Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Connaisseur Karlin

#1201 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Connaisseur Karlin »

Smrcak15 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Smrcak15 wrote:
Dok ti udaras po ovome arapi sa kojima suradjujem iz Dubaija gdje mi rade verifikacije pronalazaka i rade video na osnovu toga, upravo je izasao video na arapskom, a trnutno se radi na engleskoj verziji. Ako su zaista tolike nebuloze zasto bi organizaija iz Dubajia radila videa na osnovu tih pronalazaka gdje urade prvo verifikaciju pa onda se to prenese u video format, uostalom to je njihov jezik, valjda bi znali ljudi jesu li nebuloze ili nisu.

hajde, sad nam fino objasni , kakve metode racunanja koristis , nismo jos dobili tvoj odgovor na temi
jao cudna pitanja

racunanje cega pobogu si????

Brojcana cuda Kurana su raznolika preciziraj pitanja

Smrcko , ne lagi , reci da sve kopiras sa apraksih stranica , nije fino lagiti godinu dana na temi
Smrcak15

#1202 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

Smrcko , ne lagi , reci da sve kopiras sa apraksih stranica , nije fino lagiti godinu dana na temi
kopriam kazes,

ovako

nesto sam pronadjem , nesto mi drugi dostave sto su nasli pa ja provjerim to, a nesto kopiram od drugih stranica sto su pronasli i to nakon sto ja potvrdim njihove nalaze da je tacno to sto su nasli....to ti je istina, a hoces li mi ti vjeruovati ili ne to me ni 1% nije briga.
Connaisseur Karlin

#1203 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Connaisseur Karlin »

Smrcak15 wrote:
kopriam kazes,

ovako

nesto sam pronadjem , nesto mi drugi dostave sto su nasli pa ja provjerim to, a nesto kopiram od drugih stranica sto su pronasli i to nakon sto ja potvrdim njihove nalaze da je tacno to sto su nasli....to ti je istina, a hoces li mi ti vjeruovati ili ne to me ni 1% nije briga.
LAZES!
Bloo
Globalna šefica

#1204 -mod comment-

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
kopriam kazes,

ovako

LAZES!

Karlin, nema potrebe da ovakvim izrazavanjem jer vjerujem da si iznad toga i kao osoba i kao forumasica.
Neke bitke su besmislene i unaprijed izgubljene.
Preporucujem opciju foe ako ne mozes da ignorises.
Molim te.
Smrcak15

#1205 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

Smrcak15 wrote:
kopriam kazes,

ovako

LAZES!
:lol: :lol: nevjerovatno

rece mi osoba koja me neznam, nikad nije vidjeli ni cula, i tako onako ubjedljivo i to velikom slovima

Lazem :lol: hajde nek ti bude da lazem

eh ovako, hajde ti nama svima pokazi sad ocit dokaz da lazem po ovom pitanju i ja cu prioznati da lazem, moze li???
Bloo
Globalna šefica

#1206 -mod comment-

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
eh ovako, hajde ti nama svima pokazi sad ocit dokaz da lazem po ovom pitanju i ja cu prioznati da lazem, moze li???
Nece ti niko nista pokazivati.
Tema.
Capisce?
Smrcak15

#1207 Re: -mod comment-

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
Tema.
Capisce?
ali tvrdi da lazem i to tako samouvjereno kao da me osoba poznajem privatno :-)
Bloo
Globalna šefica

#1208 Re: -mod comment-

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
Tema.
Capisce?
ali tvrdi da lazem i to tako samouvjereno kao da me osoba poznajem privatno :-)
Suck it up i produzi dalje.
Smrcak15

#1209 Re: -mod comment-

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote: Suck it up i produzi dalje.
uz malo zove sve se moze progutat :D
ExNihilo

#1210 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by ExNihilo »

Dijete: Mama, mama, rekla mi je da lažem.

Mama: Suck it up.

:lol:
Bloo
Globalna šefica

#1211 Re: -mod comment-

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
;-)

Poziv je i dalje tu. :mrgreen:
Smrcak15

#1212 Re: -mod comment-

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
;-)

zove imam kuci nabavio nekoliko litara zadnjih dana :D
славянин

#1213 Re: -mod comment-

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
;-)

zove imam kuci nabavio nekoliko litara zadnjih dana :D
Sta kaze Kuran za zovu, imal sta u brojevima :D

(Izazivate e sad ce te i dobiti)
dadinjo33

#1214 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by dadinjo33 »

Pa kako da ne. Pa ajet 40:60 je o zovi. Kaze "Zovite me i ja cu se odazvati".
Odmah se vidi da je Allah taj ajet uredio kao razlomak 2/3, a svako ko imalo razumije islam zna sljedece:
Sok od ovako dobijenog sirupa priprema se tako što se sirup u količini od jedne trećine čaše sipa u čašu, a ostale dve trećine se doliju vodom. To se promeša i pije se kao sok od zove
Dakle, Allah je matematski kodirao broj ajeta u kojem spominje zovu sa nacinom pripremanja napitka od zove.

