Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zoomba

#1201 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

lmo wrote:
insomnia78 wrote:Nagradite se jednom slicicom na fejsbuku o ledenim kraljicama i onim koje ako bacis medju vukove one se vrate ko vodja čopora. Konfa smo vam mi muza birali a ne same sebi
:lol: :lol: e, ne može ni tako .... kod vukova vođa čopora nije jedinka...nego alfa par! ne možeš ni kod vukova bit' single i nešta nekoga povesti :cry: :lol:
To je kod lavova samo moguce :D
zoomba

#1202 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Ako vec poredite sa zivotinjama svaki lav oko sebe ima 3-4 lavice.. :D
superiska

#1203 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Zejnep wrote:Kao "slobodna osoba" xy godina moram priznati da nikad nisam poredila svoj status sa statusom razvedenih. Niti sam pomislila da je neko tu u boljem položaju. Naravno da je lijepo imati potomstvo ali kako žene koje ga imaju ne mogu zamisliti život bez djeteta tako ja, koja ga nemam, ne mogu zamisliti život sa njim. Ne znam, kao da ne neko upita je li bolje voziti auto ili avion.. otkud znam...avion nikad nisam vozila. Dakle je li bolje ostati solo ili biti razveden, ne znam i mislim da niko ne zna.
Ma to se zejno ne moze ni porediti i sasvim je normalno da ne moze, odatle i onaj moj post, u koju kategoriju spadaju razvedeni i paralela iz moje perspektive. Govoriti mogu samo o onome sta sam prosla i dozivjela, nikako nagadjati kako je nekome u nekoj poziciji za koju ne znam kakva je.
Nacuditi se ne mogu kako ljudi koji nisu bili u odredjenim situacijama grcevito brane svoj stav koji je suprotnost od realnog, racionalnog i na kraju iole normalnog.
zoomba

#1204 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Ne razdvaja ljude daljina , vec tisina..
superiska

#1205 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

zoomba wrote:Kad ljudi ovako pricaju onda mozes zakljuciti da su u brak usli iz pogresnih razloga.. svakako im je bolje ovako..
Ljudi se mijenjaju. Imas x slucajeva gdje je par gotovo od djetinjstva skupa, sve divno, krasno...100 god zajedno (karikiram) i bum, razveli se.... Pa se cudis, aaaa sta im bi, pa oni su super, ko bi rek'o :shock:
natascha

#1206 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by natascha »

superiska wrote:@insomnia

Natasa je pisala ovdje... I da uspjela je, vjeruj. Pitanje je da li bi, (ni malo nebitna stvar u zivotu), kcerka bila ucenik generacije, sada vec uspjesna mlada zena, da je kojim slucajem ostala u tom braku i full bila posvecena belajima i frci koja se gomilala izmedju supruznika. Mozemo se, bolan, mi natezati godinama u raspravama, ostati u truhlom braku, biti ponos i dika nacije, jer samo zrtve i pacenici zasluzuju taj "orden". Nije to hir, nije to egoizam, cak naprotiv. Zena je vec 20 godina sama, sa svojom kcerkom. Nije uspjeh? U pravu si, druze, zaboravih da se borba za priustiti normalan zivot djeci i stavljanje sebe u stranu, ne nagradjuje onim gore ordenom...

Hvala @superiska, ali to ti je bas tako.
Ali haj ti to objasni nekom primitivcu! Za njih je jos uvijek razvod=ne daj Boze nikome
Oprosti...
zoomba

#1207 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

superiska wrote:
zoomba wrote:Kad ljudi ovako pricaju onda mozes zakljuciti da su u brak usli iz pogresnih razloga.. svakako im je bolje ovako..
Ljudi se mijenjaju. Imas x slucajeva gdje je par gotovo od djetinjstva skupa, sve divno, krasno...100 god zajedno (karikiram) i bum, razveli se.... Pa se cudis, aaaa sta im bi, pa oni su super, ko bi rek'o :shock:
Ti kad si sa nekim , pogotovo tako dugo , dovoljnon ga upoznas da znas kakav je i prihvatis.. jedno je mjenjanje a drugo je nezadovoljstvo..
Zejnep

