Narod i Pravda (Konakovic)
- Čudna sorta
#1201 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa iskreno ne vjerujem u te priče o njemu, dala sam im glas na ovim izborima na svim nivoima, i negdje se nadam da me neće razočarati. A kad nekome vjerujem onda i tražim dokaz da povjerujem u ono što se priča, ako se neko za nešto optužuje, posebno ako to radi SDA.
Inače znam neke ljude koji ga lično poznaju, ljude koji su pošteni, iskreni, pravedni, pa i vjernici moram priznati, i za koje znam da ga sigurno ne bi podržavali da je loša osoba, u smislu da je lažov, kriminalac, lopov i slično. Za ljude iz SDA se dokazalo ko su i šta su, i mislim da su dokazano kriminalna organizacija, tako da za ono što oni nekoga optužuju, bilo koga, uvijek će mi trebati dokaz da u to povjerujem.
Tako da, sve što SDA nekoga optuži, bez konkretnih dokaza, je za pustiti niz vodu, ništa više.
Inače znam neke ljude koji ga lično poznaju, ljude koji su pošteni, iskreni, pravedni, pa i vjernici moram priznati, i za koje znam da ga sigurno ne bi podržavali da je loša osoba, u smislu da je lažov, kriminalac, lopov i slično. Za ljude iz SDA se dokazalo ko su i šta su, i mislim da su dokazano kriminalna organizacija, tako da za ono što oni nekoga optužuju, bilo koga, uvijek će mi trebati dokaz da u to povjerujem.
Tako da, sve što SDA nekoga optuži, bez konkretnih dokaza, je za pustiti niz vodu, ništa više.
-
Digresija
#1202 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kazes SDA kriminalna organizacija, a on do juce bio dio SDA, bio dio cega? Sad ga opet pokusavaj uciniti svecem i nikako da se nadovezes na dugovanja prema ZOI-u.Čudna sorta wrote:Pa iskreno ne vjerujem u te priče o njemu, dala sam im glas na ovim izborima na svim nivoima, i negdje se nadam da me neće razočarati. A kad nekome vjerujem onda i tražim dokaz da povjerujem u ono što se priča, ako se neko za nešto optužuje, posebno ako to radi SDA.
- DaffyDuck
#1203 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sto bi rekao kolega Brankovic, sve po zakonuDigresija wrote:Pa jeste prenio vlasništvo na Zubana, ali nakon nastanka dugova.Čudna sorta wrote:Možda nije laž, ali koliko znam da je donosio i pokazivao rješenje u kojem se vidi kada je prestao biti odgovorno lice - direktor u toj firmi. Ali ko zna...Digresija wrote:Dug definitivno nije laž, pokrenuta je i tužba protiv Dine od strane ZOI-a mislim 2015., ali je noDi u međuvremenu firmu likvidirao.
Prvi put kad su ga molili da izmiri dugovanja i dok je još on bio vlasnik.
- nivla
#1204 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
dino ti je isti, ako ne i gori, ko bivsa mu stranka, imas dokaza koliko hoces da nije bas sve stekao po zakonu, evo ljudi ti stavili i za ove dugove, da ne govorimo o talentu i polaganju ispitaČudna sorta wrote:Pa iskreno ne vjerujem u te priče o njemu, dala sam im glas na ovim izborima na svim nivoima, i negdje se nadam da me neće razočarati. A kad nekome vjerujem onda i tražim dokaz da povjerujem u ono što se priča, ako se neko za nešto optužuje, posebno ako to radi SDA.
kad dino govori samo neukom se moze uciniti da prica nesto pametno, on laje na tvorca( sda) ali na nacin kao da on eto nije nista postigao zahvaljujuci njima, tj kao da je on eto posteno sve stekao, a nije vec mu je to sve sda dala
kad pogledas i prve ljude konakoviceve stranke, krenimo od ademovica i gdje bi on bio da mu nije bilo sda, nigdje
onda koristenje memiceve smrti za propagiranje stranke, ovo ono, na kraju opet nista sve stoji kako je bilo i prije izbora
neki progres bi mogla napraviti NS, ali u drustvu kakva je bih, i s obzirom na lokalnost iste, tesko da ce ikada imati vecinu, u RSu ih nema ili su na nivou statisticke greske, tamo svakako dobijaju oni koji”stite” srpski narod i RS iako je zbog ratnog djelovanja njenih danasnjih stanovnika taj isti entitet pun “ugrozenih srba” kojim prijete mudzahedini(bosnjaci) i ustase(hrvati) a koji u ukupnom broju stanovnika cine statisticku gresku
- Čudna sorta
#1205 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bio je dio te kriminalne organizacije, slažem se u potpunost.... a mislim i da snosi dio odgovornosti za sve što je SDA u to vrijeme uradila, i što je znao na koji način postupaju i samim ostajanjem u stranci na neki način to odobravao. I on i ljudi koji su sa njim prešli iz SDA.Digresija wrote:Kazes SDA kriminalna organizacija, a on do juce bio dio SDA, bio dio cega? Sad ga opet pokusavaj uciniti svecem i nikako da se nadovezes na dugovanja prema ZOI-u.
