Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#1201 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Dosadni ste.
- kakotakonikako
#1202 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Legende bh. fudbala, koje su od Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH dobile zadatak da predlože najozbiljnijeg kandidata za klupu Zmajeva do 1. novembra, kako prenosi Dnevni avaz u današnjem izdanju, na sastanku se se složile da prvi kriterij za novog selektora treba biti – autoritet.
Osim, Bajević, Kajtaz i Misimović također su ocijenili da to treba biti stručnjak koji poznaje mentalitet i navike naših fudbalera, kao i situaciju i odnose unutar reprezentacije, kako bi se stvorili najbolji preduslovi za rezultat.
“Najviše se razgovaralo o Amaru Osimu i Mehi Kodri, a kao treća solucija se nameće Robert Prosinečki. Na kraju je zaključeno da s njima trebaju obaviti razgovore kako bi se došlo do spoznaje da li su oni uopšte zainteresovani i pod kojim uslovima, kako bi se moglo doći do nekog zaključka”, kazao je izvor Dnevnog avaza koji je bio upoznat sa tokom sastanka.
Dakle, u narednih nekoliko dana se može očekivati da će legende bh. nogometa obaviti razgovore s Kodrom, Osimom i, eventualno, Prosinečkim, a potom podnijeti izvještaj IO NSBiH i predlože jednog kandidata. Nakon toga bi Izvršni odbor, na sjednici zakazanoj za 10. novembar, trebao donijeti i zvaničnu odluku o novom selektoru Zmajeva.
Osim, Bajević, Kajtaz i Misimović također su ocijenili da to treba biti stručnjak koji poznaje mentalitet i navike naših fudbalera, kao i situaciju i odnose unutar reprezentacije, kako bi se stvorili najbolji preduslovi za rezultat.
“Najviše se razgovaralo o Amaru Osimu i Mehi Kodri, a kao treća solucija se nameće Robert Prosinečki. Na kraju je zaključeno da s njima trebaju obaviti razgovore kako bi se došlo do spoznaje da li su oni uopšte zainteresovani i pod kojim uslovima, kako bi se moglo doći do nekog zaključka”, kazao je izvor Dnevnog avaza koji je bio upoznat sa tokom sastanka.
Dakle, u narednih nekoliko dana se može očekivati da će legende bh. nogometa obaviti razgovore s Kodrom, Osimom i, eventualno, Prosinečkim, a potom podnijeti izvještaj IO NSBiH i predlože jednog kandidata. Nakon toga bi Izvršni odbor, na sjednici zakazanoj za 10. novembar, trebao donijeti i zvaničnu odluku o novom selektoru Zmajeva.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1203 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
neces vjerovati ali U PRAVU SI!!!!Logovan wrote:Dosadni ste.
- Logovan
-
markomilanov
#1205 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sjajni dečki Robert Prosinečki,nadam se da će Ivica odlučiti za dobrobit svog sina.
- dječak sa šibicama
#1206 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Prosinecki je samo ubacen kao ime eto da ne bude da se razmatraju vec poznata imena.
Amar je 90% novi selektor. Mada o tome u nogometnom savezu ne pricaju, kofol tajna. A svi vec nagadjaju.
Amar je 90% novi selektor. Mada o tome u nogometnom savezu ne pricaju, kofol tajna. A svi vec nagadjaju.
- leškarenje
#1207 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
dječak sa šibicama wrote:Prosinecki je samo ubacen kao ime eto da ne bude da se razmatraju vec poznata imena.
Jakako....nemamo mi kesa za Žutog,klasično bacanje prasine sirim narodnim masama.
-
markomilanov
#1208 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Srećan nam Amar.
- hrasno38
#1209 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
OK daj mi uspjehe Zutog kao trenera koji bi ga ZNACAJNO izdvojili iznad Kodre, Mese, Osima, Papeta, Sliskovica itd itd!markomilanov wrote:Sjajni dečki Robert Prosinečki,nadam se da će Ivica odlučiti za dobrobit svog sina.
2006–2010 Croatia (assistant)
2010–2012 Red Star Belgrade
2012–2013 Kayserispor
2014– Azerbaijan
- dječak sa šibicama
#1210 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Mozda bi i bilo neko zvucnije ime, da je para. A da bi bilo para, morali bi se pojedini uposlenici odnosno guzonje odreci astronomskih primanja, dnevnica i slicno.