Najpoznatiji recept za sok od zove je onaj sa 40 cvjetova, a to je broj sure u kojoj se zova spominje.

Naziv 40. sure je Gafir, sto znaci onaj koji prekriva. A vidite sta pise za nacin pripremanja sirupa od zove:
Sok prekriti nekom dekom i ostaviti da se ohladi, te potom spremiti u ostavu.
Ako nekom nakon ovog nije jasno da je numerolosko gatanje za koje je nemoguce da se radi o slucajnosti Allahova istinita vjera, ostace u mraku nevjerstva citavog zivota i gorjece u dzehenemu, dok ce Smrle iz dzenetskog hlada u kojem pijucka sok od zove sa zadovoljstvom gledati kako taj ćafir gori, jer ce jedna od nagrada dzennetlija biti gledanje sa zadovoljstvom muka dzehenemlija.
славянин

#1215 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by славянин »

dadinjo33 wrote:Pa kako da ne. Pa ajet 40:60 je o zovi. Kaze "Zovite me i ja cu se odazvati".
Odmah se vidi da je Allah taj ajet uredio kao razlomak 2/3, a svako ko imalo razumije islam zna sljedece:
Sok od ovako dobijenog sirupa priprema se tako što se sirup u količini od jedne trećine čaše sipa u čašu, a ostale dve trećine se doliju vodom. To se promeša i pije se kao sok od zove
Dakle, Allah je matematski kodirao broj ajeta u kojem spominje zovu sa nacinom pripremanja napitka od zove.

Najpoznatiji recept za sok od zove je onaj sa 40 cvjetova, a to je broj sure u kojoj se zova spominje.

Naziv 40. sure je Gafir, sto znaci onaj koji prekriva. A vidite sta pise za nacin pripremanja sirupa od zove:
Ako nekom nakon ovog nije jasno da je numerolosko gatanje za koje je nemoguce da se radi o slucajnosti Allahova istinita vjera, ostace u mraku nevjerstva citavog zivota i gorjece u dzehenemu, dok ce Smrle iz dzenetskog hlada u kojem pijucka sok od zove sa zadovoljstvom gledati kako taj ćafir gori, jer ce jedna od nagrada dzennetlija biti gledanje sa zadovoljstvom muka dzehenemlija.
Auuuuuu jeza me obuhvati :run:
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#1216 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Nurudin »

:lol: :lol: zašto otkrivaš Smrčkove misterije
Smrcak15

#1217 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

dadinjo33 wrote:Pa kako da ne. Pa ajet 40:60 je o zovi. Kaze "Zovite me i ja cu se odazvati".

Kakvi mi se palamudjeri navuku na temu ko krpelji da bog sacuva.... :-?
Smrcak15

#1218 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

Nurudin wrote::lol: :lol: zašto otkrivaš Smrčkove misterije
Dobro je nadobudine dobro je.

Umjesto da se uhvatite u kostac sa ovim argumentima vi na foru zahebancije pokusajete omalovazit, a pametan i mudar covjek vidi da prosipate iz supljeg u prazno....

Tek kad pokusate osporiti na strucan i argumentovan nacin ova brojcana cuda kurana onda mozete dobit moju paznju a do tada pij te i dalje imaginarnu zovu na ovoj temi dok sam ja zaljevao pecenje sa zovom danas ;)
славянин

#1219 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:

Umjesto da se uhvatite u kostac sa ovim argumentima vi na foru zahebancije pokusajete omalovazit, a pametan i mudar covjek vidi da prosipate iz supljeg u prazno....

Tek kad pokusate osporiti na strucan i argumentovan nacin ova brojcana cuda kurana onda mozete dobit moju paznju a do tada pij te i dalje imaginarnu zovu na ovoj temi dok sam ja zaljevao pecenje sa zovom danas ;)
Jeo pecenje :lol: ajde zaradio si ga - fini su kauri pa ti dali slobodan dan :mrgreen:

Pametan i mudar covjek kao ti vidi da se presipa iz supljeg u prazno..tragikomicno ... jos spominjes struku i argumentaciju ? Mogu li te pitati koje si strucne spreme ??Pa si tako mudar i strucan za sve od bilogije,fizike,astronomije,hemije itd ???
zforumas

#1220 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by zforumas »