#1208 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zejnep »

superiska wrote:
Zejnep wrote:Kao "slobodna osoba" xy godina moram priznati da nikad nisam poredila svoj status sa statusom razvedenih. Niti sam pomislila da je neko tu u boljem položaju. Naravno da je lijepo imati potomstvo ali kako žene koje ga imaju ne mogu zamisliti život bez djeteta tako ja, koja ga nemam, ne mogu zamisliti život sa njim. Ne znam, kao da ne neko upita je li bolje voziti auto ili avion.. otkud znam...avion nikad nisam vozila. Dakle je li bolje ostati solo ili biti razveden, ne znam i mislim da niko ne zna.
Ma to se zejno ne moze ni porediti i sasvim je normalno da ne moze, odatle i onaj moj post, u koju kategoriju spadaju razvedeni i paralela iz moje perspektive. Govoriti mogu samo o onome sta sam prosla i dozivjela, nikako nagadjati kako je nekome u nekoj poziciji za koju ne znam kakva je.
Nacuditi se ne mogu kako ljudi koji nisu bili u odredjenim situacijama grcevito brane svoj stav koji je suprotnost od realnog, racionalnog i na kraju iole normalnog.

A pa to se rodi, ili ne rodi. Ta empatija u insanu. A ne bih da baksuziram, iz iskustva govorim, da čovjeka uglavnom snađe ono što ne razumije. Kao da je zadatak svemira ili Boga da ti pokaže pa da shvatiš. Tako ja odnedavno sve i svakoga razumijem :lol: :mrgreen:
Vjerujem i da je svaka razvedena osoba, dok je bila u braku, vjerovala da je taj brak stabilan i nerazvodiv :mrgreen: pa isčuđavanju zbog nečeg što se svakom može desiti, stvarno nema mjesta.
Paco

#1209 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

natascha wrote: Hvala @superiska, ali to ti je bas tako.
Ali haj ti to objasni nekom primitivcu! Za njih je jos uvijek razvod=ne daj Boze nikome
Oprosti...
Primitivcima se ne objasnjava. S njima se zajebava (da proste djeca i trudne zene koje ovo citaju) :skoljka:
natascha

#1210 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by natascha »

Paco wrote:
Oprosti...
Primitivcima se ne objasnjava. S njima se zajebava (da proste djeca i trudne zene koje ovo citaju) :skoljka:
A jes' vala @paco, i to sto kazes.
superiska

#1211 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

zoomba wrote:
superiska wrote:
Ti kad si sa nekim , pogotovo tako dugo , dovoljnon ga upoznas da znas kakav je i prihvatis.. jedno je mjenjanje a drugo je nezadovoljstvo..
Moze se i tako reci. Nekad se kod ljudi i ono javi (nezadovoljstvo) jer im se apetiti povecaju sto opet vraca na cinjenicu da se ljudi mijenjaju. To ti je ona, prokleta u covjeku, imam sve za normalan zivot ali daj jos, jos, jos....necega :roll:
superiska

#1212 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Zejnep wrote:
superiska wrote:

A pa to se rodi, ili ne rodi. Ta empatija u insanu. A ne bih da baksuziram, iz iskustva govorim, da čovjeka uglavnom snađe ono što ne razumije. Kao da je zadatak svemira ili Boga da ti pokaže pa da shvatiš. Tako ja odnedavno sve i svakoga razumijem :lol: :mrgreen:
Vjerujem i da je svaka razvedena osoba, dok je bila u braku, vjerovala da je taj brak stabilan i nerazvodiv :mrgreen: pa isčuđavanju zbog nečeg što se svakom može desiti, stvarno nema mjesta.
Bravo zejno!! Za empatiju posebno :kiss:
Nesto ne vjerujem ljudima koji je nemaju...
Ramzess Veliki

#1213 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

natascha wrote:Slazem se @superiska. Naprotiv, sve ove godine sam ponosna, i sve ponosnija i ponosnija na uspjeh moj i mog djeteta. A sve to bez cojeka, zamisli :). Postigle smo puno vise nego sto bi uspjele s njim. Razvod nikada ne smije biti pad u ponor, vec samo poticaj za daljnje uspjehe. Ja to hocu i ja to mogu. Malo je stvari koje sam htjela a da ih nisam ostvarila, hvala Bogu(jedna od njih je preci preko Golden Gate, ali Boze moj, imam jos fore:) )
:thumbup:
Meni je to doslo upravo tako, bar sam sebi svu tu situaciju predstavio kao novi izazov, I stvarno se bolje snalazim i krenuo sam uzlaznom putanjom.

Odgovor na Supercalijevo (Respino) pitanje ... ganjaj udate, tu ces imati vise prolaza nego kod razvedenih. ili jos bolje, ganjaj slobodne da nekome ne sjebes djetinjstvo.
Tacno je to da razvedeni poslije nekog vremena pocnu da razmisljaju o drugim razvedenim osobama, kao mogucim partnerima, to je jednostavno uzajamno razumijevanje.
zoomba

#1214 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Mjenjanje je sirok pojam za ovu temu jer ljudi se ne mjenjaju samo na lose vec i na dobro u nekim nijansama..

