Alternativa ? Ostati sa Srbijom na otoku izmedju nato clanica, dalje sta to Hrvatskoj fali ? Problema ima a imali su ih i prije.Jednostavno ti porivi iz proslosti oko netrpeljivosti prema kapitalistickom zapadu su davno pokazani kao neosnovani - dalje kao sto rekoh alternativa je ?? Demokratija (kapitalizam) je najgori sistem osvim svih ostalih koje smo probalinosara wrote:
Hrvatska je primjer da nema pravila o uspjehu u eu i nato. Price za malu djecu.
NATO...DA ili NE
- славянин
#1201 Re: NATO...DA ili NE
- nosara
#1202 Re: NATO...DA ili NE
Pitaj ih sta im fali pa bjeze. Nema alternative. Ali govno nije cokolada, to je sve.славянин wrote:Alternativa ? Ostati sa Srbijom na otoku izmedju nato clanica, dalje sta to Hrvatskoj fali ? Problema ima a imali su ih i prije.Jednostavno ti porivi iz proslosti oko netrpeljivosti prema kapitalistickom zapadu su davno pokazani kao neosnovani - dalje kao sto rekoh alternativa je ?? Demokratija (kapitalizam) je najgori sistem osvim svih ostalih koje smo probalinosara wrote:
- славянин
#1203 Re: NATO...DA ili NE
nosara wrote:Pitaj ih sta im fali pa bjeze. Nema alternative. Ali govno nije cokolada, to je sve.славянин wrote:Alternativa ? Ostati sa Srbijom na otoku izmedju nato clanica, dalje sta to Hrvatskoj fali ? Problema ima a imali su ih i prije.Jednostavno ti porivi iz proslosti oko netrpeljivosti prema kapitalistickom zapadu su davno pokazani kao neosnovani - dalje kao sto rekoh alternativa je ?? Demokratija (kapitalizam) je najgori sistem osvim svih ostalih koje smo probalinosara wrote:
-
Fudo387
#1204 Re: NATO...DA ili NE
A sta im fali?nosara wrote:Hrvatska je primjer da nema pravila o uspjehu u eu i nato. Price za malu djecu.славянин wrote:Mozes li pojasniti kako je uvala kada placas svoju vojsku tj. tjeraju te da imas vojsku - sto je opet logicno jer ako oces da budes dio vojnog saveza moras nesto i staviti na stol a ne eto mi dosli branite nas.nosara wrote:
Jeste, porast... Hrvati bjeze od tog rasta, kazu ne mogu vise pare da prebroje koliki je porast... Puni autobusi milionera bjeze u Svabiju, Irsku, Island... Samo bubate bez veze.
Finansijski, to je uvala borova.
Sad ces jos reci bolje da se ne ide u EU ovako je bolje cvjeta cvjece u nase preduzece.
-
sumirprimus
#1205 Re: NATO...DA ili NE
Care hrvatska je za nas vec sad eu
Razlika je ocigledna ha dodjes na granicu
-
Fudo387
#1206 Re: NATO...DA ili NE
Uhvate se suplje price, kao da nisu u EU i NATO paktu ne bi im narod odlazio i zivjeli bi svi sretni i zadovoljni, k’o recimo narod u, sta ja znam, recimo Srbiji?sumirprimus wrote:Care hrvatska je za nas vec sad eu![]()
Haj reci Cesim i Poljacima, sto cete tamo?
Ima da te nema ako mu spomenes Ruse i njihove perestrojke u kojima si vazda gladan i sjeban.
- славянин
#1207 Re: NATO...DA ili NE
Necu ja da spominjem jer smjestili su me u cetnicki tabor i tamam sam se navikao pa sada da me ne prebacuju kod ustasaFudo387 wrote:Uhvate se suplje price, kao da nisu u EU i NATO paktu ne bi im narod odlazio i zivjeli bi svi sretni i zadovoljni, k’o recimo narod u, sta ja znam, recimo Srbiji?sumirprimus wrote:Care hrvatska je za nas vec sad eu![]()
Razlika je ocigledna ha dodjes na granicu![]()
Haj reci Cesim i Poljacima, sto cete tamo?