- hrasno38
#1211 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Nisu ja mislim toliko problem ni pare nego ozbiljni treneri nece da rade u okruzenju koje oblikuje jedan Begic i bratija oko njega. Kao sto kaze Kodro....ne ide mi se na klizav teren!!!! Moze se 100% naci odlican selektor za pare kojima raspolaze savez ali nece pametni ljudi da rade sa medjedima!dječak sa šibicama wrote:Mozda bi i bilo neko zvucnije ime, da je para. A da bi bilo para, morali bi se pojedini uposlenici odnosno guzonje odreci astronomskih primanja, dnevnica i slicno.
-
condy
#1212 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Čuj legende odlučuju o budućem selektoru
Ovaj izbor selektora je dno dna. Znači, oni će odredit imena potencijalnih selektora i sa njima će biti obavljeni razgovori. Za sad po medijskim špekulacijama tri su imena u igri a od toga dva izvjesna a treći je tu da se zamažu oči.
To znači, da niko drugi koga te " legende " ne predlože, ne može konkurisat na poziciju selektora, makar imao pet puta bolje reference. To je potpuno netransparentno i štetno, pogubno za bh. fudbal. Nek se mane izvlakuše nema se love. Da vidimo ko bi želio preuzet reprezentaciju i pod kojim uvjetima. A ne ovako, birat će između dvojice pod izgovorom da za druge nema love, a da tim drugim nisu ni dali šansu da postave svoje uvjete za eventualni angažman. Tipični bosanski lonac.
I čemu se mi nadamo ?!
Jebo to, nije vrijedno ni pažnje.
Ovaj izbor selektora je dno dna. Znači, oni će odredit imena potencijalnih selektora i sa njima će biti obavljeni razgovori. Za sad po medijskim špekulacijama tri su imena u igri a od toga dva izvjesna a treći je tu da se zamažu oči.
To znači, da niko drugi koga te " legende " ne predlože, ne može konkurisat na poziciju selektora, makar imao pet puta bolje reference. To je potpuno netransparentno i štetno, pogubno za bh. fudbal. Nek se mane izvlakuše nema se love. Da vidimo ko bi želio preuzet reprezentaciju i pod kojim uvjetima. A ne ovako, birat će između dvojice pod izgovorom da za druge nema love, a da tim drugim nisu ni dali šansu da postave svoje uvjete za eventualni angažman. Tipični bosanski lonac.
I čemu se mi nadamo ?!
-
markomilanov
#1213 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Treniro evropskog i svetskog prvaka,bio u stožeru jake hrvatske repke,već dve godine na klupi azerbejzana,dakle ima iskustvo,verovatno i znanja, ne može mahala uticati na njega, jako fudbalsko ime,treneri koje ja predlažem imaju bolje reference od svih ovih nabrojanih,ali mene niko ne sluša,zato se i nalazimo u ovakvoj situaciji.hrasno38 wrote:OK daj mi uspjehe Zutog kao trenera koji bi ga ZNACAJNO izdvojili iznad Kodre, Mese, Osima, Papeta, Sliskovica itd itd!markomilanov wrote:Sjajni dečki Robert Prosinečki,nadam se da će Ivica odlučiti za dobrobit svog sina.
2012–2013 Kayserispor
2014– Azerbaijan
- hrasno38
#1214 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
A sta mislis kako je izabran Dalic u Hrvatskoj???? Ili npr. sta mislis kako je izabran Heynckes u Bayernu? Sve sami konkursi al u kurcu!!!condy wrote:Čuj legende odlučuju o budućem selektoru![]()
I čemu se mi nadamo ?!
-
markomilanov
#1215 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Baš tako ,konkurs,pa da vidomo ko ima želju i volju da bude izbornik i pod kojim uslovima,a ne ovako tri čoveka se utale i predlože selektora,nidje veze.condy wrote:Čuj legende odlučuju o budućem selektoru![]()
I čemu se mi nadamo ?!
