Nova agresija na BIH?

Post Reply
archi_a

#1201 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

PM72 wrote:nema rezervista u MUP-u.Bilo nekad.Valja donjeti zakon a valja te ljude i plaćati a plata policajca u RS je 30% manja nego u FBiH.
:D :thumbup:
A mozda ce kao prave patriote, "rezervirati" za dzabe.
madner

#1202 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

archi_a wrote:
ušće wrote:Dvije i po "iljade pušaka za uglavnom 2 i pol "iljade obučenih i vojno spremnih insana ...kako se zove ta hjedinica stručno ..ja nijesam išao u školu pa bih volijo da mi neko rastabiri ... :mrgreen:
Brigada bu'az. Mala, ali i dalje brigada. :P
Puk lahke pjesadije. :D
Streptokok

#1203 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

PM72 wrote:ja bih se brinuo da kupuje topove,tenkove,avione...jebeš pušku,ja imam dvije... :D
ubuđalo se to davno. a iako nije to je davno izraubovano, s obzirom da si ti ratovao od aljaske do pekinga. pogledaj malo kroz cijev pa vidi na šta liči.
arzuhal

#1204 Re: Nova agresija na BIH?

Post by arzuhal »

Tamam trebaju kupovat avione pa da nam padaju u avliju, biži...
General War

#1205 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

Maraschino wrote:
General War wrote:
Maraschino wrote:Sada procitah da svaki policajac ima pravo na dugu cijev.
Mislim da nema, IPTF je donio davno uredbu da samo 10% treba biti dugih cijevi na broj policajaca...ili tako nesto...sad ne znam je li se toga jos drzi ili se sta promjenilo.
To je i glavni problem odnosno pitanje.
Je li sve pod kontrolom ili nije? Ako je van sporazuma, da je jedna vec je problem ne zato sto se neko nekoga plasi nego sto bi to u buducnosti bilo pravilo.
Interesantna je druga stvar u ovome, sto svjetska stampa to odmah objavi u negativnom kontekstu po PC...samo jos da kaze ko nekad Mesic; "ja sam svoj zadatak obavio" :mrgreen:
Streptokok

#1206 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

General War wrote:[q
Interesantna je druga stvar u ovome, sto svjetska stampa to odmah objavi u negativnom kontekstu po PC...samo jos da kaze ko nekad Mesic; "ja sam svoj zadatak obavio" :mrgreen:
svesrpska zavjera, pa to je bar svima jasno. u tako civiliziran i miroljubiv narod da posumnjaju.....
General War

#1207 Re: Nova agresija na BIH?

Post by General War »

Streptokok wrote:
General War wrote:[q
svesrpska zavjera, pa to je bar svima jasno. u tako civiliziran i miroljubiv narod da posumnjaju.....
Prije ce biti Obrenovic vol: 2 :mrgreen:
horkesh

#1208 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

Streptokok wrote:
horkesh wrote:
Streptokok wrote:
"Radi se o procesu uništavanja 30.081 puške M16 A1 koji se odvija pod presom, a cjelokupni proces odvija se pod kontrolom pripad- nika Nacionalne garde Merilenda, u koordinaciji sa organizacijom. UNDP i OS BiH."
M16A1, poznatije i kao vijetnamke, Ameri odlučili malo isprazniti magacine :D

Ako ikada dođe do nekog idućeg sukoba, pušaka će biti na svim stranama. Važno je da nema tenkova, avijacije i teške artiljerije.
ne prazne ameri magacine nego mi. pa dao sam ti link, daj si malo truda.
Kad su nam ih donirali su definitivno praznili magacine jer su već odavno skoro svi njihovi rodovi prešli na novije varijante, većinom karbine.
PM72

#1209 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Streptokok wrote:
PM72 wrote:ja bih se brinuo da kupuje topove,tenkove,avione...jebeš pušku,ja imam dvije... :D
ubuđalo se to davno. a iako nije to je davno izraubovano, s obzirom da si ti ratovao od aljaske do pekinga. pogledaj malo kroz cijev pa vidi na šta liči.
paša moj,
Brini se ti za alternativne izvore napajanja i konekciju jer kako bi Bosnu "branio"-jadna joj majka-ako isključe internet a za moje puške se ne sekiraj-stepen nagriženosti je 0,ako uopšte znaš o čemu pišem.
horkesh