Ima da te nema ako mu spomenes Ruse i njihove perestrojke u kojima si vazda gladan i sjeban.
Ali ne Hrvatska je ulaskom u EU propala mi smo dobri drzimo se
-
Fudo387
#1208 Re: NATO...DA ili NE
I sto je nagore i najopasnije, sve ovo oklijevanje i mudrovanje te samo kosta, svaka sekunda van EU i Nato pakta te kosta, sve vise i vise zaostajes za njima.
Ja stvarno ne kontam ni tu Srbiju, sta oni uopste pokusavaju, cemu se nadaju, kakav oni plan imaju, gdje se vide za pet, deset...godina?
Pa cak i da nekim cudom Rusi ostatku Evrope nametnu svoju viziju svijeta, a nece nikad, sto ce mu to?
Oni da ista znaju, i da si ikad znali, ne bi citavu istoriju proveli u blatu do vrata.
Jebo ih Putin, pa de momak napravi svom narodu normalnu i bogatu drzavu, pa mozda se i predomislimo, mozda ti znas nesto sto mi ne znamo, bujrum i kod nas.
A ne, izbaci onu celavicu i pocne mahati atomskim okolo, kao, vi’cete vi, ne znate vi ko sam ja, jebacu vam majku svima.
Napravi telefon, auto, pa ok, ako je bas konplikovano, napravi jebenu gumu da ostatak svijeta ima neke koristi od tebe....a-a, jok, ne zna.
A hoce da se namece kao partner za uredjenje kontinenta, svijeta? Ma bizi, goni.
Ja stvarno ne kontam ni tu Srbiju, sta oni uopste pokusavaju, cemu se nadaju, kakav oni plan imaju, gdje se vide za pet, deset...godina?
Pa cak i da nekim cudom Rusi ostatku Evrope nametnu svoju viziju svijeta, a nece nikad, sto ce mu to?
Oni da ista znaju, i da si ikad znali, ne bi citavu istoriju proveli u blatu do vrata.
Jebo ih Putin, pa de momak napravi svom narodu normalnu i bogatu drzavu, pa mozda se i predomislimo, mozda ti znas nesto sto mi ne znamo, bujrum i kod nas.
A ne, izbaci onu celavicu i pocne mahati atomskim okolo, kao, vi’cete vi, ne znate vi ko sam ja, jebacu vam majku svima.
Napravi telefon, auto, pa ok, ako je bas konplikovano, napravi jebenu gumu da ostatak svijeta ima neke koristi od tebe....a-a, jok, ne zna.
A hoce da se namece kao partner za uredjenje kontinenta, svijeta? Ma bizi, goni.
- King Theoden
#1209 Re: NATO...DA ili NE
A šta su to tvoji ameri napravili?Fudo387 wrote:Napravi telefon, auto, pa ok, ako je bas konplikovano, napravi jebenu gumu da ostatak svijeta ima neke koristi od tebe....a-a, jok, ne zna.
- nosara
#1210 Re: NATO...DA ili NE
U čak 117 škola ove školske godine nije upisan nijedan novi učenik
U tih deset godina Hrvatska je ubrzano počela gubiti stanovništvo. Šestogodišnja recesija ostavila je dubok trag na ekonomiju, ali i stvorila osjećaj besperspektivnosti, što je potaknulo val iseljavanja. O razmjerima pada broja stanovnika najbolje svjedoči da je u školskoj godini 2018./2019. zatvoreno čak šest škola jer nemaju učenika, dok u 117 škola nije upisan niti jedan novi učenik.
Procjena Državnog zavoda za statistiku za 2017. godinu daje nešto veću brojku - 4,1 milijun stanovnika - no to je za oko 200 tisuća manje u odnosu na 2007., kada su prema istom izvoru u Hrvatskoj živjela 4,3 milijuna ljudi. S obzirom na to da još nema podataka za tekuću godinu, a posljednji službeni podaci su za 2017., za usporedbe smo uzeli desetljeće od 2007. do 2017.
