PM72 wrote:nema rezervista u MUP-u.Bilo nekad.Valja donjeti zakon a valja te ljude i plaćati a plata policajca u RS je 30% manja nego u FBiH.
A mozda ce kao prave patriote, "rezervirati" za dzabe.
PM72 wrote:nema rezervista u MUP-u.Bilo nekad.Valja donjeti zakon a valja te ljude i plaćati a plata policajca u RS je 30% manja nego u FBiH.
Puk lahke pjesadije.archi_a wrote:Brigada bu'az. Mala, ali i dalje brigada.ušće wrote:Dvije i po "iljade pušaka za uglavnom 2 i pol "iljade obučenih i vojno spremnih insana ...kako se zove ta hjedinica stručno ..ja nijesam išao u školu pa bih volijo da mi neko rastabiri ...
ubuđalo se to davno. a iako nije to je davno izraubovano, s obzirom da si ti ratovao od aljaske do pekinga. pogledaj malo kroz cijev pa vidi na šta liči.PM72 wrote:ja bih se brinuo da kupuje topove,tenkove,avione...jebeš pušku,ja imam dvije...
Interesantna je druga stvar u ovome, sto svjetska stampa to odmah objavi u negativnom kontekstu po PC...samo jos da kaze ko nekad Mesic; "ja sam svoj zadatak obavio"Maraschino wrote:To je i glavni problem odnosno pitanje.General War wrote:Mislim da nema, IPTF je donio davno uredbu da samo 10% treba biti dugih cijevi na broj policajaca...ili tako nesto...sad ne znam je li se toga jos drzi ili se sta promjenilo.Maraschino wrote:Sada procitah da svaki policajac ima pravo na dugu cijev.
Je li sve pod kontrolom ili nije? Ako je van sporazuma, da je jedna vec je problem ne zato sto se neko nekoga plasi nego sto bi to u buducnosti bilo pravilo.
svesrpska zavjera, pa to je bar svima jasno. u tako civiliziran i miroljubiv narod da posumnjaju.....General War wrote:[q
Interesantna je druga stvar u ovome, sto svjetska stampa to odmah objavi u negativnom kontekstu po PC...samo jos da kaze ko nekad Mesic; "ja sam svoj zadatak obavio"
Prije ce biti Obrenovic vol: 2Streptokok wrote:svesrpska zavjera, pa to je bar svima jasno. u tako civiliziran i miroljubiv narod da posumnjaju.....General War wrote:[q
Interesantna je druga stvar u ovome, sto svjetska stampa to odmah objavi u negativnom kontekstu po PC...samo jos da kaze ko nekad Mesic; "ja sam svoj zadatak obavio"
Kad su nam ih donirali su definitivno praznili magacine jer su već odavno skoro svi njihovi rodovi prešli na novije varijante, većinom karbine.Streptokok wrote:ne prazne ameri magacine nego mi. pa dao sam ti link, daj si malo truda.horkesh wrote:M16A1, poznatije i kao vijetnamke, Ameri odlučili malo isprazniti magacineStreptokok wrote:
"Radi se o procesu uništavanja 30.081 puške M16 A1 koji se odvija pod presom, a cjelokupni proces odvija se pod kontrolom pripad- nika Nacionalne garde Merilenda, u koordinaciji sa organizacijom. UNDP i OS BiH."![]()
Ako ikada dođe do nekog idućeg sukoba, pušaka će biti na svim stranama. Važno je da nema tenkova, avijacije i teške artiljerije.
paša moj,Streptokok wrote:ubuđalo se to davno. a iako nije to je davno izraubovano, s obzirom da si ti ratovao od aljaske do pekinga. pogledaj malo kroz cijev pa vidi na šta liči.PM72 wrote:ja bih se brinuo da kupuje topove,tenkove,avione...jebeš pušku,ja imam dvije...
Ali u FBiH živi duplo više ljudi nego u RS-u. Ne treba gledati ima li podjednak broj, nego da li u FBiH ima duplo više.archi_a wrote: I na kraju, kad bi i ako bi i povecao broj za 4000 "rezervista" i dalje ce biti manje policajaca nego trenutno u entitetu fBiH.![]()
Oslobodjen sam ja prvo od pametijunior3 wrote:De danguba bolan samo polako i oslobođeno.Maraschino wrote:
To je i glavni problem odnosno pitanje.