#1210 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

archi_a wrote: I na kraju, kad bi i ako bi i povecao broj za 4000 "rezervista" i dalje ce biti manje policajaca nego trenutno u entitetu fBiH. :D
Ali u FBiH živi duplo više ljudi nego u RS-u. Ne treba gledati ima li podjednak broj, nego da li u FBiH ima duplo više.
ušće

#1211 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ušće »

I onda meni onaj moj ratni đuturum PM72 veli ..što se ne vrćeš u Foču ...idi ti hebote vidiš da puške nabavljau ...
Bolje je meni ođe u buđaku humaniratu dijeliti ... :lol: :lol: :lol:
Maraschino

#1212 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

junior3 wrote:
Maraschino wrote:
To je i glavni problem odnosno pitanje.
Je li sve pod kontrolom ili nije? Ako je van sporazuma, da je jedna vec je problem ne zato sto se neko nekoga plasi nego sto bi to u buducnosti bilo pravilo.
De danguba bolan samo polako i oslobođeno.
Bez nerviranja. :D
Oslobodjen sam ja prvo od pameti :D
Nego, reci ti nama iz prve ruke, sta se krije ispod sena? :D To je opasnost a nekih 2500 puskica.
Streptokok

#1213 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

Ne znam, de mi malo pojasni kako ci tacno precijepio atom.

To cuvas da ih mozes preprodati u minhenu kad im se uvalis ko izbjeglica?
PM72

#1214 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

ušće wrote:I onda meni onaj moj ratni đuturum PM72 veli ..što se ne vrćeš u Foču ...idi ti hebote vidiš da puške nabavljau ...
Bolje je meni ođe u buđaku humaniratu dijeliti ... :lol: :lol: :lol:
Zajedno ćemo.Ja tek sad kontam onu Borinu pjesmu kako za ideale ginu budale.
junior3

#1215 Re: Nova agresija na BIH?

Post by junior3 »

Maraschino wrote:
Nego, reci ti nama iz prve ruke, sta se krije ispod sena? :D To je opasnost a nekih 2500 puskica.
:lol:
Jebi ga, nemam sijena pa ne znam. :mrgreen:
Maraschino

#1216 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

General War wrote: Interesantna je druga stvar u ovome, sto svjetska stampa to odmah objavi u negativnom kontekstu po PC...samo jos da kaze ko nekad Mesic; "ja sam svoj zadatak obavio" :mrgreen:
Udarile pare pa sila u glavu pa prkosi celom svetu. :D
Maraschino

#1217 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

junior3 wrote:
Maraschino wrote:
uh...a deda na selu :D
PM72

#1218 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

junior3 wrote:
Maraschino wrote:
u štali sijeno-ispod sijena maljutka...

pjesma :D
archi_a

#1219 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

horkesh wrote:
archi_a wrote: I na kraju, kad bi i ako bi i povecao broj za 4000 "rezervista" i dalje ce biti manje policajaca nego trenutno u entitetu fBiH. :D
Ali u FBiH živi duplo više ljudi nego u RS-u. Ne treba gledati ima li podjednak broj, nego da li u FBiH ima duplo više.
:D
Nece biti 4000 "rezervista", tj. nece biti povecanja broja policajaca za 50% :P u Bosanskohercegovackom entitetu rs.
A cujemo se kroz, ne znam koliko? Eto nek bude 5 godina, pa da vidimo da li sam bio u pravu. :-D

Ovo 50%, na trenutni broj, racunam kad protjeraju onih 400 policajaca rs, a koji se izjasnjavaju kao bosnjaci i hrvati.
Last edited by archi_a on 13/02/2018 22:08, edited 1 time in total.
madner

#1220 Re: Nova agresija na BIH?

Post by madner »

Ima li sta od povecanja u vecem entitetu, sifra: blitzkrieg? :D
mishic

#1221 Re: Nova agresija na BIH?