Osim broja stanovnika pao je i broj zaposlenih, koji je 2007. godine iznosio 1,517 milijuna, a do 2017. pao je za 110 tisuća na 1,407 milijuna, s time da je kroz deset godina njihov broj znao biti i manji od sadašnjeg.
Dok je broj zaposlenih padao, broj umirovljenika je u porastu, što ugrožava mirovinski sustav jer se mirovine postojećih umirovljenika financiraju iz doprinosa zaposlenih. Tako je 2007. broj umirovljenika iznosio 1,11 milijuna, dok je 2017. njihov broj porastao na 1,23 milijuna.
Eksploziju je doživio i javni dug koji je 2007. iznosio 120 milijardi kuna, a do kraja 2017. dogurao je do 283,3 milijarde kuna.
Došlo je i do porasta javne potrošnje. Kada se zbroje rashodi državnog proračuna i Hrvatskoh zavoda za zdravstveno osiguranje, javna potrošnja je 2007. iznosila 111,1 milijardu kuna, da bi do 2017. porasla za 35 milijardi, na 146,1 milijardu kuna.
Uglavnom, u deset godina je gotovo sve što je trebalo rasti padalo, a sve što je trebalo opadati je raslo.
U tih deset godina Hrvatska je ubrzano počela gubiti stanovništvo. Šestogodišnja recesija ostavila je dubok trag na ekonomiju, ali i stvorila osjećaj besperspektivnosti, što je potaknulo val iseljavanja. O razmjerima pada broja stanovnika najbolje svjedoči da je u školskoj godini 2018./2019. zatvoreno čak šest škola jer nemaju učenika, dok u 117 škola nije upisan niti jedan novi učenik.
Procjena Državnog zavoda za statistiku za 2017. godinu daje nešto veću brojku - 4,1 milijun stanovnika - no to je za oko 200 tisuća manje u odnosu na 2007., kada su prema istom izvoru u Hrvatskoj živjela 4,3 milijuna ljudi. S obzirom na to da još nema podataka za tekuću godinu, a posljednji službeni podaci su za 2017., za usporedbe smo uzeli desetljeće od 2007. do 2017.
Osim broja stanovnika pao je i broj zaposlenih, koji je 2007. godine iznosio 1,517 milijuna, a do 2017. pao je za 110 tisuća na 1,407 milijuna, s time da je kroz deset godina njihov broj znao biti i manji od sadašnjeg.
Dok je broj zaposlenih padao, broj umirovljenika je u porastu, što ugrožava mirovinski sustav jer se mirovine postojećih umirovljenika financiraju iz doprinosa zaposlenih. Tako je 2007. broj umirovljenika iznosio 1,11 milijuna, dok je 2017. njihov broj porastao na 1,23 milijuna.
Eksploziju je doživio i javni dug koji je 2007. iznosio 120 milijardi kuna, a do kraja 2017. dogurao je do 283,3 milijarde kuna.
Došlo je i do porasta javne potrošnje. Kada se zbroje rashodi državnog proračuna i Hrvatskoh zavoda za zdravstveno osiguranje, javna potrošnja je 2007. iznosila 111,1 milijardu kuna, da bi do 2017. porasla za 35 milijardi, na 146,1 milijardu kuna.
Uglavnom, u deset godina je gotovo sve što je trebalo rasti padalo, a sve što je trebalo opadati je raslo.
Last edited by nosara on 07/02/2019 18:50, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#1211 Re: NATO...DA ili NE
A jebemu sunce.Dino34 wrote:A šta su to tvoji ameri napravili?Fudo387 wrote:Napravi telefon, auto, pa ok, ako je bas konplikovano, napravi jebenu gumu da ostatak svijeta ima neke koristi od tebe....a-a, jok, ne zna.
Nista.
To cudo na kojem si sad namlatio ovo sturo pitanje napravio ti je Mufid iz Donjeg Vakufa. Logicno.
