Jasno mi je šta si rekla.vjeshalica wrote: ↑18/10/2024 10:25Nisam rekla da je nestvaran. Kod nas se masovno vade na bolesti da pobjegnu od odgovornosti za nevaspitanje.Naslovnica wrote: ↑18/10/2024 10:18Ma bezobrazluk i to zaista stoji, ali i ADHD je zaista stvaran.vjeshalica wrote: ↑18/10/2024 10:08
Moderne dijagnoze za pokusaj rehabilitacije bezobrazluka.
Takav slucaj i kod mene je u zgradi dijete lupa u gelendere kad dolazi i odlazi,vriska, lavez (oponasa) skici i vristi. Kaze mama on je jos dijete...ne dozvoljava da joj se kaze da joj je dijete zapusteno
Imao u porodici (još uvijek imam, momak ima 21 godinu, veoma je inteligentan za neke stvari, a za neke je na nivou je djeteta od 7 godina).
A ponašanje, prenosi, pokreti...![]()
Nikada nije bio zapušten, roditelji akademski obrazovani, ineligentni, situirani, niđe veze da je u pitanju zapuštenost.
Elem, ovaj moj rođak ima Aspergerov sindrom, dijagnoza postavljena ne kod nas nego u jednoj itekako razvijenoj EU državi gdje sada živi sa roditeljima, tamo je prošao specijalno obrazovanje koje postoji za takva stanja, evo uskoro treba da počne da radi.
Za takvu djecu u ovoj državi ne postoji institucionalna briga niti socijalizacija.
Apsolutno se slažem sa tobom.