REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
hAZNADAR

#1201 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

emi_eft wrote:Citam i razocarana sam u manjak znanja o procesima medjunarodnog prava i time sto kako vidim, skoro pa niko ovdje ne uvidja da je 1. tuzba i sklopljena na nacin da se MORA izgubiti 2. da su namjerno koristeni termini koji su tesko dokazivi i s kojima je nemoguce dobiti ovaj spor 3. da vlasti u BiH namjerno 10 godina nista ne rade na ovom slucaju da bi odjednom 20 dana prije isteka roka kao pravili reviziju 4. da je ovo obicna Bakirova manipulacije glupog Bosnje da se opet zagrije za Bakira (eno vam clanaka klixa i komentara ispod " To Bakire" "Jest da je lopov, al svaka mu cast za ovo" itd 5. Da se vec koristeni dokazi NE SMIJU koristiti opet 6. da je u dva navrata na sudu dokazano da se genocid desio samo u Srebrenici (znamo svi da nije bas tako, ali je pojam genocid strasno sterilno definisan i tesko dokaziv, ako je u recimo u Prijedoru vecina muskaraca muslimana prezivjela , to je "dokaz da nije bio cilj istrijebiti jedan citav narod" - unatoc Trnopolju i sl, znam nije fer--ali je nazalost tako 7. U samoj tuzbi pise da hoce da dokazu da "Srbija vrsi genocid nad BOSANCIMA". Sta ovo konkretno znaci ? Da je kako bismo dobili tuzbu potrebno dokazati da je SRBIJA HTJELA DA ISTRIJEBI BOSANCE. Kao prvo, ko su danas de iure Bosanci? "Ostali", eto ko smo, u principu ne postojimo. Dalje - u ocima suda -ako je Srbija htjela da istrijebi "Bosance" po definiciji ljude koji zive u BiH -zar i Srbi nisu ljudi koji zive u BiH? Dalje - ako je Srbija htjela da istrijebi Bosance iz BiH, zasto su Bosanci u odredjenim dijelovima BiH pusteni na miru? Onda - gdje su dokazi da je de facto Srbija htjela da istrijebi muslimane i Hrvate, ili jos gore Bosance a ne samo da pripoji BiH sebi, ili stvori drzavu Srba u BiH? Zasto su ostavljani ljudi koji su se prikljucili VRS? Gdje je dolaz da su vojne akcije i naredbe o istim dolazile iz Srbije?

Znamo svi sta je bilo, ali u ocima suda, de facto dokazati da zemlja gdje u Sandzaku muslimani nisu dirani je gotovo pa nemoguce. Tvrdim da su namjerno koristene rijeci "genocid" i"Bosanci"kako bi se smanjila sansa da dobijemo presudu.

Da su koristili "zlocin protiv covjecnosti" ili "ratni zlocin" bilo bi jasno ko dan, i vec bi nasi politicari sjedili sa par milijardi u svicarskim bankama. Zast je koristena najgora i najteze dokaziva kvalifikacija zlocina? Zasto Bosanci? Zasto, vrag sam zna.

Poenta je da treba biti hladne glave i trezveno ovo gledati. Ovo je propao slucaj.

Slobodno recite da sam los patriota. Po meni je velika budala i neprijatelj ove zemlje neko ko se bori da se ovo pokrece kad pravno imamo 0 sanse, potrosicemo pare i ispasti budale.

Nazalost, malo je strucnih, a milion hobi istoricara i pravnika
Na engleskom se cesto koristi pojam bosnian nation za sve drzavljane BiH. I na drugim jezicima bez obzira u kojem se kontekstu spominjemo uvijek je bosnian, bosnien, bosnier,.... sto je skracenica od Bosanci i Hercegovci. Isto kao kada koristimo british za Britance.

Prema kome cemo ispasti budale? Nekoga u svijetu interesuje ova utakmica?
Izgubili smo tuzbu prije 10 god i zivjeli sa time skroz normalno. Da se to samo potvrdi - opet ista stvar, nije mi jasno koju bruku, sramotu,.. spominjete,.. pa nije svijet mahala gdje ljudi tracaju i gledaju koga da ismiju.