-
The 51st State
#1212 Re: NATO...DA ili NE
Naleti fudo na minu.
-
Fudo387
#1213 Re: NATO...DA ili NE
Jel odskocna?The 51st State wrote:Naleti fudo na minu.
- King Theoden
#1214 Re: NATO...DA ili NE
Vidiš da nemaš pojma.Fudo387 wrote:jebemu sunce.
Nista.
To cudo na kojem si sad namlatio ovo sturo pitanje napravio ti je Mufid iz Donjeg Vakufa. Logicno.
Njihovo oružje se bazira na onome što su nakon drugog sv rata pokupili od nijemaca. Čak su bili i na mjesecu zahvaljujući nijemcu.
Sve što imaju je rezultat krađe. Ako ne ukradu, onda pokupe jer dolare štampaju kako im ćejf.
Pošto si tam i svakodnevno dolaziš u dodir sa "zelembaćima", je l još uvijek isprljaju prste dok ih brojiš?
Samostalno su napravili auto i vidimo rezultat.
Mislim da "slika koja to dokazuje" uopšte nije potrebna, jer svi pred očima imamo američke skalamerije.
Divlji zapad na kojem se šerifi još uvijek brinu o redu
- славянин
#1215 Re: NATO...DA ili NE
Pa eto ovo na cemu tipkas,preko cega komuniciramo za pocetak.Dino34 wrote:A šta su to tvoji ameri napravili?Fudo387 wrote:Napravi telefon, auto, pa ok, ako je bas konplikovano, napravi jebenu gumu da ostatak svijeta ima neke koristi od tebe....a-a, jok, ne zna.
- славянин
#1216 Re: NATO...DA ili NE
Takoe ! Ukrali nista oni nisu izmisliliDino34 wrote:Vidiš da nemaš pojma.Fudo387 wrote:jebemu sunce.
Nista.
Njihovo oružje se bazira na onome što su nakon drugog sv rata pokupili od nijemaca. Čak su bili i na mjesecu zahvaljujući nijemcu.
Sve što imaju je rezultat krađe. Ako ne ukradu, onda pokupe jer dolare štampaju kako im ćejf.
Pošto si tam i svakodnevno dolaziš u dodir sa "zelembaćima", je l još uvijek isprljaju prste dok ih brojiš?
Mislim da "slika koja to dokazuje" uopšte nije potrebna, jer svi pred očima imamo američke skalamerije.
-
Fudo387
#1217 Re: NATO...DA ili NE
Odoh se ranit.Dino34 wrote:Vidiš da nemaš pojma.Fudo387 wrote:jebemu sunce.
Nista.
- King Theoden
#1218 Re: NATO...DA ili NE
Upravo tako.
Kod mene je kinez hrvatskog porijekla, neki mate.
Kod mene je kinez hrvatskog porijekla, neki mate.
Pa da, kad te se iscipelari, bježiš podvijenog repa. Ili, u tvom slučaju, repićaFudo387 wrote:Odoh se ranit
-
Fudo387
#1219 Re: NATO...DA ili NE
A jesi me iscipelario, svaka ti cast.Dino34 wrote:Upravo tako.
Kod mene je kinez hrvatskog porijekla, neki mate.Pa da, kad te se iscipelari, bježiš podvijenog repa. Ili, u tvom slučaju, repićaFudo387 wrote:Odoh se ranit
- славянин
#1220 Re: NATO...DA ili NE
Takoe !nosara wrote:U čak 117 škola ove školske godine nije upisan nijedan novi učenik
Croatia
GDP per capita
$26,215 (PPP, 2018 est.)
GDP growth
2.3% (2015), 3.2% (2016),
2.8% (2017e), 2.6% (2018f)
---------------------------------------------------
Bosnia and Herzegovina
GDP per capita
$14,291 (PPP, 2019 est.)
GDP growth
3.1% (2015), 3.1% (2016),
3.3% (2017), 3.2% (2018), 3.4% (2019f)
-
hAZNADAR
#1221 Re: NATO...DA ili NE
Fuuudoooo - miran!