- hrasno38
#1216 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ti si nesto pobrko momcino!markomilanov wrote:Treniro evropskog i svetskog prvaka,bio u stožeru jake hrvatske repke,već dve godine na klupi azerbejzana,dakle ima iskustvo,verovatno i znanja, ne može mahala uticati na njega, jako fudbalsko ime,treneri koje ja predlažem imaju bolje reference od svih ovih nabrojanih,ali mene niko ne sluša,zato se i nalazimo u ovakvoj situaciji.hrasno38 wrote:OK daj mi uspjehe Zutog kao trenera koji bi ga ZNACAJNO izdvojili iznad Kodre, Mese, Osima, Papeta, Sliskovica itd itd!markomilanov wrote:Sjajni dečki Robert Prosinečki,nadam se da će Ivica odlučiti za dobrobit svog sina.
2012–2013 Kayserispor
2014– Azerbaijan
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1217 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
pa jebiga jaranecondy wrote:Čuj legende odlučuju o budućem selektoru![]()
I čemu se mi nadamo ?!
U svakom NS se bira ovako i hajde sada barem znamo, po prvi put, ko bira tog selektiora i ono što očekujem da ti isti ljudi stanu iza svog izbora.
-
condy
#1218 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Izbor Heynckesa za Bajern je privremeno rješenje. I izabran je zbog rezultata i svega što je napravio sa Bajernom dok ga je vodio. Znači zbog svog autoriteta i referenci. Dakle, imao je ubitačne reference, zbog čega se sa nama ne može nikakva paralela podvući, pogotovo sa imenima s kojim se špekuliše. Pa nismo predložili Ančelotija pa da se ti čudiš menihrasno38 wrote:A sta mislis kako je izabran Dalic u Hrvatskoj???? Ili npr. sta mislis kako je izabran Heynckes u Bayernu? Sve sami konkursi al u kurcu!!!condy wrote:Čuj legende odlučuju o budućem selektoru![]()
I čemu se mi nadamo ?!
Zlatko Dalić je isto privremeno rješenje za baraž i nagrada za rezultat iz Ukrajine jer ih je praktično spasio na najvećem ispitu kvalifikacija, jer nemaju vremena da nešto mijenjaju, tako da ni tu nemaš nikakve paralele sa nama.
Ja samo mislim, da treba omogućiti i drugima da izraze interes za preuzimanje reprezentacije i dostave svoje uvjete, i da se to objelodani javnosti. To bi bilo transparentno i pošteno, i u interesu bh. fudbala, a ne ovako da se štele pozicije određenim nedokazanim ljudima, pod određenim izgovorima, koji će unazadit reprezentaciju, i to sigurno. Meho vodi drugoligaša u osrednjoj ligi, ili Amar vodio ekipu u jednoj od najgorih evropskih liga. Ako je to naša realnost, uredu ali onda bi nam trebalo biti normalno da gubimo od Kipra i da budemo trećerazredna reprezentacija. Morali tako biti ?
-
markomilanov
#1219 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Crvena zvezda evropski i svetski klupski prvak 1991,treba ukinuti plaćene fumkcije u savezu,ukinuti predsjednike,dopresjednike,tolki glomazni aparat,kojih interesuje plata a ne bih,ukinuti fudbalski savez rs,jer njih uopšte ne zanima izbor selektora.
-
mikogoago
#1220 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ovdje je sve jasno ko dan. U tekstu kazu da ce razmatrati dva kandidata kojipoznaju nas mentalitet i spominju Punoglavca i Kodru. Kasnije kao spominju i Prosineckog ono lafo,a jasno kazu dva kandidata. Znaci Prosinecki uopste nije opcija nego sluzi za zamazivanje ociju. Kodro ako je iole normalan poslije iskustva sa savezom nece preuzeti repku jer ima siguran i dobro placen posao. Onda ostaje Amar koji djabalbari i koji je bez posla i to je to.
ako on bude selektor moje pitanje je kakav on moze imati autoritet kod igraca kao DJeko ili Pjanic koji su bolji fudbaleri od njega,koji rade pod palicom vrhunskih trenera i koji sada dolaze kod Amara koji apsolutno nista nije pokazao kao trener, ao internacionalnim njegovim iskustvima ne treba pricati.Mnogi zaboravljaju kako je Zeljo bio kanta za napucavanje izraelcima itd. Tu su i ostali reprezantivci koji rade u svojim klubovima sa boljim trenerima od Amara i koji ce to vrlo brzo uociti tu razliu.kakav on moze imati autoritet medju njima.Pricanjem nebuloza i glumeci strogocu sto ce jedino ispastati repka i mi navijaci. Da neko ne pomisli da imam nesto licno protiv Amara to see isto odnosi i na bilo kojeg od trenera koje ste ranije spominjali.