Nije bitan ishod revizije tuzbe - vec da je u toku i da traje. U najgorem slucaju se moze potvrditi ista presuda i nema tu nikakve drame. Ali vrijeme dok traje je itekako bitno jer nemamo pojma kakva ce biti klima u svijet unarednih godina. Srpski lobi ulazi u kulminaciju, srpska politika probila led radeci zabranjene stvari nekaznjeno, tabua vise nema,.. i tu nam proces tuzbe koji je u toku moze pomoci. Jer teze je gurati svoju srpsku stvar u diplomatiji kada se za da ti traje sudjenje za genocid. Koji se usput receno vec zaboravio u svijetu kada se spomene Bosnia - i tu ces prije naci slike mudzahedina.

A najbitnija stvar je izmedju nas - lakse je zivjeti sa nepravdom ako znas da si sve pokusao sto si mogao. A podsjecam da se radi o skroz legalnom cinu i neka se Moore, MZ sikiraju - ne radimo nista kontra zakona kako naseg tako i medjunarodnog. Svaki iole ponosan narod na planeti koji je u ovakvoj situaciji bi iskoristio sve moguce i nemoguce adute. Mislim, koji je vama ... ljudi? Prepali se unaprijed gubljenja spora a zivite vec 10 god sa time, prepali se krize a vec je imate - pa nisu se desili referendumi, pisanje po Sudu, hapsenje generala, zabrana jezika,... zato sto smo mi talasali isti nam je q sa srpskom politikom i sa tuzbom i bez tuzbe. Samo je razlika sto im vec zacrtan posao otezavas tuzbom a usput si cist prema sebi i svojima. Uradio si sto si mogao i vidi sta mozes dalje.
Ta politika zatvaranja u cahuru i netalasanja da nebi koga naljutio nam nikada nije dobro donijela.
palermo

#1202 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

JoseMujica wrote:
palermo wrote:haj vidjećemo je li ovo istina, ali uzmimo da je istina.

Nekako mi čudan razlog za toliko slavlje na ovom forumu.....

nema tu nikakvog slavlja...iskreno mi je žao što sam u pravu u ovom slučaju :(
Joj Mujice, iako se počesto ne slažem sa tobom, i nisam baš ljubitelj tvoga stila, siguran sam da si jedan od pametnijih ljudi na forumu.
Nikako ti nije mjesto sa ovima.....

P-S
Pročitah vijest.....rekao bih da još uvijek nema validnog izvora za ovo.....osim ako se pod tim ne smatra Ivanićev kabinet......možda da sačekamo
palermo

#1203 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

hrasno38 wrote:

Ma Palermo kunem ti se djetetom da ne slavim samo zivim u realnom svijetu u kojem izvis i ti samo ponekad odlutas. I prvi proces je sjeban sa nase strane kao sto je i drugi ili ce tek biti. I na kraju neko napisa ....sta mi imamo od toga sto ce Srbija biti kriva...Srbija treba da plati ratnu odstetu ovoj drzavi kao i Hrvatska ali mi nemamo intelektualne kapacitete da se pohrvu i sa jednim i sa drugim nego samo marka-efendije kojima je jedini i osnovni cilj klepiti lovu i napraviti cardake ni na nebu ni na zemlji. To je relanost koju svojim ocima svaki dan gledam vec 21 godinu i zato i popizdim kad mi pocne neko filozofirati o istoj materiji koji nije ovdje 21 godinu.

Pričali smo danas, da se ne ponavljamo....ja nemam šta novo reći
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1204 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

palermo wrote:
JoseMujica wrote:

Joj Mujice, iako se počesto ne slažem sa tobom, i nisam baš ljubitelj tvoga stila, siguran sam da si jedan od pametnijih ljudi na forumu.