Ja bi prije rekao neodlucan il bezobrazan..
Zejnep

#1215 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Zejnep »

superiska wrote:
Bravo zejno!! Za empatiju posebno :kiss:
Nesto ne vjerujem ljudima koji je nemaju...

A biće da je imaju. Ovo strah iz njih govori. :mrgreen:
zoomba

#1216 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Djaba sva prica , realnost je drugacija , posebno u zivotu kad kazes ne bi ja to mogao , pa ti zivot spuca samar i kaze moze mozes..
zoomba

#1217 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Najbolje uciti iz tudjih gresaka :D
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#1218 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by lmo »

Paco wrote:
Oprosti...
pa to :thumbup:
superiska

#1219 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Ranije sam pisala na ovoj temi, svako ce iscrpiti sve moguce opcije da ostane u braku, posebno ako su i djeca tu. Takodjer, faktor naseg mentaliteta, itekako ima uticaja, koliko god se mi nekad opirali, bitno nam je sta ce mahala reci. Tako su odgajali nase nane i dede, roditelje pa smo i mi tako odgojeni. Razvod, neeee, nikako! Isto tako vjerujem, da se na x stvari zazmiri na greske supruznika - sve opet u cilju da se sacuva porodica. Niko ne odustaje odmah, na prvu, pa ni na drugu... Kad bilo koja vrsta torture uhvati maha, logicno je da ces ozbiljno razmisliti da li vrijedi djeci to sve priustiti a na kraju i sebi.
Ako mi vise od 5 forumasa kaze da vrijedi ostati u braku, bez obzira da li je do raspada doslo po dole navedenim tackama ili kombinacija vise njih, i da je bolje da djeca to gledaju nego da s vremena na vrijeme, provedu lijepe i normalne trenutke sa onim roditeljem s kojim ne zive, ja licno cu pokrenuti inicijativu da se svi razvedeni sa ove teme vrate bivsim supruznicima :lol:

-zlostavljanje (psihicko (ponizavanje, kontrola, prevelika doza ljubomore...)/fizicko (iliti marisanje)),
-prevara
-kriminal
-kradja
-kockanje
-droga
-alkohol
-i na zadnjem mjestu, ali nimalo nebitno, iscezla ljubav
moonca

#1220 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

Tacno je to da razvedeni poslije nekog vremena pocnu da razmisljaju o drugim razvedenim osobama, kao mogucim partnerima, to je jednostavno uzajamno razumijevanje.
Mislim da grijese, ne trebaju traziti niti je garancija da ce dvoje razvedenih imati vise razumjevnja jedni za drugo.

Mnostvo parova znam gdje funkcionisu jako dobro kada je jedno bez bracnog iskustva, i pogotovo ako su bez djece.
A sta je u stvari bracno iskustvo, drugacije od para koji zivi zajedno godinama ali nisu vjencani pa ih ne nazivamo bracnim parom.
zoomba

#1221 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Eh kad nema ljubavi, djaba sve onda ..
medvjed23

#1222 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by medvjed23 »

insomnia78 wrote:Konfa smo vam mi muza birali a ne same sebi
meni ovo nikad neće u glavu.. ako već nema prisile i postoji mogućnost izbora, zašto ući u brak s nekim s kim dugoročno ne možeš funkcionisati? ne razumijem to, al kad već do toga dođe, bolje razvod nego "ljubav" nazor..
zoomba

#1223 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

medvjed23 wrote:
meni ovo nikad neće u glavu.. ako već nema prisile i postoji mogućnost izbora, zašto ući u brak s nekim s kim dugoročno ne možeš funkcionisati? ne razumijem to, al kad već do toga dođe, bolje razvod nego "ljubav" nazor..
Nada zadnja umire :D
zoomba

#1224 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Al isto tako , u nekome kratkom braku , to ona nije ni bila
Ljubav, vec iz pogresnih razloga..
Ramzess Veliki

#1225 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

medvjed23 wrote:
Ne pratis ... niko nije usao u brak sa nekim ko mu ne odgovara. Usao je iz ljubavi, jer je volio tu osobu, postojala je ljubav, ona sekspirovska, svi su mislili da ce to da traje, ulagali, dobili voljenu djecu.
I svi su se zajebali.
Post Reply