PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#1201 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

saim_adka wrote:
muha_sa wrote: hiljade kuca se po okolnim padinama izgradilo--garant se na plin griju

baška što su na skoro sve i jednoj zelenoj površini izgradili jal naselje jal kakav trgovacki centar il aVto kucu

sad ocekujem da strucnjaci predlože kakve velkacke ventilatore koji ce ovu prljavu havu cerat hercegovcima :lol:
bakirov medzed je u svom glasilu predlozio hitnu izgradnju toplovoda kakanj-sarajevo.
i sta kad ga dovede do sarajeva?

da nece mozda poceti sprovoditi toplovodne cijevi do ilegalno izgradjenih kuca po svrakinom, boljakovu i buca potoku, pofalicima, hrasnom brdu i velesicima?
joooj koji medzedi koracaju ovim gradom.
daj toplovod do sarajeva, pa kolko kosta nek kosta - narod ce platiti. a kad dovedes, jebaji ga - sta dalje, nema veze vidjecemo.
Cuj sta dalje....pa da svi pojasemo na tu veliku cijev i da se grijemo :-)
Sta ga ima razvoditi koji klinac, dodjes, ugrijes se i vozi :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1202 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

edo_79 wrote:
Tomahawk11 wrote:
edo_79 wrote:Jebote al usraše s ovim par nepar .... sad čoek nemere ni zigunit bezbrižno .... sve moraš mislit jesil na parnom il neparnom broju :mrgreen:
Zaneses se, prodje ponoc i osta ni tamo ni vamo :mrgreen:
Ako ti fali moraš još jednoć ... džaba što nemereš :lol:
Sutra sam hadzo - navozam se i za danas :mrgreen:
ultima_palabra

#1203 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by ultima_palabra »

Glasaš za opoziciju, oni se udruže sa SDA, još se sudaraju u pokušajima da to urade... ili SDA potkupi par njihovih papaka i izvitoperi "demokratiju".

Mosa javna strijeljanja i vješanja.
muha_sa

#1204 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by muha_sa »

ja cu im zavarivace obucavat
kike-tike

#1205 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by kike-tike »

Naravno da cemo ismijavati SDA katile? Sta ocekujes, da im saljemo kite cvijeca?

A sto se tice toga kako se u Tuzli "nista ne pokusava" - to stoji. Ne pokusava se, vec se radi, i to decenijama. Zato Tuzla ovih dana ima cisci zrak od Sarajeva, i pored elektrane od 600 megavata.

U Tuzli se problem stvarao decenijama, prije svega radi industrija, a u Sarajevu se pojavio u zadnjih nekoliko godina, ponajprije radi baliluka.
U Tuzli se islo na toplifikaciju koja je strasno skupa i neprakticna, a u Sarajevu se u isto vrijeme isporuka plina smanjila za 40% (pogodi cime se sad griju?
U Tuzli se isto tako rijesio i problem sa vodom, a u Sarajevu se u isto vrijeme napravio problem s vodom.

Toliko o Tuzli i nasem neradu. :) Neka Sarajevo radi, svi vidimo rezultate :)[/quote]

Plus u Tuzli je CG najjeftniji oblik, samo ga je skupo uvesti, svako normalan će platiti 1,2 KM po m2 neg se jebavat sa CG i Cumurom.[/quote]

Problem zagađenja vazduha u Sarajevu je decenijski, roditelji mi govore da je bilo prije rata i gore. Ne znam odakle ti informacija da je problem nastao tek prije par godina.
O'zone
Globalni moderator

#1206 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by O'zone »

Nisko smo pali, al nije još dno :mrgreen:
muha_sa

#1207 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by muha_sa »

kike-tike wrote:
Problem zagađenja vazduha u Sarajevu je decenijski, roditelji mi govore da je bilo prije rata i gore. Ne znam odakle ti informacija da je problem nastao tek prije par godina.
bilo je magluština al nije bilo gore :-)

znao sam ispred auta ic dok kolega vozi jer se prst pred nosom vidio nije--al nije za grlo ujedalo kao što sad ujeda
Heller

#1208 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Heller »

muha_sa wrote:
kike-tike wrote:

znao sam ispred auta ic dok kolega vozi jer se prst pred nosom vidio nije--al nije za grlo ujedalo kao što sad ujeda
Nisi dobro sazvako.
muha_sa

#1209 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by muha_sa »

Heller wrote:
muha_sa wrote:
kike-tike wrote:

Nisi dobro sazvako.
:-)
sažvakAo kolega :D
Naslovnica

#1210 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Naslovnica »

Tomahawk11 wrote:
Naslovnica wrote:Zaustavljaju i pišu kazne.
Jesi s autom ili?
Sa kolegom, parnjakom. :evil:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1211 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

O'zone wrote:Nisko smo pali, al nije još dno :mrgreen:
Prosli smo mi dno davno....padamo u beskonacni bezdan.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1212 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

Naslovnica wrote:
Tomahawk11 wrote:
Naslovnica wrote:Zaustavljaju i pišu kazne.
Jesi s autom ili?
Sa kolegom, parnjakom. :evil:
Dobro je, snasao si se :thumbup:
Innovation

#1213 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Innovation »

saim_adka wrote:
bakirov medzed je u svom glasilu predlozio hitnu izgradnju toplovoda kakanj-sarajevo.
i sta kad ga dovede do sarajeva?