P-S
Pročitah vijest.....rekao bih da još uvijek nema validnog izvora za ovo.....osim ako se pod tim ne smatra Ivanićev kabinet......možda da sačekamo

ma nekad se moraš brutalno zajebavati samo da ukažeš na količinu gluposti...al halalite ako prećeram pođahkad

Jedini do sada izvor je Ivanićev kabinet da se nemre, koji je jednako pouzdan koliko i Bakirov da se more
Maraschino

#1205 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

emi_eft wrote:
Maraschino wrote:
A da koristimo termine ''malo im se omaklo'' umjesto GENOCIDA, mozda bi se ovo prvo lakse dokazalo.

Genocid je dokazan(sad za sad u Srebrenici a jos nisu zavrseni kapitalni zlocinci), zna se ko je u njemu ucestvovao a ovom tuzbom se zeli dokazati i ucesce Srbije u samom. Ona snosi dio odgovornosti a svi znamo da je i vise umijesana.

Bakira treba iz ove price izbaciti ali se on sam nametnuo. Mogao je ovo pokrenuti i Z.Komsic i bilo ko drugi ali eto nisu.

Ishod...nista se ne gubi od onoga sto imamo a sami pi*ke ce odustati bez pokusaja. Buduce generacije im ne bi mogle oprostiti jer ce velikosrbi opet isto pokusati. Poslije genocida nismo osjetili nista sa njihove strane osim negiranja istog, velicanja zlocinaca, skrivanja istog i pripreme buducih generacija na isto.
Upravo ovo sto pises je nedostatak hladne glave o kojoj pricam. Iz pravnig ugla NE POSTOJI SANSA da revizija promijeni presudu. Sta ti u tom nije jasno? I de mi objasni kako ce JOS JEDNA PRESUDA DA SRBIJA NIJE KRIVA SPRIJECITI NEGIRANJE GENOCIDA??? Mi imamo puno vece probleme od SRbije, a to je RS. Srbija se priprema za EU. Da smo bili pametniji, radili bi sa diplomatskom trgovinu da SRbija smiri svog kera i da se zauzvrat revizija ne poteze.

Dva puta je na sudu dokazano da je od citave BiH JEDINO dokaziv u Srebrenici. Mi se mozemo slagati, ne slagati, ljutiti, ali tako je. Bilo kakva druga odluka od strane sude je nemoguca, jer bi morali ponistavati stare presude, sto se nece desiti. Znaci dok je genocid zvanicni zlocin za koji se SrBija TERETI (pazi, cak se ne optuzuju ni za ucesce, ni za podrzavanje, vec za ucesce, maredbu i namjeru genocida!). Iskreno, ni najdesnije orijentisani u Bosnje nece reci da je Srbija htjela da sitrijebi sve muslimane , a kamoli BOSANCE (kao sto pise u tuzbi). Da, htjeli su da BiH bude dio Srbije, pa da stvore dio za Srbe koji bi pripao Srbiji a ne Bosni, da, sutili su na zlocine, vrsili propagandu tokom rata kako bi gradjanima zamazali oci.

Ako hoces biti patriot pokreni NOVU tuzbu, sa kvalitetnom kvalifikacijom koju je jak lako dokazati umjesto da podrzavas reviziju slucaja koji smo da napomenem VEC IZGUBILI
Ne zivim u svemiru i sve mi je jasno. Male skoro nikakve sanse da se promijeni prvobitna presuda ALI zasto se to ne bi jednom privelo kraju. Poajavili se na sudu, sud konstatovao da nema nekih novih dokaza koji bi uticali na prvobitnu presudu i proces se zakljucuje. Jednostavno.

Zasto se digla ovolika prasina pri samom pomenu na reviziju. Razumijem velikosrbe, za to su ginuli ali ove nase ne mogu da shvatim nikako. Ne dao Bog novog rata. Ne znas ko ti je iza ledja.
hAZNADAR

#1206 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

JoseMujica wrote:

Softić: dobar 150 hiljada KM za tri izjave u novinama

Don Neonko: dobio besplatnu reklamu krčmeći tuđe pare...još kad ovo sad naspinuju ko mi hoćemo pravda, poštenje, napačeni narod, mi žrtve , mrze nas svi jer smo muslimani itd. Don Neonko će da bidne heroj nacije :facepalm:

a u stvari još od prvobitne tužbe svi su, posebno Izmetbey utemeljitelj, smišljeno išli u ovo kao u čisti marketing :(
Jeli nam stvarno vaznije koliko ce Softic dobiti ili revizija tuzbe protiv Srbije?
Mislili ste da je takav proces gratis ili sta?
Cini mi se da bi mnogi vrlo rado odustali od revizije samo da Softa ne dobije para i Bakir poena.