Post by mishic »

Ovo naklapanje oko pušaka je besmisleno. Stara je mudrost da puška za koju se zna ne vrijedi i nije puška!!!
Devedeset druge su ljudi odnekud potegli "tandžare M-42", dobro ste pročitali M-42, proizvedene u Užicu. Ružne, teške, neuglene a neuporedivo bolje od većine pušaka JNA. Preciznije, veći domet i čini mi se 7,9 mm. Gruhne ko top. Svaka je od njih "pribavila" po desetine onih JNA.
Puške zaostale poslije WW II od naroda su kupljene negdje 70-tih i kasnije, kada je narod prestao da se boji a klinci koji su slušali priće stasali za policiju pa svatko znao gdje ih ima i kupilo se i predavalo. Sjećam se kad policija nosi "garonju" pa onaj talijanski mitraljez (zaboravio sam kako se zove) i drugo što je kupila kasnih 70-tih.
Dakle svatko u BiH pored onog "na brojnom stanju" ima arsenal za koji niko ne zna koliki je. A još važnije, fabrike rade, puške zastarijevaju, trgovci ne miruju, pušaka će biti gdje god zapuca... U Bosni je problem ostalog, krupnog i modernog naoružanja koje susjedi i s jedne i sa druge strane gomilaju.
Ali "boj ne bije svijetlo oružje...", živa sila ili ljudski faktor je odlučujući. Brojnost i motiviranost žive sile su najveći potencijal, a ustrojenost i obučenost vojske uz odgovarajuću opremljenost put da taj potencijal postane sila. Prisjetimo se kako su ludo hrabri pojedinci zaustavljali čitave jedinice a male grupe odvažnih razbijali i nanosili ogromne gubitke tim jedinicama... Tako se odnos snaga mijenjao. A oružje iz ruku jednih prelazilo u ruke drugih.
junior3

#1222 Re: Nova agresija na BIH?

Post by junior3 »

Maraschino wrote:
junior3 wrote:
Maraschino wrote:
uh...a deda na selu :D
Šta se kod tebe krije u štali? :mrgreen:

Da nije ovo iz pjesme od pm-a? :evil:
PM72

#1223 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

mishic wrote:Ovo naklapanje oko pušaka je besmisleno. Stara je mudrost da puška za koju se zna ne vrijedi i nije puška!!!
Devedeset druge su ljudi odnekud potegli "tandžare M-42", dobro ste pročitali M-42, proizvedene u Užicu. Ružne, teške, neuglene a neuporedivo bolje od većine pušaka JNA. Preciznije, veći domet i čini mi se 7,9 mm. Gruhne ko top. Svaka je od njih "pribavila" po desetine onih JNA.
Puške zaostale poslije WW II od naroda su kupljene negdje 70-tih i kasnije, kada je narod prestao da se boji a klinci koji su slušali priće stasali za policiju pa svatko znao gdje ih ima i kupilo se i predavalo. Sjećam se kad policija nosi "garonju" pa onaj talijanski mitraljez (zaboravio sam kako se zove) i drugo što je kupila kasnih 70-tih.
Dakle svatko u BiH pored onog "na brojnom stanju" ima arsenal za koji niko ne zna koliki je. A još važnije, fabrike rade, puške zastarijevaju, trgovci ne miruju, pušaka će biti gdje god zapuca... U Bosni je problem ostalog, krupnog i modernog naoružanja koje susjedi i s jedne i sa druge strane gomilaju.
Ali "boj ne bije svijetlo oružje...", živa sila ili ljudski faktor je odlučujući. Brojnost i motiviranost žive sile su najveći potencijal, a ustrojenost i obučenost vojske uz odgovarajuću opremljenost put da taj potencijal postane sila. Prisjetimo se kako su ludo hrabri pojedinci zaustavljali čitave jedinice a male grupe odvažnih razbijali i nanosili ogromne gubitke tim jedinicama... Tako se odnos snaga mijenjao. A oružje iz ruku jednih prelazilo u ruke drugih.
da se ti nisi šta zezno? puška M42?
Maraschino

#1224 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

junior3 wrote: Šta se kod tebe krije u štali? :mrgreen:

Da nije ovo iz pjesme od pm-a? :evil:
:D :D

sad mi zao sto nemam stale. :evil:
ušće

#1225 Re: Nova agresija na BIH?

Post by ušće »

Kad vako dvije i pol iljade vojno ubučenih insana neđe zaholca sa otijem puškama može li to biti zajebato ili je to prdomahovina ...Ja nijesam brojo onomad na Žući koliko ik je bilo ali vele da je bilo vrlo zajebato ...imal kakav sa školom da mi to malo rastabiri ...uneredih se od stra"a
Post Reply