NATO je dobra stvar al da ne kosta previse. Sa trumpovom administracijom bi nas to mozda vise kostalo nego da bi imali koristi.
Da li bi nas NATO stitio? - naravno, od malih igraca - ali ne od Rusije.
Medjutim - niko nas nece napasti niti ima namjeru. Srbe ne interesuje nova teritorija, samo da betoniraju RS.
Garant mira - mozda? Gledam Tursku i Grcku,... svako malo kuhaju pomalo - niko ih ne moze sprijeciti da pravo zakuhaju niti obuzdati.
Na kraju - uloga Rusije? E samo zbog toga zelim BiH u NATO,.. bolje ovi nego oni,.. manje zlo.
NATO je dobra stvar al da ne kosta previse. Sa trumpovom administracijom bi nas to mozda vise kostalo nego da bi imali koristi.
Da li bi nas NATO stitio? - naravno, od malih igraca - ali ne od Rusije.
Medjutim - niko nas nece napasti niti ima namjeru. Srbe ne interesuje nova teritorija, samo da betoniraju RS.
Garant mira - mozda? Gledam Tursku i Grcku,... svako malo kuhaju pomalo - niko ih ne moze sprijeciti da pravo zakuhaju niti obuzdati.
Na kraju - uloga Rusije? E samo zbog toga zelim BiH u NATO,.. bolje ovi nego oni,.. manje zlo.
Last edited by hAZNADAR on 07/02/2019 19:05, edited 1 time in total.
- славянин
#1222 Re: NATO...DA ili NE
Zalazem se i ja mislim lagano pocinjem da BiH ostane van NATOahAZNADAR wrote:Fuuudoooo - miran!![]()
NATO je dobra stvar al da ne kosta previse. Sa trumpivom administracijom bi nas to mozda vise kostalo nego da bi imali koristi.
Da li bi nas NATO stitio - naravno, od malih igraca - ali ne od Rusije.
Garant mira - mozda. Ako Turska i Grcka zakuhaju pravo,... a svako malo kuhaju pomalo - niko ih ne moze sprijeciti da pravo zakuhaju niti obuzdati.
Last edited by славянин on 07/02/2019 19:08, edited 1 time in total.
- King Theoden
#1223 Re: NATO...DA ili NE
Šta da radim kad u ring ulaziš bez rukavica i spuštenog garda.Fudo387 wrote:jesi me iscipelario, svaka ti cast.
Haj, barem si neš naučio.
Kakva rusija?hAZNADAR wrote:Da li bi nas NATO stitio - naravno, od malih igraca - ali ne od Rusije.
Kad ti rusi odluče da pomognu braću srbe, recimo nekim skalamerijama, šalju ih u kinderjajima jer nema preleta preko nato teritorije.
Nama dovoljno.
-
Fudo387
#1224 Re: NATO...DA ili NE
Ama fino izracunas, sta ti je alternativa?
Eto, ne moras nidje.
Vrti se u krug, sadi maline, pisi apelacije, malo kafe i topsa pred izbore, elhamdulila super je.
Nemoj slucajno da se docepas kakvih fondova i napravis sebi put, aerodrom, bolnicu, ljepse je ovako, truckat se okolo k’o u doba Rimljana.
Eto, ne moras nidje.
Vrti se u krug, sadi maline, pisi apelacije, malo kafe i topsa pred izbore, elhamdulila super je.
Nemoj slucajno da se docepas kakvih fondova i napravis sebi put, aerodrom, bolnicu, ljepse je ovako, truckat se okolo k’o u doba Rimljana.
- славянин
#1225 Re: NATO...DA ili NE
Nemere oce oni da kradu nasa bogatsva u kojim mi uzivamo .. mi smo ipak nevjerovatno bitni geostrateski ono svi samo cekaju da zauzmu ovu kriticnu tacku.Fudo387 wrote:Ama fino izracunas, sta ti je alternativa?
Eto, ne moras nidje.