U prijevodu - hebo drzavu, narod - bitnije mi je napakostiti nekim nasim koje ne volim.
A to je politika na nivou mahale.
Maraschino

#1207 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

Strasno.
Mozemo se politicki slagati ili ne ali neke stvari morali bi zajednicki podrzavati.
hAZNADAR

#1208 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

hrasno38 wrote:.....u i zato i popizdim kad mi pocne neko filozofirati o istoj materiji koji nije ovdje 21 godinu.
Ma pizdis ti zato sto papak u bijelim carapama ima love i Mercedesa a ti nemas. Sto si emancipovan, obrazovan,.. i zasluzujes vise. Zaglavio si ti u vremenu i prostoru i to ti je najveca frustracija. mrznja iz zavisti nije lijek.
General War

#1209 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by General War »

JoseMujica wrote:
palermo wrote:
JoseMujica wrote:

P-S

ma nekad se moraš brutalno zajebavati samo da ukažeš na količinu gluposti...al halalite ako prećeram pođahkad

Jedini do sada izvor je Ivanićev kabinet da se nemre, koji je jednako pouzdan koliko i Bakirov da se more
Pa eno i Covic veli da nece podrzati reviziju tuzbe...a ima i ovo:
Prema nezvaničnim saznanjima ovog lista, Fondacija "Pravda za BiH", koja finansira troškove tužbe BiH protiv Srbije u Međunarodnom sudu pravde u Hagu, 2010. godine zatražila je obnovu Softićevog mandata od Bakira Izetbegovića i Željka Komšića, koji su bili u tadašnjem sazivu Predsjedništva BiH, no njih dvojica na taj zahtjev, navodno, nikada nisu odgovorili.

I sam Softić je, gostujući u "Dnevniku" FTV-a 30. maja 2013. godine, sam priznao da više nije agent, već samo profesor, ali proteklih dana nije odgovarao na pozive novinara kako bi to još jednom potvrdio.

http://www.rtvbn.com/3852444/softicu-is ... -novi-nema
Volim Pivu

#1210 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Volim Pivu »

hAZNADAR wrote:
hrasno38 wrote:.....u i zato i popizdim kad mi pocne neko filozofirati o istoj materiji koji nije ovdje 21 godinu.
Ma pizdis ti zato sto papak u bijelim carapama ima love i Mercedesa a ti nemas. Sto si emancipovan, obrazovan,.. i zasluzujes vise. Zaglavio si ti u vremenu i prostoru i to ti je najveca frustracija. mrznja iz zavisti nije lijek.
:lol: :lol: :lol:
hAZNADAR

#1211 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

Maraschino wrote:

Strasno.
Mozemo se politicki slagati ili ne ali neke stvari morali bi zajednicki podrzavati.
To neces vidjeti u Sarajevu. U prijestonici se odavno vodi bitka samo izmedju svojih i nista drugo nije bitno.

U prijevodu - draze je i pozeljnije da neki domaci politicar izgubi rejting nego drzava, narod.
Niko se ne moze vise mrziti nego svoj.
sinuhe

#1212 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by sinuhe »

Trebalo je podrzati Bakira u obmanjivanju javnosti ali ne treba traziti objasnjenje za nepokretanje revizije presude.
General War

#1213 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by General War »

sinuhe wrote:Trebalo je podrzati Bakira u obmanjivanju javnosti ali ne treba traziti objasnjenje za nepokretanje revizije presude.
Eto sad si ispao cetnik :D ...nikako da to oni skontaju sta je poenta :-)
JoseMujica

#1214 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

hAZNADAR wrote:
JoseMujica wrote:

Softić: dobar 150 hiljada KM za tri izjave u novinama

Don Neonko: dobio besplatnu reklamu krčmeći tuđe pare...još kad ovo sad naspinuju ko mi hoćemo pravda, poštenje, napačeni narod, mi žrtve , mrze nas svi jer smo muslimani itd. Don Neonko će da bidne heroj nacije :facepalm:

a u stvari još od prvobitne tužbe svi su, posebno Izmetbey utemeljitelj, smišljeno išli u ovo kao u čisti marketing :(
Jeli nam stvarno vaznije koliko ce Softic dobiti ili revizija tuzbe protiv Srbije?
Mislili ste da je takav proces gratis ili sta?
Cini mi se da bi mnogi vrlo rado odustali od revizije samo da Softa ne dobije para i Bakir poena.

U prijevodu - hebo drzavu, narod - bitnije mi je napakostiti nekim nasim koje ne volim.
A to je politika na nivou mahale.
kada izvrneš činjenice i zaboraviš stvarnost tako fakat ispadne

no, što ja napišem samo je moje mišljenje, besplatno je, podjelim ga ovdje i sa njim moreš i guzicu obrisat ako ti se toliko ne sviđa...jebaji ga ja ti neću zahatarit

a Don Neonko drka sve nas, krčmi pare svih nas, rauvlači nam pamet, zajebava se sa nama, piša po nama, drka kurac povazdan itd. a za to nije plaćen nekih 7-8 prosječnih plata u BiH već da radi kako bi nam bilo bolje

iščitaj od početka šta pišem...nisam protiv tužbe. ali ovo je unaprijed osmišljena igranka....šifra: referendum i treći entitet

ps

i ti meni našo da pričaš o politici mahale s argumentacijom djeteta iz vrtiča i snaša što kahvu srču...na čitavoj temi je jedna osoba iznijela bilo kakav pismen i racionalan argument i kratki uvid u prirodu tužbe...vjerujem da niko to pročito nije :skoljka:

i pozivam Bakira neka meni plati 150 hiljada da tužim nekoga ili da šutim...evo se patrijotski žrtvujem i stavljam u službu nas Prošnjaka, islama ili čega god hoćete...i to odmah!
ušće

#1215 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by ušće »

a da malo sačekao da novi dan osvane
prvobitna kliksova vijest je malo korigovana
TheMule

#1216 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by TheMule »

emi_eft wrote:
Upravo ovo sto pises je nedostatak hladne glave o kojoj pricam. Iz pravnig ugla NE POSTOJI SANSA da revizija promijeni presudu. Sta ti u tom nije jasno? I de mi objasni kako ce JOS JEDNA PRESUDA DA SRBIJA NIJE KRIVA SPRIJECITI NEGIRANJE GENOCIDA??? Mi imamo puno vece probleme od SRbije, a to je RS. Srbija se priprema za EU. Da smo bili pametniji, radili bi sa diplomatskom trgovinu da SRbija smiri svog kera i da se zauzvrat revizija ne poteze.

Dva puta je na sudu dokazano da je od citave BiH JEDINO dokaziv u Srebrenici. Mi se mozemo slagati, ne slagati, ljutiti, ali tako je. Bilo kakva druga odluka od strane sude je nemoguca, jer bi morali ponistavati stare presude, sto se nece desiti. Znaci dok je genocid zvanicni zlocin za koji se SrBija TERETI (pazi, cak se ne optuzuju ni za ucesce, ni za podrzavanje, vec za ucesce, maredbu i namjeru genocida!). Iskreno, ni najdesnije orijentisani u Bosnje nece reci da je Srbija htjela da sitrijebi sve muslimane , a kamoli BOSANCE (kao sto pise u tuzbi). Da, htjeli su da BiH bude dio Srbije, pa da stvore dio za Srbe koji bi pripao Srbiji a ne Bosni, da, sutili su na zlocine, vrsili propagandu tokom rata kako bi gradjanima zamazali oci.