Je li sve pod kontrolom ili nije? Ako je van sporazuma, da je jedna vec je problem ne zato sto se neko nekoga plasi nego sto bi to u buducnosti bilo pravilo.
Bez nerviranja.
Zajedno ćemo.Ja tek sad kontam onu Borinu pjesmu kako za ideale ginu budale.ušće wrote:I onda meni onaj moj ratni đuturum PM72 veli ..što se ne vrćeš u Foču ...idi ti hebote vidiš da puške nabavljau ...
Bolje je meni ođe u buđaku humaniratu dijeliti ...![]()
![]()
Maraschino wrote:
Oslobodjen sam ja prvo od pameti![]()
Nego, reci ti nama iz prve ruke, sta se krije ispod sena?To je opasnost a nekih 2500 puskica.
Udarile pare pa sila u glavu pa prkosi celom svetu.General War wrote: Interesantna je druga stvar u ovome, sto svjetska stampa to odmah objavi u negativnom kontekstu po PC...samo jos da kaze ko nekad Mesic; "ja sam svoj zadatak obavio"
uh...a deda na selujunior3 wrote:Maraschino wrote:
Nego, reci ti nama iz prve ruke, sta se krije ispod sena?To je opasnost a nekih 2500 puskica.
![]()
Jebi ga, nemam sijena pa ne znam.
junior3 wrote:Maraschino wrote:
![]()
horkesh wrote:Ali u FBiH živi duplo više ljudi nego u RS-u. Ne treba gledati ima li podjednak broj, nego da li u FBiH ima duplo više.archi_a wrote: I na kraju, kad bi i ako bi i povecao broj za 4000 "rezervista" i dalje ce biti manje policajaca nego trenutno u entitetu fBiH.![]()
Šta se kod tebe krije u štali?Maraschino wrote:uh...a deda na selujunior3 wrote:Maraschino wrote:
![]()
da se ti nisi šta zezno? puška M42?mishic wrote:Ovo naklapanje oko pušaka je besmisleno. Stara je mudrost da puška za koju se zna ne vrijedi i nije puška!!!
Devedeset druge su ljudi odnekud potegli "tandžare M-42", dobro ste pročitali M-42, proizvedene u Užicu. Ružne, teške, neuglene a neuporedivo bolje od većine pušaka JNA. Preciznije, veći domet i čini mi se 7,9 mm. Gruhne ko top. Svaka je od njih "pribavila" po desetine onih JNA.
Puške zaostale poslije WW II od naroda su kupljene negdje 70-tih i kasnije, kada je narod prestao da se boji a klinci koji su slušali priće stasali za policiju pa svatko znao gdje ih ima i kupilo se i predavalo. Sjećam se kad policija nosi "garonju" pa onaj talijanski mitraljez (zaboravio sam kako se zove) i drugo što je kupila kasnih 70-tih.
Dakle svatko u BiH pored onog "na brojnom stanju" ima arsenal za koji niko ne zna koliki je. A još važnije, fabrike rade, puške zastarijevaju, trgovci ne miruju, pušaka će biti gdje god zapuca... U Bosni je problem ostalog, krupnog i modernog naoružanja koje susjedi i s jedne i sa druge strane gomilaju.
Ali "boj ne bije svijetlo oružje...", živa sila ili ljudski faktor je odlučujući. Brojnost i motiviranost žive sile su najveći potencijal, a ustrojenost i obučenost vojske uz odgovarajuću opremljenost put da taj potencijal postane sila. Prisjetimo se kako su ludo hrabri pojedinci zaustavljali čitave jedinice a male grupe odvažnih razbijali i nanosili ogromne gubitke tim jedinicama... Tako se odnos snaga mijenjao. A oružje iz ruku jednih prelazilo u ruke drugih.
junior3 wrote: Šta se kod tebe krije u štali?
Da nije ovo iz pjesme od pm-a?