Zao mi je Osima starijeg koji ce morati slusati i citati uvrede i sve vrste pljuvanja po Amaru i sto ce ga vjerojatno dokusuriti.Opet kada s druge strane razmisljam ako on stoji iza toga onda bolje nije ni zasluzio.
Ono sto se ne mogu nacuditi su ona trojica ostalih iz komisije koji vaze za postene.Najvise me cudi Misimovic koji je to sranje prosao kao reprezentativac i koji su pristali na ovu igru
ako on bude selektor moje pitanje je kakav on moze imati autoritet kod igraca kao DJeko ili Pjanic koji su bolji fudbaleri od njega,koji rade pod palicom vrhunskih trenera i koji sada dolaze kod Amara koji apsolutno nista nije pokazao kao trener, ao internacionalnim njegovim iskustvima ne treba pricati.Mnogi zaboravljaju kako je Zeljo bio kanta za napucavanje izraelcima itd. Tu su i ostali reprezantivci koji rade u svojim klubovima sa boljim trenerima od Amara i koji ce to vrlo brzo uociti tu razliu.kakav on moze imati autoritet medju njima.Pricanjem nebuloza i glumeci strogocu sto ce jedino ispastati repka i mi navijaci. Da neko ne pomisli da imam nesto licno protiv Amara to see isto odnosi i na bilo kojeg od trenera koje ste ranije spominjali.
Zao mi je Osima starijeg koji ce morati slusati i citati uvrede i sve vrste pljuvanja po Amaru i sto ce ga vjerojatno dokusuriti.Opet kada s druge strane razmisljam ako on stoji iza toga onda bolje nije ni zasluzio.
Ono sto se ne mogu nacuditi su ona trojica ostalih iz komisije koji vaze za postene.Najvise me cudi Misimovic koji je to sranje prosao kao reprezentativac i koji su pristali na ovu igru
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1221 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ma bezveze je ta priča s konkursom.
Ko da ne znamo kako to ide kod nas čak i kad je konkurs u pitanju.
Eto da se objavi, i preda 20 kandidata, opet bi izabrali na kraju onog kojeg su naumili.
Eto da se objavi, i preda 20 kandidata, opet bi izabrali na kraju onog kojeg su naumili.
- hrasno38
#1222 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
hahahahahahahahahahaah ti pocinjes da budes zabavan.....pa nema koji jazavac nije tu Zvezdu vodio poslije raspada YU. To nije ni Z od one Zvezde koja je bila prije rata.markomilanov wrote:Crvena zvezda evropski i svetski klupski prvak 1991,treba ukinuti plaćene fumkcije u savezu,ukinuti predsjednike,dopresjednike,tolki glomazni aparat,kojih interesuje plata a ne bih,ukinuti fudbalski savez rs,jer njih uopšte ne zanima izbor selektora.
-
condy
#1223 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Postavio si mi konkretno pitanje a već sam i odgovorio. Ja bi samo da se omogući i drugima da ponude svoje usluge za poziciju selektora, i da se njihovi uvjeti objelodane, jer bi to bilo transparentno. Odnosno da se nikom ne omogući u startu da konkuriše na poziciju selektora. Ja nemam povjerenje u taj odbor za posredovanje i u to što će oni izabrat. Živi bili pa vidjeli, nakon nekog vremena kad se ovdje bude sve po spisku psovalo budućem selektoru.JoseMujica wrote:pa jebiga jaranecondy wrote:Čuj legende odlučuju o budućem selektoru![]()
I čemu se mi nadamo ?!
Jebo to, nije vrijedno ni pažnje.šta bi ti
da ga mi na forumu biramo
U svakom NS se bira ovako i hajde sada barem znamo, po prvi put, ko bira tog selektiora i ono što očekujem da ti isti ljudi stanu iza svog izbora.
-
condy
#1224 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Tako jemarkomilanov wrote:Baš tako ,konkurs,pa da vidomo ko ima želju i volju da bude izbornik i pod kojim uslovima,a ne ovako tri čoveka se utale i predlože selektora,nidje veze.condy wrote:Čuj legende odlučuju o budućem selektoru![]()
I čemu se mi nadamo ?!
-
condy
#1225 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
I to stoji, al im onda ne bi mogao biti izgovor nije bilo loveTomahawk11 wrote:Ma bezveze je ta priča s konkursom.