Meni da je nekad neko rekao da ću glasati za bivše SDA-ovce, ono nema šanse... i na kraju ne znam, jednostavno mu vjerujem, mislila sam da mu treba dati šansu, i to još uvijek mislim. Vjerovala sam i u Semira Efendića dok se nije desilo šta se desilo, nakon toga mi se zgadio, posebno nakon nekih izjava, sad mi ga je i žao.
I daleko od toga da mislim da je svetac, ali mislim da je trenutno uz NS najbolja opcija.
Što se tiče dugovanja prema ZOI-ju znam da je bilo neko rješenje da je razriješen dužnosti prije ovoga, ali i ako nije, neka to bude mrlja koja mu se može zamjeriti. Stvarno ne znam... A za sve ostalo su se ušutili.
-
salihh
#1206 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dino je jasno dokazao i objasnio da dug zoi-u nema nista s njim... popustite vise s tom propalom pricom.. mozda ima nesto bolje, ne znam, ali od ove pruce nema nista...
-
starisalko
#1207 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa jesil mu dala saMsuČudna sorta wrote:Bio je dio te kriminalne organizacije, slažem se u potpunost.... a mislim i da snosi dio odgovornosti za sve što je SDA u to vrijeme uradila, i što je znao na koji način postupaju i samim ostajanjem u stranci na neki način to odobravao. I on i ljudi koji su sa njim prešli iz SDA.Digresija wrote:Kazes SDA kriminalna organizacija, a on do juce bio dio SDA, bio dio cega? Sad ga opet pokusavaj uciniti svecem i nikako da se nadovezes na dugovanja prema ZOI-u.
Meni da je nekad neko rekao da ću glasati za bivše SDA-ovce, ono nema šanse... i na kraju ne znam, jednostavno mu vjerujem, mislila sam da mu treba dati šansu, i to još uvijek mislim. Vjerovala sam i u Semira Efendića dok se nije desilo šta se desilo, nakon toga mi se zgadio, posebno nakon nekih izjava, sad mi ga je i žao.
I daleko od toga da mislim da je svetac, ali mislim da je trenutno uz NS najbolja opcija.
Što se tiče dugovanja prema ZOI-ju znam da je bilo neko rješenje da je razriješen dužnosti prije ovoga, ali i ako nije, neka to bude mrlja koja mu se može zamjeriti. Stvarno ne znam... A za sve ostalo su se ušutili.
- Haris.ba
#1208 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nema likvidacije firme bez vraćanja dugova i da jeste on napravio dug.salihh wrote:Dino je jasno dokazao i objasnio da dug zoi-u nema nista s njim... popustite vise s tom propalom pricom.. mozda ima nesto bolje, ne znam, ali od ove pruce nema nista...
A nije sramota biti dužan. Nije sramota ni da ti propadne firma. Sramota je samo ne vratiti dug.
- Dr. Kuca
#1209 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
salihh wrote:Dino je jasno dokazao i objasnio da dug zoi-u nema nista s njim... popustite vise s tom propalom pricom.. mozda ima nesto bolje, ne znam, ali od ove pruce nema nista...
Jest, dug nastao 2007, on nije vlasnik od 2011, kao nemam ja nista stim
- DaffyDuck
#1210 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Cuj nema likvidacijeHaris.ba wrote:Nema likvidacije firme bez vraćanja dugova i da jeste on napravio dug.salihh wrote:Dino je jasno dokazao i objasnio da dug zoi-u nema nista s njim... popustite vise s tom propalom pricom.. mozda ima nesto bolje, ne znam, ali od ove pruce nema nista...