da nece mozda poceti sprovoditi toplovodne cijevi do ilegalno izgradjenih kuca po svrakinom, boljakovu i buca potoku, pofalicima, hrasnom brdu i velesicima?
joooj koji medzedi koracaju ovim gradom.
daj toplovod do sarajeva, pa kolko kosta nek kosta - narod ce platiti. a kad dovedes, jebaji ga - sta dalje, nema veze vidjecemo.
:thumbup:
vryzas

#1214 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by vryzas »

http://www.sourceba/clanak/BiH/426163/I ... -par-nepar

Kako je za agenciju Patria potvrđeno na dan početka primjene odluke o vožnji automobila po principu par-nepar, sarajevska policija ne može kažnjavati vozače u Kantonu Sarajevo koji prekrše mjere zabrane vožnje motornih vozila po sistemu par-nepar jer za to nema zakonskog osnova.

- Ta odluka uopšte nije u registru novčanih kazni. Nemamo način da izričemo prekršajne sankcije. Odluka nikad nije razrađena do kraja i policajci na terenu nemaju na osnovu čega da kažnjavaju vozače - kazao je izvor Patrije iz MUP KS.

Policija mora postupiti po odluci te kontrolisati vozače, ali ih ne može kazniti.

Operativni štab u okviru epizode Uzbune naložio je između ostalog mjeru “privremeno ograničenje upotrebe motornih vozila uvođenje sistema vožnje par- nepar tablica" s početkom primjene od 25. decembra.

:oops:
Heller

#1215 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Heller »

Kontam moglo je i gore, mogli su u čitavoj pederaciji uvest par nepar
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#1216 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Leon16v »

Image
GeeTnT

#1217 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by GeeTnT »

Heller wrote:Kontam moglo je i gore, mogli su u čitavoj pederaciji uvest par nepar
Moglo je gore....npr
Image

nadam se...nadam se...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1218 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

Image
Heller

#1219 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Heller »

Leon16v wrote:Image

Svako jutro Njet, Njet
Tomahawk11
Globalni moderator

#1220 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

Heller wrote:
Leon16v wrote:Image

Svako jutro Njet, Njet
Image
Alfons Kauders

#1221 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Alfons Kauders »

kike-tike wrote:
Jeste ali nije u ovom obimu, ni blizu. Ovakvih epizoda nije bilo prije 10 godina, ili su bile izuzetak, a sada ih imamo svake zime. Sve su duze i gore, a rezultat su upotrebe uglja. Ne auta kako to SDA tvrdi, vec uglja.

Meni je jasno da ljudima u Sarajevu to bas i nije najjasnije jer nije industrijski grad i nema rudnike, ali ja sam odrastao kraj rudnika i elektrana. Mi od toga zivimo, a Sarajevo zivi od politike, pa su nam i kvalifikacije takve - ne vidim da puno ljudi u Sarajevu studira rudarstvo i energetiku, vec se drze politike i dzamije. I mi se drzimo onog sto mi znamo - rada i tehnike.

Dakle:

Ugalj nije plin. Ugalj je dosta prljavije gorivo od plina. U uglju ima dosta sumpora, narocito u ovom SMECU koje prodaju po Sarajevu -a prodaju ga upravo zato jer kupci u Sarajevu ne znaju razliku izmedju hrpe blata i lignita punog sumpora i kvalitetnog ugla. SO2 se dobije upotrebom takvog uglja.

Ako kome nije jasno zasto se ovo desava kada se potrosnja plina smanjila za 40%, najbolje bi mu bilo da se odmah upuca i ustedi nam malo zraka.

Mozemo malo i pricati o cijeni plina i zasto je postao tako skup kada je nestalo "subvencija" po SDA receptu - tipa da cijela FBiH sanira dug prema Rusima za plin na koji se grije Sarajevo. :) Sad kazu nemaju para. Pa naravno da nemaju kada su od para poreskih obveznika FBiH sanirali dug koji nije ni trebao nastati i uhljebili stotine idiota u nekoliko preduzeca za distribuciju plina. :) Sada neka to Sarajevo rjesava, ali ovaj put bez para iz ostatka drzave, jer ih prvi put nisu bas najmudrije iskoristili.

Dzaba sve. Mozes baliji dati milijardu, al on ce te sutra opet peglati da mu das cenera. I SDA mozete dati jos stotine miliona da "sanira" komunalnu privredu, ali od to ce i dalje biti samo bacanje para. Zato jer jednostavno... Nema ko to rjesiti... Ovo je problem za struku, ne za politiku - iz cega slijedi da ga Sarajevo nece moci rijesiti kao sto nije moglo rijesiti ni GRAS, ni ViK, ni ZOI, pa ni jebenu turisticku zicaru do Trebevica.
Heller

#1223 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Heller »

Alfons Kauders wrote:
kike-tike wrote:
Ne vidim da puno ljudi u Sarajevu studira rudarstvo i energetiku, vec se drze politike i dzamije. I mi se drzimo onog sto mi znamo - rada i tehnike.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#1224 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Alfons Kauders »

Ne vidim problem - samo ispostaviti racun vladi KS i SDA. :izet:
vryzas

#1225 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by vryzas »

Image

:igrac: :igrac: :igrac: :igrac: :igrac: :igrac: :igrac:
Post Reply