Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Throttle

#1201 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Throttle »

Pa ima dosta naselja, mora se mijenjat ogranicenje. Vozi 70i dobar si skoro cijelim putem od Zenice do Doboja haha
dobar osjecaj

#1202 Re: Crna hronika BH cesta

Post by dobar osjecaj »

Stidim se i plašim svih vozača iz BiH koji su danas prošli pored bicikliste (bh državljanin iz Zenice) koji je pao u tunelu na magistralnoj cesti ispod Bradine kod Konjica. Jedini koji su stali i prišli mu pomoći su državljani stranih zemalja koji su imali dovoljno ljudskosti i osjećaja dužnosti da stanu, zovnu policiju, hitnu, pruže mu prvu pomoć, ne misleći prvo na sebe i hlađenje guzica u moru. Biciklista je preminuo.
Logovan

#1203 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Logovan »

vješalica wrote:Evo još jedna mrtva glava

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/39 ... -vladi-sbk

Image
A jebem ti auta i vožnju....

Daj ba omladino, narode, dozovite se već jednom.
xoklix

#1204 Re: Crna hronika BH cesta

Post by xoklix »

vješalica wrote:Evo još jedna mrtva glava

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/39 ... -vladi-sbk

Image
Vozač ostao bez nogu :(
Ovaj što je poginuo sin od nekadašnjeg načelnika Fojnice.
Pored svih jebivjetara i snobova od djece političke elite baš ovaj poginuo.
Jedan od rijetkih, normalnih :(
zrakomlat

#1205 Re: Crna hronika BH cesta

Post by zrakomlat »

zomri wrote:
Velkoski wrote:Image

crna hronika
Što svi voze u pogrešnom smjeru :lol:
:lol:
kloniran

#1206 Re: Crna hronika BH cesta

Post by kloniran »

славянин wrote:
kloniran wrote:
O'zone wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180714057
Samo tjeraj rođaće.....
Ja juce prolazio tom dionicom, ja horora od ceste, ovi s romanije su mala maca :lol:
Vise sam policije vidio tamo na dionici puta od 30km nego na kompletnoj dionici od nekih 400km što sam odvezao.
Stoji patrola i umjesto da bude ko kod nas 2 policajca njih 8 stoji i svraca, nanizu po 6-6 auta odmah :lol:
Ja jos ne kontam koje je ogranicenje od Zenice do Doboja.... svakih 50 metara drugo ogranicenje - vise gledam u znakove nego u cestu :D (pretezno obrasle sumetinom - mada izgleda neko se sjetio pa sredjuju eno) ide nekako 60-80-60-70-60-70-80-70-80 :lol:
otprilike vako mora biti raspored noge na gasu
Image
:lol:
zomri

#1207 Re: Crna hronika BH cesta

Post by zomri »

славянин wrote:
kloniran wrote:
O'zone wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180714057
Samo tjeraj rođaće.....
Ja juce prolazio tom dionicom, ja horora od ceste, ovi s romanije su mala maca :lol:
Vise sam policije vidio tamo na dionici puta od 30km nego na kompletnoj dionici od nekih 400km što sam odvezao.
Stoji patrola i umjesto da bude ko kod nas 2 policajca njih 8 stoji i svraca, nanizu po 6-6 auta odmah :lol:
Ja jos ne kontam koje je ogranicenje od Zenice do Doboja.... svakih 50 metara drugo ogranicenje - vise gledam u znakove nego u cestu :D (pretezno obrasle sumetinom - mada izgleda neko se sjetio pa sredjuju eno) ide nekako 60-80-60-70-60-70-80-70-80 :lol:
Svejedno ti je, ako voziš ispod 100 sviraće ti dok se ne pomakneš u stranu :mrgreen:
vješalica