A nije sramota biti dužan. Nije sramota ni da ti propadne firma. Sramota je samo ne vratiti dug.
prvo zastara ako je mozes izvesti
drugo stecaj kada pravno lice idgovara svojom imovinom i maksimalno do visine osnivackog uloga. Trenutno 1000KM, tad bilo 2000.
Sve zakonski dozvoljeno, ali ne bi trebalo biti i drustveno prihvatljivo. Ali jeste.
Pa tako sada imamo masu ljudi koji upravo na takav nacin sticu bogatstvo otvarajuci i zatvarajuci firme, ostavljajuci dugove dobavljacima pa i drzavi za PDV, carine i ostalo. Isplati se direktoru platiti kaznu kao odgovorno lice od 10-15.000 KM a istovremeno utusiti firmu sa dugovima u stotinama hiljada duga prema UINO pa jos i dobavljacima. Kad proglasi stecaj i plati kaznu kao fizicko lice, ide dalje. On dobar, u 99% slucajeva on je svoje naplatio, izvukao novac iz firme i ostavio dugove. Otvara novo pravno lice i radi kao svaki drugi gradjanin. Opet ponavljam, po zakonu.
- Haris.ba
#1211 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije likvidacija i stecaj isto. Kod likvidacije se dugovi vrate.
-
walk_M-A-N
#1212 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Uvijek se pitam jesu li ovi što podržavaju Konakovića baš nepismeni pa ih fascinira kako priča o svemu ili su i sami Dif/Travnik.. ili su vezani za njega porodično ili rogatično ili su se našli u toj njegovoj privatnoj stranci da nešto uzmu ili što misle da je to dobro mjesto za anti-SDA.
Čovjek je temeljno neobrazovan. Dok su drugi učili, on je igrao lopte i prodavao igrače. Posljedica je da ništa ne gleda suštinski već dnevno i trenutno. Njegov svijet nije knjiga i složeni sistemi (kao recimo Hadžikadić) već Fejsbuk i drama trenutka. Populizam.
Samo zadnji primjer je kako se zagrijao za "etičkog oficira". U trenutku. I onda u obrazloženju takvih zakona nema ništa. Rekao šef.
Ili neka prijava imovine. Garantujem da niko neće biti osuđen na osnovu toga niti vratiti novac. A da će se morati zaposliti novi koji zapisuju i prepisuju te izjave koje se stalno moraju podnositi. To je jednostavno ubleha za one koji ne shvataju kako radi sistem.
Ja bih više volio da objasni kako će zaustaviti krađe auta i ubistva. I sve što je nabrojao Dr. Kuća.
Bolestan je za vlašću i sa njim možeš ako ćeš samo slušati. Neki dan, vijest na Tvsa da je ministrica Bogunić održala sastanak sa Sindikatom. A na slici u pročelju stola Konaković i on priča, ona sa strane.
Ima neka podjela izvršna i zakonodavna vlast. Njega to ne zanima sada kao što ga nije zanimalo ni prije. Čak i onda kada je bio SDA (pravi onaj što završava fakultet u danima). Šef Kluba u Skupštini a radio izvršni posao upravljanja taksistima. Za to vrijeme su se povećavali gubici Grasa..
On je shvatio da sve može proći. Kad može Vučiću, što ne bi i njemu. Većina je glupa ili tiha a ovi njegovi će ubiti sa branjenjem.
I onda on priča protiv Sda!? Ma isti ste.
Jedna mala stvar koju je uradila nova vlast je da ukinu paušal. To je Forto pokušavao i prije. Sda i Sbb nisu podržali. To je Konaković uzimao kad je bio zastupnik.
Takvim kao on nije palo na pamet da je to nemoralno.
Kao što je i davanje milion maraka za političke stranke.
Pa gdje uspijete to sve potrošiti, koliko zapadne salihha?
Čovjek je temeljno neobrazovan. Dok su drugi učili, on je igrao lopte i prodavao igrače. Posljedica je da ništa ne gleda suštinski već dnevno i trenutno. Njegov svijet nije knjiga i složeni sistemi (kao recimo Hadžikadić) već Fejsbuk i drama trenutka. Populizam.
Samo zadnji primjer je kako se zagrijao za "etičkog oficira". U trenutku. I onda u obrazloženju takvih zakona nema ništa. Rekao šef.
Ili neka prijava imovine. Garantujem da niko neće biti osuđen na osnovu toga niti vratiti novac. A da će se morati zaposliti novi koji zapisuju i prepisuju te izjave koje se stalno moraju podnositi. To je jednostavno ubleha za one koji ne shvataju kako radi sistem.
