim.
- Sanjarko
#1225 Re: Marvel Cinematic Universe
Ima tih filmskih citata pravo dobrih.