The argument is simple. I have yet to see a successful prediction about the physical world that was inferred or extrapolated from the content of any religious document. Indeed, I can make an even stronger statement. Whenever people have tried to make accurate predictions about the physical world using religious documents they have been famously wrong. By a prediction, I mean a precise statement about the untested behavior of objects or phenomena in the natural world, logged before the event takes place. When your model predicts something only after it has happened then you have instead made a “postdiction.” Postdictions are the backbone of most creation myths and, of course, of the Just So Stories of Rudyard Kipling, where explanations of everyday phenomena explain what is already known. In the business of science, however, a hundred postdictions are barely worth a single successful prediction.
Neil deGrasse Tyson
Smrcak15

#1221 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

славянин wrote:
Smrcak15 wrote:

Jeo pecenje :lol: ajde zaradio si ga - fini su kauri pa ti dali slobodan dan :mrgreen:

Pametan i mudar covjek kao ti vidi da se presipa iz supljeg u prazno..tragikomicno ... jos spominjes struku i argumentaciju ? Mogu li te pitati koje si strucne spreme ??Pa si tako mudar i strucan za sve od bilogije,fizike,astronomije,hemije itd ???
Ja sam ti svestrano zainteresovan pa zato naucio svega pomalo.

Vi ama bas nista niste doprinijeli temi barem kao oponenti da kazete ovo i ovo pogresno jer to i to si pogresno izbrojio itd eh takva prica dobit ce punu moju paznju a ove prodavanje magle price sa imaginarnom zovom ja samo mogu da uzmem kokice i citam to kao komicno stivo onako iz razonode da me malo nasmije a toliko je smijesno da sam sebe po tabanima moram skakiljati da bi navukso osmijeh na lice eto dokle je to doslo.
славянин

#1222 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by славянин »

@Smrcak
Svega pomalo pa uvjeravas ljude koji na fakultetima studiraju u svojim bransama ili su vec diplomirali da nemaju pojma.Prelistaj unazad ko ti je sta pisao i kako a sta si to odgovarao.
Ne shvatas da ljudi koji imaju znanja o sektorima nauke o kojima ti diskutujes sa svojim “cinjenicama” i “argumentima” se isto osjecaju kao ti sa tabanima i osmjehom u vezi zove.
Muha antibiotik jedna strana ovo ono ... :roll:
Smrcak15

#1223 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

славянин wrote:@Smrcak
Svega pomalo pa uvjeravas ljude koji na fakultetima studiraju u svojim bransama ili su vec diplomirali da nemaju pojma.Prelistaj unazad ko ti je sta pisao i kako a sta si to odgovarao.
Ne shvatas da ljudi koji imaju znanja o sektorima nauke o kojima ti diskutujes sa svojim “cinjenicama” i “argumentima” se isto osjecaju kao ti sa tabanima i osmjehom u vezi zove.
Kazes muha antibiotik a neznas da su naucnici pronasli antibiotike na muhama??

To je nauka vec potvrdila samo sto ti nisi upoznat sa tim

http://www.abc.net.au/science/articles/ ... 689400.htm

Kuran i hadis su milenijima ispred tebe druze moj nedefinisani
Last edited by Smrcak15 on 15/06/2018 23:19, edited 1 time in total.
Smrcak15

#1224 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:
The argument is simple. I have yet to see a successful prediction about the physical world that was inferred or extrapolated from the content of any religious document. Indeed, I can make an even stronger statement. Whenever people have tried to make accurate predictions about the physical world using religious documents they have been famously wrong. By a prediction, I mean a precise statement about the untested behavior of objects or phenomena in the natural world, logged before the event takes place. When your model predicts something only after it has happened then you have instead made a “postdiction.” Postdictions are the backbone of most creation myths and, of course, of the Just So Stories of Rudyard Kipling, where explanations of everyday phenomena explain what is already known. In the business of science, however, a hundred postdictions are barely worth a single successful prediction.
Neil deGrasse Tyson
U islamu nije samo postdiction nego i prediction..pa ja sam znao za neke stvari prije nego su se ostvarile na moje oci, znao sam da ce se desiti pa se obistinilo.
славянин

#1225 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
славянин wrote:@Smrcak
Kazes muha antibiotik a neznas da su naucnici pronasli antibiotike na muhama??

To je nauka vec potvrdila samo sto ti nisi upoznat sa tim

http://www.abc.net.au/science/articles/ ... 689400.htm

Kuran i hadis su milenijima ispred tebe druze moj nedefinisani
Znaci rijesili smo veliki problem oko razvoja otpora bakterija (gle cuda evolucija pred nasim ocima) na antibiotike tako sto cemo umakati muhu u vodu al striktno sa jedne strane i to piti.
Da veoma sam nedefinisan naspram Kurana,Hadisa i umakanja muha.
Locked