Ako hoces biti patriot pokreni NOVU tuzbu, sa kvalitetnom kvalifikacijom koju je jak lako dokazati umjesto da podrzavas reviziju slucaja koji smo da napomenem VEC IZGUBILI

jooooooj ovo podebljano, pa dokle vise??! Iako imas neke dobre poente u vezi same tuzbe, dokle vise ovo sa dogovorima koje stete samo jednoj strani?? Kada ce neki forumasi odrasti i prestati biti naivne Muje, Fate, i Sulje?
O'zone
Globalni moderator

#1217 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by O'zone »

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma”
» Volim Pivu

Dvije hefte
channel10

#1218 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

Na naslovnoj stranici kliksa uklonjena vijest iz Haga.
hAZNADAR

#1219 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

emi_eft wrote: Mi imamo puno vece probleme od SRbije, a to je RS. Srbija se priprema za EU. Da smo bili pametniji, radili bi sa diplomatskom trgovinu da SRbija smiri svog kera i da se zauzvrat revizija ne poteze.
:lol: :lol: :lol:
Izvini ali se moram nasmijati na ovo.
U isto vrijeme kazes da je RS problem veci od Srbije - ergo ker nije kontrolisan iz Beograda.
A poslije Srbija da zaustavi svog kera - ergo ker je ipak pod kontrolom.

Beograd je uvijek potezao sve konce na pola nase zemlje. Aminovali su i referendum - lafo se javno ogradjuju. SANU je objavio da bosanski ne postoji - izbacen iz knjizica u RS, Beograd hapsi nase generale i izjednacava krivicu u "gradjanskom ratu", Beograd aminuje sto se BiH institucije ne sljive u RS. Beogradu je RS uvijek bila kompenzacija, BiH samo teritorija a Bosnjaci otpad.

Beograd je imao sto sansi do sada da izgladi odnose i tacno su uvijek znali sto nama smeta. I upravo su to i radili.
JoseMujica

#1220 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

ja što nas jeba nas onaj krmak...zamrije sve ko kad pane kap za vrat :shock:
draganbl

#1221 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by draganbl »

Moram da priznam da mi do ove posljednje vijesti nije bilo potpuno jasno zašto se diže tolika frka ovo nepodizanja tužbe.

Naime, odgovor da li će se revizija podići ili ne je bio jasan još od samog početka: novih dokaza nema i ne postoji osnov za pokretanje revizije. Tačka.

Međutim, silne izjave političara na svim stranama, sastanci, izjave za medije, kontaktiranje domaćih i stranih eksperata, očitavanje predstavnika međunarodne zajednice, prijetnje, ucjene, demagogija itd. su mi i pored pretjerane medijske pompe bile nekako neuobičajene, posebno zato što za sve to nema realnog povoda, jer dokaza nema, a samim tim ni revizije.

Ipak, sad je jasno da se nameće sljedeći odgovor: jeftini politički poeni. Srbi će narednih mjeseci vikati kako su eto oni, svojim političkim odlukama i upozorenjima spriječili Izetbegovića da obnovi tužbu. Izetbegović je sa druge strane boga molio da se javi neko relevantan ko će reći da BiH nema pravo da pokrene reviziju, te sad može na sva zvona da govori kako je on ohrabrivao tu reviziju, kako je podržavao Softića, kako je eto sve bilo spremno da revizija počne, ali ne dadoše mu dušmani... Čović ispade čuvar mira i stabilnosti u BiH, jer je pametnom politikom balansirao između suprostavljenih strana i naravno, zbog toga nosi zasluge za očuvanje dobrih odnosa u BiH. E moji Bosanci, da su ove godine izmišljene HEPO kocke, po nama bi ih trebalo nazvati.
Last edited by draganbl on 10/02/2017 22:04, edited 1 time in total.
aldinjo