Ja bih više volio da objasni kako će zaustaviti krađe auta i ubistva. I sve što je nabrojao Dr. Kuća.
Bolestan je za vlašću i sa njim možeš ako ćeš samo slušati. Neki dan, vijest na Tvsa da je ministrica Bogunić održala sastanak sa Sindikatom. A na slici u pročelju stola Konaković i on priča, ona sa strane.
Ima neka podjela izvršna i zakonodavna vlast. Njega to ne zanima sada kao što ga nije zanimalo ni prije. Čak i onda kada je bio SDA (pravi onaj što završava fakultet u danima). Šef Kluba u Skupštini a radio izvršni posao upravljanja taksistima. Za to vrijeme su se povećavali gubici Grasa..
On je shvatio da sve može proći. Kad može Vučiću, što ne bi i njemu. Većina je glupa ili tiha a ovi njegovi će ubiti sa branjenjem.
Jedna mala stvar koju je uradila nova vlast je da ukinu paušal. To je Forto pokušavao i prije. Sda i Sbb nisu podržali. To je Konaković uzimao kad je bio zastupnik.
-
finansijska kriza
#1213 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jao koja demagogija, ustvari demagogija je potcjenjena, ovo je vrhunska šuplja. Idi ba kupuj papke i piši lapsus efendiji PR strategiju, u rangu ste...walk_M-A-N wrote:Uvijek se pitam jesu li ovi što podržavaju Konakovića baš nepismeni pa ih fascinira kako priča o svemu ili su i sami Dif/Travnik.. ili su vezani za njega porodično ili rogatično ili su se našli u toj njegovoj privatnoj stranci da nešto uzmu ili što misle da je to dobro mjesto za anti-SDA.
-
Nivelacija
#1214 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da je zeljan vlasti ostao bi u SDA i bio sta god pozeli jer mu je tako nudjeno iz SDA.walk_M-A-N wrote:Uvijek se pitam jesu li ovi što podržavaju Konakovića baš nepismeni pa ih fascinira kako priča o svemu ili su i sami Dif/Travnik.. ili su vezani za njega porodično ili rogatično ili su se našli u toj njegovoj privatnoj stranci da nešto uzmu ili što misle da je to dobro mjesto za anti-SDA.
Znas covjek je zadnju godinu mandata smijenjen a sada bi vjerovatno dogurao ponovo za premijera kantona ili federacije.
- JThomas
#1215 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
kratkoročno, jeste lakše bilo ostati u sda. al' je vasa hteo mnogo više. to bi trebalo biti jasno svakome ko ne živi baš u bajkama.
-
walk_M-A-N
#1216 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Željan je više nego iko. Premijer ili ministar nije vlast, to je izvršilac, radi šta kaže stranka. Pritom Sda postavila zadnji put iz TK, hoće i drugi kantoni , svašta se vjerovatno gleda, sumnjam da je imao garantovano mjesto federalnog premijera.Nivelacija wrote:
On je želio stvarnu vlast a to je stranačka, ona upravlja. I to ne jedan od članova ne znam čega, već prvi, koji odlučuje i postavlja. A još osjetio da Sda pada.
Ali sve je to bilo i objašnjeno prije. Sad imaju on i stranka mu.
-
Digresija
#1217 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dino niti je moralista, niti materijalista, i to nisi razlozi njegovog odlaska iz SDA, ali zato jeste egoista.JThomas wrote:kratkoročno, jeste lakše bilo ostati u sda. al' je vasa hteo mnogo više. to bi trebalo biti jasno svakome ko ne živi baš u bajkama.
-
Digresija
#1218 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dino je u SDA mogao dobiti sve funkcije osim jedne, a upravo za tom jednom pati i ona je razlog njegovog odlaska.Nivelacija wrote:Da je zeljan vlasti ostao bi u SDA i bio sta god pozeli jer mu je tako nudjeno iz SDA.walk_M-A-N wrote:Uvijek se pitam jesu li ovi što podržavaju Konakovića baš nepismeni pa ih fascinira kako priča o svemu ili su i sami Dif/Travnik.. ili su vezani za njega porodično ili rogatično ili su se našli u toj njegovoj privatnoj stranci da nešto uzmu ili što misle da je to dobro mjesto za anti-SDA.
Znas covjek je zadnju godinu mandata smijenjen a sada bi vjerovatno dogurao ponovo za premijera kantona ili federacije.