#1208 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

dobar osjecaj wrote:Stidim se i plašim svih vozača iz BiH koji su danas prošli pored bicikliste (bh državljanin iz Zenice) koji je pao u tunelu na magistralnoj cesti ispod Bradine kod Konjica. Jedini koji su stali i prišli mu pomoći su državljani stranih zemalja koji su imali dovoljno ljudskosti i osjećaja dužnosti da stanu, zovnu policiju, hitnu, pruže mu prvu pomoć, ne misleći prvo na sebe i hlađenje guzica u moru. Biciklista je preminuo.
Kako je pao u tunelu?
Da ga mozda neko nije oborio?
O'zone
Globalni moderator

#1209 Re: Crna hronika BH cesta

Post by O'zone »

O'zone
Globalni moderator

#1210 Re: Crna hronika BH cesta

Post by O'zone »

vješalica wrote:
dobar osjecaj wrote:Stidim se i plašim svih vozača iz BiH koji su danas prošli pored bicikliste (bh državljanin iz Zenice) koji je pao u tunelu na magistralnoj cesti ispod Bradine kod Konjica. Jedini koji su stali i prišli mu pomoći su državljani stranih zemalja koji su imali dovoljno ljudskosti i osjećaja dužnosti da stanu, zovnu policiju, hitnu, pruže mu prvu pomoć, ne misleći prvo na sebe i hlađenje guzica u moru. Biciklista je preminuo.
Kako je pao u tunelu?
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180715010

Nema detalja :(
dobar osjecaj

#1211 Re: Crna hronika BH cesta

Post by dobar osjecaj »

vješalica wrote:
Kako je pao u tunelu?
Nije ga niko oborio ali mu niko od nasih ljudi koji su prolazili nije pritekao pomoci. Nema sumnjivih okolnosti oko pada, ali ima odsustvo ljudskosti i gradjanske duznosti. Vidis covjeka da je pao, povrijedio glavu i prodjes jer se tebe ne tice.
commendatore

#1212 Re: Crna hronika BH cesta

Post by commendatore »

taj bh merhametluk supcina koje zaradjuju dobro pa idu na more....
vješalica

#1213 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

Sve to brusi ponjave petkom......
Laplace

#1214 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

vješalica wrote:https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/39 ... ju-rujista

Svaki dan u BIH jedna osoba izgubi zivot na cestama
Put prema Ruištu je izuzetno opasan, tu treba biti veoma oprezan. Mada, ovdje mi nije jasno: ako je išla prema Ruištu, onda je vjerovatno (bar koliko s esjećam, išao sam samo jednom) išla uzbrdo pa je teže da ju je gravitacija izbacila sa ceste. Vjerovatno je u jednu od krivina ušla prebrzo.
Laplace

#1215 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

Znači, ako još jednom vidim nekog da pametuje kako su vozači kamiona ugroženi i kako nose glavu u torbi, sobiću osip.

U petak popodne, put Maglaj-Doboj, ispred mene jedan auto i ja. Vozimo između 60 i 70 na ograničenju 60. Iza nas kamion 2-3 km cijelo vrijeme blica, valjda da ubrzamo ili da se teleportujemo negdje van puta. Onda kreće u preticanje, a sa suprotne strane ide kolona. Prvi automobil u koloni (i svi iza) zaustavljaju se, ovaj prvi vjerovatno izmolio sve molitve koje zna (dok mu je život prolazio kroz glavu). Srećom, bez kontakta. Par kilometara kasnije kamion parkira na proširenje.
l33t

#1216 Re: Crna hronika BH cesta

Post by l33t »

Laplace wrote:
Znači, ako još jednom vidim nekog da pametuje kako su vozači kamiona ugroženi i kako nose glavu u torbi, sobiću osip.