#1222 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by aldinjo »

hrasno38 wrote:
aldinjo wrote:Taj iz Hrasnog "pljuje" ovdje na forumu po bosnjacima-muslimanima vec godinama a posebno po bosnjackim intelektualcima. A pogodi koje je nacionalnosti?
Taj @hrasno smrdo mali pljuje po svakom ko je smece i ne djeli ljkude po nacionalnosti nego po tome jesu li ljudi ili su kao ti!!! Reci zini jadu koje sam nacionalnosti i sta god da napises slagat ces jer ja se nisam nikada u zivotu nacionalni izjasnio......slobodno ali isto tako ako nadjes za 13 godina na ovom forumu da sa ikada rekao da sam ista drugo nego Bosanac i Hercegovac dogovrit cemo se da se nadjemo i da me stocom opalis.
Jel moze jadu mali ljudski...onaj mali zeleni....Bakirov!!!!
To smrdo mozes pisati onome kome si naucio a meni neces. A "pljujes i pljuvao" si mnogo puta i to je cinjenica.
LBVIEW

#1223 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by LBVIEW »

Maraschino wrote:
emi_eft wrote:
Maraschino wrote:
A da koristimo termine ''malo im se omaklo'' umjesto GENOCIDA, mozda bi se ovo prvo lakse dokazalo.

Genocid je dokazan(sad za sad u Srebrenici a jos nisu zavrseni kapitalni zlocinci), zna se ko je u njemu ucestvovao a ovom tuzbom se zeli dokazati i ucesce Srbije u samom. Ona snosi dio odgovornosti a svi znamo da je i vise umijesana.

Bakira treba iz ove price izbaciti ali se on sam nametnuo. Mogao je ovo pokrenuti i Z.Komsic i bilo ko drugi ali eto nisu.

Ishod...nista se ne gubi od onoga sto imamo a sami pi*ke ce odustati bez pokusaja. Buduce generacije im ne bi mogle oprostiti jer ce velikosrbi opet isto pokusati. Poslije genocida nismo osjetili nista sa njihove strane osim negiranja istog, velicanja zlocinaca, skrivanja istog i pripreme buducih generacija na isto.

Ne zivim u svemiru i sve mi je jasno. Male skoro nikakve sanse da se promijeni prvobitna presuda ALI zasto se to ne bi jednom privelo kraju. Poajavili se na sudu, sud konstatovao da nema nekih novih dokaza koji bi uticali na prvobitnu presudu i proces se zakljucuje. Jednostavno.

Zasto se digla ovolika prasina pri samom pomenu na reviziju. Razumijem velikosrbe, za to su ginuli ali ove nase ne mogu da shvatim nikako. Ne dao Bog novog rata. Ne znas ko ti je iza ledja.
Koji nasi,nemoj biti naivan,vecina ovih sto se predstavljaju kao nasi s nama se ni na putu nije srela.Ja jos necuh izvan foruma nikog s ovakvom pricom punom snishodljivosti,defetizma i laznog kosmopolitizma.Jedno je biti kivan na politicare koji nisu ispunili ocekivanja, a nesto sasvim drugo ovo sto drve likovi poput onog kenjavog,lika sa Hrasnog i uskrslog Ali Kemala.Jos ce Dragan iz Banja Luke ispasti dobronamjeran u usporedbi s ovima.Kako bilo,ovo je,kao uostalom i sve dosad uradeno od strane jebene MZ svojevrsna predstava Orwelove "Farme" i opasan presedan,a Bosnjacima pouka za buducnost-zajebi i moral i civilizacijske vrijednosti,ljudska prava i ostale trice i kurcine kojima se busa demokratski svijet i izbori se za sebe i svoje pravo,druge ko jebe.
artime

#1224 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by artime »

To da imamo nesposobne politicare ustvari kriminalace to stoji. Ali vas vas boli i boljet ce vas jedna stvar: Prolivena krv na prostoru BiH i to najvise nad Bosnjacima ce vam se obit o glavu kad tad. Salonci u trecoj smjeni.
Maraschino

#1225 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

Ivanić: Revizija tužbe protiv Srbije u startu osuđena na neuspjeh
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Iv ... jeh/412592

Pa u cemu je problem?
Zapali, naspi casu rakije i cekaj ishod ALI ti sam sebi ne vjerujes sta izjavis.
Last edited by Maraschino on 10/02/2017 22:48, edited 1 time in total.
Post Reply