-
MUNAFIK
#1219 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ili jednostavno liku je pukao film da trpi uhljebe koje raznorazni stranacki cinovnici guraju na sve strane i kako se njihov nerad i nesposobnost pokriva...
Dino je iz SDA izvukao 2 njihova najjaca clana iz Skupstine KS Okerica i Ademovica, vrlo ugledni i moralni ljudi... Bas bi oni krenuli za Dinom da ne znaju sustinu cijele te price.
Izaci iz najjace stranke u BIH i napraviti svoju i krenuti na izbore protiv te najjace stranke, je bas ono put za kriminalce, egoiste i ljude zeljne pozicija i moci... Pa u kojoj vi bajci zivite?
Mora biti nesto jakoooo jakooo velko i jako u covjeku da bi se upustio u borbu u koju je krenuo Dino i ovi ljudi sa njim, samo nemoralna osoba i bezobrazna to nece priznati i uvidjeti.
Dino je iz SDA izvukao 2 njihova najjaca clana iz Skupstine KS Okerica i Ademovica, vrlo ugledni i moralni ljudi... Bas bi oni krenuli za Dinom da ne znaju sustinu cijele te price.
Izaci iz najjace stranke u BIH i napraviti svoju i krenuti na izbore protiv te najjace stranke, je bas ono put za kriminalce, egoiste i ljude zeljne pozicija i moci... Pa u kojoj vi bajci zivite?
Mora biti nesto jakoooo jakooo velko i jako u covjeku da bi se upustio u borbu u koju je krenuo Dino i ovi ljudi sa njim, samo nemoralna osoba i bezobrazna to nece priznati i uvidjeti.
- Dr. Kuca
#1220 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nema, moralne vertikale
Dino je napustio sda iz razloga jer nije bio medju 10 na listi.
Dino je napustio sda iz razloga jer nije bio medju 10 na listi.
-
dzakailibu
#1221 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne mogu vjerovati da ovdje ima likova koji se ubise braneci konakovica.
Konakovic i moral mi
Konakovic i moral mi
-
normala brate
#1222 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Gdje god je bio glavni projekat je propao.dzakailibu wrote:Ne mogu vjerovati da ovdje ima likova koji se ubise braneci konakovica.![]()
Konakovic i moral mi
-
45cents
#1223 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Svjedoci smo dvodecenijskog trenda napuštanja "matičnih stranaka" i nastanka serije novih stranaka, poput Stranke za BiH, SBB, HDZ1990, DF, ASDA, itd. itd...JThomas wrote:kratkoročno, jeste lakše bilo ostati u sda. al' je vasa hteo mnogo više. to bi trebalo biti jasno svakome ko ne živi baš u bajkama.
U slučajevima gdje su ego tripovi, ambicije, foteljaške navike i sl. bila jače od koncepta/programa, ta nova ekipa skoro uvijek kreira "trofrtaljnu" interesnu zajednicu koja se jedva međusobno trpi, te i dalje ostaju sjena matične stranke (Boga mole da ih matična stranka poziva u koalicije, samo da dođu do fotelja)...
U slučajevima (veoma rijetkim) gdje se nova ekipa okupila sa željom da realizju neki alternativni program i gdje su svi fokusirani na uspjehe alternativnih sadržaja i vrijednosti bitno različitih od političkog mainstreama u BiH, onda možemo očekivati značajnije rezultate političkog djelovanja u korist građana, a manje u korist foteljaša.
Za sada cijele serije kvazipolitičara zloupotrebljavaju političku mutavost "građanske kritike", sve dok se neko ne dosjeti da ih treba pitati za realizaciju programskih ciljeva (ma koliko smo uvjereni da su takve dokumente okačili pro-forme radi). Zamor javnog prostora se progresivno dostiže diskusijom "šta je rekao i s kim je na kafi bio", a suština se postiže preciznom evidencijom napretka i komparacije u odnosu na programske dokumente...
-
The 51st State
#1224 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kifla je buducnost politicke scene, detektovao trzisnu nisu sto bi se reklo, sto prije svarite lakse ce Vam biti, mahala je uz njega i ima da pomete i lokalne izbore.
-
demagog
#1225 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne pratim pomno BH politicku scenu ali sam juce pogledao intervju Konakovica na Face TV i mogu reci da je ostavio dobar utisak. Zna sta prica i ima spremne i smislene odgovore.