U petak popodne, put Maglaj-Doboj, ispred mene jedan auto i ja. Vozimo između 60 i 70 na ograničenju 60. Iza nas kamion 2-3 km cijelo vrijeme blica, valjda da ubrzamo ili da se teleportujemo negdje van puta. Onda kreće u preticanje, a sa suprotne strane ide kolona. Prvi automobil u koloni (i svi iza) zaustavljaju se, ovaj prvi vjerovatno izmolio sve molitve koje zna (dok mu je život prolazio kroz glavu). Srećom, bez kontakta. Par kilometara kasnije kamion parkira na proširenje.
morao coek u wc

trebas prijaviti tablice to je tvoja duznost
i u prolazu mu opsovat sve po spisku
dobar osjecaj

#1217 Re: Crna hronika BH cesta

Post by dobar osjecaj »

Laplace wrote:

Put prema Ruištu je izuzetno opasan, tu treba biti veoma oprezan. Mada, ovdje mi nije jasno: ako je išla prema Ruištu, onda je vjerovatno (bar koliko s esjećam, išao sam samo jednom) išla uzbrdo pa je teže da ju je gravitacija izbacila sa ceste. Vjerovatno je u jednu od krivina ušla prebrzo.
Žao mi je djevojke. Tih dana je pala na prijemnom (ako baš i taj dan nije saznala za rezultate). Ja je s 19 godina i u tom stanju ne bih puštala da vozi ni po gradu a ne tom cestom.
Laplace

#1218 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

l33t wrote:
Laplace wrote:

morao coek u wc

trebas prijaviti tablice to je tvoja duznost
i u prolazu mu opsovat sve po spisku
¸
Nisam mu vidio tablice, već se bio spustio mrak. Blicao sam mu kad sam prolazio kraj njega (kad je bio već arkiran), da li se to računa? :D
Laplace

#1219 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

dobar osjecaj wrote:
Laplace wrote:

Žao mi je djevojke. Tih dana je pala na prijemnom (ako baš i taj dan nije saznala za rezultate). Ja je s 19 godina i u tom stanju ne bih puštala da vozi ni po gradu a ne tom cestom.
I meni je nje žao. Vjerovatno neka početnička greška, koja bi prošla bez posljedica da nije bio tako opasan put.
xoklix

#1220 Re: Crna hronika BH cesta

Post by xoklix »

Kakva je cisterna eksplodirala sinoć 15ak km od Broda?
Na klixu nema ništa o tome.
Kažu da se čulo u precniku od 30 km, čak neko napisa da se plamen vidio iz okolnih sela Banja Luke.
Bakir1

#1221 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Bakir1 »

l33t

#1222 Re: Crna hronika BH cesta

Post by l33t »

Laplace wrote: Nisam mu vidio tablice, već se bio spustio mrak. Blicao sam mu kad sam prolazio kraj njega (kad je bio već arkiran), da li se to računa? :D
a jbg :D racuna , opsuj u sebi ako nista

ontopic koliko toliko na A1 u trci za ubrzavanje parkirano tesko vozilo cementni kamion, auto koje se prikljucuje ne moze ubrzat i odma iskace na desnu traku, kakve kamikaze
Throttle

#1223 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Throttle »

Da imaju jaca auta ubrzali bi :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1224 Re: Crna hronika BH cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

treba ugradit nitro i gou bejbi gou prekidac
esso_sa

#1225 Re: Crna hronika BH cesta

Post by esso_sa »

dobar osjecaj wrote:
vješalica wrote:
Kako je pao u tunelu?
Nije ga niko oborio ali mu niko od nasih ljudi koji su prolazili nije pritekao pomoci. Nema sumnjivih okolnosti oko pada, ali ima odsustvo ljudskosti i gradjanske duznosti. Vidis covjeka da je pao, povrijedio glavu i prodjes jer se tebe ne tice.
Ja sam se mimoisao sa hitnom koja je jurila prema Konjicu, a u tunelu je vec bila policija, upaljene rotacije i biciklo na kolovozu... Ja mislim da ga je neko ili dohvatio autom ili prepao pa je zato pao. Nevjerovatno mi je da je sam pao... Teško je uočiti biciklistu u onom tunelu...
A za tu solidarnost, nema toga kod nas... Tuzno, ali istinito...
Post Reply